Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 32 bitin doğasına aykırı zaten 4 gb ram...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirk Hammet

Arkadaşlar bende böyle bir sorun oluyor. Sabahtan beri deniyorum düzeltemedim. Ülkeyi klavyeyi seçitkten sonra install now'a tıklayınca bu yazı çıkıyor
     Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

En Sonunda yükledim. DVD'de sorun varmış. 4x'de yeniden yazdım ve haloldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: recon83

32 bitin doğasına aykırı zaten 4 gb ram...

4GB ram 32 bitin doğasına aykırı değil. 32 bit tam 4 GB rami adresleyebiliyor. Ama windows 600MB kadarını sistemi için (görev yöneticisindeki ram kullanımı değil ) kullanıyor . O yüzden kullanılabilir 3.25 GB kadar kalıyor. Küçük linux distroları daha fazla kullanabiliyor

XP mod Torrenti isteyenler.

XP MODU Torrenti :http://depositfiles.com/files/z5ng4uco8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 1 Mayıs 2009; 19:00:11 >
  • arkadaşlar elimde win7 built 7100 hem 32 bit hem de 64 bit var fakat hangisini kurmalıyım hangisi daha iyi olur yazılımda donanımda driverda vs herhangi bir sorun yaşar mıyım ne önerirsiniz driverları nerden bulabilirim (windowsun driverları kendinin internetten indirip kurduğunu duymuştum bu ne kadar doğru?) biraz bilgi verebilir misiniz ya da bu bilgileri edinebileceğim bi kaynak gösterebilir misiniz lütfen??bayağıdır internetten uzağım ve ilk kuracağım windows 7 bu olacak xp den 7ye geçeceğim..

teşekkürler..
  • link için teşekkür.

yalnız 64 bittede bu ram miktarı kullanılmıyor mu? elimde max 4 GB ram varsa ondada kendine bir kısmı ayırıp geri kalanı göstermesi lazım.ama 64 bitte 4 gb ram tamamıyla kullanılabilir görünüyor.burda bir çelişki olmuyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

4GB ram 32 bitin doğasına aykırı değil. 32 bit tam 4 GB rami adresleyebiliyor. Ama windows 600MB kadarını sistemi için (görev yöneticisindeki ram kullanımı değil ) kullanıyor . O yüzden kullanılabilir 3.25 GB kadar kalıyor. Küçük linux distroları daha fazla kullanabiliyor

• quote:

Teşekkürler, hemen indiriyorum
  • vistadan yükseltme yaparsak herhangi bir performans kaybı olurmu acaba birde yükseltme yaklaşık ne kadar zaman alıyor bu şekilde yapan arkadaşlar cevap verirse sevinirim
  • Performans kaybı konusunda bilgim yok ama yükseltme 1,5-2 saat alıyor, formatsa 15 dakika civarı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

link için teşekkür.

yalnız 64 bittede bu ram miktarı kullanılmıyor mu? elimde max 4 GB ram varsa ondada kendine bir kısmı ayırıp geri kalanı göstermesi lazım.ama 64 bitte 4 gb ram tamamıyla kullanılabilir görünüyor.burda bir çelişki olmuyor mu?

quote:

quote:

Bu kullanım windows un mimarisinden dolayı. Sistem dosyalarının sürücülerin kullandığı ram miktarı değil. Biraz karışık bir durum.

Normalde [(2^32 ) \ 1024 ] \ 1024 = 4096 tam olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 1 Mayıs 2009; 20:57:06 >
  • @Resident
    xp mod icin tsk ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kbrdy

arkadaşlar elimde win7 built 7100 hem 32 bit hem de 64 bit var fakat hangisini kurmalıyım hangisi daha iyi olur yazılımda donanımda driverda vs herhangi bir sorun yaşar mıyım ne önerirsiniz driverları nerden bulabilirim (windowsun driverları kendinin internetten indirip kurduğunu duymuştum bu ne kadar doğru?) biraz bilgi verebilir misiniz ya da bu bilgileri edinebileceğim bi kaynak gösterebilir misiniz lütfen??bayağıdır internetten uzağım ve ilk kuracağım windows 7 bu olacak xp den 7ye geçeceğim..

teşekkürler..

İşlemcin destekliyorsa 64bit öneririm. Driver'lari tabiki donanım üreticilerinin sitesinden indireceksin. Windows 7 tamamını tanıyıp yüklese bile uygun ve son sürüm sürücüleri tercih et derim. Daha detaylı bilgi için Google'da arama yaparsan epey bilgi/tarif/ipucu/yöntem bulabilirsin. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey -olmadık bir donanımdan sürücü sorunu yaşamazsan- XP'yi bir daha asla aramazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr NO -- 1 Mayıs 2009; 20:10:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kcbilir

quote:

arkadaşlar elimde win7 built 7100 hem 32 bit hem de 64 bit var fakat hangisini kurmalıyım hangisi daha iyi olur yazılımda donanımda driverda vs herhangi bir sorun yaşar mıyım ne önerirsiniz driverları nerden bulabilirim (windowsun driverları kendinin internetten indirip kurduğunu duymuştum bu ne kadar doğru?) biraz bilgi verebilir misiniz ya da bu bilgileri edinebileceğim bi kaynak gösterebilir misiniz lütfen??bayağıdır internetten uzağım ve ilk kuracağım windows 7 bu olacak xp den 7ye geçeceğim..

teşekkürler..

