Çare MacOS, daha doğrusu Intel işlemcili bir bilgisayara kurulan Hacintosh < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Windows kullanmayın (12. sayfa)

-
-
Bankaya gidip ağlaya ağlaya harcama itirazı yapacak olanlar onlar sonuçta biz değiliz.. Bunlar şimdilik çok konuşuyorlar ama boş konuşuyorlar.. Her yurdum insanı gibi sadece kendilerini akıllı sanıyorlar, Zorton yakalar diye beklerken, hele bir trojanı yiyip bankaya gitsinler memur ablalara yalvarsınlar konu oluşturup Winzort'a sövmeye başlarlar..
FreeBSD'yi bıraktıran bu masaüstü ortamını da seviyorum Budgie
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 12 Ekim 2020; 13:29:47 > -
quote:
Orijinalden alıntı: DemirKipiSayfalarca yazı yazılmış, Linux'ta yapılıp da Windows'ta yapılamayan doğru düzgün bir şey belirtilmemiş. Her şeyi yapabileceğim bir işletim sistemi (Windows) varken neden yarım yamalak bir işletim sistemi (Linux) kurayım?
Bilgisayarınıza ikisini de kurun ihtiyacınıza göre değiştirin diyenler olmuş. Bunlar daha da güldürüyor beni. Windows'ta neyi yapamıyorum da Linux'a geçiyorum ben?
Senin Winzort çeyrek yamalak çünkü piyasaya sürüldüğü günden beri her tarafı ayrı telden çalıyor.. Karanlık modda bile, sistemin yarısı siyah yarısı beyaz.. Hatta son güncellemerde bazı tarafları siyah yaptılar ama yine bazı yerler bayaz..
Ayarlar diye bir yer var onun yanında bir de denetim masası var..
Adamlar çeyrek işletim sistemini yazmış, kullanıcıya vermişler al kullan diye.. Kullanıcı bunu kullanıyor, diğer yandan M$ yavaş yavaş yıllara yayarak geliştiriyor..
Bu böyle temelin üzerine 1 kat çıkılmış bina ama çatısı ve üst katları yok gibi birşey.. Sen 1. katta otururken, adamlar tepende 2. katı inşa ediyor.. Fakat ne hikmetse o inşaat hiç bitmiyor.. Sen bekle bakalım task manager ne zaman siyah olacak.. Belki yarın belki yarından da yakın..
Kullanmaya devamkeeee..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 12 Ekim 2020; 13:55:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hakan_gokturkEski bir donanımlı cihazın varsa linux onu hayata döndürür.
ASUS Laptop K52JR-X4 da hem windows 10 yüklü hemde linux, açılışta grub ekranda hangisi ile başlayacağını seçebiliyorsun.
Linux daha stabil ve rahat çalışıyor.
Bu tip eski cihazlarda linux tavsiye ederim. çoğu linux artık son kullanıcıya hitap ediyor.
Eski bir bilgisayarınız olduğunda Linux yerine eski bir Windows kurarak yine Linux'tan daha fazla seç yapabiliyor oluyorsunuz. Üstelik performansınız da artmış oluyor. Windows XP bile bugün Linux dağıtımlarının tamamından daha fazla şey yapabilme olanağı sunuyor. Günlük kullanım, oyun, programlama, tasarım vs.
Windows 10'u geçtim, bugün Linux'ta yapıp XP'de yapamayacağınız bir şey yok. Windows bir çok seçeneği içerisinde barındırıyor ve başka hiçbir şeye ihtiyacın olmamasını sağlıyor. Eskiden beridir bu böyleydi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Senin Winzort çeyrek yamalak çünkü piyasaya sürüldüğü günden beri her tarafı ayrı telden çalıyor.. Karanlık modda bile, sistemin yarısı siyah yarısı beyaz.. Hatta son güncellemerde bazı tarafları siyah yaptılar ama yine bazı yerler bayaz..
Ayarlar diye bir yer var onun yanında bir de denetim masası var..
