Şimdi Ara

Windows 8 hayal kırıklığı ve tıpış tıpış 7 ye dönüş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
10.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Unduli

Bu arada yaptığınız yorumlarda ayrı bir gariplik

- Kamera driverım gitti

Benim fi tarihinden kalma kameranınki de gitti ama bir zahmet vendor kodundan buluyorsun, olmadı Win 7 driverı ile şansını dene.

- Benim ki idle da %70 di.

Bir zahmet Taskbar dan bak o kadar cycleı olan programa, yeni Taskbar işini görür bu konuda. Programsa/service se zaten bellidir, driver ise ona bak.

- Mavi ekran verdi

Bir zahmet hata koduna, event managerda açıklamasına bak. Donanım eğer kritik değilse devre dışı bırak, sağlama yap. Gerekirse driver/firmware upgrade yap.

vs vs vs.

Windows 8 üstüme mi zimmetli, illaki değil isteyen istediğini kullansın ama o kadar adam kullanırken benim makinada çalışmadı demekki olmamış, facia, beş para etmez demenizde komedi.

arkadaşım yorumlarına katılmamak elde değil laptopta kullanıyorum çok memnunum diyebilirimki xp ve vin7 den sonra en çok beğendiğim Windows oldu ....eğer avermadia Trinity A707 tv kartımımında win 8 de çalıştığını tespit edebilirsem hemen masa üstü bilgisayarımada kuracağım...

• Orjinal Windows 7 64 bit Home Premium sahibiyim. İnternette okuduklarımdan ve Youtube'da izlediklerimden sonra aslında Windows 8 hayal kırıklığı olmuştu ama yine de bir şans vermek gerekiyor diye Windows 8'i kurdum.

Ne kurulum esnasında ne de kullanım esnasında herhangi bir problemle karşılaşmadım. Kısa sürede kuruldu ve donanımları tanıdı. Genel olarak programlar da hızlı çalışıyor ancak Windows 8 tablet bilgisayarlara göre ya da cep telefonlarına göre bir işletim sistemi.

Dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar için şahsen uygun olduğunu düşünmüyorum.

İlk yaşadığım sorunlardan biri tıkladığım her programın aktif hale gelmesiydi ama bir türlü programları nasıl kapatacağımı bulamadım. Ben de Alt + F4 ile çözdüm sorunu.

Menüler kullanışlı değil. Kullanıcı dilediği gibi bilgisayarını kendine göre özelleştirebilmeli ama Windows 8 kullanıcıyı yönlendirmeye çalışıyor.

Oyunlara tıklıyorsun internetten seçimlik birkaç basit oyunun haricinde ücretli seçenekler karşına çıkıyor. Yani amaç satış sonrası da kazanmak. Tıklanan birçok özellikte o özelliğe ait sözleşmeyi kabul etmek gerekiyor ki diretilen sözleşmelere hep alerjim olmuştur.

Tablet bilgisayar kullananlar beğenir mi bilmiyorum ama şahsen ben Windows 7'ye geri döndüm ve 7 ile yoluma devam etmeyi düşünüyorum...

• Konuyu okuduktan sonra macera aramaya gerek olmadığına kanaat getirdim 7 candir Microsoft desteği kesene kadar devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir merakla windows 8 konusunda gireyim dedim, sorun üstüne sorun, iyikide 6 senedir mac os x kullanıyorum dedim kendi kendime ,bir kere bile sistem çökmesi yaşamadım.
    taşlanmadan hemen kaçayım bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

Orijinalden alıntı: pj_romeo

cuma günü 29 tl ye satın aldım win 8 i ve ssd li samsung chronos laptopa kurmayla uğraşıyorum bi sürü sorun, mavi ekranlardan sonra karar verdim 7 ye dönüyorum, 8 şu an kesinlikle hazır değil ne uygulamalar nede driverlar tam uyumlu değil. karşılaştığım en büyük sorun msahci yüklemek için intel ahci driver iastor u kaldırmaya kalktığımda mavi ekrana düşüyor ve kesinlikle masaüstüne gelmiyor formattan başka çare kalmıyor, laptopta ayrı 8 gd ssd var hızlı başlat için ancak samsungun uygulaması görmediği için hızlı başlat yapamadım, açılış win 7 ye göre çok geç açılıyor, birde uygulamalar .net framework 3.5 istiyor illa web den indirttiriyor çok saçma geldi koskoca microsoft bunu nasıl görmemiş anlamadım, birde güç ayarlarında yüksek performansı seçtiğimde ekran kararıyor bu sorun çok kişide var allahtan bende samsung için özel güç ayarı vardı ekran parlaklığı normale döndü ama bu seferde performans düştü, kısacası win8 kesinlikle hazır değil promosyondan 29 tl ye aldım duruyor ne zaman adam ederler o zaman kurarım o zamana kadar 7 ye devam

