Şimdi Ara

Windows 7 Geçici Ağ Oluşturma ve İnternet Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
47.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar wi/fi'si olmayan bir modemden ağ kablosu ile (wi/fi'si olan bir laptopa) aldığımız internet bağlantısını wi/fi ile başka bir bilgisayarda kullanmak için Ağ ve Paylaşım Merkezinden Kablosuz Ağları Yönet seçeneğinden açılan pencerede Ekle dedikten sonra Geçici Ağ Oluştur seçeneği ile yeni bir ağ kurduktan sonra son çıkan pencerede İntenet Bağlantısını Paylaş dediğimizde gayet güzel bir şekilde ağ kuruluyor. Akabinde bağlantıdan faydalanmak isteyen bir bilgisayardan ağa bağlanmak istediğimizde şifreyi de girdikten sonra ağa bağlanılabilip internet erişiminden de faydalanılabiliyor.
    Fakat sorun buradan sonra başlıyor, internet kullanımı esnasında alakasız bir zamanda internet erişimi hiç birşey yokken kesilebiliyor (ağ bağlantısı devam ediyor, sadece internet erişimi kesiliyor). Tanılamak, bağlantıyı kesip tekrar bağlanmak gibi işlemler herhangi bir işe yaramıyor. Tek çözüm bağlantıyı kesitikten sonra Kablosuz Ağları Yönet penceresinden kurduğumuz ağı silip her iki bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yeni bir ağ kurup tekrar bağlanmak oluyor.
    Acaba problem ağı kurduğum bilgisayardan mı kaynaklanıyor diye düşünüp diğer bilgisayarda ağı kurup başka bir bilgisayarla bağlanmayı denediğimde de gayet güzel bağlandı ve internete girdi ve yine alakasız bir zamanda internet erişimi kesildi.
    Bu sırada ağı kurduğum bilgisayarda açılan uyarı penceresi dikkatimi çekti. Zamanlamış görevlerle alakalı bri şeyler yazıyordu, (sistem dosyaları olduğunu düşündüğüm windows dizinininden bazı dosyaların çalışmasıyla alakalı bir zamanlamış görev).
    Konuyla ilgili internette biraz araştırma yaptığımda aynı sorunu yaşayan windows 7 kullanıcısına rastlayamadım.. Fakat konuyla alakalı olabileceğini düşündüğüm Win 32 /Confiker adlı bir virüsle ilgili bir yazıya Windows Destek sayfasında rastladım. ( http://support.microsoft.com/kb/962007/tr ).
    Acaba böyle bir virüs internet erişimiyle alakalı bir sistem dosyasının çalışmasını zamanlanmış olarak kesiyor olabilir mi??
    Virüsten dolayı değilse; bağlanılan ağın sadece internet erişiminin hiçbirşey yapılmazken bir anda kesilmesine sebep olan şey ne olabilir?? İlgili, bilgili ve konuya vakıf arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Cevap veren olmamış ama belki aynı problemi yaşayan arkadaşlar mesajı açarlarsa diye kendim geçici olarak bulduğum çözümü paylaşayım:

http://connectify.me/download/index.html adresinden indireceğiniz küçük bir program ile istediğiniz internet bağlantısını paylaşıma açabiliyorsunuz wpa/2 ile şifreleme de mevcut.Şimdilik sorunsuz çalışıyor.

Daha fazla bilgi için http://www.karaklavye.com/windows-7-wireless-kablosuz-internet-paylasimi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: honuuu

Cevap veren olmamış ama belki aynı problemi yaşayan arkadaşlar mesajı açarlarsa diye kendim geçici olarak bulduğum çözümü paylaşayım:

http://connectify.me/download/index.html adresinden indireceğiniz küçük bir program ile istediğiniz internet bağlantısını paylaşıma açabiliyorsunuz wpa/2 ile şifreleme de mevcut.Şimdilik sorunsuz çalışıyor.

Daha fazla bilgi için http://www.karaklavye.com/windows-7-wireless-kablosuz-internet-paylasimi.html

Dostum süpersin tam aradığım bir programdı kendim ağ kurmaya çalıştığımda başaramıyordum ama sayende artık 1 ağı 2 kişi kullanabiliyoruz.
    Program gerçekten harika,1

