Şimdi Ara

WİNDOWS 7 ATTIĞIMA RESMEN PİŞMANIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

WİNDOWS 7 ULTİMATE 32 BİT
    İNTEL PENTİUM 4 CPU 2.40 GHZ
    4 GB RAM (KULLANILABİLİR BELLEK 2.69)
    1 GB 64 BİT NVİNDİA GEFORCE 210 EKRAN KARTI

1 SAATE KADAR BİLGİSAYARIMDA XP VARDI, ARTIK ÇOĞU PROGRAMLARI OYUNLARI DESTEKLEMEDİĞİ İÇİN 7 YE YÜKSELTME KARARI ALDIM VE YÜKSELTTİM.

WİN7 DE CİDDİ BİR KASMA YAVAŞ ÇALIŞMA GÖRDÜM XP DE BÖLE BİRŞEY YOKTU BUNUN SEBEBİ NEDİR?

EĞER İŞLETİM SİSTEMİ AĞIR GELİYORSA WİN7 NİN DAHA HAFİF BİR OLAN İŞLETİM SİSTEMİ DUYDUM

WİNDOWS 7 LİTE SADECE 600 MB VE DAHA AZ RAM CPU TÜKETİYORMUŞ BUNU ATSAM FAYDASINI GÖRÜRMÜYÜM???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hocilooo -- 3 Mayıs 2017; 23:15:23 >

• Kardeş yorumu​n görünmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi oyunu oynamak için windows 7 yükledin ?
  • o ekran kartıyla windows 7 döneminden oyun oynaman zaten imkansız gibi birşey.
    1. eli 120 tl olan ekran kartı abi,
    ya ekran kartı değiş biraz ram ekle, yada xp devam et derim ben.
    sadece ram de ekletebilirsin 20-30 tl bişey uğraşmana deymez, tabi senin kararın. ama dediğim gibi o ekran kartı ile windows xp desteklemeyen oyun oynaman çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 4 Mayıs 2017; 2:29:43 >
  • Asıl hata 32 bit kurması bence:https://forum.donanimhaber.com/windows-7-32-bit-kac-gb-ram-destekler--75495018

Yaklaşık 3 GB RAM anca destekliyor.

Zaten sistem 2.69 GB RAM kullanıyormuş. Diğerlerini kullanmıyormuş anlaşılan.

1. el nasıl oluyor?

Sıfır el olmayacak mı o?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 4 Mayıs 2017; 10:32:24 >
  • 64 bit işletim sistemi işlemcim desteklemiyor o yüzden 32 bit atmak zorunda kaldım en az ram CPU tüketen Xp tekrar ona döneceğim ama

Windows yedi lite diye bir sürüm varmış o aklımı karıştırıyor

• hocilooo H kullanıcısına yanıt
    sen hangi oyunu oynamak için windows 7 ye geçiyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPT-5 geldi, artık herkes işsiz
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • easygamee kullanıcısına yanıt
    en fazla cs go oynarım bide solidcam programı kullanıyorum
  • easygamee kullanıcısına yanıt
    zaten ekran kartını değişicem bu anakarta uyumlu ekran kartları çok fazla piyasada yok ddr3 pcı express 16 desteklyor

almak istediğim ekran kartı 1gb 256 bit nvidia 9800 gt
  • Eğer imkan varsa bir ssd alıp Win 8.1 Pro 32 bit kurun. Benim bilgisayarımda da Win 7 ve Win 10 kasarken Win 8.1 de hiç kasma yok. Sırf kasma yaptığı için 8.1 e geçiş yaptım. Mutlu mesut gidiyoruz aylardır bir sorun yaşamadım. Yalnız kurulumdan sonra Win 8 de güncelleme yapmayın bence ben hiç yapmadım ve kurulumdan sonra güncellemeleri kapattım sistem hızlı çalıştığı için güncelleme ile sorun yaşamak istemediğim için.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    32 bitte 3.25 GB sınırı yok mu, yoksa ben mi yanlış biliyorum? RAM 4 GB ve üstü ise en mantıklısı 64 bittir bir kere. Bu arada Windows 8'i hiç beğenmiyordum. O sistem Windows 10'da da kasar zaten. Windows 7 en iyisi o sistem için bence.

Düzenleme:
    Bir de 2.69 GB RAM kullanıyormuş bilgisayar. Bir kısmını 32 bit olduğu için, diğer kısmını da başka nedenlerden dolayı kullanmıyor Windows galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 4 Mayıs 2017; 22:4:20 >
  • Yok hocam arkadaş işlemcim 64 bit desteklemiyor ondan bende 32 bit kurdum yazmış o mesajından dolayı 32 tavsiye ettim.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Gözümden kaçmış, pardon. Ama 64 bit destekleyen bir işlemci olsa daha iyi olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 4 Mayıs 2017; 22:22:33 >
  • keşke w7 home basic kursaydın o ram i daha az kullanıyor. en az w7 starter kullanıyor ama onunda desteklediği max ram 2 gb. ondan sonra en az tüketen benim bildiğim w7 home basic
  • Kardeşlerim şuan Xp atmaya çalışıyorum​ atılmıyor usb den atıyorum şu hata veriyor

Kur bilgisayarınızda yüklü önceki bir windows sürümünü bulamıyor

Windows 95, Windows Xp, Windows 2000, Windows 98 zi arıyor CD tak yazıyor e bende 7 yüklü şuan bu yüzden ilerlemiyor kur napicam simdi

• hocilooo H kullanıcısına yanıt
    Hocam , XP için cd den kurulum yapmayı deneyin bazı sistemlerde bu hataya sebep oluyor usb den yükleme yaparken. En sağlıklısı cd den kurulum yapmak. Yine de farklı bir iso kalıbı ile deneyin yine usb den olmazsa cd den yükleme yapmanız gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 7 Mayıs 2017; 18:52:16 >
  • Windows 7'nin hangi sürümünü kurdun?
  • Windows7 Lite kullanın. Veya internette sadeleştirilmiş XP'ler var onları deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cs go için minumum gereksinim :

CPU: Intel Core 2 Duo E6600 or AMD Phenom X3 8750 processor or better CPU Speed
    RAM: 2 GB
    Video Card: Video card must be 256 MB or more and should be a DirectX 9-compatible with support for Pixel Shader 3.0

Yani senin ekran kartın ve işlemcin yetersiz bu oyun için. Ayrıca daha fazla ram alsan bile işe yaramaz çünkü 32 bit işletim sistemi en fazla 3 gb ram kullanır. Ssd bu sistem için fazla olur.
    Cs 1.6 ya da cs source oynayabilirsin
  • celilsaygin kullanıcısına yanıt
    Anakartimi ve işlemcimi değiştirdim şuanki sistemim:

Intel Core Duo 2 e8400 3.00 ghz (64 bit destekliyor)

4 GB ram

Nvidia geforce 210 64 bit 1 GB

Windows 7 lite (Xp atmadım çünkü artık yeni oyunlar Xp desteklemiyor mesela GTA 5 hatta destek gelmiyor crome bile eski Xp devri artık bitti...)

CS go yükledim eski halinden çok çok iyi yürütüyor şuan demekki tüm sıkıntı işlemciymiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.