çok beklersin... Windows isim değiştirir... 12 versiyonu çıkar 8 düzelmez... boşuna 3. millenium faciası dememişler...

win 3,1 iyiydi
    win95 kötü
    win98 iyiydi
    milenyum kötü
    xp iyiydi
    vista kötü
    win7 iyiydi
    win8 kötü

microsoft bunu hep yapıyor.

bir iyi bir kötü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand
    win 3,1 iyiydi
    win95 kötü
    win98 iyiydi
    milenyum kötü
    xp iyiydi
    vista kötü
    win7 iyiydi
    win8 kötü

Windows 2000'i hiç duymadınız mı, unuttunuz mu, yoksa yazdığınız uyumu bozar diye mi eklememeyi uygun buldunuz? Öyle ya iyi veya kötü ne deseniz kurgunuzu bozardı...
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

win 3,1 iyiydi
    win95 kötü
    win98 iyiydi
    milenyum kötü
    xp iyiydi
    vista kötü
    win7 iyiydi
    win8 kötü

Windows 2000'i hiç duymadınız mı, unuttunuz mu, yoksa yazdığınız uyumu bozar diye mi eklememeyi uygun buldunuz? Öyle ya iyi veya kötü ne deseniz kurgunuzu bozardı...
    />

windows 2000 , 2003 , 2008 server olarak kullanıldığından yazmadım, sanıyorum bunu biliyor olmalısınız.

• quote:

win 3,1 iyiydi
    win95 kötü
    win98 iyiydi
    milenyum kötü
    xp iyiydi
    vista kötü
    win7 iyiydi
    win8 kötü

Liste yanlış olmuş, doğrusu şu şekilde olmalıydı:
    Windows 3.1 - İyiydi
    Windows 95 - İşletim sistemi tarihinin efsanelerinden, yapıtaşlarındandır, getirdiği yeniliklerle bilgisayar dünyasından çığır açtı
    Windows NT - iş dünyasına yönelik yine efsanelerdendir
    Windows 98 - Orta karardı, iyi gibi olsa da çok kasardı, sıklıkla çökerdi
    Windows 98 SE - Kötünün iyisi
    Windows ME - Kolay ve sık çökerdi, sorun yumağıydı
    Windows 2000 - Taş gibi bir işletim sistemiydi, çekirdeği XP'nin temelini oluşturdu
    Windows XP - bence Microsoft'un çıkardığı en iyi işletim sistemiydi
    Windows Vista - koca bir balondu, erken patladı
    Windows 7 - bence her ne kadar XP'den iyi olmasa da Vista rezaletinden sonra ilaç gibi gelmişti
    Windows 8 - MS'nin Windows 95'ten sonra grafik arabirimdeki ilk büyük değişiklik denemesi, bireysel müşterilerinin yavaş yavaş mobil platformlara kaydığını gören MS'in mobil cihazlara yönelik hazırlandığı bir işletim sistemi. Kullanım kimine göre kötü, kmine göre iyi, performansı ise oldukça iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque
    Liste yanlış olmuş, doğrusu şu şekilde olmalıydı:
    Windows 3.1 - İyiydi
    Windows 95 - İşletim sistemi tarihinin efsanelerinden, yapıtaşlarındandır, getirdiği yeniliklerle bilgisayar dünyasından çığır açtı
    Windows NT - iş dünyasına yönelik yine efsanelerdendir
    Windows 98 - Orta karardı, iyi gibi olsa da çok kasardı, sıklıkla çökerdi
    Windows 98 SE - Kötünün iyisi
    Windows ME - Kolay ve sık çökerdi, sorun yumağıydı
    Windows 2000 - Taş gibi bir işletim sistemiydi, çekirdeği XP'nin temelini oluşturdu
    Windows XP - bence Microsoft'un çıkardığı en iyi işletim sistemiydi
    Windows Vista - koca bir balondu, erken patladı
    Windows 7 - bence her ne kadar XP'den iyi olmasa da Vista rezaletinden sonra ilaç gibi gelmişti
    Windows 8 - MS'nin Windows 95'ten sonra grafik arabirimdeki ilk büyük değişiklik denemesi, bireysel müşterilerinin yavaş yavaş mobil platformlara kaydığını gören MS'in mobil cihazlara yönelik hazırlandığı bir işletim sistemi. Kullanım kimine göre kötü, kmine göre iyi, performansı ise oldukça iyi.

