Şimdi Ara

Windows 7 ve Raid 0 Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İnternette ufak bir araştırma yaptıktan sonra sizinle bu konuyu paylaşmaya karar verdim. Xp 32bit, Vista 32/64bit, Windows 7 64bit raid 0 deneyimlerim oldu. Uzun zaman boyunca sorunsuz kullandım aynı sistemlerle hepsini. En kolay kurulum Windows 7'de yaşadım, tebrik ettim ama bu başarı bana göre gerçek bir başarı değil.

    1 aydan fazladır 7 kullanıyorum, vazgeçemediğim raid ile birlikte, kurulum gerçekten çok kolay, hiçbir şey yapmıyorsunuz sadece yüklüyorsunuz. Önbellekleri bile kendi aktive ediyor, şaşırtacak kadar iyi; fakat son 3 haftada 4 defa raid 0 çöktü. Disklerimden birinin hatalı olduğunu düşündüm, servise yolladım fakat sağlam olduğunu artık anladım. Sorun hep aynı, harici diskten bilgi transferi sırasında kilitleniyor ve kitlendiği anda artık disklerinizden birinde hata olduğu sinyalinizi alıyorsunuz, şansınız var ise başlangıç (boot) dosyalarının olduğu bölgeye bişi olmuyor yedek alıyorsunuz, yada benim gibi toplamda 600gb dan fazla dosyanızı azar azar raid yapıcam inadı ile kaybediyorsunuz. Xp de raid çok uzun süre kullandım, aynı diskler ve harici ile, takılmalar, yeniden başlatmalar yaşadım çeşitli sebeplerden ama raid çökmedi. Vistada, kolay kurulum ve daha stabil raid deneyimi elde ettim, genede takılmalar, yeniden başlatmalar yaşadım, raid çökmedi ama 7 yi daha toplamda 1 ay kullanamadım sorunsuz, 4 defa çöktü.

    Benim buradan çıkardığım sonuç, raid duraylılığında sorun var, acil bir yama gerektiriyor. Sonuç olarak, ben raid sevdamdan vazgeçtim, artık bilgisayarım gözle görülür bir şekilde yavaş.







  • bilgilendirme için teşekkürler,bende win 7 de raid0 kullanıyorum..raid e başlatıgımdan beri 1 kere çökmedi henüz,umarımda çökmez
    ben yaşadığınız sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum..
  • 2 aydır raid 0 ile kullanıyorum. win ultimate 7 x64

    7X24 çalışıyor sistem 1 kez film izlerken göçtü ama hddden olup olmadığını bilmiyorum tabiki.
    Çok stabil çalışıyor bende.
    vista ve xp den çok daha hızlı dosya transferi
  • Hocam deneyimlerinizi paylaşmanız güzel olmuş.Şuan için bende Vista'nın raid perfomansını daha iyi görüyorum.blacksnake03 'nin dediği gibi bordunuzdan kaynaklanmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 5 Aralık 2009; 8:52:58 >
  • @OErdem

    Hocam harici diskinizi e-sata olarakmı takıyorsunuz?

    Harici diskten veri transfer ederken bu takılma ve kitlenmeleri bios'tan IDE Bus Mastering disable yaparak çözmüştüm.
  • Teşekkürler arkadaşlar.
    Aynı anakart ile sistemimi kullanıyorum 1 senedir galiba belki daha fazladır. Öteki işletim sistemlerinde sorun yaşamadım.

    Performans olarak bir diyeceğim yok evet daha başarılı ama patır patır çöküyor gerçekten son defasında 1 gün bile sürmedi.

