Şimdi Ara

Windows 7 - İlk İzlenimler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
1
Favori
72.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: teeKin

inceleme için teşekkurler ben genelde iki hard dısk kullanıyorum kopyalama hızları ne durumda buyuk boyutlu dosya copy paste yapmak halen zaman alıyor vıstada çok buyutulecek bırsey degıl beklı ama bırde dx 10 olarakmı gözüküyor teşekkuler
    not:vistanın makyajlı halı gıbı

Selamlar!
    Maalesef hard diskleri test etme gibi imkanım yok, tek HDD ile fazla bir şey söyleyemem, okuma hızı belli .
    WIN7 tabi ki de DX 10 ile geliyor. Yalnız 10.1 ile ilgili bir şey yok.
     Windows 7 - İlk İzlenimler

Yeni bir şey farkettim. Artık flash belleklerinin doluluk oranları da görünüyor, ya da ben mi farkedemedim. Vista x64 SP1 kullanıyorum, hiç öyle bir şey görmedim.

Son olarak sistemi bir az daha kurcaladım, gayet kararlı, HDD sörf çok hızlı, dosyaların önizlemeleri daha hızlı yükleniyor. 1GB küçük resimleri olan dosyayı açar açmaz ön izlemeleri hemen geldi. Vistada da yavaş olmasa da yine belli bir süre gerekiyor. Belki de yanılıyor olabilirim, başka arkadaşların da izlenimlerini öğrenebilsek iyi olur.

quote:

Deneyebileceğin yeni birşey;

6801 sürümünde, 6933 sürümünde olan superbar gizli haldeymiş, etkinleştirmek için bir yöntem bulmuşlar.

Anlatımı

Program (32Bit için)
    Program (64Bit için)

Ekran görüntülleri/Kullanıcı deneyimleri

Not:
    Yalnız bazı bugları varmış.

Yeni başlat menüsünün özelliklerini anlatan video;
    Download Video (198MB)

Bu programı indirdim, yalnız önce çalıştırır çalıştırmaz hata verdi, explorer.exe'nin bulunduğu klasöre kopyalanması gerekir dedi. Kopyaladım, yalnız bu sefer "program çalışmayı durdurdu" hatası geliyor. Explorer açık diye hata veriyor düşündüm ve explorer'i sonlandırdım, yine aynı hata. Nette bir az araştırıp tekrar denerim.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 5 Kasım 2008; 10:09:01 >

• @Alx

Kullanımı:

Açıklamanın olduğu siteye bakarsan;

İndirdiğin dosyayı Windows klasörüne açıyorsun,
    Sonra aşağıdaki komutları admin hakları ile giriyorsun,

Admin hakları ile komut satırını açmak için;
    cmd.exe ile komut satırını açıp, Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basıyorsun.

takeown /f %windir%\explorer.exe
    cacls %windir%\explorer.exe /E /G “%USERNAME%”:F
    taskkill /im explorer.exe /f
    cd %windir%
    start unlockProtectedFeatures.exe

Not:
    USERNAME kısmına kendi windows kullanıcı adını gireceksin, örneğin Alx

Yeni birkaç şey daha;

Desktop Slideshow (Video olarak önizlemesi var, yalnız bu işlemi açacak yama daha hazır değilmiş.)
    İncele

Aero Shake
    İncele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menesc -- 5 Kasım 2008; 15:30:37 >

• @ menesc
    OK, denerim. Verdiğin siteye fazla bakamadım da, şimdi bakınca anladım...

Dün bir kaç tane oyun denedim, WARCRAFT III açılmadı , DOTA'sız napıcaz ya? Ekran kararıyor, yalnız görüntü gelmiyor.
    GRID çalışmadı...Herhalde yeniden kurmak gerekir...
    Bugün de CRISYS ve ASSASIN's CREED denerim....

Saygılar...
  • Arkadaslar ben bu windows 7 yi netten cektim ama kurmakta kararsızım bu windows 7 günlükmü eger oyleyse bosuna kurmaya ugrasmıyayım tesekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nazi81

Arkadaslar ben bu windows 7 yi netten cektim ama kurmakta kararsızım bu windows 7 günlükmü eger oyleyse bosuna kurmaya ugrasmıyayım tesekkürler...

Selamlar!

Vista yerinde kurmak mantıksız! Arkadaşlar, sakın öyle bir hata yapmayın. Hard diskte ek boş yeriniz varsa SEVEN için 1 disk ayırın, oraya kurun.

@ menesc

Dün nihayet şu SUPER MEGA TERA GIGA GÖREV ÇUBUĞUNU açtım . Ne diim, çok şirin olmuş, o kadar .

