Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (324. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu hem x64 hem de x86 sürümü olan dvd'lerde sorun oluyor mu?
  • Aynı sorun bende vistada da vardı raid drivarları ile alakalı olabilirmi? Bende raid olan sürücüde o şekilde hata veriyordu IDE sürücüde bir sorun olmuyordu.
    quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

benim başıma vista kullanırkende gelmişti o olay:)
    demek herşeyi kurcalamamak lazım:))

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Kendimi salak gibi hissediyorum.

Windows'un disk sıkıştırma işlevi var, belki yapan vardır. Bilgisayarım/Bilgisayar'da sabit disk bölümlerine sağ tıklayıp Özellikler'e girince açılan pencereden yapılıyor.

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

Daha önce Windows Vista ve Windows XP'de yapıyordum, bir şey olmuyordu.

Yaklaşık 2 saat önce bunu, Windows 7'nin kurulu olduğu C bölümüne yapayım, dedim. Yaparken ve yaptıktan sonra bir sorun çıkmadı. Bilgisayarı yeniden başlatınca tam Windows başlatılırken şöyle bir şey çıktı ekranda:

BOOTMGR is compressed.
    Press Ctrl + Alt + Del to restart.

Söylenen tuş bileşimini yapıp yeniden başlattım, tekrar aynı şey çıktı. Her seferinde aynı şey oluyordu. Windows 7 DVD'sini takıp bilgisayarı DVD'den başlattım. Windows onarımına girdim. Sistem geri yükleme noktası henüz zaten yokmuş. Sorun denetleyici, herhangi bir başlangıç problemi bulamadığını söylüyor. Diğer hafıza testi gibi yerler de bir işe yaramadı.

Sonuç... Mecburen tekrar kurdum Windows'u.

• arkadaşlar 64 bir sürümünü indirdim ama kuramıyorum ..hard diskleri görmüyor ..butün yazıları okumadım ama bir çözüm göremedim ..

A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD,DVD or USB flash drive, please insert it now. Note: İf the windows installation is in the CD/DVD drive, you can safely remove it for this step"

nasıl çözeceğim bunu ..
  • arkadaşlar sizde kopyalama hızı nekadar yazıyor? yani veri transveri hızı
    bende 35/mb sn ye kadar düşüyor bazen, bazende hızlı kopyalıyor 70-100/mb sn
    bu normalmi?bana çok düşük geldide?
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepolmez

T2130 1.86 mhz 2gb ram 128 mb ekran kartı asus x51r serisi laptopta xp mode açmaya çalıştığımda "Windows virtual Pc Ana bilgisayar işlemi başlatamıyor.Windows virtual pc donanım yardımlı sanallaştırma gerektirir. Sistemde donanım yardımlı bir sanallaştırma desteği yok" diye uyarı veriyor. 32bit sistem 64 desteklemiyor laptop. Xp mode kullanmam için ne yapmalıyım.

Burada "Intel® Virtualization Technology" desteklediğini gösteriyor.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=30769&code=T2130

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 6 Eylül 2009; 13:23:24 >
  • masaüstü bilgisyarıma win7 yi kurdum işlemcim e7400 çok hafif bi overclockla 2.8 den 3.4 e çıktım windows puanım fln arttı biraz stok fanla 4 ghz e fln zorlamaya grek yok di mi ark lar
  • Arkadaşlar indirdiğiniz Windows 7 nin orijinalliğinden şühphe ediyorsanız

http://msdn.microsoft.com/en-au/subscriptions/securedownloads/default.aspx

linke tıklayın..

Soldan Operating Systems e tıklayın..

Sağ üstten Language Turkish seçin ve tüm Windows 7 sürümlerinin

SHA1:

ISO/CRC:

bilgilerini görün ve kendi indirdiğiniz .iso dosyası ile karşılaştırın..

Nasıl kontrol yapabiliriz..

http://www.beeblebrox.org/HashTab%20Setup.exe

programı yükleyin ve indirdiğiniz .iso dosyasına gidin..

üzerinde sağ tıklayın ve özellikler diyerek File Hashes butonuna tıklayın. Bir kaç saniye zaman zarfında .iso dosyanızın hertürlü bilgisini görebileceksiniz..

bu verileri yukarda verdiğim Msdn linkinde bulunan Türkçe sürümlerle (veya ingilizce ) karşılaştırın ve orijinalliği test edin..
  •  Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

windows 7 de dosya kopyalarkenki hızınız ne kadar?
    benim hızım çok düşük geldi bana, harddisk mi bozuldu yoksa windows 7 mi yanlış gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

quote:

Orijinalden alıntı: recepolmez

T2130 1.86 mhz 2gb ram 128 mb ekran kartı asus x51r serisi laptopta xp mode açmaya çalıştığımda "Windows virtual Pc Ana bilgisayar işlemi başlatamıyor.Windows virtual pc donanım yardımlı sanallaştırma gerektirir. Sistemde donanım yardımlı bir sanallaştırma desteği yok" diye uyarı veriyor. 32bit sistem 64 desteklemiyor laptop. Xp mode kullanmam için ne yapmalıyım.

