Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyide regedit, services vs. gibi şeyleri yazdığımda da bir şey çıkmıyor
  • bir de bende firefoxun kapatma tuşuna bastığımda X işareti yanıp sönmeye başlıyor ve firefox kapanmıyor. görev çubuğuna sağ tıklayarak kapat komutu verip kapatabiliyorum. sadece firefoxda olan birşey bu. firefoxun son sürümü yüklü.
  • Arkadaşlar ben 7068 kullanıyorum şu an ve 7100 indirdim yükseltme yapmak istiyorum ama bir türlü yapamadım upgrade tusuna basınca böyle bir uyarı veriyor ve yüklemiyor (You can’t upgrade this prerelease version of Windows 7. Go online to see how to install Windows 7 and keep your files and settings) kusura bakmayın belki önceki sayfalarda verilmiştir belki ama başıma ağrılar girdi 25 sayfaya bakamadım yardımcı olabilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayabusa1907

Arkadaşlar ben 7068 kullanıyorum şu an ve 7100 indirdim yükseltme yapmak istiyorum ama bir türlü yapamadım upgrade tusuna basınca böyle bir uyarı veriyor ve yüklemiyor (You can’t upgrade this prerelease version of Windows 7. Go online to see how to install Windows 7 and keep your files and settings) kusura bakmayın belki önceki sayfalarda verilmiştir belki ama başıma ağrılar girdi 25 sayfaya bakamadım yardımcı olabilirmisiniz?

Upgrade etmeyeceksin, Custom'ı seçip C'yi (ya da 7068 hangi sürücüdeyse onu) formatlayarak yükleyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr NO -- 27 Nisan 2009; 4:16:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

iyide regedit, services vs. gibi şeyleri yazdığımda da bir şey çıkmıyor

Başlat butonuna sağ klik / Properties / Customize / Search programs and Control Panel'in yanındaki kutucuğu işaretle
  • Şimdi ben formatlamak istemiyorum yüklediğim programları silmek istemiyorum oyüzden upgarade yapmak istiyorum öyle bir şey yapılmıyormu bu betalarda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Resident

7100 sürümü kesinlikle Maayıs 5 de yayımlanacak RC sürümüdür. 7000 beta sürümü de çok erken sızdırılmıştı. Microsoft tech partnerlerine RC sürümleri erken veriliyor. Haliyle yüzlerce üyesi olan böyle bir oluşumda sızdırılma kaçınılmaz.

7100 e upgrade etmek isteyenler direkt upgrade sadece 7077 sürümünden olmaktadır. Diğerleri source\cversion.ini dosyasının değiştirip upgrade edebilirler.
    7077 e oldukça benzemesine karşın birkaç değişiklik yeralmakta 7100 ' de örneğin bazı sürücüler daha dinamik olanları ile değiştirilmiş(çıkarılabilir diskler için). Bazı animasyonlarda ufak değişiklik var. Yavaş açılan windows araçlarında iyileştirmeler yer almakta. Aşağıda son sürümlerdeki animasyon farkı var.

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

Muuhtemelen RTM sürüm 7200 olacaktır. Bu sürüme kadar 71XX diye devam ediyor. Şu aralar 7016 derlenmiş vaziyette. Muhtemelen 712X serisi , 714X serisi , 715X serisi , 718X serisi , 719X serisi gibi sürümler ilerleyen günlerde sızdırılacak ve sonlara doğru RTM yaklaştıkça sıklık artacaktır. RTM den önce wave 1 ve wave 2 ye kadar olan dil dosyalarının da sızdırılma olasılığı var.

Katılımlarınızın devamını dileriz
    "Animasyonlardaki ufak değişiklikler" ama kurduktan sonra biraz kurcalayınca göz bariz bi keskinlik farkediyor 7077'ye nazaran. Nasıl desem, Canon'dan Nikon'a geçmek gibi tam olarak Verdiğin imajdan anladığım kadarıyla yapmaya çalıştıkları da tam olarak bu, jelibon görüntüsünden mümkün olduğunca uzaklaşıp daha net hatlara sahip olmuş.
  • quote:

Şimdi ben formatlamak istemiyorum yüklediğim programları silmek istemiyorum oyüzden upgarade yapmak istiyorum öyle bir şey yapılmıyormu bu betalarda.

quote:

7100 e upgrade etmek isteyenler direkt upgrade sadece 7077 sürümünden olmaktadır. Diğerleri source\cversion.ini dosyasının değiştirip upgrade edebilirler.

• Tşkkrlr bide öyle yapıp deneyim bari.Olmazsa formatlarız artık.
  • quote:

Tşkkrlr bide öyle yapıp deneyim bari.Olmazsa formatlarız artık.

O dosya nedir nasıl değişir hiç bilmiyorum, arkadaş yardımcı olur sanırım o kısma...
  • wallaha insan gözü nankör.daha ilk windows 7 yi yüklediğimde woooow bu ne netlik dedim.
    sonra 7077 için hayranlıkla ekrana baktım.ama şimdi normal gelmeye başladı.
    7100 de normalleşecektir:)
  • quote:

O dosya nedir nasıl değişir hiç bilmiyorum, arkadaş yardımcı olur sanırım o kısma...

7100 ve üstüne 7077 den düşük sürümde olanlar windows 7 nin iso dosyasını açıp içindeki "sources" klasörünün içinde cversion.ini dosyası var . Onu notepad ile açıp

[HostBuild]
    MinClient=7077.0
    MinServer=7000.0

olan kısmı

[HostBuild]
    MinClient=7000.0
    MinServer=7000.0

yapıp kaydedip sonra tekrar iso ya koyup kaydederlerse istedikleri sürümden upgrade edebilirler.

