Şimdi Ara

Windows 8 hayal kırıklığı ve tıpış tıpış 7 ye dönüş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
10.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bendede dell n5110r var win8 pro kullanmaya başlayalı 3 hafta oldu hiç bir sorunla karşılaşmadım gayet satabil ve win 7 ye görede gözle görülecek kadar seri hele açılıp kapanma süresi mükemmel herkese öneririm.
  • bence w8 şimdiki tarihi en muhteşem ürünü. xp Vista 7 falan w8 in yanında halt yemiş.w8 e kötü diyen arkadaşlar hiç gücenmesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.dynamite

bence w8 şimdiki tarihi en muhteşem ürünü. xp Vista 7 falan w8 in yanında halt yemiş.w8 e kötü diyen arkadaşlar hiç gücenmesin :)

ben kötü demiyorum aksine bi çok beğendiğim yönü var en önemlisi sistem kaynaklarını eskilere göre daha az tüketmesi vs. ancak sürekli mavi ekran hatalarından sonra beklemeye aldım şu an 7 deyim bakalım 1 2 aya geçeceğim.
  • 3-4 gün evvel 29tlye geçiş yaptım
    bugün aldığım ilk güncellemeden sonra Windows çökmüş vaziyette,
    kurtarma menüsü kurtaramadı, sistem geri yükleme başarısız.
    Windows 7'de kesinlikle böyle bir sorunla karsilasmamistim, hddyi bicimlendirirken bile hatayla karşılaştım, şimdi 'komut sistemi' ile Manuel format atmayı deniyorum. Win8'e son bir şans vereceğim, Alahtan daha programları vs yuklememistim. Benden ilk izlenim olarak sıfır puan aldı win8, bakalım inşallah bir daha olmaz,

yenilik uğruna eziyet menüsünü kullanmaya uğraştığımız yetmez gibi böyle aptalliklarlada uğraşıyoruz hayırlısı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni laptop aldım özellikleri
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
    İşlemci Hızı 2.5 GHz
    İşlemci Hızı(Turbo Boost) 3.1 GHz
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 8 GB
    Disk Kapasitesi 750 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Ekran Kartı Hafızası 1 GB
    Ekran Kartı Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT630M

win8 kurulu geldi driver falan kurulu olduğu için problem yokta ben alışamadım ya masaüstünde başlat yok rahat edemiyorum böyle bişeyler eksik gibi bi tatsızlık var:) uygulamalardan bi oyun açtım kapatmayı bulana kadar yarım saat geçti, meğer tutup ekranın altına atıyomuşuz:)sanki win8 tabletler için daha kullanışlı bilmem katılırmısınız düşünceme,win7 ye dönecem gibii+ dokunmatik panelim çalışmıyor onuda ne yapacam hiç bilmiyorum win7 de problem yokta 8 de ayrıyetten biz mi kuruyoruz çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pj_romeo

quote:

Orijinalden alıntı: king_adam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

quote:

ivy brigde li laptoplarda sanırım sorun çıkmıyor ancak sandy brigde ve altındakilerde sorun oluyor, sorunsuz kullanıyorsan ne mutlu ancak herkes öyle değil hatta %50 %50 diyebilirim, herkes meraktan cumadan beri indiriyor ve deniyor 8 i ancak 1 haftaya kalmaz çoğu 7 ye dönecek, zaten 7 sorunsuzdu 8 in gördüğüm tek farkı işletim sistemi daha az kaynak tüketiyor ve gereksiz metro arayüzü (dokunmatik tabletlerde tabikide çok güzel ancak laptoplar için çok mantıksız, herşey karman çorman) zaten mavi ekran hataları 8 in eksikliğini gösteriyor, daha çok geliştirmeleri lazım

hocam ıvy brıdge felan degıl ısletım sıstemı yenı daha cıkacak guncelleme ve drıverlarla sorunlar ortadan kalkacaktır xp wındows 7 ılk cıktıarında hata yokmuydu vardı ama gıt gıde duzeldı vıstayı saymıyorum o baslı basına bır hata

