Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kcbilir

quote:

Orjinalden alıntı: blue mc

En az kaç GB boş yer gerekiyor Windows 7 için

Windows 7 7100
    Office 2007 + 250MB güncelleştirme
    Corel Paint Shop Pro
    Windows Live Messenger
    Windows Live Mail
    Nero
    Norton Internet Security 2009 + 50MB güncelleştirme
    Winrar
    Bitcomet
    Java
    Adobe Reader
    Flash Player
    ve tüm sürücüler

toplam 20GB yer kaplıyor şu anda

Sadece Windows 7'yi sormuştum. Kullandığımız sürücü ve programlar hariç kaç GB
  • @blue mc

Yaklaşık 12-15Gb arası.
  • @kcbilir bilgileriçin teşekkür.oldukça yararlı bilgiler. ben geri yüklemeyi tamamen kapattım.Acronis sağolsun :)))

vistada ve 7 de yaşadığım ortak bir sorun vardı onu çözemedim şimdiye kadar.acaba bilginiz var mıdır diye sorayım.
    şimdi aldığım loptopta orjinal olarak gelen vista home premiumda kenar çubuğu gadgetleri sorunsuz çalışıyrdu.
    ama ne zaman ben vista yüklesem yada şimdi 7 dede bazı gadgetler açılırken flash player yüklemek için onay istiyor.onay veriyorum ama gadget açılınca siyah ekran olarak kalıyor.mesela youtube ile ilgili gadgetlar flash istiyor.ama onayı verincede açılmıyor.oysa bilgisayarda flash yüklü...
  • quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

@kcbilir bilgileriçin teşekkür.oldukça yararlı bilgiler. ben geri yüklemeyi tamamen kapattım.Acronis sağolsun :)))

vistada ve 7 de yaşadığım ortak bir sorun vardı onu çözemedim şimdiye kadar.acaba bilginiz var mıdır diye sorayım.
    şimdi aldığım loptopta orjinal olarak gelen vista home premiumda kenar çubuğu gadgetleri sorunsuz çalışıyrdu.
    ama ne zaman ben vista yüklesem yada şimdi 7 dede bazı gadgetler açılırken flash player yüklemek için onay istiyor.onay veriyorum ama gadget açılınca siyah ekran olarak kalıyor.mesela youtube ile ilgili gadgetlar flash istiyor.ama onayı verincede açılmıyor.oysa bilgisayarda flash yüklü...

Valla hiçbir fikrim yok, Vista ile ilgili fikrimin olmadığı birçok problem var, bunu da ekleyeyim aralarına
    Aynı hata Win7'de de oluyorsa sorunlu olan kullandığın gadget'tır gibi geliyor bana. Aynı işi gören her gadget'ta mı yapıyor bunu yoksa hep aynı gadget'larda mı?
  • @Faruk

Kurcaladıkça daha neler çıkar, buraya ekleyeceğim denk geldikçe. Bu arada program ekle/kaldır'daki sol üst kısımda bulunan "Turn Windows features on or off" yazan yere tıklayarak açılan pencereden kullanmadığın ama default gelen uygulamaları da kapatabilirsin, örneğin Tablet PC Components, Windows Fax vs.
    İndexing Services buradan da kapanıyormuş b arada, şimdi gördüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizmo_x

windows 7 7100 versionu rc degil.

http://www.chip.com.tr/konu/Windows-7-RC-MS-malum-tarihi-dogruluyor_12371.html

by Gizmo_x.

Tam tahmin ettiğim gibi, link için teşekkürler
  • Verilen linkte 7100 ün rc olmadığı ile ilgili neresinde bir ifade var ,orda da 7100 rc olarak görülüyor ve 5 mayısta indirilebilir deniliyor burdanmı yola çıktınız anlayamadım
  • 30 Nisan'da MSDN ve Technet kullanıcılarına dağıtılacak, onlar almadan sızma ihtimali var mı sence? Yok. Sızdıran onlar zaten
    Kaldı ki eklenecek 63 ayrı irili ufaklı özellik var, en önemlisi de XPM, 7100'de an itibariyle yok böyle birşey, onu bırak ne oldukları az çok bilinen yeni özelliklerin hiçbiri yok, ya da ben bulamadım henüz
  • quote:

30 Nisan'da MSDN ve Technet kullanıcılarına dağıtılacak, onlar almadan sızma ihtimali var mı sence? Yok. Sızdıran onlar zaten
    Kaldı ki eklenecek 63 ayrı irili ufaklı özellik var, en önemlisi de XPM, 7100'de an itibariyle yok böyle birşey, onu bırak ne oldukları az çok bilinen yeni özelliklerin hiçbiri yok, ya da ben bulamadım henüz

7100; MSDN ve Technet kullanıcılarından önce Microsoft'un OEM ortaklarına dağıtıldı.

