Şimdi Ara

Windows 7 - İlk İzlenimler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
1
Favori
73.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nazi81

Arkadaslar ben bu windows 7 yi netten cektim ama kurmakta kararsızım bu windows 7 günlükmü eger oyleyse bosuna kurmaya ugrasmıyayım tesekkürler...

Eğer crack yapmazsan ya da key girmezsen sadece 30 gün boyunca kullanabilirsin.
  • yukarıda yazmayı unuttum kurulum yaptığım makina MSİ WİNBOOK 2GB RAM, 320GB HDD, yani çok güçlü bir notebook değil. ama kullanımı çok rahat makinada takılma yok CPU ve RAM internet,mediaplayer ve word çalışırken sırasıyla %37 ve %10 u gösteriyor. Netice olarak vistadaki bugları giderilmiş ve aeroya yetenek kazandırılmış yeni bir sürüm. Beta sının çok daha stabil olacağını düşünüyorum. Final sürümü çıktığında ise çok yetenekli olacağı bu nedenle kimsenin xp ve vista kullanacağını zannetmiyorum. Çünkü linux ta yeralan compize benzer özelliğin kısmen 6801 versiyona yansıtılmaya çalışıldığı gözleniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: diamondmonster

quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Böylece Vista'nin , Millenium sürümü ile ayni kaderi paylastigi kesinlesmis oluyor. :)

Vista'yı Millennium ile aynı kefeye koymak yanlış olur.
    Tamam Vista'nın kaynak tüketimi XP'ye oranla fazla olabilir ama bu Windows ME ile aynı olduğunu göstermez.
    Vista'da ne kadar iyi sistem o kadar iyi kullanım olayı var.Fakat Win ME'de o kadar çok hata varki sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun bunun önüne geçmeniz imkansız.

Evet vistayi ME ile ayni kefeye koymak bencede yanlis olur cunku vista cok daha kotu bir isletim sistemiAci ama gercek olan bu.Acikcasi win7 64bit surumunden umutluyum suanki pre-beta larda vistadan her acidan cok daha ustun olacagini gosteriyor birnevi vista SE aynisi 98 SE gibi umarim win7 de kararli ve performansli olur.

BETA-1 ne zaman cikacak herhangi belirli bir tarih varmi veya tahmini bir tarih?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 13 Kasım 2008; 15:36:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

quote:

Orjinalden alıntı: diamondmonster

quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Böylece Vista'nin , Millenium sürümü ile ayni kaderi paylastigi kesinlesmis oluyor. :)

Vista'yı Millennium ile aynı kefeye koymak yanlış olur.
    Tamam Vista'nın kaynak tüketimi XP'ye oranla fazla olabilir ama bu Windows ME ile aynı olduğunu göstermez.
    Vista'da ne kadar iyi sistem o kadar iyi kullanım olayı var.Fakat Win ME'de o kadar çok hata varki sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun bunun önüne geçmeniz imkansız.

Evet vistayi ME ile ayni kefeye koymak bencede yanlis olur cunku vista cok daha kotu bir isletim sistemiAci ama gercek olan bu.

Yapma hocam Allah aşkına.
    Ya sen hiç Windows Me ile Vista kullanmadın ya da bu işte bir terslik var.