bu arada sız drıver kurdunuzmu wındows 8 kurduysanız hangılerını kurdunuz

ivy bridgeyle nasıl alakası yok ivy brigde 6 ay önce çıktı ve tam o sırada win 8 beta sürümü çıkmıştı laptop üreticileri ivy brigde li laptopların driverları win 8 e uyumlu çıkardılar ondan daha az sorunsuzlar, yavaş yavaş eski laptoplara doğru gelecekler şu na harıl harıl 8 e uyumlu driver yazıyor adamlar

samsungun sw update programıyla hepsini kurdum driverların ancak ilk mesajımdaki hataları gördükçe vazgeçtim şu an 7 yi geri yüklüyorum

romeo
    hocam iyimisin sen ya ne demek sandy ve altındakilerde sorun oluyor iyi de sandy ve ivy daha eskimedi ya yeni işlemciler bunlar desen ki pentium da sorun oluyo iyi güzel de sandy de olamaz böyle bişey sorun driverlarda ve sistemine uygun uygulamamın daha tam uyumlu olmamasıdır az daha gelişsin bak sen işe

arkadaş sen ne içtin söylede bizde arada takılalım ondan, sorun tabikide driverların ve programların uyumsuzluğu başka ne olabilirki her yerde bas bas bağırıyor millet zaten. benim dediğim laptop üreticileri sondan başa doğru win8 driverları çıkarıyor bu durumda en son olan win 8 li ivy laptoplar sorunsuz, aşşağıya doğru win7 li ivy ler, sandyler vs diye gidiyor adamlar, bende sandy var hala çıkmadı mesela win8 driver, yorumu okurken biraz anlamaya çalış....

Ne alaka yaaa her sistem ureticisi ivy cıktı diye her sistemde ivy+win8 mi kullancak adam pentium sistem üretir win8 yükler yada sandy üretir win 8 yükler işlemci desteklediği sürece sistem ureticiside aynı driveri kullanıyo sende aynı driver i kullanıyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi Vaquero

3-4 gün evvel 29tlye geçiş yaptım
    bugün aldığım ilk güncellemeden sonra Windows çökmüş vaziyette,
    kurtarma menüsü kurtaramadı, sistem geri yükleme başarısız.
    Windows 7'de kesinlikle böyle bir sorunla karsilasmamistim, hddyi bicimlendirirken bile hatayla karşılaştım, şimdi 'komut sistemi' ile Manuel format atmayı deniyorum. Win8'e son bir şans vereceğim, Alahtan daha programları vs yuklememistim. Benden ilk izlenim olarak sıfır puan aldı win8, bakalım inşallah bir daha olmaz,

yenilik uğruna eziyet menüsünü kullanmaya uğraştığımız yetmez gibi böyle aptalliklarlada uğraşıyoruz hayırlısı olsun

bence bilgisayarın eskidir yani güncellemeyle çökmesi anlamsız ben bir hafta 10 gündür kullanıyorum tık yok w7 de iken wise care 360 advantage sistem care cclener falan filan bir ton işle uğraşırdım ama bunun kadar iyi değildi hele metrodaki ie10 deneyimi muhteşem flash desteği yok sanırım ama yine de iyi.ki ie 10 iyi diyen ben tam bir chorome bağımlısıydım chorome 23 çıkmış sor bana umrumda mı peh....

• İmzamdaki laptopu kullanıyorum,1 kere bile mavi ekran görmedim.1 kere bile sorun ile karşılaşmadım

Laptop'um anında açılıyor ki ssd yok

Ram kullanımı 6 gb civarı fakat hiçbir uygulama oyun kasmıyor,birazcık medal of honor warfighter kasıyor oda max grafiklerde.O kasmada 10 dk da 2 sn
  • quote:

cuma günü 29 tl ye satın aldım win 8 i ve ssd li samsung chronos laptopa kurmayla uğraşıyorum bi sürü sorun, mavi ekranlardan sonra karar verdim 7 ye dönüyorum, 8 şu an kesinlikle hazır değil ne uygulamalar nede driverlar tam uyumlu değil. karşılaştığım en büyük sorun msahci yüklemek için intel ahci driver iastor u kaldırmaya kalktığımda mavi ekrana düşüyor ve kesinlikle masaüstüne gelmiyor formattan başka çare kalmıyor, laptopta ayrı 8 gd ssd var hızlı başlat için ancak samsungun uygulaması görmediği için hızlı başlat yapamadım, açılış win 7 ye göre çok geç açılıyor, birde uygulamalar .net framework 3.5 istiyor illa web den indirttiriyor çok saçma geldi koskoca microsoft bunu nasıl görmemiş anlamadım, birde güç ayarlarında yüksek performansı seçtiğimde ekran kararıyor bu sorun çok kişide var allahtan bende samsung için özel güç ayarı vardı ekran parlaklığı normale döndü ama bu seferde performans düştü, kısacası win8 kesinlikle hazır değil promosyondan 29 tl ye aldım duruyor ne zaman adam ederler o zaman kurarım o zamana kadar 7 ye devam

