Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen haftanın haberi ama belki bilmeyenler vardır, yazayım...
    Yayınlanan Logo Kit (http://www.microsoft.com/whdc/winlogo/WLK/default.mspx) ile yazılım geliştiriciler yazılımlarının belirlenen kriterlere uyup uymadığını kolayca test edebilecek ancak haber bu değil tabi, heber Win7 altında çalışacak olan her türlü yazılımın (sürücüler dahil) 32bit bile olsa 64bit'e uyumlu kodlanmak zorunda olması. Logo Kit'in kontrol ettiklerinin içinde bu uyumluluk da var. Bu çok güzel bir haber. Sistemlerimizden daha fazla randıman alacağımız anlamına geliyor. Oyunların da birer yazılım olduğunun altını çizmeye gerek var mı bilmiyorum :) Bu noktada AMD'ye bir kez daha teşekkürü borç bilirim, onlar olmasaydı (ilk 64bit işlemciyi üretmeseydi) daha 2012'ye kadar göremeyecektik bu işlemcileri ve yazlımları. MS her zaman olduğu gibi hazır olan bu teknolojisini önceki nesil işlemcilerin kaymağını yemekle meşgul olduğundan bekletiyordu, takipçileri hatırlar mutlaka AMD'nin bu 64bit işlemci golünü, MS mecbur kalıp planlanandan önce üretmek zorunda kaldı işlemciyi... Neyse konuya döneyim, bu haber miskin yazılım üreticilerinin hoşuna çok da gitmeyecek sanırım. Çünkü varolan bir programı 64bit'e uyumlu hale getirmek, işleri ikiye dörde ve hatta sekize bölmek, kodların işleyişindeki senkronu sağlamak hayli zahmetli bir iş ve daha önce birçok yazılımcının bu konuda üşengeçlik ettiğini itiraf ettikleri yazılar okudum. Hadi bakayım, gömülün şimdi kodlara :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahbap

quote:

Orjinalden alıntı: kcbilir

quote:

arkadaşlar ben 7077 sürümünü kurdum fakat 5+1 ses kartımın sürücüsü yüklenemiyor ve 2+1 olarak kalıyor. sanırım bu sorun windows 7 için creative sürücüsü olmamasından kaynaklanıyor.

ben windows 7'yi kaldırıp xp'ye geri dönmek istiyorum. xp'nin üzerine kurmuştum zaten. sisteme tamamen format atmadan nasıl kaldırabilirim windows 7'yi, lütfen yardım edin...

Sürücüyü yüklerken XP uyumluluk modunda yüklemeyi denedin mi?

yok hocam denemedim, nasıl oluyor o yardımcı olabilir misin?

Setup dosyasına sağ klik / properties / compatibility'ye tıkla. sonra kutucuğu işaretleyip indirdiğin sürücü XP sürücüsü ise XPSP2/SP3 ya da Vista sürücüsü ise diğer vista seçeneklerinden birini seçip apply diyorsun ve kuruluma başlıyorsun
  • tamam hocam deniyorum sağolasın :)
  • Ben şu anda 7100 sürümü kullanıyorum ve bir önceki 7077 sürümüne göre wallpaperlar gözüme çarpan yenilik bir de açılma kapanma süreleri epeyi kısalmış ve daha hızlı ve stabil çalışıyor sistem Leadtek TV kartımıda tanıdı direk makine süper yani bu sürüm bende herkese tavsiye ederim en sonunda XP'den sonra dişe dokunur bi işletim sistemi bizi bekliyor.
  • quote:

tamam hocam deniyorum sağolasın :)

olmadı hocam, sağolasın yine de :)

arkadaşlar bu windows 7'yi kaldırıp xp'ye nasıl geri dönebilirim? tek çözüm format mı?
  • en güzeli mayısı bekleyip microsoft dan indirmek gibi gözüküyo
    su anda dolasan 7100 ün rc olduğunu bende pek inanmıyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

en güzeli mayısı bekleyip microsoft dan indirmek gibi gözüküyo
    su anda dolasan 7100 ün rc olduğunu bende pek inanmıyorum :)

7106 x86 yı indiriyorum sanırım dediğiniz doğru daha çıkana kadar 7200 da çıkarsa şaşmayalım :)))
  • quote:

quote:

arkadaşlar bu windows 7'yi kaldırıp xp'ye nasıl geri dönebilirim? tek çözüm format mı?

