Şimdi Ara

windows 7 x86 mı x64 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar bir şey sormak istiyorum. yarın yeni bilgisayarım gelicek. yazılımı kendim yüklemem gerekiyormus. bende windows 7 indiricem ama x86 mı x64 mü kurmam gerekiyor bilemedim. 32 bit kurumlarıda 2 gb ram den yüksegini bil. tanımıyormus. napıcam o zaman 64 bit mi yüklemem gerekiyor_? yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden tesekkurler. : )

• 64 yükle sorun olmaz. eski32bit programların düzgün çalışır. 64bit destekli olanlar da(ps cs5, winrar, office 2010 gibi) daha hızlı çalışır. sadece aygıt sürücülerini 64 bit indirmen gerekir onlar da vardır zaten. bu arada 32bit 2gb değil. 3.25 gb görüyor rami.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

64 yükle sorun olmaz. eski32bit programların düzgün çalışır. 64bit destekli olanlar da(ps cs5, winrar, office 2010 gibi) daha hızlı çalışır. sadece aygıt sürücülerini 64 bit indirmen gerekir onlar da vardır zaten. bu arada 32bit 2gb değil. 3.25 gb görüyor rami.
    tamamdır 64 bit yükledim. evet bazı programlar biraz sorun cıkardı ama onlarında 64 bitli versiyonlarını bulup kurdum. tek gıcık bir nokta var bir tane program files var bir tane de program files(x86) var en basta bir sorun var sandım. meger degilmis 32 bitlik programları oraya kuruyormus. biraz gıcık oldum ama neyse. tesekkurler bu arada ... : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: quartaela123

tamamdır 64 bit yükledim. evet bazı programlar biraz sorun cıkardı ama onlarında 64 bitli versiyonlarını bulup kurdum. tek gıcık bir nokta var bir tane program files var bir tane de program files(x86) var en basta bir sorun var sandım. meger degilmis 32 bitlik programları oraya kuruyormus. biraz gıcık oldum ama neyse. tesekkurler bu arada ... : )

gıcıklık değil bence çok güzel düşünülmüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivoorzwart

quote:

Orijinalden alıntı: quartaela123

gıcıklık değil bence çok güzel düşünülmüş

ilk seferde bende gıçık olomuştum ama insan alışıyor.

• Kusura bakmayın ama biraz geç bir cevap olacak ama herkez adına net olacak. Bir kere sistemini bilmeden etmeden sazan gibi 64 bit yükle demek yanlış olur. Sebebi ise 64bitden en iyi şekilde yararlanmak için 4 Çekirdekli işlemci gerekli. He şunu diyenler çıkıcaktır kesin bnm işlemcim 2 çekirdekli ama kurula bişiyor diye evet kuruluyor benmkiside 2 çekirdekli kuruluyor ama 64 bitden en iyi şekilde yararlanmak için Exterme System şart bunu deneyerek söylüyorum. 64 için standart system 4 çekirdekli Cpu ve 4 GB ve üstü Ram gerekir. Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_RIDVAN

Kusura bakmayın ama biraz geç bir cevap olacak ama herkez adına net olacak. Bir kere sistemini bilmeden etmeden sazan gibi 64 bit yükle demek yanlış olur. Sebebi ise 64bitden en iyi şekilde yararlanmak için 4 Çekirdekli işlemci gerekli. He şunu diyenler çıkıcaktır kesin bnm işlemcim 2 çekirdekli ama kurula bişiyor diye evet kuruluyor benmkiside 2 çekirdekli kuruluyor ama 64 bitden en iyi şekilde yararlanmak için Exterme System şart bunu deneyerek söylüyorum. 64 için standart system 4 çekirdekli Cpu ve 4 GB ve üstü Ram gerekir. Saygılarımla...

kesinlikle katılıyorum.işini bilen kullanıcı zaten en iyi yararlanmaya bakar fakat facebook msn kullanıcısı için pek sorun olmaz herhalde.zaten onların da 64 bitten haberdar olmadığını düşünürsek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Pro RTM nedir ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ivoorzwart

quote:

Kusura bakmayın ama biraz geç bir cevap olacak ama herkez adına net olacak. Bir kere sistemini bilmeden etmeden sazan gibi 64 bit yükle demek yanlış olur. Sebebi ise 64bitden en iyi şekilde yararlanmak için 4 Çekirdekli işlemci gerekli. He şunu diyenler çıkıcaktır kesin bnm işlemcim 2 çekirdekli ama kurula bişiyor diye evet kuruluyor benmkiside 2 çekirdekli kuruluyor ama 64 bitden en iyi şekilde yararlanmak için Exterme System şart bunu deneyerek söylüyorum. 64 için standart system 4 çekirdekli Cpu ve 4 GB ve üstü Ram gerekir. Saygılarımla...