• Arkadaslar benim benzetmem, ikisinin de ayni kadere sahip olmasi , Windows ME , Windows 98 ile Windows XP arasinda bir köprü gibi düsünebiliriz. Ayni sekilde Windows Vista'yi da Windows XP ile Windows 7 arasindaki köprü gibi görüyorum ben.
  • Evet birazcik hasarli kopruler ama Ama vista birazcik me den cok 98 gibi oldu bence yani once 98 cikti baktilarki kotu SE yi cikardilar ayni sekilde vista cikti ki bugune kadar cikan en kotu 3 winden biridir bence onun devami vistaSE yani yeni adiyla win7 oldu.O yuzdendirki Win7 64bit den umutluyum acikcasi pre beta yi inceleyenlerinde gorusleri olumlu genelde beta 1 ve beta 2 ciksin daha net anlasilacak sanirim.
  • ilk başta sanal makinaya kurduktan sonra sonunda vista'nın yanına bir tane de bundan iliştirdim. donanımımı ses kartı hariç tanıdı, onu da tanısaydı ciddi ciddi vakit geçirecektim 7'la, çünkü gayet güzel, hafif, vista'nın özellikleri ve ince düşünülmüş başka bazı şeyler var ve tabi en önemlilerinden birisi yeni görev çubuğu. bu görev çubuğu'nun aslında 6933 build'e kadar ortaya çıkmayacağı zannediliyordu forumlarda vs ama sonradan bu unlockprotectedfeatures denen hadise çıktı da 6933'teki özelliklerin "bir kısmına" şimdiden kavuştuk. nedir bunlar, süper mega hiper görev çubuğu, sistem tepsisi. görev çubuğu'nun özelliği hızlı başlat'la görev çubuğunu birleştiren bir yapıda olması, öğeleri gruplama, gruplanmış öğelerin üzerine geldiğinizde hepsinin küçük pencere önizlemesini görme, bu pencerelere geçiş yapmadan buradan kapatabilme gibi özellikler var. açıkçası 7'ı kurduktan ve gizli özellikleri açtıktan sonra benim istediğim tarz küçük simge, hızlı başlat'ı kaldırmak ve çalışan programların simgelerinin yanında metin (isimlerini) görmekti. ayarlar'da metin göster tarzı bir şey bulamayınca foruma gelip sormayı düşündüm ama sonra gruplamayı kapatınca metnin çalışan programların simgelerinin yanına otomatik olarak eklendiğini gördüm. biraz resim ekleyelim:

henüz yönergeleri yeni yaptım ve ilk ekran görüntümü aldım, bu yeni görev çubuğu varken gerek olmadığını düşündüğüm hızlı başlat da resimde

http://img116.imageshack.us/my.php?image=7benimilkeditcb4.png

işlemcimin artık emektar olmaya başladığının yüzüme vurulduğu an, yalnız 7 daha bir rahat ettirdi sistemi sanki vista'dan sonra, daha gider bu sistem.

http://img523.imageshack.us/my.php?image=72yi5.png

yeni görev çubuğunda önizlemelerde çeşitli düğmeler kullanılabilecek; media player'daki
    çal-duraklat, sonraki, önceki butonları güzel bir örnek.

http://img135.imageshack.us/my.php?image=74yj3.png

6801'de gelen özellikler arasında pencerelerin ekranın sağına soluna veya üst kısmına götürülmesi durumunda sağa-sola döşeli veya tam ekran olması, aşağıdaki ekran görüntüsünde pencereyi kenarlığından tuttum ve fare imlecim ekranın soluna dayandığı andan itibaren gördüğünüz şeffaf efekt ortaya çıktı.
    http://img517.imageshack.us/my.php?image=75editth5.pn

ekranın üstüne sürükleyince oluşan tam ekran efekti
    http://img186.imageshack.us/my.php?image=76editkp3.png

masaüstümün son ve istediğim şekildeki hali
    http://img20.imageshack.us/my.php?image=78editqj3.png

bu build'de henüz gelmeyen özellikler ise yine beklemeye değer cinsten, görev çubuğundaki küçük önizlemesine geldiğiniz pencerelerin masaüstünde belirginleşmesi ve diğer pencerelerin de tamamen şeffaf olarak görüşünüzü açması gibi ratik yenilikler var. 6933'ün de aralık ayı gibi nete düşmesi ihtimalinden bahsediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 14 Kasım 2008; 12:20:42 >
    Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis

• Ben sistemimin Windows 7'de kaç puan alacağını merak ediyorum.
    Vista'nın sürümlerinde tam puan aldım ama Win 7'de puanlama sistemi de değişmiş artık puanlamalar 10 üzerinden yapılıyor arkadaşların dediğine göre.

Fakat aero özelliğini çalıştıramadım yani pencerele şeffaf olmuyor, kişiselleştirme ayarlarından windows 7 temalarına tıkladığımda ekran kararıyor.