• Teşekkürler çok işime yaradı.
  • program güzelmiş
  • Bu programın sadece wi-fi ye değil de aynı zamanda modemden aldığı bağlantıyı yerel ağa aktarabilecek bir alternatifini bilen var mı?
  • çok teşekkür ederim çok işime yaradı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu programı kurmuşdum kullanıyorumda daha önce bununla ilgili sormuşdum bilgisayarcılara ama böyle bir şeyin olmayacağını söylemişdiler ki gecen gün android telefonum ile pc arasında wifi bağlantı kurmamm gerekti ve bir wifi cığaz aldım cp ye o gün bişeylere bakınırken bu programı buldum ve internet payşaımını yaptım ama şöyle bir sorunum var benim x10 mini telefon var bağlantım sürekli kopuyor bu sorun kullandığım pağlantıdan mı yoksa telefondan mı diye düşünüyordum ama daha önce wifi bağlantısı yaptım ve cok güzel uzun süren bağlantım olmuşdu hatta şehirler arası yolculukda otobüsün internetini hiç kesilmeden kullandım ama bazı modemlerde bağlantı sorunu yaşıyorum daha cok ttnet modemlerde,,, neyse sorun şu ki ben bu nedenle win7 nin kendi ağ pağlantılarında bağlantı paylaşmayı denedim olmadı bu yazıyı okudum yeri gelmişken bu programla ilgili sorunumdan da bahsetmek istedim aynı sorunu yaşayan varmı acaba. yada sorun cözümü ile ilgili fikri olan.. ?

• Arkadaşlar wi/fi'si olmayan bir modemden ağ kablosu ile (wi/fi'si olan bir laptopa) aldığımız internet bağlantısını wi/fi ile başka bir bilgisayarda kullanmak için Ağ ve Paylaşım Merkezinden Kablosuz Ağları Yönet seçeneğinden açılan pencerede Ekle dedikten sonra Geçici Ağ Oluştur seçeneği ile yeni bir ağ kurduktan sonra son çıkan pencerede İntenet Bağlantısını Paylaş dediğimizde gayet güzel bir şekilde ağ kuruluyor. ben anlattığın şekilde şekilde notebookumdan ağı oluşturdum fakat tablet pcim oluşturduğum ağı görmüyor nedeni ne olabilir?
  • Arkadaşlar wi/fi'si olmayan bir modemden ağ kablosu ile (wi/fi'si olan bir laptopa) aldığımız internet bağlantısını wi/fi ile başka bir bilgisayarda kullanmak için Ağ ve Paylaşım Merkezinden Kablosuz Ağları Yönet seçeneğinden açılan pencerede Ekle dedikten sonra Geçici Ağ Oluştur seçeneği ile yeni bir ağ kurduktan sonra son çıkan pencerede İntenet Bağlantısını Paylaş dediğimizde gayet güzel bir şekilde ağ kuruluyor. ben anlattığın şekilde şekilde notebookumdan ağı oluşturdum fakat tablet pcim oluşturduğum ağı görmüyor nedeni ne olabilir?

aynı sorun bende de var galiba çözüm yok connectify programına muhtacız
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj-61

ben bu programı kurmuşdum kullanıyorumda daha önce bununla ilgili sormuşdum bilgisayarcılara ama böyle bir şeyin olmayacağını söylemişdiler ki gecen gün android telefonum ile pc arasında wifi bağlantı kurmamm gerekti ve bir wifi cığaz aldım cp ye o gün bişeylere bakınırken bu programı buldum ve internet payşaımını yaptım ama şöyle bir sorunum var benim x10 mini telefon var bağlantım sürekli kopuyor bu sorun kullandığım pağlantıdan mı yoksa telefondan mı diye düşünüyordum ama daha önce wifi bağlantısı yaptım ve cok güzel uzun süren bağlantım olmuşdu hatta şehirler arası yolculukda otobüsün internetini hiç kesilmeden kullandım ama bazı modemlerde bağlantı sorunu yaşıyorum daha cok ttnet modemlerde,,, neyse sorun şu ki ben bu nedenle win7 nin kendi ağ pağlantılarında bağlantı paylaşmayı denedim olmadı bu yazıyı okudum yeri gelmişken bu programla ilgili sorunumdan da bahsetmek istedim aynı sorunu yaşayan varmı acaba. yada sorun cözümü ile ilgili fikri olan.. ?

aynı sorun benim Xperia S te de var senin tel de Sony acaba sonylerdeki donanımsal bir sıkıntı mı bu? ve ne gariptir ki 1 gün güzle bağlanıyor başka bir gün sürekli kopuyor, kopmasa bile bağlıyken bile internete giremiyorum, Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi???

• arkadaşlar işyerinde netbook ve kasalı pc var. ethernet kablosu ile internet geliyor. bunu kablosuz olarak tablete nasıl aktarırırm.

netbookta kendinden bluetooth ve wifi var. kasalı pcde ise sadece bluetooth dongle var.

çok şeymi istiyorum??
  • asdvsdvasdva<
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

arkadaşlar işyerinde netbook ve kasalı pc var. ethernet kablosu ile internet geliyor. bunu kablosuz olarak tablete nasıl aktarırırm.

netbookta kendinden bluetooth ve wifi var. kasalı pcde ise sadece bluetooth dongle var.

çok şeymi istiyorum??

kasalı pc devre dışı kalcak ama bluetooth la internet erişimi var mı bilmiyorum.

hocam şimdi kasaya gelen ethernet kablosunu netbook a tak. netbookta şuan internet var ve o interneti connectify programıyla wifi olarak tüm işyerinde kullanabilirsin. (tabi netbook wifi si ad-hoc modu destekliyor ise )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.