Hah şöyle, liste budur, yorumlarına da aynen katılıyorum...

• quote:

windows 2000 , 2003 , 2008 server olarak kullanıldığından yazmadım, sanıyorum bunu biliyor olmalısınız.

Aman üstad yapmayın, debelendikçe batıyorsunuz, 2000 XP nin babasıdır ve XP çıkana kadar 1,5 yıl süre ile ev ve büroda kullandığım sistemdir, server sürümü de vardı tabii.

3.1 e yetişemedim, ama 95 den beri her sürümü kullandım, yaptığımız si..k yarıştırmak değil yeni nesillerin bilgiyi doğru almalarını sağlamak, Father'ın verdiği bilgiler doğru, yorumları ise bilişim dünyasının çoğunlukla kabul ettiği doğrulardır. Üşenmeyip yazdığı için teşekkürü borç bilirim..
  • Dünyanın kabul ettiği microsoftun iyi-kötü siklusu şu şekilde:

Windows 8 hayal kırıklığı ve tıpış tıpış 7 ye dönüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SysEdit -- 5 Aralık 2012; 16:13:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Dünyanın kabul ettiği microsoftun iyi-kötü siklusu şu şekilde:

Size de üşenmeyip yazdığınız, daha doğrusu resim eklediğiniz için teşekkürler, ama yüklediğiniz resim bende gözükmüyor, o yüzden dünya neyi kabul etmiş göremedim, üzgünüm..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Dünyanın kabul ettiği microsoftun iyi-kötü siklusu şu şekilde:

Size de üşenmeyip yazdığınız, daha doğrusu resim eklediğiniz için teşekkürler, ama yüklediğiniz resim bende gözükmüyor, o yüzden dünya neyi kabul etmiş göremedim, üzgünüm..

dünya benim yazdığım listeyi aynen kabul ediyormuş :)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_2000

burada da açıkça belirtildiği gibi nt 4,0 çekirdeği üzerine nt5 olarak lanse edilmek yerine windows 2000 olarak satışa sunuldu.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_xp

buradada belirtildiği gibi xp de yine nt çekirdeği üzerine kurulmuş fakat server 2003 aynı zamanlarda çıkdığı için xp masaüstü ağırlıklı sistemler için dizayn edilmişdir.

şu anda siz nasıl kabul ediyorsunuz bilemem ama biz o zamanlar üniversitenin bilgi işleminde bu bilgilerle kurulum yapıyorduk. sonradan windows 2000 masaüstü sistem diye lanse edildiyse bilemem ama biz hiç bir bilgisayara windows 2000 kurmadık, zaten o yıllardaki çoğu masaüstü konfigurasyon win2000 i kaldıracak güçde değildi. belki kısıtlı bir kitle win98 yerine win 2000 i tercih etmiş olabilir. o kısıtlı kitle yine nt 3,5 nt4 gibi sistemleride kullanmış olabilirler ama yine bunlarda listelerde görünmüyor. 98 ve 98se o yıllardaki en iyi işletim sistemleriydi. üniversitenin dandik celeron 333 işlemcili pc lerine ye xp kurmak için 4 saat beklememiz gerekiyordu :) varın gerisini siz düşünün.

gelecek kuşaklara bilgi aktarmak istiyorsanız wiki yi kullanabilirsiniz. muhabbet için attığım bir mesajın peşine bu kadar takılmayın lütfen. insanlara herkesin yanında ayar vermeye çalışmak ayıptır , açıkça hakarettir. s.dik yarıştırma lafıda bir argo dur. gelecek kuşaklara argo larla dolu bilgiler aktarmak ne kadar sağlıklıdır bunun kararını siz daha iyi verirsiniz...

• Pekala, mahcup etmemek söylememiştim, ama sizin dünyanın kabul etti dediğiniz geyiğin yıllardır muhtelif forumlarda çevrildiğini okuruz, geyik dünyasının kabul ettiği bir gerçek olduğu kesin. Bırakın konunun uzmanı olmayı, şöyle ciddi bir bilişim web sayfasında aynı dünyasal gerçeğin yayınlandığını gösterebilir misiniz acaba ben de mahcup olarak sizden özür dilesem.

Windows 2000 için yazdıklarınız ayrı gezegenlerde yaşadığımızı düşündürdü, en azından ayrı bilgisayarda. Win 2000 Xp nin çekirdek sistemi idi, onun başarısından sonra makyajlanıp XP haline getirildi, ve XP gelmeden önce ben ve tanıdığım pek çok kişi evinde ve bürosunda kullanıyordu ve kullandığımız makineler süper bilgisayarlar değil zamanının orta halli makineleri idi. Hayrettir, ama ikimizin ayrı dünyalarda yaşadığımızı ciddi olarak düşünüyorum.

