Şimdi Ara

Windows 7'nin -Gerçek- UEFI desteği var mı yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Enpedi'deki makale linkini atmayın lütfen. Ben USB'ye Windows 7'yi UEFI olarak yazdırdığımda onu kurabilecek miyim kuramayacak mıyım bunu soruyorum. Yani Windows 7'nin gerçek olarak UEFI desteği var mı?

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Selam
    Enpedi'deki makale linkini atmadım merak etmeyin. :)
    64-Bit Windows 7 kurarsanız elbette var. Diğer yandan; @BIOS UEFI modunda olmalı ve HDD'de GPT formatında. Eğer HDD MBR formatında ise, buna UEFI kuramazsınız.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Disk GPT formatında sistem UEFI modunda hocam. Nasıl yapacağım? 8.1 den farkı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Disk GPT formatında sistem UEFI modunda hocam. Nasıl yapacağım? 8.1 den farkı var mı?

Selam ve günaydın
    Önceden sistemde Win8.1 kurulu ise, Win7'yi temiz kurulum yapmak için Win8.1'in boot ve kurtarma birimlerini silmeniz gerekir. Aksi durumda stabilite veya farklı sorunlarla karşılaşırsınız.

Yapmanız gerekenler.
    1- Önce Win7 64-Bit işletim sistemini Flash belleğe Windows7-USB-DVD-tool veya Rufus yazılımları ile kopyalayın.
    2- Flash bellekle boot edin ve Hangi yükleme türünü istiyorsunuz seçeneğinde Özel (gelişmiş) yazan yere tıklayarak devam edin. Ekrada HDD birimlerini gördüğünüz yere gelene kadar devam edin. Orada gelişmiş seçenek var yazı ile belirtilmiş oraya tıklayın.
    3- HDD birimlerini en üstten başlayarak Sil tuşuna basın. 4 birimi de aynı şekilde silerek, sistem diskini birleştirin.
    4- İşlem tamamlanınca Yeni seçeneğine tıklayın ve MB cinsinden bir rakan girin. Örneğin; 100 GB için 102400 MB yazın. Yani ekleyeceğiniz her GB için 1024 MB ile hesaplamanız gerekiyor. 100x1024=102400 MB'dir.
    5- Eğer HDD'yi 2 veya daha fazla bölecekseniz, geriye kalan kısımları da yukarıdaki yazdığım örnekler ile bölebilir ve aynı anda biçimlendirebilirsiniz.
    6- Bölme ve yapılandırma işlemi bitince üstteki 3. sıradaki sistem kurulumu için ayırdığınız birime tıklayarak kuruluma başlayabilirsiniz(hangisi olduğunu bilemiyorsanız, MB boyutundan bakabilirsiniz).

Win7 UEFI kurulumu bundan ibarettir.
    Kolay gelsin..

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarınızı okuduğumda UEFI kurulumu değil de normal kurulumu anlatmışsınız gibi geldi bana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Hocam yazdıklarınızı okuduğumda UEFI kurulumu değil de normal kurulumu anlatmışsınız gibi geldi bana...

Selam
    Nasıl Yani?
    Disk GPT ve 64-Bit işletim kurulacağı için UEFI olmayan ne var anlamadım?
    Yazdıklarımdan anlaşılacağı üzere, GPT diske normal kurulum yapamayacağına göre bunda yanlışlık nerede?

GPT formatlı diske sadece 64-Bit işletim sistemi UEFI olarak kurulur. MBR formatlı diskler için, her 2 sürümde kurulur ama UEFI olmaz! Sanırım anlatabildim.
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.