XPM, ayrı bir paket olarak indirmeye sunulacak.
  • benim okudugum sitelerde xpm win7 in yaninda gelior yani gomulu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizmo_x

benim okudugum sitelerde xpm win7 in yaninda gelior yani gomulu.

http://community.winsupersite.com/blogs/paul/archive/2009/04/24/secret-no-more-revealing-virtual-windows-xp-for-windows-7.aspx

XP Mode consists of the Virtual PC-based virtual environment and a fully licensed copy of Windows XP with Service Pack 3 (SP3). It will be made available, for free, to users of Windows 7 Professional, Enterprise, and Ultimate editions via a download from the Microsoft web site

(That is, it will not be included in the box with Windows 7, but is considered an out-of-band update, like Windows Live Essentials.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 26 Nisan 2009; 19:37:47 >
  • ben xp ile beraber kullanmak istiyorum ne yapmalıyım acaba?
    (24 sayfa okuyamadımda paylaşılmışsa şimdiden kusura bakmayın)
  • Arkadaşlar bu siteye ilk win7 konusu ben açmıştım kimsenin seveceğine emin değildim ingilizce olduğu için ama bakıyorumda bayağı bir sevilmiş win7 bende tekrar dönüyüm dedim en son win 7 7106 yı buldum sabaha iner akşama deneriz ama sanırım kullanan yok aranızda en stabil olarak önereceğiniz hangi sürüm cevaplarınız için tşkler
  • bahsettiğim gadgetlar orjinal gelen vistada çalışıyrdu.ama benim kurduğum windowslarda çalışmıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zileli1

Arkadaşlar bu siteye ilk win7 konusu ben açmıştım kimsenin seveceğine emin değildim ingilizce olduğu için ama bakıyorumda bayağı bir sevilmiş win7 bende tekrar dönüyüm dedim en son win 7 7106 yı buldum sabaha iner akşama deneriz ama sanırım kullanan yok aranızda en stabil olarak önereceğiniz hangi sürüm cevaplarınız için tşkler

7077 veya 7100 tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicans35

quote:

30 Nisan'da MSDN ve Technet kullanıcılarına dağıtılacak, onlar almadan sızma ihtimali var mı sence? Yok. Sızdıran onlar zaten

7100; MSDN ve Technet kullanıcılarından önce Microsoft'un OEM ortaklarına dağıtıldı.

XPM, ayrı bir paket olarak indirmeye sunulacak.

Hmm, bak bunu bilmiyordum. Ama 7100 RC değil gibi geliyor bana hala. Torrent ve Win7 info siteleri de sağolsun çıkan her sürüme RC diyor, onlara hele hiç güven olmaz... Bakalım, şu Nisan bi bitsin hele belli olur neyin ne olduğu...

7100, 7077'ye göre bir miktar hızlı bu arada (64bit). Windows Performance Analyzer ile epey kurcaladım, açılış kapanış süreleri ve programların yanıt verme süreleri kısalmış. İsteyenler şu adresten indirip kurcalayabilir:http://download.microsoft.com/download/e/2/7/e2700369-d072-4fdc-a451-c3355eab0613/xperf_x64.msi

Bu arada bir haber daha vereceğim ama tam ayrıntılarını bir öğreneyim ondan sonra
  • arkadaşlar ben 7077 sürümünü kurdum fakat 5+1 ses kartımın sürücüsü yüklenemiyor ve 2+1 olarak kalıyor. sanırım bu sorun windows 7 için creative sürücüsü olmamasından kaynaklanıyor.

ben windows 7'yi kaldırıp xp'ye geri dönmek istiyorum. xp'nin üzerine kurmuştum zaten. sisteme tamamen format atmadan nasıl kaldırabilirim windows 7'yi, lütfen yardım edin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahbap

arkadaşlar ben 7077 sürümünü kurdum fakat 5+1 ses kartımın sürücüsü yüklenemiyor ve 2+1 olarak kalıyor. sanırım bu sorun windows 7 için creative sürücüsü olmamasından kaynaklanıyor.

ben windows 7'yi kaldırıp xp'ye geri dönmek istiyorum. xp'nin üzerine kurmuştum zaten. sisteme tamamen format atmadan nasıl kaldırabilirim windows 7'yi, lütfen yardım edin...

Sürücüyü yüklerken XP uyumluluk modunda yüklemeyi denedin mi?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahbap

arkadaşlar ben 7077 sürümünü kurdum fakat 5+1 ses kartımın sürücüsü yüklenemiyor ve 2+1 olarak kalıyor. sanırım bu sorun windows 7 için creative sürücüsü olmamasından kaynaklanıyor.

Sürücüyü yüklerken XP uyumluluk modunda yüklemeyi denedin mi?

yok hocam denemedim, nasıl oluyor o yardımcı olabilir misin?
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.