Aslında eski çubuk tipinden daha güzel, ve daha kullanılışlı.
    1. Dah büyük, bu da belli bir rahatlık sağlar. Renkler filan çok hoş, fare okunun yerine göre değişiyor.
    2. Taskbara istediğiniz programı ekleyebiliyoruz. Bunun için sağ taraftaki oka tıklayip bir menü çıkıyor, orada sabitleştirebilirsiniz. Örneği ben explorer.exe'yi ekledim. Küçük bir simge oluşturuluyor, tıklayınca explorer açılıyor. Başka bir programı eklemek de mümkündür (Sistem özellikleri, servisler, oyunlar v.s.). Hızlı başlatın bir versiyonu işte. Ben çok beğendim aslın. Tek sevmediğim şey ise WIN+E basıldığında Bilgisayarım değil de Libraries açılıyor (Kütüphaneler). Zaten resimde de görebilirsiniz. Documents, music v.s. Onun ayarını da bulamadım. Hayatta bu tür klasörleri kullanmadım, çok gereksiz gibime geldi.

Şimdi oyunlara gelelim.
    CRISYS - OK.
    ASSASIN'S CREED - OK.

Yeni bir şeyler buldukça paylaşmaya devam ederim. Bugün de SEVEN'in ilacına bakıcam, deneme süresdi bitecek de

Saygılar...

•  Windows 7 - İlk İzlenimler

ms key verse çıkana kadar vista yerine kullanılır o kadar güzel.hem de daha pre-beta sürümü sanırım.

• Bunu şimdilik tam anlamıyla bir işletim sistemi olarak görmek yanlış olur.Adı üstünde Beta.Beta program kurarım ama beta bir işletim sisteminin yanından bile geçmem.Windows 7'yi analiz etmek beta sürümlerini kurmak değildir bence.''7'' çıktığı zaman bile ben beta gözüyle analiz etmeyi düşünüyorum.
  • arkadaşlar bende kurup denemek istiyorum oturmuş win xp sp3 üm var ama sorularım olacak win7 kaç gb ve yeni harddisk bölümü nasıl açabilirim c ve d yi kullanıyorum d den 15 gb falan alsam d de veri kaybı yaşarmıyım son olarakta 2 işletim sistemi kuruluyken nasıl işletim sistemi seçebilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan baydur

arkadaşlar bende kurup denemek istiyorum oturmuş win xp sp3 üm var ama sorularım olacak win7 kaç gb ve yeni harddisk bölümü nasıl açabilirim c ve d yi kullanıyorum d den 15 gb falan alsam d de veri kaybı yaşarmıyım son olarakta 2 işletim sistemi kuruluyken nasıl işletim sistemi seçebilirim?

Bence harddisk partition yönetme programları ile yeni bir partition aç,( 30 gb yeterli ) primary de kalsın ve ntfs olarak formatla, sorun olmaz. İşletim sistemi seçmen içinde xp-vista' daki gibi boot sırasında bir menu gelir, ordan seçebilirsin. Begenmezsen partiton'ı silerek 30 gb'i diğer parition'a ekleyebilirsin.

Bu arada W7'nin notebook'larda daha uzun süre pil kullanımı sağladığı söyleniyor.
    Gizmodo'dan

• Dün bir az kurcaladım, ve en sonunda sistem kilitlendi . Bana Vista x64'ten başka sistem dayanamıyor .
    Kopyalama acayıp yavaş! Calculating time remaning (Kalan zamanı hesaplama) çok fazla sürüyor, dosya 7mb, aynen eskiden Vistadaki gibi, hatta daha da berbat. Hehalde SM-BUS sürücüsü yüklü olmadığı içindir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

Dün bir az kurcaladım, ve en sonunda sistem kilitlendi . Bana Vista x64'ten başka sistem dayanamıyor .
    Kopyalama acayıp yavaş! Calculating time remaning (Kalan zamanı hesaplama) çok fazla sürüyor, dosya 7mb, aynen eskiden Vistadaki gibi, hatta daha da berbat. Hehalde SM-BUS sürücüsü yüklü olmadığı içindir.

Vista'yı ilk kurduğumda aynı sorun bende de vardı.Lopyalama çok yavaştı. Sp 1'de bu hatayı giderdiler.Sp 2'de daha da stabil olacağına eminim.Windows 7 beta olduğu bu hata şimdilik çok normaldir.

