Öncelikle lütfen kimse Win 7'den destek kesildi Win 8'e 8.1'e ya da 10'a geç demesin 10'dan 7'ye döndüm çünkü PC pek te yeni değil ve uyumluluk olarak Win 7 de çok rahatım 10'a geçmiştim arkadaşımın sözünü dinleyerek çok pişman olup geri döndüm Windows 7 Ultimate service pack 1 Update yapacağım sırada 80072EFE sorunu ile karşılaştım çözümü bir türlü bulamadım Windows'um orjinaldi lakin Win 7'den bedava 10'a geçince orjinaldi ben format atınca sanırım bozuldu bendeki Key Home Edition da çalışıyor şu anda 24 gün sonra etkinleştirilecek diyor. ![]() |
Windows 7 Güncellemesi 80072EFE Hatası
Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları, güncellemeleri yüklemeye çalışırken {80072EFE} hata koduyla karşılaşabilir. Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve güncellemenin başarılı bir şekilde yüklenmesini engelleyebilir.
{80072EFE} hatasına neden olabilecek en yaygın sorunlardan biri, bozuk sistem dosyalarıdır. Bu dosyalar, güncelleme işlemi sırasında zarar görebilir ve güncellemenin doğru şekilde yüklenmesini engelleyebilir.
Diğer bir olası neden, Windows Update bileşenleriyle ilgili sorunlardır. Bu bileşenler, güncellemeleri indirmek ve yüklemek için kullanılır ve bunlardaki sorunlar hata koduna neden olabilir.
Ayrıca, güvenlik yazılımı veya üçüncü taraf programlar da {80072EFE} hatasına neden olabilir. Bu programlar, güncelleme işlemine müdahale edebilir ve bu da hata koduna neden olabilir.
{80072EFE} hatasını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Bilgisayarını yeniden başlat.
- Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştır.
- Windows Update Sorun Gidericisi'ni kullan.
- Güvenlik yazılımını geçici olarak devre dışı bırak.
- Üçüncü taraf programları kaldır.
Bu adımlar sorunu çözmezse, Microsoft Destek ile iletişime geçmen gerekebilir.