samsung bu yükseltme işlemi için swupdate diye bir yazılım çıkardı. bunu önce indirip kurun. sonra çalıştırdığınızda işletim sisteminize ve modelinize göre gerekli sürücü ve yazılım güncellemelerini otomatik olarak yapıyor. bu yazılım işini bitirmeden bir işlem yapmayın. sonra keyfini çıkarın. sanırım samsung'u sitesindeki yükseltme talimatlarını okumadan bu işe kalkışmışsınız.

ayrıca samsung bir güzellik yapmış quick start diye bir yazılım ile bildiğimiz Windows başlat menüsünü de koymuş win8'e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 8 Kasım 2012; 20:54:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

cuma günü 29 tl ye satın aldım win 8 i ve ssd li samsung chronos laptopa kurmayla uğraşıyorum bi sürü sorun, mavi ekranlardan sonra karar verdim 7 ye dönüyorum, 8 şu an kesinlikle hazır değil ne uygulamalar nede driverlar tam uyumlu değil. karşılaştığım en büyük sorun msahci yüklemek için intel ahci driver iastor u kaldırmaya kalktığımda mavi ekrana düşüyor ve kesinlikle masaüstüne gelmiyor formattan başka çare kalmıyor, laptopta ayrı 8 gd ssd var hızlı başlat için ancak samsungun uygulaması görmediği için hızlı başlat yapamadım, açılış win 7 ye göre çok geç açılıyor, birde uygulamalar .net framework 3.5 istiyor illa web den indirttiriyor çok saçma geldi koskoca microsoft bunu nasıl görmemiş anlamadım, birde güç ayarlarında yüksek performansı seçtiğimde ekran kararıyor bu sorun çok kişide var allahtan bende samsung için özel güç ayarı vardı ekran parlaklığı normale döndü ama bu seferde performans düştü, kısacası win8 kesinlikle hazır değil promosyondan 29 tl ye aldım duruyor ne zaman adam ederler o zaman kurarım o zamana kadar 7 ye devam

samsung bu yükseltme işlemi için swupdate diye bir yazılım çıkardı. bunu önce indirip kurun. sonra çalıştırdığınızda işletim sisteminize ve modelinize göre gerekli sürücü ve yazılım güncellemelerini otomatik olarak yapıyor. bu yazılım işini bitirmeden bir işlem yapmayın. sonra keyfini çıkarın. sanırım samsung'u sitesindeki yükseltme talimatlarını okumadan bu işe kalkışmışsınız.

ayrıca samsung bir güzellik yapmış quick start diye bir yazılım ile bildiğimiz Windows başlat menüsünü de koymuş win8'e.

bunların hepsini yaptım merak etmeyin sw update i 2 kasım cuma günü kurup tüm sürücüleri indirenlerdenim, sw update le felan alakası yok problemlerin.

• bazıları hala sorunsuz win8 kullanıyor veya öyle sanıyor diye bize pc kullanmayı öğretmeye çalışıyorlar ya bravo size, artık alıntıyla cevap vermiyeceğim, bizimle aynı sorunları yaşayıp çözenler lüften yorum yapsın, diğerleri gereksiz yorumlarını kendine saklasın.
  • quote:

bazıları hala sorunsuz win8 kullanıyor veya öyle sanıyor diye bize pc kullanmayı öğretmeye çalışıyorlar ya bravo size, artık alıntıyla cevap vermiyeceğim, bizimle aynı sorunları yaşayıp çözenler lüften yorum yapsın, diğerleri gereksiz yorumlarını kendine saklasın.

Dostum ikimizde samsung marka laptop kullanıyoruz neden bende sorun yok sende var?