İşlemcin destekliyorsa 64bit öneririm. Driver'lari tabiki donanım üreticilerinin sitesinden indireceksin. Windows 7 tamamını tanıyıp yüklese bile uygun ve son sürüm sürücüleri tercih et derim. Daha detaylı bilgi için Google'da arama yaparsan epey bilgi/tarif/ipucu/yöntem bulabilirsin. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey -olmadık bir donanımdan sürücü sorunu yaşamazsan- XP'yi bir daha asla aramazsın

32 bit ile 64 bit arasında farkedilir bi yazılımsal fark var mı??bi ram olayı farkediyo bu ikisinde bildiğim kadarı ile fakat şu an 1 gb ram kullanıyorum ama yakın zamanda ram ilavesi yapacağım..o yüzden direk 64 bit kurup bi daha sonradan uğraşmasam mı diye düşünüyorum..bir de işlemcim C2D 2.4 yanda sistemde de yazıyo zaten işlemcim destekliyodur muhtemelen?

teşekkürler..

edit: şu an kendi bilgisayarımdan yazmadığım için işlemcim hangisini destekliyo falan bakamıyorum gerçi hoş kendi bilgisayarımın başında olsam da nasıl bakabileceğimi bilmiyorum ama neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsieurje -- 1 Mayıs 2009; 20:31:04 >
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler..

32 bit ile 64 bit arasında farkedilir bi yazılımsal fark var mı??bi ram olayı farkediyo bu ikisinde bildiğim kadarı ile fakat şu an 1 gb ram kullanıyorum ama yakın zamanda ram ilavesi yapacağım..o yüzden direk 64 bit kurup bi daha sonradan uğraşmasam mı diye düşünüyorum..bir de işlemcim C2D 2.4 yanda sistemde de yazıyo zaten işlemcim destekliyodur muhtemelen?

teşekkürler..

edit: şu an kendi bilgisayarımdan yazmadığım için işlemcim hangisini destekliyo falan bakamıyorum gerçi hoş kendi bilgisayarımın başında olsam da nasıl bakabileceğimi bilmiyorum ama neyse

İşlemcin 64bit ama 32bit win7, düşük ram'le çok daha performanslı çalışır (tecrübeyle sabit). Yazılımsal fark tabiki var, 64bit çalışan bir program 32bit sürümüne göre daha kararlı ve hızlıdır ancak yeterli sistem kaynağı da olması gerekir. Bu durumda senin ram şu anda 1gb olduğu için 32bit'i yüklemelisin.
  • 7100 sıfırdan kurdum üstüne birde türkçe dil paketi kurdum cillop gibi oldu ya birde şu deneme sürümü kopyası yazsını kaldıran bir program vardı o programın linkini paylaşırmısınız?
  • quote:

İşlemcin 64bit ama 32bit win7, düşük ram'le çok daha performanslı çalışır (tecrübeyle sabit). Yazılımsal fark tabiki var, 64bit çalışan bir program 32bit sürümüne göre daha kararlı ve hızlıdır ancak yeterli sistem kaynağı da olması gerekir. Bu durumda senin ram şu anda 1gb olduğu için 32bit'i yüklemelisin.

anladım..şu an 32 bt yükleyeyim o zaman ram aldığımda bir daha sistem yüklerim o zaman..peki bu driverları indiriyo mu kendi indirdiği yeterli mi yoksa tekrardan hepsini toplayıp yeniden mi yükleyeyim??bir de şu an kullandığım laptopa yüklemeyi düşünüyorum da bunun xp driverlarını zor buldum windows 7yi nasıl bulayım?(casper nirvana laptop)
  • quote:

Orjinalden alıntı: x264

7100 sıfırdan kurdum üstüne birde türkçe dil paketi kurdum cillop gibi oldu ya birde şu deneme sürümü kopyası yazsını kaldıran bir program vardı o programın linkini paylaşırmısınız?

virus tasior mus.
  • bu rc1 mi acaba rc2 çıkacaksa onu beklesek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: raverss

bu rc1 mi acaba rc2 çıkacaksa onu beklesek.

bundan sonra başka beta sürümü çıkmayacak diye biliyorum ben..
  • Arkadaslar uzun suredir Windows 7 kullanıyorum,su anda 7100 yuklu, ATI x700 Mobility ekran kartim var laptopta, updateden Microsoft suruculerini yukluyor ama ben Catalyst 9.4 yuklemek istiyorum, Mobility Modderla modlamama ragmen catalyst driverlarını yukledıgımde olmuyor.

Bu sorunu asabılen veya mobılıty windows 7 catalyst surucusu yukleyebılen var mı? Tskler..
  • Wireless çekim gucu de xpye göre arttı. Daha önce okulda hiç çekmeyen sınıftan 2 diş çekim var. Kasımdan beri win 7 kullanıyorum. O gunden bugüne değişim bile iii. 6 aydır xp yok laptopumda
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.