Adamlar çeyrek işletim sistemini yazmış, kullanıcıya vermişler al kullan diye.. Kullanıcı bunu kullanıyor, diğer yandan M$ yavaş yavaş yıllara yayarak geliştiriyor..
Bu böyle temelin üzerine 1 kat çıkılmış bina ama çatısı ve üst katları yok gibi birşey.. Sen 1. katta otururken, adamlar tepende 2. katı inşa ediyor.. Fakat ne hikmetse o inşaat hiç bitmiyor.. Sen bekle bakalım task manager ne zaman siyah olacak.. Belki yarın belki yarından da yakın..
Kullanmaya devamkeeee..
Alıntıları GösterSoruma cevap alamadım. Windows kullanıcısı neyi yapamıyor mesela Linux'a kıyasla?
-
python'la yazılım geliştirme için xp uygun değil şu an. çok eski bir sürüm kullanmak zorunda kalırsınız bir sürü özellikten mahrum kalırsınız linux'ta son sürümünü kullanabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DemirKipiSoruma cevap alamadım. Windows kullanıcısı neyi yapamıyor mesela Linux'a kıyasla?
Alıntıları GösterNeyi mi yapamıyor? Güvenli bir şekilde bilgisayar kullanamıyor.. Öncelikle bu. İkincisi donanım kaynakları boşa harcanmış oluyor.. Daha fazla performans alabileceği, adam gibi işletim sistemi varken, bilgisayarının kaynaklarını sömüren ve kullanıcıyı sürekli tehdit altında bırakan bir sistemde yoluna devam ediyor.. Ayrıca Winzorttaki çökmeler ve sistemin stabilitesinin bozuk olması kullanıcı deneyimini de etkiliyor.. i7 işlemci ve 32 gb ram'in olsun bu makineye windows yükle yine doğru düzgün performans alamazsın.. yani makinenin kaynaklarını yine boşa harcarsın ve cihazının tam potansiyelini göremezsin.. aynı cihaza linux yüklediğin an windows'dan yine daha hızlı çalışacaktır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 12 Ekim 2020; 14:12:6 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: BloodyMondaypython'la yazılım geliştirme için xp uygun değil şu an. çok eski bir sürüm kullanmak zorunda kalırsınız bir sürü özellikten mahrum kalırsınız linux'ta son sürümünü kullanabilirsiniz.
Yazılım geliştiren birisinin en azından ortalama bir bilgisayara sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer yazılım geliştiriyorsanız size daha fazla seçenek sunan Windows 10'u kullanmanız yine de avantaj.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Neyi mi yapamıyor? Güvenli bir şekilde bilgisayar kullanamıyor.. Öncelikle bu. İkincisi donanım kaynakları boşa harcanmış oluyor.. Daha fazla performans alabileceği, adam gibi işletim sistemi varken, bilgisayarının kaynaklarını sömüren ve kullanıcıyı sürekli tehdit altında bırakan bir sistemde yoluna devam ediyor.. Ayrıca Winzorttaki çökmeler ve sistemin stabilitesinin bozuk olması kullanıcı deneyimini de etkiliyor.. i7 işlemci ve 32 gb ram'in olsun bu makineye windows yükle yine doğru düzgün performans alamazsın.. yani makinenin kaynaklarını yine boşa harcarsın ve cihazının tam potansiyelini göremezsin.. aynı cihaza linux yüklediğin an windows'dan yine daha hızlı çalışacaktır..
Alıntıları GösterNe yazık ki soruma yine de yanıt alamadım. Linux'ta yapılıp da Windows'ta neyi yapamıyoruz? Film mi izleyemiyoruz, yazılım mı geliştiremiyoruz, tasarım mı yapamıyoruz, oyun mu oynayamıyoruz, ofis işlerini mi halledemiyoruz, internete mi bağlanamıyoruz? Neyi yapamıyoruz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DemirKipiNe yazık ki soruma yine de yanıt alamadım. Linux'ta yapılıp da Windows'ta neyi yapamıyoruz? Film mi izleyemiyoruz, yazılım mı geliştiremiyoruz, tasarım mı yapamıyoruz, oyun mu oynayamıyoruz, ofis işlerini mi halledemiyoruz, internete mi bağlanamıyoruz? Neyi yapamıyoruz?
