Şimdi Ara

windows 7 x86 mı x64 mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Defalarca denedim ama 64bit stabil çalışmıyor. En başta video codecleri hala 64 bit'e entegre olamamış. 32 bit'de aldığım performansı alamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin derdi ayrı herkesin kullanacağı program ayrı o yüzden 64 bit kötüdür diyemem ama 32 bitte herhangi bir sorun yaşamassınız. Windows 7 32 hem modern hem eski uygulamalar için birebir.
  • 64-bit işlemciler için x64,32-bit işlemciler için x86...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat081

Defalarca denedim ama 64bit stabil çalışmıyor. En başta video codecleri hala 64 bit'e entegre olamamış. 32 bit'de aldığım performansı alamıyorum.

Stabil değil diyorsunuz ama şu anda kullanılan windows7 nin %46 sı 64 bit... Zaten bu gidişle 32 bit bitecek çünkü Ram fiyatları müthiş bir şekilde düştü, artık 4gb ram sıradan bir şey oldu. 32 bit de 4gb bile algılamıyor. Zaten burdan microsoftun 32 biti bitirme çabasında olduğunu görüyoruz, e adamlar böyle bir çaba içindeyken 64 biti neden geliştirmesinler ki? Zaten geliştiriyorlar şahsen 64 bitte herhangi bir stabilite sorunu görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

quote:

Orijinalden alıntı: Murat081

Defalarca denedim ama 64bit stabil çalışmıyor. En başta video codecleri hala 64 bit'e entegre olamamış. 32 bit'de aldığım performansı alamıyorum.

Stabil değil diyorsunuz ama şu anda kullanılan windows7 nin %46 sı 64 bit... Zaten bu gidişle 32 bit bitecek çünkü Ram fiyatları müthiş bir şekilde düştü, artık 4gb ram sıradan bir şey oldu. 32 bit de 4gb bile algılamıyor. Zaten burdan microsoftun 32 biti bitirme çabasında olduğunu görüyoruz, e adamlar böyle bir çaba içindeyken 64 biti neden geliştirmesinler ki? Zaten geliştiriyorlar şahsen 64 bitte herhangi bir stabilite sorunu görmedim.

O kullanılan windows 7 64bitlerin kullanıldığı PC 'lerin %35'i de laptop olduğundan 64bit kurulu kullanılıyor, millet sen ben gibi oturup hangi işletim sistemini kullansam diye düşünmüyor, hatta daha da kötüsü TR'de o kadar PC kullanmasını bilmeyen var ki, 64bit'ten başka sürüm olduğunu bilmeyen bile var, ama şu da bir gerçekki eğer laptoplarda ısınma sorunu çözülecekse mutlaka 32bit yüklenmeli, herkes burada 32bit 3gb civarı görüyor demiş ama komple yalan, bende win7 ultimate var 4gb ram i çatır çatır görüyor. 32bit yüklü,SP1 yüklü değilkende görüyordu.. 64bit kurulu olduğunda da görüyordu, ancak 64bit yüklüyken oynadığım oyunlar veya masaüstünde hiç kullanmadığım halde duran aynı programlarla ram daha fazla yemeye başladı, 64bit bana göre fos, microsoft 64bit lerini bitirmeye çalışmasının tek nedeni PAZARLAMA STRATEJİSİ. Zamanında 32bitlerle aynı sayıda üretildiği için, laptoplara bilerek 64bit koyuyor, böylece daha çabuk laptop'ın eskisin yenisini aldığında gene 64bit li olarak al, pazar payı yüksek olsun... Tabi bu cümle işin çamur tarafını ortaya koymak için, ama gerçekte olabilir.

Şimdi bir düşün bakalım, laptop alan her kullanıcı sen ben gibi oturup 64bit ne kadar ram yer, grafik işlemci ne kadar harcar, desktop mu, laptop mı? diye düşünmez... Hayatı boyunca hiç PC kullanmamış adam laptop alıpta, kullanırken 64bit ten farklı bişi kullanmazsa 32bit farkını anlayamaz. (yanlış anlama senin için söylemiyorum, genelleme olarak söylüyorum, ) Bu artık tercih meselesi, ama genede tavsiyem sisteminin uzun süreli dayanıklı olması için , ramleri, cpu 'yu ve grafik işlemciyi fazla yormadan uzun süre kullanmak için 32bit ten vazgeçmeyin, şunuda unutmayın uzun süreden beri her yeni çıkan program öncelikle 32bit için çıkar, sonradan 64 bite uygun hale gelir veya getirilir/geliştirilir, artık ne derseniz yani!!

• Arkadaşlar hepinize merhabalar!
    pc'mde 32bit win7 ultimate vardı ve harddiskin diğer bölümüne de win7 ultimate 64bit kurdum kurulum tamamlandıktan sonra aygıt yöneticisine girdim ve bütün donanımlar tanınıyor buraya kadar sorun yok ama 4gb ramim var fakat 2.94gb kullanılabilir gözüküyor 64bitte nedeni ne olabilir? driverleri 32bit işletim sisteminden almış olabilir mi ki bu yüzden böyle bir sorunla karşılaştım. Ayrıca asus p4m700-fe anakartımın 64bit vista driverlerini buldum yüklemeyi kabul etmedi. fotoyu ekleyebilirsem bir bakarsınız. Şimdiden iyi bayramlar!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.