Şimdi Ara

Windows 7 - İlk İzlenimler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
1
Favori
72.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sistemi 1 haftadir kullaniorum ve guzel cogu programda sıkıntı cektirmedi ama eski programlari duzgun calistirma (uyumluluk modu) pek gelistirilmis gelmedi bana

    kurdugum ve calisan programlar veya oyunlar ;)

    photoshop cs3
    rhinoceros 4 sr3 (cok fazla stabil diil)
    3ds max 2009 + vray
    nba 2k9
    autocad 2008
    solidworks ( baya hatali calisio)
    bittorent
    emule

    kuramadigim programlar
    CATİA ( benm icin cok onemli ama olmadi ama eminim yeni cikicak v6 versiyonu calisir guvenli moddada yuklenmedi ?)

    bunlari denedim simdilik
    birileri icin yararli olur umarim bide sesle ilgili yuksek seviyede sorunlarim var pc kasmaya basladimi ses cizirti yapio, sarki yavaslio veya ses gidio ses kartinin driverini yukledimmi zaten hepten gidio ama unutmamak lazimki daha beta bile diil




  • görsellik için vista tabiki çok güzel alıştınmı bırakması da oldukça zor, lakin stabilite, hız, sorunsuzluk için tercihim XpProSp3 orjinal güncellemeleri falan kapatıyorum, herşey yüklü, 2 çizgide açılıyor namussuz
  • Bende birazdan denemeyi düşünüyorum 64 bit sürümünü(6801) Bu arada Windows 7 (6.1.6936) görüntüleri sitelerde yer almakta.GÖRÜNTÜLER Çıkacak olan sürümlerde;

    --- Current Versions---
    6.1.6801.1
    6.1.6933.1
    6.1.6936.1
    6.1.6974.1
    6.1.6975.1
    ---Future Versions---
    6.1.7000.0 - Beta.
    6.1.7000.1 - RC.
    6.1.7000.2 - Final.
    6.1.7001.1 - SP1.
    6.1.7002.1 - SP2.
    6.1.7003.1 - SP3.
    6.1.7004.1 - SP 4.
    6.1.7005.0 - Start of Windows 8.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBB -- 5 Aralık 2008; 2:34:43 >
  • WİNDOWS 7.25 MB'A İNİYOR
    Fakat Microsoft yöneticileri daha da fazlasını istiyor ve Windows'un temeli olan çekirdeği yeniden inşa etmeye çalışıyor. Vista'da da kullanılan NT çekirdeği artık 15 senelik oldu. Bu durumu Microsoft geliştiricisi Eric Traut bile itiraf etti. MinWin olarak adlandırılan yeni çekirdek 25 MB sabit disk ve 40 MB RAM'a ihtiyaç duyacak. Püf nokta: Modülleştirme. MinWin sadece temel fonksiyonları sunuyor ve kullanım amacına göre yeni modülleri ekliyor. Sonuç olarak MinWin aynı prensiplere göre masaüstü bilgisayarları, PDA'lar ve akıllı telefonlarda kullanılacak. Bu ay çıkacak olan Windows Server 2008 de buna benzer bir temel üzerine geliştirildi: Minimum çekirdek kurulumu mevcut. Yönetici isterse bunun üzerine mail, yazıcı ve web sunucusu ekleyebiliyor.
    SANALLAŞTIRMA SAYESİNDE GERİ UYUMLULUK
    Windows'ta yapılacak bu denli sert bir değişiklik, sorunlar olmadan gerçekleşemiyor. Sürücüler ve uygulamalar yeniden geliştirilip, her şeyden önce kullanıcı tarafından yeniden satın alınmalıydı. Microsoft bu şoku "Sanallaştırma" ile ortadan kaldırabilir. Eski işletim sistemlerinin bileşenleri, Windows 7'de sanal olarak temsil edilebilir ve böylece eski programlar buna başvurup problemsiz çalışabilir. Kullanıcı bu sürecin farkına bile varmayacak, zira sanallaştırma sıkı bir şekilde kullanıcı arayüzü ile bağlanmış olacak. Bu sayede Windows XP ve Vista programları kullanılmaya devam edilebilecek.


    yukarıdaki açıklamalarda belirtildiği üzere Win 7 ile vista sadece görsellik olarak birbirine benziyor. Çekirdekler farklı çalışma mantığı farklı. Herkes Vista nın SE si diye yazmı burada fakat adamlar tersini söylüyorlar.