• Böylece Vista'nin , Millenium sürümü ile ayni kaderi paylastigi kesinlesmis oluyor. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Böylece Vista'nin , Millenium sürümü ile ayni kaderi paylastigi kesinlesmis oluyor. :)

Bence alakasız bir örnek
  • quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Böylece Vista'nin , Millenium sürümü ile ayni kaderi paylastigi kesinlesmis oluyor. :)

Vista'yı Millennium ile aynı kefeye koymak yanlış olur.
    Tamam Vista'nın kaynak tüketimi XP'ye oranla fazla olabilir ama bu Windows ME ile aynı olduğunu göstermez.
    Vista'da ne kadar iyi sistem o kadar iyi kullanım olayı var.Fakat Win ME'de o kadar çok hata varki sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun bunun önüne geçmeniz imkansız.
  • ME kesinlikle başbelası idi..Kullandığım zamanları hatırlıyorumda 2 hafta zor dayanabilmiş gerisin geri 98SE'ye dönmüştüm..Vista ise ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı ile çalışıyor ki zaten mükerrer ifade edilmiş.
  • görünüşe bakılırsa microsoft vistadan cok cabuk vazgectı kaynak dogru ise tabıkı
    http://www.pclabs.com.tr/2008/11/08/windows-7-2009un-ortasinda-cikiyor/
  • quote:

Orjinalden alıntı: teeKin

görünüşe bakılırsa microsoft vistadan cok cabuk vazgectı kaynak dogru ise tabıkı
    http://www.pclabs.com.tr/2008/11/08/windows-7-2009un-ortasinda-cikiyor/

İşletim sistemini Vista gibi yeniden tasarlamadıkları için bu süre erkene çekilebilir.
    Sonuçta kalıp olarak aynı sadece performans bazında bir takım iyileştirmeler yapılıp piyasaya sürüleceğe benziyor o yüzden pek fazla gecikmeyebilir.

• vista güzel sistemde güzel çalışıyor doğru ama xp de o güzel sistemde uçuyor, performans bakımından hiçbir türlü kıyas değiller, kimse kendini kandırmasın, ha görsellik seven için vista iyidir ama genel olarak vista nın öyle müşteri çekecek bir etkisi yok açıkçası

ha alternatiflerin çoğalması ve eski sistem olan xp nin sorunsuz olması da vista nın başarısızlığında etkendir ama microsoft yeni bilgisayarlarla zorla vermese kimse vistaya para verip de almaz, bu yüzden microsoft un adam gibi bir işletim sistemi yapması lazım
  • Orjinalden alıntı: Ottomans1453

Orjinalden alıntı: Batuist

Bence bu vistanın en olgun sürümü olacak ama vistanın isim değeri düştüğü için farklı bir isim ile pazarlama gereksinimi duydular.. yani vista beklenen sükseyi yaratamadı. O yüzden sanki yepyeni bir işletim sistemi çıkarıyorlarmış gibi farklı bir isim kullanmak ve satışları bu yönde gerçekleştirme hedefleri var. Çünkü microsoftta yaptığı açıklamada windows 7'nin vista çekirdeği üzerine kurulu olacağını söyledi.. Bu işletim sistemlerinin temellerini değiştirmek en zor iş.. O yüzden Xp ile vista arasında 6-7 sene varken vista ile Win7 arasında ki süreç çok daha kısa olacak. Bu arada microsoft donanım üreticileri ile ortak çalışıyor.. microsoft vista ile DX10 destekli ekran kartı sattırırken win7 ilede DX11 ekran kartı sattırmaya çalışacak.. donanım üreticileri ise üreticileri ürettikleri kutuların üzerlerine Win7 uyumlu ibaresi ekleyecekler.. Tüm bunların pazarlama oyunu olduğu belli fakat önemli olan bizim için bunlar değil.. Önemli olan bizim için vista ile win7 arasındaki gerçek farklar ve win7 nin getireceği ekstra yenilikler.. Biz kullanıcılar makyajlanmış bir işletim sistemi istemiyoruz daha hızlı sorunsuz stabil bir işletim sistemi istiyoruz.. Ama görünen o ki temelinde vistanın yattığı bir işletim sistemi çok da farklı olmayacağı için win7'nin de geleceği bugünden belli...

Dostum komik olma lütfen. İyi bir sisteme kurduğun zaman Vista Xp'den daha hızlı çalışıyor. Senin kurduğun sistemi antika ise XP kullan ama bu durum Vistayı kötü yapmaz. Mesaj sayına bakan çok şey biliyorsun sancak ama biraz kopyala yapştır üyesisin gibi geldi bana. Başkalarının yazdığını okuyup buraya yazma. Hadi açılış kapanış hızı konusu neyse ama stabilite konusunda XP Şahin ise Vista Ferrari dir.

kardeş aynen katılıyorum sana. iyi bir sistemde vista gerçekten çok hızlı. özellikle son sp1 güncellemesinden sonra vistam xp ye oranla çok daha az çöküyor hatta hiç çökmedi. sadece çok nadir uygulama hataları dışında bişey olmuyor. vista yı kullanmadan bir çok insan yorum yapıyor ya ben ona sinir oluyorum. kulaktan dolma konuşmak millete çok kolay geliyor

• dediğinize göre XP'ye devam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.