Alıntıları GösterSıradan kullanıcı için o açıdan yaklaşırsan windowsda da herşeyi yaparsın. Ben sana ya da başkasına bu başlıkta, Windows'da yapamayıp Linux'da yapabileceginiz şeyler var dedim mi?
Konu bu değil konu Winzort işletim sisteminin kalitesiz, güvensiz, performanssız, yarım yamalak ve tehlikeli olması.. Yani konu herşeyi yapabilip yapabilememen değil.. Windows kullanmama sebebi senin o bahsettigin şey değil..
Güvensiz ve kötü programlanmış bir işletim sisteminde o söylediklerini yapabiliyor olman o işletim sisteminden kurtulmak gerekliliğini ortadan kaldırmıyor..
-
Katılıyorum. ben "kendimce" kar/zarar hesabı yaptığımda windows linux'a göre geride kalıyor windows daha fonksiyonel olsa bile programlarına olan bağımlılığımı kvm(sanal makine) ile çözüyorum performans kaybı da %5'ten az. Sanal makine ya da reboot yapıp windows'u açmakla uğraşmak istemiyorum diyen biri de windowsun yavaşlığına ve güvensizliğine katlanmak zorunda. Teraziye koyup tartacaklar hangi taraf ağır geliyorsa onu seçsinler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Sıradan kullanıcı için o açıdan yaklaşırsan windowsda da herşeyi yaparsın. Ben sana ya da başkasına bu başlıkta, Windows'da yapamayıp Linux'da yapabileceginiz şeyler var dedim mi?
Konu bu değil konu Winzort işletim sisteminin kalitesiz, güvensiz, performanssız, yarım yamalak ve tehlikeli olması.. Yani konu herşeyi yapabilip yapabilememen değil.. Windows kullanmama sebebi senin o bahsettigin şey değil..
Güvensiz ve kötü programlanmış bir işletim sisteminde o söylediklerini yapabiliyor olman o işletim sisteminden kurtulmak gerekliliğini ortadan kaldırmıyor..
Alıntıları GösterPeki eğer Windows'ta her şeyi yapabiliyorsam, neden daha azını yapabileceğim farklı bir işletim sistemine geçeyim?
Güvenlik diyorsunuz da 20 yıldır Windows kullanıyorum ve güvenlik kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadım hala. Demek ki o kadar da güvensiz bir işletim sistemi değil. Kötü programlanmış bir işletim sistemi dünyadaki iş sektörünün neredeyse tamamında kullanılmaz; oyun denilince bilgisayarda akla ilk o gelmez; tasarımda en fazla seçeneği sunmaz; yayıncılıkta en yaygın kullanılan işletim sistemi olmaz.
Neymiş güvenli değilmiş. Neymiş görev yöneticisi siyah tema değilmiş.
Bu söylediklerinize kimse inanmıyor ki, bütün iş sektörü dahil, son kullanıcısına kadar ücretsiz bir işletim sistemi yerine binlerce lira verip Windows lisansı alıyorlar. Demek ki Linux istenileni vermiyor, veremiyor ki insanlar mecburen Windows'a gidiyor.
Youtube'dan video izleyerek aynı şeyleri daha hızlı yapıyorum deyip bir işletim sistemini savunamaz, diğerini kötüleyemezsiniz.
-
Konu Linux hatta ne Linux'u, acik kaynak dusmanligina evrilmis. Acik kaynak iyidir elestirilecek baska kavramlara yonelin bence dostlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BloodyMondayKatılıyorum. ben "kendimce" kar/zarar hesabı yaptığımda windows linux'a göre geride kalıyor windows daha fonksiyonel olsa bile programlarına olan bağımlılığımı kvm(sanal makine) ile çözüyorum performans kaybı da %5'ten az. Sanal makine ya da reboot yapıp windows'u açmakla uğraşmak istemiyorum diyen biri de windowsun yavaşlığına ve güvensizliğine katlanmak zorunda. Teraziye koyup tartacaklar hangi taraf ağır geliyorsa onu seçsinler.