Vista driverlerini kurmaya çalıştım ama kurulmuyor , windowsun otomatik olarak indirdiği driverler kurulu , vistada sorun yoktu , sizce bu normal bir durummu?
  • Samsung 55NU8000
  • Bana göre Vista DX 10 ekran kartları satılsın diye apar topar çıkarılmış ara bir işletim sistemi.DX10 çıktı ortada oyun yok.
    Tamamen MS ile ekran kartı üreticileri arasında yapılmış bir taktik para sömürme çalışmasından doğmuş bir çocuktur Vista.

Hem MS kazandı hemde kart üreticileri.

DX10 kartlar mı çıkacak ? çıksın kardeşim itiraz eden yok.

Yeni işletim sistemine ne gerek var DX10 için.
    Çıkart XP için bir Update olsun bitsin.Ama işte MS paraya doymuyor adam.

Win 7 umarım uzun süre kalıcı olur XP gibi ve Vista'dan daha stabil olur.En azından ilk gelen default hali.
    Sonradan yamalarla Vista da adam olmuştu oluyor halâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 17 Kasım 2008; 1:21:22 >
  • - Yeni görev çubuğunda gösterilen program butonları, söz konusu programların ikonlarındaki hakim renkle boyanıyor. Mesela ATI Catalyst Control Center açıken, görev çubuğunda bu porogram için açılan buton üzerine geldiğinizde hafif kırmızı bir şekilde renk değiştiriyor. Firefox üstüne gelince de turuncu ağırlıklı oluyor vs.

- Sistem çok rahatlamış. Alfa sürüm seviyesinde bu kadar optimizasyon varsa final sürüm çok güzel olacak demektir. Büyük ihtimalle, şu anki sürümde arka planda hata ayıklama da çalışıyordur. Bu da kapatıldığında biraz daha hızlanacaktır.

- Vista Manager tarzı programlarla Vista'ya yaptığım optimizasyonları Windows 7'ye uyguladığımda XP kadar rahat çalışan bir işletim sistemi oldu. Microsoft, nihayet Vista tabanlı bir işletim sistemini 512 MB civarı RAM ile çalıştırmayı başarmış görünüyor. Kısacası "Vista'da batırdık şimdi temizliyoruz" diyorlar. :)

- Birçok program yeni işletim sistemini tanımıyor. Bu nedenle Vista uyumlu olanlar bile kurulmayı reddedebiliyor. Bu durumda programlara sağ tuş menüsüyle erişilen özellikler tablosundan Compatibility modunu açarak müdahale gerekebiliyor.

- Gadgetlar (gıcıklar) masaüstüne inmişler. Yan tarafta yüzdükleri alan artık yok. Bundan sonra tüm masaüstünü özgürce kullanabileceklermiş.

- ATI HD3450 ekran kartım default Microsoft sürücüsüyle Aero etkin olarak açıldı. Bu, hiç beklemediğim bir şeydi ve Vista sürücüleri tanıyacak mı diye beklerken, masaüstünü daha açar açmaz şeffaf pencereleri görünce şaşırdım.

- Ekran kartı ayarları rahatlamış. Ekstra ekran kartı sürücüsü kurmadan da ikincil ekranlar arasında gezebilmeye başlamışız. Klavyedeki Windows tuşuyla P tuşuna beraber basıp, dizüstü makinelerde Fn tuşuyla yaptığımıza benzer şekilde modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Tek ekran, çift ekran, projeksiyon vs.

• arkadaşlar oyun performansı nasıl bechmark programları falan çalışıyor mu?
  • Ati ekran kartım var. Windows 7 otomatik tanıdı. Ama pencereler şeffaf değildi. Denedim vista driver ını kurdum. Kuruldu. şimdi gayet güzel.
    Ayrıca Windows ME vista dan daha iyi olduğunu iddaa eden arkadaşa "YUH" diyorum. Windows ME'yi, antivirüssüz kullanmanın resmen İNTİHAR olduğunu bildiğini de zannetmiyorum. Ömrü sadece 1 yıldı.
    Xp vista'dan 3 yönü hariç iyi: Güvenliği;sistem kararlılığı(Şimdiye kadar hiç çökmedi), ve görsellği. Onun harici hepsi vistanın eksisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_Amet -- 28 Kasım 2008; 19:45:01 >

Aşağıdaki bağlantıda gerekli açıklamalar var.