kesinlikle katılıyorum.işini bilen kullanıcı zaten en iyi yararlanmaya bakar fakat facebook msn kullanıcısı için pek sorun olmaz herhalde.zaten onların da 64 bitten haberdar olmadığını düşünürsek

Aynen öyle millet zannediyorki 64 bit yüklersem PC'm on numara olacak diye :) 32 ayrıca kolaylık sağlar , yerleşiktir demem oki driver sorunu yaşamasınız. 64 bitin azda olsa zamana ihtiyacı var

• konuya bomba sorumla renk getirmek istiyorum.. lütfen dalga geçmeyiniz şimdik x86 dosyaları 32 bit, x64 olanlar 64 bit işletim sistemi için mi oluyo??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muguroz

konuya bomba sorumla renk getirmek istiyorum.. lütfen dalga geçmeyiniz şimdik x86 dosyaları 32 bit, x64 olanlar 64 bit işletim sistemi için mi oluyo??

biz de sana bomba gibi cevap veriyoruz

Evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

quote:

Orijinalden alıntı: Muguroz

konuya bomba sorumla renk getirmek istiyorum.. lütfen dalga geçmeyiniz şimdik x86 dosyaları 32 bit, x64 olanlar 64 bit işletim sistemi için mi oluyo??

biz de sana bomba gibi cevap veriyoruz

Evet

Alıntıları Göster
    4GB ve altı ram varsa 32bit, üstü ram varsa 64 bit kur. Eğer 64 bitte çalışmayan ama sana lazım olan programlar varsa her halükarda 32 bit kuracaksın kafan rahat olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

4GB ve altı ram varsa 32bit, üstü ram varsa 64 bit kur. Eğer 64 bitte çalışmayan ama sana lazım olan programlar varsa her halükarda 32 bit kuracaksın kafan rahat olacak.

şuan çoğu programın 64 bit versiyonu yok mu? Zaten önümüzdeki yıllarda windows 8 ile beraber 32 bit diye bişey kalmayacağından söz ediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

quote:

şuan çoğu programın 64 bit versiyonu yok mu? Zaten önümüzdeki yıllarda windows 8 ile beraber 32 bit diye bişey kalmayacağından söz ediliyor

Herkesin ihtiyacı farklıdır. Genel kullanıcı programlarından başka cad-cam programları,simülasyon,tasarım,hesap,kayıt gibi mesleki program kullananlarda var bazen bu programlar vazgeçilmez ve alanında başarılı oldukları kadar da yeni versiyonları olmayabiliyor.

32-64 platform tartışması zaten programların çalışabilirliğinden çıkıyor her zamansa cevap basit ve önceki postta bu cevabı verdim. Ha biri kalıp 32 bitte 4gb üstü ram gösterdim bak bak görüyor diye screen felan atarsada gülüp geçersiniz...

*Edit : typo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 20 Ekim 2011; 20:12:44 >

• quote:

quote:

quote:

Herkesin ihtiyacı farklıdır. Genel kullanıcı programlarından başka cad-cam programları,simülasyon,tasarım,hesap,kayıt gibi mesleki program kullananlarda var bazen bu programlar vazgeçilmez ve alanında başarılı oldukları kadar da yeni versiyonları olmayabiliyor.

32-64 platform tartışması zaten programların çalışabilirliğinden çıkıyor her zamansa cevap basit ve önceki postta bu cevabı verdim. Ha biri kalıp 32 bitte 4gb üstü ram gösterdim bak bak görüyor diye screen felan atarsada gülüp geçersiniz...

*Edit : typo

Alıntıları Göster
    nasıl yani ben cad cam kullanıyorum bu işin içinde satışını yapan arkadaşlarım var bunlar solidworks olsun autocad olsun solidcam olusn unigraphix olsun genelde hep 64 bit işletim sistemlerini kullanıyorlar

• quote:

nasıl yani ben cad cam kullanıyorum bu işin içinde satışını yapan arkadaşlarım var bunlar solidworks olsun autocad olsun solidcam olusn unigraphix olsun genelde hep 64 bit işletim sistemlerini kullanıyorlar

Şimdi çalışmayan programları sayacam birde her platform için yeni versiyon lisansımı alalım diyecem kaldırıp virtual boxlardan bahsedecen tartışmaya girmeden ben cahimişim abi diyip geçeyim.
  • quote:

quote:

Şimdi çalışmayan programları sayacam birde her platform için yeni versiyon lisansımı alalım diyecem kaldırıp virtual boxlardan bahsedecen tartışmaya girmeden ben cahimişim abi diyip geçeyim.

bak kardeşim 64 bit işletim sisteminde çalışmayan bir sürü program olabilir. Ama teknoloji gelişiyor farkındaysan. Bundaan atıyorum on sene önce 64 megabyte ram dan bahsedilirken. Şimdi 4 gigabyte 8 gigabyte ram dan bahsediliyor. Ben bu yazılım satan arkadaşlardan biliyorum. Lisans sattıklarında o cd kutusunun içinde bir 32 bit cd si bir de 64 bir cd si oluyor. 64 bit işletim sistemi için yeni lisans almıyorsun. He ama bak yanlış bilior olabilirim.

son olarak forum sitelerin amacının ne olduğunu ya sen bilmiyorsun ya ben bilmiyorum. Bir kişinin sana göre eksik veya yanlış bilgisi varsa, ben cahilim abi diyip atar yapmak zorunda değilsin. "Sen yanlış biliyorsun bu böyle değil şöyle" demen daha insancıl . Benim bildiğim normal insanlar bu şekilde konuşup anlaşmaya çalışıyorlar. Sizin köy biraz farklı sanırım.