    Bir haftadır kullanıyorum ve henüz beta bile olmamsına rağmen Vistadan daha stabil ve hızlı olması beni bu sisteme fanatik kıldı. Şimdiye kadar sadece Win Mobile tabanlı cep telefonuma rom kurarken sıkıntı yaşadım başka da bir sıkıntım olmadı... Tüm sürücülerimi tanıdı kurdu Sistemim de AMD Sempron 3200 ve 1,5 gb ram takılı olan bir sistem. Ekran kartı da bütünleşik. MSI ın şu 650 ytl lik laptopu anlayacağınız...




  • Windows 7'yi büyük bir hevesle indirdim ve kurdum.İlk izlenimlerim bizi m gözümüze hoş gelecek yenilikler yapmışlar.ayrıca yapılan küçük değişikliklerle windows 7!nin bizim için daha kullanışlı olması sağlanmış.

    Kendim çektiğim ekran görüntüleri için aşağıdaki linkle tıklayın.

    http://mrtcvk.blogspot.com/2008/12/windows-7.html
  • Ana sürümün özelliklerini barındıran son prebeta 6956 6 aralıkta çıktı, beta sı ocak ayında çıkacak ve indirme kamuya açık olacak.
  • Daha önce build 6801 i kurmuştum dünde 6956 yı kurdum,son kurduğum sürüm daha kararlı geldi bana ama ekran kartı sorunları 6801 dede vardı bundada var önceki sürümde ekranda bozulmalar yaşarken şimdi video açtığım zaman bilgisayar kitleniyor,sorun büyük ihtimal benim ekran kartında bu arada ekran kartım intelin paylaşımlı 915 gms 128 mb ekran kartı zaten aero özelliğini desteklemiyor. Daha önce vistayıda kurmuştum windows 7 nin çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim hatta bazen xp den bile çok hızlı örneğin denetim masası program ekle kaldır gerçekten çok hızlı açılıyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sersiler -- 10 Aralık 2008; 11:51:25 >
  • arklar bende denemek istiyorum ama bende 2 partition var. c de vista home pre var zaten c de yer de yok. o yüzden e ye kurcam ama ordada oyunlarım var d 50gb ben şuan e nin 24gb ını kullanıyorum kalan 30gb ı ile yeni bir partition açabilirim ama 30 gb yeterli olur mu? kuran arklar siz kaç gb part.a kurdunuz?? bide partition magic 8 kullanacağım bölmek için sizce iiyimi bide vista home pre de çalışır mı?
  • tamamdır. bende 6956 sürümünü kurdum. şimdilik bana vistadan sonra çok daha güzel geldi. hatta vistayı 7 yanında hiç kullanmıyorum
  • arkadaşlar bu windows 7,vista home premium 32 bit'lik olanlara kuruluyormu???
  • Muhtemelen Ocak ayında yayımlanacak beta versiyonu indirir denerim.
    Bir sorum olacak 32bit-64bit olarak farklı versiyonları var mı, eğer varsa 32bit olanda 4gb ram görülüp-kullanılıyor mu?
  •  Windows 7 - İlk İzlenimler

    intel inf ve matrix storage manager sürücülerini kuramadım.
    bi kaç ss ;
     Windows 7 - İlk İzlenimler
     Windows 7 - İlk İzlenimler



    bir de "masaüstünü göster" ve pencereler arası geçiş yapmayı sağlayan zımbırtının kısayolunu taskbara koyamadım bi türlü genel olarak vistadan daha hızlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.




  • vistayı adam gibi kullanabilmek için 4 çekirdekli işlemci 8 gb rem intel bilmem ne 35 anakart 1 gb ddr ati rodeon 3850 ekran kartı eklemek zorunda kaldım
    sırf vistada ekran alıntı sihirbazı var diye o olmasaanında silecem vistayı
    vista tam bir ömür törpüsü
  • Beta aşamasından çıkarak tam sürüm olarak ne zaman çıkacak Windows 7 ?
  • 6956. sürümü kurdum şimdi, biraz araştırdım öyle.

    bir-iki şey paylaşayım:

    -"ön yükleme için bir tuşa basın" yazısından kurulum ve masaüstünü kullanılabilir duruma kadar geçen sürem tam olarak 24dk.