Açıklama

32Bit için yama programı

64Bit için yama programı

Önce aşağıdaki zipli dosyayı indiririp, içindeki "InstallTakeOwnership.reg" dosyasını çalıştırarak ayarları registry'ye ekliyorsun.

TakeOwnership

Sonra sırasıyla;

* \Windows\Explorer.exe
    * \Windows\System32\wisptis.exe
    * \Windows\System32\ieframe.dll
    * \Windows\System32\shell32.dll
    * \Windows\System32\stobject.dll
    * \Windows\System32\TabletPC.cpl
    * \Windows\System32\themecpl.dll
    * \Windows\System32\themeui.dll
    * \Windows\System32\powercfg.cpl

dosyalarına sağ tıklayıp "Take Ownership" komutunu veriyorsun.

daha sonra işletim sistemine göre, 32Bit veya 64Bit'lik "Blue Badge" programını çalıştırıyorsun,
    işlem bittiğinde sistemimi yeniden başlattığında,
    "Superbar", "Desktop Slideshow", "Aero Shake" özellikleri açılıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: menesc

@nazi81

Aşağıdaki bağlantıda gerekli açıklamalar var.

Açıklama

32Bit için yama programı

64Bit için yama programı

Önce aşağıdaki zipli dosyayı indiririp, içindeki "InstallTakeOwnership.reg" dosyasını çalıştırarak ayarları registry'ye ekliyorsun.

TakeOwnership

Sonra sırasıyla;

* \Windows\Explorer.exe
    * \Windows\System32\wisptis.exe
    * \Windows\System32\ieframe.dll
    * \Windows\System32\shell32.dll
    * \Windows\System32\stobject.dll
    * \Windows\System32\TabletPC.cpl
    * \Windows\System32\themecpl.dll
    * \Windows\System32\themeui.dll
    * \Windows\System32\powercfg.cpl

dosyalarına sağ tıklayıp "Take Ownership" komutunu veriyorsun.

daha sonra işletim sistemine göre, 32Bit veya 64Bit'lik "Blue Badge" programını çalıştırıyorsun,
    işlem bittiğinde sistemimi yeniden başlattığında,
    "Superbar", "Desktop Slideshow", "Aero Shake" özellikleri açılıyor.

cok tesekkurler arkadasim....

• ya arkadaşlar bende windows 7 yükledim fakat görünümü aynı vista...
    yani topic'i açan arkadaşın eklediğiyle alakası yok ben mi ayarlayamadım yoksa theme'larda bu tema bulunmuyor mu ?
    Ama tanrı kanar mı bunlara?
  • vayyyyy vaayyy vaayyy
    yaptım ustam (menesc) süper oldu fakaaattt şu aero shake yi tam anlamadım titreştiriyorum ama pek etkili olmuyor yada ben yapamıyorum

ayrıca arkaplan değişiyor güzel ama değişmemesini istersek ne yapacağız onu bulamadım sadece tek resmi seçmemiz yeterli mi
    yoksa o özelliği devre dışı bırakmanın başka bir yoluda var mı

son soru ise süperbar'da sekmelerde çıkan oku tıklayınca recent bölümünde eskiden kullanılan dosyalar gözüküyor onları temizleme seçeneği var mı ben bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 1 Aralık 2008; 18:51:38 >
    Ama tanrı kanar mı bunlara?

• Dün gece kurdum
    6081'i
    aeroyu çok başarısız buldum, açılış gayet hızlı, 20 saniyede masa üstüm hazırdı
    beta olmasından kaynaklanıyor
    (kart okuyucum hariç) bütün driverlarımı tanıdı

tabii sonra tekrar vistaya döndüm

kısacası genel olarak vistadan daha iyi, xpden hızlı diyemicem
    full sürüm çıkmadan ne desek yanlış olur
    bu arada vistanın 4.8 verdiği sitemime 3 verdi
    o da enteresan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristen -- 2 Aralık 2008; 16:55:37 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.