• quote:

2 çekirdekli ve 2gb ramle 64 bit kullanıyorum. 32 bitten kat kat iyi... Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

quote:

2 çekirdekli ve 2gb ramle 64 bit kullanıyorum. 32 bitten kat kat iyi... Saygılar.

32 bitten kat kat iyi olmasının sebebi senin ihtiyaçlarınla alakalı Benim gibi 3d Studio Max veya Solidworks veya Auto Cad vs vs programlarını kullanmış olsaydın birde render olayına Işıklandırma işlerine girseydin 32 bit daha cazip gelebilirdi. Kullanım tercihlerine göre bana cevap yazma. Bilgisayarı sadece oyun oynamak Facebook'da durum güncellemek için kullanmıyorum. Anlıyacağın Orda O mesajımda demek istediğimi iyi düşün neden böyle demiş olabilir diye. İhtiyaç meselesi tabikide ama bunlarıda göz önünde bulundurup cevap yazarsan sevinirim.

Saygılarımla.

• quote:

quote:

quote:

32 bitten kat kat iyi olmasının sebebi senin ihtiyaçlarınla alakalı Benim gibi 3d Studio Max veya Solidworks veya Auto Cad vs vs programlarını kullanmış olsaydın birde render olayına Işıklandırma işlerine girseydin 32 bit daha cazip gelebilirdi. Kullanım tercihlerine göre bana cevap yazma. Bilgisayarı sadece oyun oynamak Facebook'da durum güncellemek için kullanmıyorum. Anlıyacağın Orda O mesajımda demek istediğimi iyi düşün neden böyle demiş olabilir diye. İhtiyaç meselesi tabikide ama bunlarıda göz önünde bulundurup cevap yazarsan sevinirim.

Saygılarımla.

İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz şu anda bütün i3 işlemciler, ve i5 işlemcilerin bir kısmı 2 çekirdekli ve bu işlemcilerin kullanıldığı bilgisayarların büyük çoğunluğu 64 bit ile geliyor. Ram konusu doğrudur en az 4gb gerekli rahat kullanım için.Zaten en kısa zamanda kendi bilgisayarımın ramini arttıracağım, şimdilik sadece deneme amaçlı yüklemiştim. İyiki bu yorumu 64 biti yüklemeden önce okumamışım yoksa büyük ihtimalle böyle bir nimetten mahrum kalacaktım
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

quote:

quote:

quote:

Saygılarımla.

İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz şu anda bütün i3 işlemciler, ve i5 işlemcilerin bir kısmı 2 çekirdekli ve bu işlemcilerin kullanıldığı bilgisayarların büyük çoğunluğu 64 bit ile geliyor. Ram konusu doğrudur en az 4gb gerekli rahat kullanım için.Zaten en kısa zamanda kendi bilgisayarımın ramini arttıracağım, şimdilik sadece deneme amaçlı yüklemiştim. İyiki bu yorumu 64 biti yüklemeden önce okumamışım yoksa büyük ihtimalle böyle bir nimetten mahrum kalacaktım
    Saygılar.

Alıntıları Göster
    Tamam dediğinde Haklısın ama Ben render Olayını kendi açımdan göz önüne alarak bunu yazdım öbür türlü hakikatten güzel ama benim bahsetmiş olduğum şeyin ne olduğunu anlamadan yazıyorsun ben Orada Exterme sistemler için daha iyi olur dedim yani modelleme ve render işlerini göz önüne aldım ki oyunlarda bile model ve render oldugu için dediğime çıkıyor. Ki şunu düşün O iştahla oynadığımız oyunların yapıldığı Workstation Bilgisayarları göz önüne alırsak PNY FX 6000 QUADRO MODEL EKRAN KARTLI xEON işlemciler bunlarada ozaman 64 bit yetmiyor :D yani anlıyacağın kişiden kişiye fark eder ama ben kendi açımdan düşündüğüm zaman bu böyle.

Yani sana demem o ki 64 bite geçtinde ekran kartın 2 katına mı çıktı işlemcin 8.5 ghze mi çıktı hayır gene gündelik işlerine kullanıyorsun farkı ne modelleme yaparken daha mı hızlandın ben bunu demek istiyorum.

İyi akşamlar.(Bu arada düşünce alış verişimiz gayet güzel :D )

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.