Windows 7 upgrade ederken şunlara bakmakta

1) Upgrade edilecek sürüm eş katagoride mi? Yani premium ise premium mu ? Eğer bir üst sürüme upgrade edilecekse onun prosedürü farklı .
    2) Upgarade edilecek işletim sistemi Vista ya da 7 mi?
    3) Upgrade edilecek işletim sistemi 32 bit mi 64 bit mi? 32 bit den 64 e upgrade olmaz
    4) Upgrade edilecek işletim sistemin imzasız kurulmuş sürücüleri var mı? İmzasız sürücülerin hepsi silinir.
    5) Arka planda çalışan program var mı yok mu? Hepsi sistem dosya yazımına kapatılır.
    6) Upgrade edilecek sürüm minimum versiyonda mı? yukarda belirttiği cversion.ini doyası upgrade edilebilecek minimum sürümü gösterir. Vista dan upgrade için sorun yok ama windows 7 de bu sürümümn minimuma kısıtlanması microsoftun işletim sistemlerini sürekli bedava kullanılmasını kısıtlamak için. 71XX serisi RTM dalı 7XXX RC dali idi. Bunlar eş zamanda geliştirilen iki farklı grup tarafından yürütüldü. Şimdi bunlar birleştirildi , hepsi RTM ye kadar ortak çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 27 Nisan 2009; 12:06:03 >
  • quote:

quote:

7100 ve üstüne 7077 den düşük sürümde olanlar windows 7 nin iso dosyasını açıp içindeki "sources" klasörünün içinde cversion.ini dosyası var . Onu notepad ile açıp

[HostBuild]
    MinClient=7077.0
    MinServer=7000.0

olan kısmı

[HostBuild]
    MinClient=7000.0
    MinServer=7000.0

yapıp kaydedip sonra tekrar iso ya koyup kaydederlerse istedikleri sürümden upgrade edebilirler.

Windows 7 upgrade ederken şunlara bakmakta

1) Upgrade edilecek sürüm eş katagoride mi? Yani premium ise premium mu ? Eğer bir üst sürüme upgrade edilecekse onun prosedürü farklı .
    2) Upgarade edilecek işletim sistemi Vista ya da 7 mi?
    3) Upgrade edilecek işletim sistemi 32 bit mi 64 bit mi? 32 bit den 64 e upgrade olmaz
    4) Upgrade edilecek işletim sistemin imzasız kurulmuş sürücüleri var mı? İmzasız sürücülerin hepsi silinir.
    5) Arka planda çalışan program var mı yok mu? Hepsi sistem dosya yazımına kapatılır.
    6) Upgrade edilecek sürüm minimum versiyonda mı? yukarda belirttiği cversion.ini doyası upgrade edilebilecek minimum sürümü gösterir. Vista dan upgrade için sorun yok ama windows 7 de bu sürümümn minimuma kısıtlanması microsoftun işletim sistemlerini sürekli bedava kullanılmasını kısıtlamak için. 71XX serisi RTM dalı 7XXX RC dali idi. Bunlar eş zamanda geliştirilen iki farklı grup tarafından yürütüldü. Şimdi bunlar birleştirildi , hepsi RTM ye kadar ortak çalışıyor.

Anladığım kadarıyla konu hakkında epey bilgi sahibisiniz, meslek icabı mı acaba diye sormak isterim... Sistem Mühendisi bir arkadaşım bilmiyor da bu söylediklerinizi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

bir de bende firefoxun kapatma tuşuna bastığımda X işareti yanıp sönmeye başlıyor ve firefox kapanmıyor. görev çubuğuna sağ tıklayarak kapat komutu verip kapatabiliyorum. sadece firefoxda olan birşey bu. firefoxun son sürümü yüklü.

sil yeniden kur deneme maksatli.
  • Bir Sorum olacak

XP üzerinde ayrı bir bölüme Vista kurunca
    Çift boot olur Liste geliyordu oradan istediğimiz İşletim Sistemini seçiyorduk
    bundada öyle mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: QuadroFX

Bir Sorum olacak

bundada öyle mi ?

eğer ki sisteminizde XP yada Vista var ise evet dediğiniz gibi oluyor.. yok ama eski sürüm bir win7 var ise (yeni veya aynıda olabilir) onun boot ekranında göremiyorsunuz.. ama bir boot manager ile eklenebilir.. Dediğim gibi vista ve XP'yi açılırken seçebilirsiniz
  • 7077'yi kaldırmadan önceki ram kullanımımla 7100'de aynı şartlardaki ram kullanımımı (8 saat günlük kullanım + 2 saat FEAR2) karşılaştırdım. Ortalama kullanım kesin olarak (~10%) azalmış durumda...

Edit: 64Bit için geçerli bu söylediğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr NO -- 27 Nisan 2009; 14:36:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

Orjinalden alıntı: QuadroFX

Bir Sorum olacak

bundada öyle mi ?

eğer ki sisteminizde XP yada Vista var ise evet dediğiniz gibi oluyor.. yok ama eski sürüm bir win7 var ise (yeni veya aynıda olabilir) onun boot ekranında göremiyorsunuz.. ama bir boot manager ile eklenebilir.. Dediğim gibi vista ve XP'yi açılırken seçebilirsiniz

Teşekkürler
  • Arkadaşlar 7100 kesin olarak RC sürüm mü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: paramparca

Arkadaşlar 7100 kesin olarak RC sürüm mü?

%99.99999999999999
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.