Burada "Intel® Virtualization Technology" desteklediğini gösteriyor.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=30769&code=T2130

Burda sitede boyle yazıyor ama intel processor ID Utility diye bir program indirdim. İntelin programı, o desteklemiyor yazıyor. Nerde doğru söyluyor bu intel o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NemesisR3

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

windows 7 de dosya kopyalarkenki hızınız ne kadar?
    benim hızım çok düşük geldi bana, harddisk mi bozuldu yoksa windows 7 mi yanlış gösteriyor

Sen yine o kadar görmüşün ben dün ağı zoru zoruna kurdum. Ağ kurmak bir dert. Diğer bilgisayar Xp. Herşeyi ayarlıyorum canı isteyince görüyor. Ağda en yüksek hız 9 küsürdü.
  • bende 30 mbs ile kopyalıyor..Siz 46 yı öpüp başınıza koyun bence
  • Arkadaşlar vista da kurupta win7 de kuramadığınız program oldu mu.. ya da tam tersi..

birde vista yı ilk çıkdığından beridir sp1 ve sp2 li olarak (msdn sürümlü olarak) kullanıpta, şimdi de win7 kullanan arkadaşlar bariz olarak win7 nin çok daha iyi olduğunu söyleyebiliyorlar mı..

ona göre bugün ilk defa win7 yi test etmeyi düşünüyorum..

teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Arkadaşlar vista da kurupta win7 de kuramadığınız program oldu mu.. ya da tam tersi..

birde vista yı ilk çıkdığından beridir sp1 ve sp2 li olarak (msdn sürümlü olarak) kullanıpta, şimdi de win7 kullanan arkadaşlar bariz olarak win7 nin çok daha iyi olduğunu söyleyebiliyorlar mı..

ona göre bugün ilk defa win7 yi test etmeyi düşünüyorum..

teşekkürler...

Windows 7; Windows'u, programları, oyunları vb. denediğim ve işlemci ve bellek kullanımı gibi şeyleri incelediğim kadarıyla, RC aşamasındayken bile Windows Vista'nın Service Pack'li sürümlerinden daha iyi geldi bana.

Görsel olarak da Windows Vista'dan daha iyi ve bu görsellik, Vista kadar kasmıyor.

Şimdilik Windows Vista'da sık kullanıp da Windows 7'de çalışmadığını gördüğüm programlar fazla yok. Vista'nın ilk hâllerini düşündükçe, Windows 7'nin daha iyi olduğunu düşünüyorum. TuneUp Utilities 2009'un henüz Windows 7 uyumluluğu yok örneğin.

Zaten "ilk defa test etmeyi" düşünüyormuşsun. Sırf bu nedenden ötürü çekinmeden yükleyebilirsin. Beğenmediysen, sende sorun çıkartan bir unsur olursa, Vista'ya dönersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Eylül 2009; 16:44:10 >
  • ya bu nette verilen partları indirdikten sonra ne yapacaz biri detaylı olarak anlatırmı acaba? partları çıkartıyormuyuz içinden tek iso uzantılı bi dosya mı çıkıyor ona çift tıklıyıp kurabiliyormuyuz vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre9110

ya bu nette verilen partları indirdikten sonra ne yapacaz biri detaylı olarak anlatırmı acaba? partları çıkartıyormuyuz içinden tek iso uzantılı bi dosya mı çıkıyor ona çift tıklıyıp kurabiliyormuyuz vs.

O WinRAR parçalarını tek bir klasör altında topla önce.

Daha sonra sadece 1. parçaya (Part 1) sağ tıkla, WinRAR alt menüsünden "Dosyaları çıkart", "Buraya çıkart" veya "Klasöre çıkart:" öğelerinden biriyle dosyaları çıkarmaya başla.

Bitene kadar belke. Diğer Part'lar da aynı klasör altında olduğu için, hepsini sırasıyla otomatik olarak ayıklayacaktır. Bittikten sonra Windows 7'nin ISO kalıbını ve varsa ek birkaç dosya göreceksin.

Kurma işlemine gelelim.

Bu, Windows altında çalışan bir program değil sonuçta. Çift tıklayıp kuramazsın. Eğer Windows'un kurulu olduğu sürücüye format atıp sıfırdan kurman istiyorsan Nero, Ashampoo Burning Studio gibi bir programla ISO kalıbını boş DVD'ye çekeceksin ve bilgisayarının Boot ayarlarını DVD-R sürücüsüne ayarlayacaksın. Windows 7'yi o DVD'den yükleyeceksin.

Eğer üstüne kuracaksan veya yükseltme yapmak istiyorsan, bu DVD'den kuruluma alternatif olarak Daemon Tools gibi bir programla sanal sürücü de deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Eylül 2009; 17:28:59 >
  • quote:

Zaten "ilk defa test etmeyi" düşünüyormuşsun. Sırf bu nedenden ötürü çekinmeden yükleyebilirsin. Beğenmediysen, sende sorun çıkartan bir unsur olursa, Vista'ya dönersin.