Ben Windows'u fonksiyonel bulmuyorum. Fonksiyonellikten kasıt kullanım kolaylığıysa Linux'un mantığı farklı oldugu için kullanıcıya kolay gelmiyor. Ben bu ortamda hiçbir sorun yaşamıyorum çünkü alışkınım. Bu sistemi uzun süre kullandıkça zamanla herşey daha da kolaylaşıyor.. Windows'da bir dosya sahipliği almak için onlarca acayip menunun içinde geziliyor çok karısık saçma sapan bir GUI var. insan içinde kayboluyor. Bir işletim sisteminin arayüzü bu kadar karışık olmamalı. Konsol abarttıkları büyüttükleri kadar bir olay değil. Aksine çok kullanıslı.. Winzort da onlarca pencere ve abuk sabuk seçenek işaretlemek yerine birkaç konsol komutu kullanmak bin kez daha pratik.. Bir exe dosyasını indirmek için o dosyayı siteden download etmek, browser'dan indiği klasöre gitmek ve üzerine çift tıklayarak defalarca ileri tusuna basmaktansa konsol açıp apt kullanmak yüzlerce kat pratik.. Buna benzer daha yığınla örnek verebilirim dolayısıyla Window$ pratik diyenlerin henüz bu isletim sistemine alısacak kadar kullanmadıklarını düşünüyorum.. Window$ bir cesit mouse ameleliğidir.. Bir isletim sisteminde gelişmiş ayarların grafiksel arabirimden yapılması aksine onu kullanışsız kılıyor. Normal bir kullanıcı için Linux'da konsol olayı bitmiştir zaten. Paket kurmak için bile dağıtımların Store'ları var. Yani ileri düzey ayarları, grafiksel ortamdan yapamıyorum demek zaten bana en başından tutarsız ve mantıksız geliyor diyebilirim.. Arkaplan resmi değiştirmek için konsol mu kullanmak gerekiyor? Linux'da basit ayarlar zaten grafiksel olarak yapılabiliyor. Gelişmiş ayarlar için konsol kullanımı zaten olması gereken şeydir yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 12 Ekim 2020; 15:6:37 >
-
İ3 9. Nesil mi eyvah
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fonksiyonelden kastım linux'da yapılamayıp windows'ta yapılabilecek şeyler. oyun oynamak, adobe uygulamaları kullanmak vs. Benim çözümüm de kvm bunun için. Hatta bazı uygulamalar için wine bile yeterli olabiliyor. dual boot da olabilir ancak ana işletim sistemi olarak windows'u kullanmam.
KVM'nin performansını merak edenler şu videoya bakabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyMonday -- 12 Ekim 2020; 15:9:58 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: BloodyMondayFonksiyonelden kastım linux'da yapılamayıp windows'ta yapılabilecek şeyler. oyun oynamak, adobe uygulamaları kullanmak vs. Benim çözümüm de kvm bunun için. Hatta bazı uygulamalar için wine bile yeterli olabiliyor. dual boot da olabilir ancak ana işletim sistemi olarak windows'u kullanmam.
KVM'nin performansını merak edenler şu videoya bakabilirler.
O konuya katılıyorum ama Window$ desktop kullanımda, piyasaya hakim oldugu için o konuda yapacak bir şey yok. Adobe programları hariç aynı sorun Mac için de geçerli.. Window$'u bu konuda hiçbir isletim sistemi geçemez.. Benim çözümüm 2. bir disk ve Window$ kurulumu şeklinde oldu.
-
Win 10'un allah belasını versin ya.Nefret ediyorum.Hayvan gibi ram yiyor, otomatik güncelleme yapıyor.
Gamepass kullanmasam kesinlikle geçmezdim.
Win 7'in canını yiyim ya gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemi benim için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X