Samsung un sitesinden sw update indir kur
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

quote:

bazıları hala sorunsuz win8 kullanıyor veya öyle sanıyor diye bize pc kullanmayı öğretmeye çalışıyorlar ya bravo size, artık alıntıyla cevap vermiyeceğim, bizimle aynı sorunları yaşayıp çözenler lüften yorum yapsın, diğerleri gereksiz yorumlarını kendine saklasın.

Dostum ikimizde samsung marka laptop kullanıyoruz neden bende sorun yok sende var?

Samsung un sitesinden sw update indir kur

swupdate i tr de ilk kuranlardanım yeterlimi

Windows 8 hayal kırıklığı ve tıpış tıpış 7 ye dönüş

• quote:

Orijinalden alıntı: Unduli

Acaba adam gibi olmayan sizin donanımınıza ayları olduğu halde driver desteğini düzgün sağlayamayan Samsung mu, daha önemlisi öyleyse ileride sağlayacak mı?

Bu arada mavi ekranların neler olduğunu araştırdınız mı? Belki geçici veya başka bir şekilde çözümü vardır.

valla geçen hafta cumadan salıya kadar win8 le uğraştım çok fazlada üstüne gitmedim artık işim var gücüm var mavi ekran format vs ile uğraşamayacağım, ilerde yorumlara göre win8 de düzelme varsa o zaman yükleyeceğim. şu an bir aciliyet yokki win 7 takır takır çalışıyor laptopta 2 ssd var son derece hızlı zaten. merakımdan ve promosyondan aldım kurdum sorunları görünce 7 ye geri döndüm. yılbaşından sonra yüklerim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj_romeo -- 8 Kasım 2012; 21:23:25 >

• bios güncellemesini yapmamış olabilirsiniz. samsung tüm win8 desteği verdiği modeller için bios güncellemesi çıkardı.

ayrıca bu win8 yükseltmesine en hazırlıklı markalardan birinin samsung olduğuna inanıyorum. en azından bendeki modelde hiçbir problem olmadan çalışmakta. 10 gündür mavi ekran-beyaz ekran-mor ekran hatta başka renklerde hiçbir ekran da almadım.

@pijamerao, burada size yardımcı olmaya çalışan insanlara hitap tarzını hiç de hoş değil. madem yardımcı olmak adına insanların fikirlerini almak istemiyorsunuz neden burada konu açıyorsunuz?
  • Windows xp ye laf atanlar var aramızda.

İş yerinde mecburen xp kullanıyoruz ve tepki süreleri windows 7 ye göre çok hızlı ve hatta windows 8 den de daha yavaş değil (iş yerindeki makine dual core 2gb ramli evdeki i5 4gb ramli üstlik).

XP; P233mhz işlemci , 512 ram, 1,5 gb hdd,
    W7 ve w8; 1 ghz işlemci, 1gb ram, 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64bit) hdd disk alanı istiyor (sistem gereksinimleri şaşırtıcı derecede yakın (aynı) değil mi ?).

Ayrıca benim buradan vardığım sonuç, windows 8 bir windows 7 modudur (sadece buradan değil genel değerlendirmem bu, masa üstü bile değiştirilmemiş). Bu da doğal, tekerleği yeniden keşfetmelerine gerek yok.

Ayrıca windows un servis paketleri ile sistemi zaman zaman hızlandırıp yavaşlattığı bilinen bir gerçek. Eski hükümdarlar gibi kendi çocuklarını öldürüyor. Tahta istediklerini oturtuyorlar. Önce oldukça yaşlandıktan sonra stabiliteye yeni yeni kavuşan xp yavaşlatıldı ve windows 7 hızlandırıldı, şimdi de yavaş yavaş windows 7 yi öldürmeye çalışıyor. Ticari bir müessesedir, yapar. Kimse de bir şey diyemez. Sonuçta xp yaşlanmıştı...

Linux özgür yazılım olmasına rağmen yaratıcısı linus çıkıp gnome 3 rezalet diyebiliyor. Ben de linux altında optimus ile sorun yaşıyorum windows 7 arayüzü o anlamda daha kullanışlı diyebiliyorum. Ve stabil olmasına rağmen kullanıcılar ayarlara müdahale etme şansları azaltıldığı için KDE tercih ederek bu arayüzü cezalandırabiliyorlar. Benim çok sevdiğim ancak çok da geliştirilmesi gerektiğini düşündüğüm, activities menüsünü (windows 8 in metro arayüzünden çok daha güzel görndüğünü düşünüyorum) yerden yere vuruyorlar.