Teşekkürler.. Dediğin gibi eğer memnun kalmaz isem dönerim vista ya..
  • quote:

quote:

ya bu nette verilen partları indirdikten sonra ne yapacaz biri detaylı olarak anlatırmı acaba? partları çıkartıyormuyuz içinden tek iso uzantılı bi dosya mı çıkıyor ona çift tıklıyıp kurabiliyormuyuz vs.

Daha sonra sadece 1. parçaya (Part 1) sağ tıkla, WinRAR alt menüsünden "Dosyaları çıkart", "Buraya çıkart" veya "Klasöre çıkart:" öğelerinden biriyle dosyaları çıkarmaya başla.

Bitene kadar belke. Diğer Part'lar da aynı klasör altında olduğu için, hepsini sırasıyla otomatik olarak ayıklayacaktır. Bittikten sonra Windows 7'nin ISO kalıbını ve varsa ek birkaç dosya göreceksin.

Kurma işlemine gelelim.

Bu, Windows altında çalışan bir program değil sonuçta. Çift tıklayıp kuramazsın. Eğer Windows'un kurulu olduğu sürücüye format atıp sıfırdan kurman istiyorsan Nero, Ashampoo Burning Studio gibi bir programla ISO kalıbını boş DVD'ye çekeceksin ve bilgisayarının Boot ayarlarını DVD-R sürücüsüne ayarlayacaksın. Windows 7'yi o DVD'den yükleyeceksin.

Eğer üstüne kuracaksan veya yükseltme yapmak istiyorsan, bu DVD'den kuruluma alternatif olarak Daemon Tools gibi bir programla sanal sürücü de deneyebilirsin.

bu kalınlaştırdığım yer ne demek kardeş onu bilmiyorum...
  • quote:

quote:

quote:

Kurma işlemine gelelim.

bu kalınlaştırdığım yer ne demek kardeş onu bilmiyorum...

(Format atıp sıfırdan yüklemeye karar verdin galiba.)

Bilgisayarın hangi depolama aygıtından başlatılacağını ayarlayacaksın. Bu Boot ayarı sabit diskte, CD/DVD optik sürücülerinde, disket sürücüsünde (Floopy) vb. olabilir.

Sen, bu Boot'u DVD-R'a ayarlayıp bilgisayarı, o Windows 7 ISO'sunu yazdırdığın DVD'den başlatacaksın. Doğal olarak DVD'den Windows 7 kurulum sihirbazı başlayacak.

Bunu BIOS'tan yapabilirsin veya bilgisayar açıldıktan sonra F8 tuşuna basıp, çıkan listeden DVD-R sürücüsünü seçebilirsin. (Bilgisayardan bilgisayara değişir.)

Bence karıştıracağını düşünüyorsan hiç bulaşma.

http://forum.donanimhaber.com/m_29885855/mpage_1/key_/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: JANT!

Evet, artık Windows 7'yi tanıyoruz. Artık kurulum zamanı, başlayalım..

__Windows 7 Kurulum__

1. Windows 7 CD-DVD yada İmage dosyası,
    2. Windows 7 uyumlu bilgisayar,
    3. Bios un CD/DVD-ROM sürücüden boot etmesini sağlamak.

Windows 7 kurulumuna başlamadan önce CD/DVD mizi sürücüye yerleştirelim. Ardından bios'dan "first device boot" sekmesini "cd-rom" seçelim ve kaydedip çıkalım..

Bilgisayarınız otomatik olarak cd'den başlayacak ve dosyaları yüklemeye başlayacaktır. Bu biraz zaman alabilir sabırlı olmak gerekiyor.

İşte bundan bahsediyorum.

Eğer format atmadan üstüne kurmak veya Windows 7'ye yükseltmek istiyorsan Daemon Tools gibi bir programla oluşturacağın sanal sürücüyü de kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Eylül 2009; 18:01:58 >
  • arkadaşlar sistemim bu internetten 64 bit windows 7 indirdim sürekli setuptan sistem hatası alıyorum ....sizce neden olabilir. yada bana saglam bi windows 7 64 bit download linki yolluyabiliecek varmı?

c2d 2.2 ghz işlemci 4 gb ram 1 gb ati 4650 ekran kartı var ama sürekli sistem hatası alıorum neden olabilir setup bir türlü vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sess!zZ -- 6 Eylül 2009; 18:19:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: assi

arkadaşlar sistemim bu internetten 64 bit windows 7 indirdim sürekli setuptan sistem hatası alıyorum ....sizce neden olabilir. yada bana saglam bi windows 7 64 bit download linki yolluyabiliecek varmı?

c2d 2.2 ghz işlemci 4 gb ram 1 gb ati 4650 ekran kartı var ama sürekli sistem hatası alıorum neden olabilir setup bir türlü vermiyor

Nasıl bir hata?

DVD ile mi yüklüyorsun? Öyleyse, DVD'yi hangi hızda yazdırdın?
  • 
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.