Uninstall etme gibi bir opsiyonunun olduğunu hiç sanmıyorum :) Format atman gerekiyor...
  • kcbilir

Pm attım bir bakabilirmisin...
  • 7077 x64 kullanıyorum ve açıklarını yakaladığım yerler var.
    Ayrıca 64bit windows ile beraber gelen İnternet explorer 32bit genişliğinde çalışıyor. İlginç.
  • quote:

quote:

quote:

Uninstall etme gibi bir opsiyonunun olduğunu hiç sanmıyorum :) Format atman gerekiyor...

kaderden kaçılmaz o zaman :) neyse azcık kullanayım böyle, sonra bakarım bir hal çaresine.. ama sahiden güzel yapmışlar. umarım driver sorunları da çözülür. zaten çözülünce tadından yenmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

7077 x64 kullanıyorum ve açıklarını yakaladığım yerler var.
    Ayrıca 64bit windows ile beraber gelen İnternet explorer 32bit genişliğinde çalışıyor. İlginç.

Başlat menüsünden 64bit sürümü çalıştırabilirsin ama bazı siteler henüz uyumlu olmadığından bozuk görüntüleniyor ya da açılmıyor
  • 7100 sürümü kesinlikle Maayıs 5 de yayımlanacak RC sürümüdür. 7000 beta sürümü de çok erken sızdırılmıştı. Microsoft tech partnerlerine RC sürümleri erken veriliyor. Haliyle yüzlerce üyesi olan böyle bir oluşumda sızdırılma kaçınılmaz.

7100 e upgrade etmek isteyenler direkt upgrade sadece 7077 sürümünden olmaktadır. Diğerleri source\cversion.ini dosyasının değiştirip upgrade edebilirler.
    7077 e oldukça benzemesine karşın birkaç değişiklik yeralmakta 7100 ' de örneğin bazı sürücüler daha dinamik olanları ile değiştirilmiş(çıkarılabilir diskler için). Bazı animasyonlarda ufak değişiklik var. Yavaş açılan windows araçlarında iyileştirmeler yer almakta. Aşağıda son sürümlerdeki animasyon farkı var.

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

Muuhtemelen RTM sürüm 7200 olacaktır. Bu sürüme kadar 71XX diye devam ediyor. Şu aralar 7016 derlenmiş vaziyette. Muhtemelen 712X serisi , 714X serisi , 715X serisi , 718X serisi , 719X serisi gibi sürümler ilerleyen günlerde sızdırılacak ve sonlara doğru RTM yaklaştıkça sıklık artacaktır. RTM den önce wave 1 ve wave 2 ye kadar olan dil dosyalarının da sızdırılma olasılığı var.
  • windows 7 için youtube açan programcık çıkmadı mı?
    daha önce bir arkadaşın verdiğini indirdim çalıştırdım ama açmadı
  • Başlat menüsündeki aramaya yazdığım özelllikleri bulmuyor. indexing options veya services gibi şeylere aramayla ulaşamıyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kaderden kaçılmaz o zaman :) neyse azcık kullanayım böyle, sonra bakarım bir hal çaresine.. ama sahiden güzel yapmışlar. umarım driver sorunları da çözülür. zaten çözülünce tadından yenmez

Nasıl yani bende creative ses kartı kullanıyorum extreme music, ve de hiçbir sorunum yok,çok güzel çalışıyor alet.Senin ses kartının tam moeli nedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

Başlat menüsündeki aramaya yazdığım özelllikleri bulmuyor. indexing options veya services gibi şeylere aramayla ulaşamıyorum

Bende daha ind yazınca çıkıyor, sende neden çıkmadı hiç anlamadım valla
    Hangi sürümü kullanıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

windows 7 için youtube açan programcık çıkmadı mı?
    daha önce bir arkadaşın verdiğini indirdim çalıştırdım ama açmadı

hala program mı kullanıyorsunuz milyon kez anlatıldı yazıldı bunlar....
  • quote:

quote:

Başlat menüsündeki aramaya yazdığım özelllikleri bulmuyor. indexing options veya services gibi şeylere aramayla ulaşamıyorum

Bende daha ind yazınca çıkıyor, sende neden çıkmadı hiç anlamadım valla
    Hangi sürümü kullanıyorsun?

7100 daha yeni yükledim sanırım servislerden birkaçını devredışı bıraktığım için oldu
  • quote:

7100 daha yeni yükledim sanırım servislerden birkaçını devredışı bıraktığım için oldu

http://forum.donanimhaber.com/m_29885855/mpage_24/key_/tm.htm#31297024 bu mesajda bahsettiğim yerden indexing services'in tikini kaldırmışsın, yanlış birşey yapmadın, hatta sorunu kökten kaldırdın
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.