    -gerekli performans ayarlarını yapıp(en iyi performans) hiçbir oyun kurmadan kullandığım tüm pragramları kurduktan sonraki bilgisayar açılış sürem 1.05dk (bu biraz fazla geldi bana)

    yalnız güncelleme işlemini çalıştıramıyorum 80070422 kodlu hata geliyor(bir önceki işletim sistemimde olmuştu ilk), araştırdım dns ayarlarını değiştiren bir trojan yaparmış bu hatayı ancak kaspersky09 bulamadı bu arkadaşı. Acaba diyorum win7nin ilacı mı kapatıyor. İlaçlı kullanıp güncelleme yapan var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tsk

    6956. sürümü kurdum şimdi, biraz araştırdım öyle.

    bir-iki şey paylaşayım:

    -"ön yükleme için bir tuşa basın" yazısından kurulum ve masaüstünü kullanılabilir duruma kadar geçen sürem tam olarak 24dk.

    -gerekli performans ayarlarını yapıp(en iyi performans) hiçbir oyun kurmadan kullandığım tüm pragramları kurduktan sonraki bilgisayar açılış sürem 1.05dk (bu biraz fazla geldi bana)

    yalnız güncelleme işlemini çalıştıramıyorum 80070422 kodlu hata geliyor(bir önceki işletim sistemimde olmuştu ilk), araştırdım dns ayarlarını değiştiren bir trojan yaparmış bu hatayı ancak kaspersky09 bulamadı bu arkadaşı. Acaba diyorum win7nin ilacı mı kapatıyor. İlaçlı kullanıp güncelleme yapan var mı?


    Hocam bu driver'lar nasıl yüklenecek peki ?
    Ekran kartı sürücüsü falan filan...




  • Vista için olan "çıkmış" driverlar kuruluyor (en azından benimkiler). Mesela ekran kartımın driveri ilk başta normal olarak kurulmadı ancak fan %100 olarak dönmüyordu yani 7 ekran kartımı tanıdı. Daha sonra kartımın Beta driverini kurmak istedim ancak driver'a "bu vista için, kuramazsın" dedi. Vista için olan whql driveri denediğimde sorunsuzca kurdu. Onun dışında usb wifi aparatım için ve joystickim için driver kurdum(eski driverlarını) tanıdı. Anakart ile olan herşeyi kendi ilk açılışta buldu zaten(ses dahil) ama 5.1i destekliyor mu, ya da anakartımın raid özelliğini kullanabilir miyim bilmiyorum, denemek lazım.


    EDİT: Deamon tools kurabilen var mı, kaç seferdir setup için yeniden başlatıyorum ama herseferinde "kurulum için yeniden başlamak şart" diyor

    EDİT2: Benim gibi DT'yi kuramayanlar PowerISOyu denesinler, en az onun kadar başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 19 Aralık 2008; 3:16:51 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tsk

    Vista için olan "çıkmış" driverlar kuruluyor (en azından benimkiler). Mesela ekran kartımın driveri ilk başta normal olarak kurulmadı ancak fan %100 olarak dönmüyordu yani 7 ekran kartımı tanıdı. Daha sonra kartımın Beta driverini kurmak istedim ancak driver'a "bu vista için, kuramazsın" dedi. Vista için olan whql driveri denediğimde sorunsuzca kurdu. Onun dışında usb wifi aparatım için ve joystickim için driver kurdum(eski driverlarını) tanıdı. Anakart ile olan herşeyi kendi ilk açılışta buldu zaten(ses dahil) ama 5.1i destekliyor mu, ya da anakartımın raid özelliğini kullanabilir miyim bilmiyorum, denemek lazım.


    EDİT: Deamon tools kurabilen var mı, kaç seferdir setup için yeniden başlatıyorum ama herseferinde "kurulum için yeniden başlamak şart" diyor

    EDİT2: Benim gibi DT'yi kuramayanlar PowerISOyu denesinler, en az onun kadar başarılı


    Hmm saolun bende bu gece indireyim bari W7'yi,Vista 64bit kullanıyorum ve görüntü sürücü hatası alıyorum umarım W7 vermez bu hatayı bana :)




  • Win7 daha hızlı gibi, dx10 nun sonu çabuk geldi sanırım dx11 i yazmışlar.
    Gizli bir özellik arkadaşlar; birkaç tane pencere açın ve en öndeki pencerenin en üstünde taşıma yerinden pencereyi sağa ve sola veya yukarı ve aşağı kaydırarak arkada kalan açık pencerelerin görev çubuğuna indiğini göreceksiniz (tek tek indirmekten iyidir). Aynı işlemi tekrarladığımızda pencereler görev çubuğundan masaüstüne geliyor.
    Ben de update yapamıyorum nedir sorun?
  • quote:



    EDİT2: Benim gibi DT'yi kuramayanlar PowerISOyu denesinler, en az onun kadar başarılı


    Arkadaşım PowerISO gereksiz yere kasıyor bazen onun yerine Win7 için Virtual CloneDrive öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.