Bizim neden sistemlerimiz mavi ekran verdi diye windows 7 ye geçtiğimiz için eleştiriliyoruz. Bir değil iki değil, üç günde 10 defa göçtü bende. Bir günde 30 defa sistemi çökenler var.

Kardeşim para verdim, adamlar yapamamış ben de geri iade ettim. Bugün windows 7 ve mint benim ihtiyaçlarımı karşılamazsa ubuntuya, o karşılamazsa fedora ya geçerim. gnome u sevmezsem kde kullanırım... Bana sorun yaratanı kullanmam.

Benim anlamadığım microsoft ile çoğu ödemese bile, para ödemek dışında hiç bir ekonomik bağı olmayan insanlar neden microsoft ürünlerini bu kadar savunuyor. Hissedar falan mı arkadaşlar. Futbolda fanatiğiz, siyasette fanatiğiz, şimdi bir de işletim sisteminde fanatik olduk. Hadi hayırlısı.

E şimdi windows 8 açıklarını kapatacak (mı belli de değil) diye kullanmak zorunda mıyım ? Değilim! Hata almayanlar olabilir, windows 7 ye dönmek zorundalar mı ? Değiller! İsteyen istediği işletim sistemini kullansın.

Şimdi bir ütü alsanız, bir çalışsa bir çalışmasa , firma bize biraz bekleyin çalışanı çıkacak, ama ne zaman çıkacak belli değil ondan yollayacağız dese ne dersiniz ? Biz de aynen onu dedik, alın malınızı kardeşim, verin paramı.

• bende HP G62 laptop var. 64 bit win 8 pro yu kurdum. sistemle ilgili en ufak bir sorun olmadı. metro arayüz ilk başlarda değişik geldi ama sonra sıkıcı olmaya başladı. başlat menüsünü şahsen arıyorum. metro arayüz bence tablet için uygun ama masaüstü ve laptoplar için uygun değil. karşılaştığım tek sorun pilin daha çabuk bitmesi oldu. pilin bitmesinin sebebi ise laptopda 2 gpu nun olması ve harici ekran kartınında aktif olmamasına rağmen çalışıyor olmasıdır. bunun için win 7 de olduğu gibi hp den bir yazılım bekliyorum. hp win 8 ile ilgili bir driver yayınlamadı. win 8 bütün donanımları tanıdı ama bu çift gpu ile ilgili bir yazılım gerekiyor sanırım. çünkü iki gpu da çalışıyor. birisi aktif birisi pasif olarak çalışıyor. birisi çalışırken birisinin kapanması gerekiyor. ikisi çalışınca haliyle pil çabuk bitiyor. metro arayüz ve bu çift gpu olayından dolayı win 7 ye geri döndüm. win 8 pro nun win 7 den pek üstünlüğü yok. geçmeye değmez bence. sıfırdan alacak olanlar alsın ama şahsen upgrade edilmeye değmez derim.

• Şahsi kanaatim Microsoft, Windows 8 ile PC leri dev boyutlu cep telefonuna çevirdi...Gene şahsi kanaatim Windows 7 kadar çok tutulmayacak...Windows 8 in formatı geleneksel PC kullanıcısının alışkanlıklarına uymuyor bence tabi ki...
  • bende toshiba cosmo F60 var işletim sistemim altta windows 7 64 bit home premium kullanıyorum
    8 i alsam laptopuma sorunsuz kurabilirmiyim tavsiye edermisiniz

intel core tm i5 cpu m450 2.40ghz 2400mh 2 çekirdek 4 man..ram 4gb

yoksa hiç macera aramyımmı durup durduk yerde
  • Windows 8 hakkında buraya yazılanları okuduktan sonra baya endişelendim, kararsız kaldım. Fakat yine de akşam windows 8 i laptopuma kurdum. Şükürler olsun burada yazılan hiçbir hata ile karşılaşmadım. Kamera hariç diğer sürücülerin hepsini tanıdı. Windows 7 ye göre çok değişik geldi. Hatta bilgisayarı nereden kapatacağımı bulamadım. Yine de denemek çok güzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.