    Harici disklerimi usb olarak kullanıyorum.
  • Intel'in Matrix Storage Manager programını kurmak RAID ile karşılaşılabilecek sorunları büyük ölçüde engelliyor. 1.5 seneden fazladır 410AS HDD'lerim P35, X48 (aynı anakart hatta sizinkiyle) ve son olarak X38 anakartlar arası geçiş yaptılar. Hiçbirinde sorun yaşamadım, hatta geçiş yaparken bile veri kaybetmedim. Son 4-5 aydır Windows 7 kullanıyorum ama dediğim gibi kendi sürücülerini değil, Intel'in çıkardığı sürücülerle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 4 Aralık 2009; 18:56:35 >
  • Malesef @oerdem arkadaşımınızın dediklerine katılıyorum. USB den kopyalama yaparken raid0 diske kilitlenme ve reset sorunları oluyor :(:(:(
  • windows 7 64 bit ile raid 0 ben de kullandım.Ama hiçbir sorun yaşamadım.
    usb hdd kullanmadım.bunun için birşey diyemem.
    Eğer gerçekten sorun varsa ilk servis pack ile hallederler diye düşünüyorum.
  • Bende yaklaşık 3 aydır kullanıyorum 2li raid'den 3lü raid 0'a geçtim geçen ayda hiç bir sorun yaşamadım.
    Windows 7 ye geçtikten sonra çökmeler oluyor demişsiniz, peki vista veya xp ye tekrar dönmediniz mi? yazınızdan öyle anladım
  • Bence sizin sorununuz anakart yada ps kaynaklı...Power Supply'dan kaynaklanan sorunlar bende birçok defa diskimin boot kaydını bozuyordu. Size tavsiyem ps'inizden amin olun...
  • Bugün raidsiz denemeler yaptım, ve sorun ile karşılaşmadım.
    Windows 7 den vistaya geri dönmeyi düşünmedim çünkü, disklerim everest testlerinde ortalama 95mb okuma elde ediyor, ki raid ile 145 görebiliyorum. Açıkcası eskisi kadar performans delisi değilim. Windows 7'yi vistaya göre daha çok beğendim, xp'den nefret ederim. Bu yüzden 7 ile devam ediyorum.

    Ekleme olarak, ssdlerin ucuzlamasını bekliyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OErdem

    Bugün raidsiz denemeler yaptım, ve sorun ile karşılaşmadım.
    Windows 7 den vistaya geri dönmeyi düşünmedim çünkü, disklerim everest testlerinde ortalama 95mb okuma elde ediyor, ki raid ile 145 görebiliyorum. Açıkcası eskisi kadar performans delisi değilim. Windows 7'yi vistaya göre daha çok beğendim, xp'den nefret ederim. Bu yüzden 7 ile devam ediyorum.

    Ekleme olarak, ssdlerin ucuzlamasını bekliyorum


    Sonuçta konuyu windows 7'de ki raid hakkında açmışsınız, sorunun işletim sistemi olup olmadığını öğrenmek amaçlı deneyebilirdiniz




  • sistemde oc var mı acaba ?

    oc li sistemlerde ilk çöken genelde raid oluyor ,

    veri kaybına karşı da , bende böyle kullanıyorum ,
    os ve programları raid0 a , geri kalan archive i direk ayrı 3 cü depo hdd e alıyorum ,

    raid çökse dahi kaybınız pek fazla olmuyor
  • Hız aştırma var hocam, ama stabil konumda, stabilite için hafif üst voltaj falan da var yani Haricilerimin hepsi tamamen dolu olduğu için raid'e depolamak zorunda kaldım tatsız oldu.
  • tesadüfte olabilir ama aynı anakarttan terran48 de var benzer problemler yaşıyor bence anakarta yoğunlaş
    7200 beta dan beri win7 kullanıyorum raid0 olarak daha bir defa bile takılma veya çökme yaşamadım iyi forumlar
  • vista ve win 7 de özellikle ilk yükleme yaparken raid controller driverlarını ilk başta yüklerseniz hiçbir problem yaşamazsınız.Vista x64 ultimate edition'ı 6 aydır sorunsuz kullandım.şu anda win 7 x64 ultimate edition kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım..
  • win7 yüklemeye başlamadan önce raid kurmak için ne yapmam gerekiyor biri anlatabilirmi
  • Bende 2 aydır win 7 kullanıyorum Raid 0 kurulu fakat performansından memnun değilim.
    XP varken everest 210 mb üstüne çıkarken şimdi 97 mb.
    herşeyi denedim fakat bi değişiklik yok yeniden XP ile deneme yapıp anlayacağım işletim sisteminden mi donanımdan mı.
  • 3 yıldır raid 0 kullanıyorum 2 tane 74 lük eski raptor ile gigabyte EP45-DS3R anakartımla buzamana kadar xp,vista,win7 ile 1 kez bile çökmedi,1yıldır bakmadığım hd tune ile testimi yeniledim şu anda performans yine 3 yıl onceki gibi gayet normal (win7 bir yıldan fazladır kullanılıyor yani win kursam yeridir)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.