Gelecek kuşaklara bilgi bırakmak isteyen wiki kullansın gibi saçmalıklar da nereden çıktı, bu forum amaç itibarı ile muhabbet forumu değil bilgi aktarma platformudur. Yanlış bilgi vermeyi muhabbet diye adlandırmak ise bambaşka bir konudur, adını sizin dünyanızda koysunlar...

• HP Pavilion dv7-6c00et pc ye kurdum hiç sorun yaşamadım 2 aya yaklaşıyor kurduğum. driver sorunuda yaşamadım bence gayet hızlı sistem olmuş artı pcde ssd var hızı söylemeye gerek yok
  • quote:

Pekala, mahcup etmemek söylememiştim, ama sizin dünyanın kabul etti dediğiniz geyiğin yıllardır muhtelif forumlarda çevrildiğini okuruz, geyik dünyasının kabul ettiği bir gerçek olduğu kesin. Bırakın konunun uzmanı olmayı, şöyle ciddi bir bilişim web sayfasında aynı dünyasal gerçeğin yayınlandığını gösterebilir misiniz acaba ben de mahcup olarak sizden özür dilesem.

Windows 2000 için yazdıklarınız ayrı gezegenlerde yaşadığımızı düşündürdü, en azından ayrı bilgisayarda. Win 2000 Xp nin çekirdek sistemi idi, onun başarısından sonra makyajlanıp XP haline getirildi, ve XP gelmeden önce ben ve tanıdığım pek çok kişi evinde ve bürosunda kullanıyordu ve kullandığımız makineler süper bilgisayarlar değil zamanının orta halli makineleri idi. Hayrettir, ama ikimizin ayrı dünyalarda yaşadığımızı ciddi olarak düşünüyorum.

Gelecek kuşaklara bilgi bırakmak isteyen wiki kullansın gibi saçmalıklar da nereden çıktı, bu forum amaç itibarı ile muhabbet forumu değil bilgi aktarma platformudur. Yanlış bilgi vermeyi muhabbet diye adlandırmak ise bambaşka bir konudur, adını sizin dünyanızda koysunlar...

siz gidin üniversitede bu konu üzerine master yapıp çok önemli olan bu konu hakkında yazılar makaleler yayınlayın. işinize gelmeyincede millete sağda solda ayar çeker hakaret edersiniz.

• quote:

quote:

Pekala, mahcup etmemek söylememiştim, ama sizin dünyanın kabul etti dediğiniz geyiğin yıllardır muhtelif forumlarda çevrildiğini okuruz, geyik dünyasının kabul ettiği bir gerçek olduğu kesin. Bırakın konunun uzmanı olmayı, şöyle ciddi bir bilişim web sayfasında aynı dünyasal gerçeğin yayınlandığını gösterebilir misiniz acaba ben de mahcup olarak sizden özür dilesem.

siz gidin üniversitede bu konu üzerine master yapıp çok önemli olan bu konu hakkında yazılar makaleler yayınlayın. işinize gelmeyincede millete sağda solda ayar çeker hakaret edersiniz.

İşime gelmeyince!?.. Evet, haklısınız, işime gelmiyor...

• Valla onu bunu bilmem, benim zamanımda da win2000 i server niyetine kullanırdık ki, zaten orjinali arkadşaında belirttiği gibi server amacı güder. Nt4 ün yerine geldiği de doğrudur. Zaten daha sonra XP çıkarken "NT çekirdeğinin sağlamlığına görsellik ekledik, yani bir deneyim(eXPeriance) sunduk" gibi bir sloganı vardı, tam hatırlamıyorum. Ha tabi masaüstüne de de win2000 kullananlar illaki olmuştur, neticede nt4 gibi full server bir işletim sistemi değildi.

Aslında şimdi ile kıyaslanırsa, o zamana göre ultimate(win2000) ve basic(win98,me) versiyonlar gibi düşünmek gerek. İşte birinde Ağ ve Yönetici araçları ve ayarları çok gelişmiş, diğerinde basit paylaşımlar vs..
  • 4 gündür deniyorum.Şuana kadar gördüğüm en hızlı işletim sistemi fakat notebook'taki wifi adapter'ın win8 sürümü olmaması bu sebeple internete kablolu bağlanmam çıldırrtı beni(intel gibi bir markadan bahsediyoruz) Win7'ye geri döndüm.

Servis paketi gelsin geçerim,bazı oyunlardan win7'ye göre olağanüstü performans verdi,bazılarında ise daha da kasma oldu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.