Şimdi Ara

Windows 11, yerleşik internet hız testi aracı kazanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11, yerleşik internet hız testi aracı kazanıyor
    Microsoft, kullanıcıların herhangi bir uygulama veya web sitesi kullanmadan doğrudan görev çubuğundan internet hızı testi yapmalarına olanak tanıyan yeni bir Windows 11 özelliği üzerinde çalışıyor.

Ayrıca Bkz.Türkiye’de fiber internet abone sayısı ilk kez 8,3 milyonu aştı

Görev çubuğundan erişilebilecek

Görev çubuğunun köşesinde, sistem tepsisinde, ağ simgesine sağ tıklandığında hız testi çalıştırmak için yeni bir düğme görünecek. Tıklandığında açılan Wi-Fi hızlı ayarlar sayfasının köşesinde hız testi düğmesi olacak. Bunlardan birine tıkladığınızda, internet hız testini gerçekleştirmek için Bing'e yönlendirileceksiniz.

Windows 11'de doğrudan görev çubuğundan internet hızı testi çalıştırma seçeneği, olası ağ sorunlarını teşhis etmeye, gerçek yükleme/indirme hızlarını görmeye yardımcı olacak. Şu anda çoğu kişi indirme hızlarını test etmek için speedtest.net, DH hız testi gibi web sitesi veya üçüncü parti program kullanıyor.

Bu özellik şu anda Insider Geliştirici ve Beta kanallarında bulunan en son Windows 11 önizleme sürümlerinde mevcut.

Kaynak:https://www.windowscentral.com/microsoft/windows-11/windows-11-taskbar-network-speed-test-feature

• Türk kullanıcılarına düşük ücret tarifelerini göstersin. :))))

• Altından Bing çıktı, kalsın.

• Güzelde neden beta kanalı kapalı? Ben candy'deyim. (Ciddi kapanmış)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Cihazları yavaşlatıp doldurmak için ellerinden geleni yapıyorlar hem işletim sistemi hem oyun tarafında iyi ki Linux var ve bu gidişle kullanıcısı arttıkça gelişecek te. Kendileri bilir kullanıcılar ve geliştiriciler her zaman başka bir yolda birleşir kendileri bilir oyun dz oynanmaz Windows ta kullanılmaz ama yazılım her zaman gelişir (geliştirilir)

• Öyle şirret nalet birşey yaptılar ki resmen para verdiğimiz bilgisayar bize ait değil. Sürekli bir dayatma sürekli zorlama. Kurulumda seçenekler sor istersem eklerim. aı çipi yapalım, aı tuşu koyalım, aı entegre edelim üzerine tereyağı koyalım felan gerek yok sadece işletim sistemini versene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • harddiskte gereksiz megabyte'lar, üstüne pislik mcsft bunun exesini kapatılamayacak şekilde ayarlar, gereksiz ram tüketimi olarak, bloatware olarak gelir.

linux oyunculuğu %100 olsa da mikrosoft belasından kurtulsak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estf -- 14 Eylül 2025; 23:57:02 >
  • Bu forumcular neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum. Ben neden hız testi için yabancı siteler, üçüncü parti uygulamalar kullanayım? Bunun yerine kullandığım işletim sisteminin böyle bir özelliği olmasını bin kere tercih ederim. Kullandığın işletim sisteminin yerleşik uygulaması seni rahatsız ediyorsa o zaman o işletim sistemini kullanma kardeşim. Hiçbirine gelmiyorsunuz. Ne değişik insanlarsınız.

• Tırt bir özellik daha...

• Hız testi siteleri ne gibi kazanç sağlıyor acaba? Speed test mesela nasıl ayakta duruyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi cihazimda var bu mevzu
    Cihaza yerlesik, ping testi de yapiyor. Nadir de olsa kullaniyorum.
    Hic yoktan iyidir, oyle sanidligi gibi sistemi yoracagini sanmiyorum.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt

Mesele sadece biz, siz değil ki. Bilgisayar kullanıcılarının çoğu kurumsal işyerleri. Onu ekle bunu sisteme kat, sormadan hepsini arka planda çalıştır derken 2-3 yıllık bilgisayarlar şişmeye başlıyor. Firmalar da toplu şekilde değiştiriyor. Büyük bir sirkülasyon bu. Aslında gayet yeterli olacak bilgisayarlar sırf ms yüzünden topluca satılıyor. Sosyal medya uygulamalarında denk gelmişinizdir illa, bunları alıp satıyorlar. Gayette iyi bilgisayar çoğu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Eylül 2025; 13:43:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Siz hız testini çalıştırmadan arka planda hız testi mi yapacak? Mesela 3. parti uygulamalar öyle mi yapıyor? Reklamsız, spywaresiz native uygulama işte. Ben buna sevinirim.
    Kullandığım bilgisayarlardan biri 10 yıllık ve işimi görmek için yanımda taşıyorum.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Microsoft bu. Açmadığın hiç kullanmadığın Edge bile arka planda dans ediyor kafasına göre. Hiç belli olmaz ne olacağı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardeş ne yordun ya! Native hesap makinesi gibi Windows donatısı bu istediğin zaman açar kullanırsın. Ayrıca Chrome yüklediğin zaman kullanmasan bile arka planda ne çalışıyor bir bak bakayım. Ya da Adobe pdf reader yüklediğin zaman arka planda ve sistem startup'ın da yüklü olarak ne çalışıyor bir de ona bak.

• Kod

Yığını:
    © 2006-2025 Ookla, LLC., bir Ziff Davis şirketidir. Tüm Hakları Saklıdır. Ookla®, Speedtest® ve Speedtest Intelligence®, Ookla, LLC'nin federal olarak tescilli ticari markaları arasındadır ve yalnızca açık yazılı izinle kullanılabilir.

SpeedTest sitesinin sunucuları kadar kaliteli arabağlantı sunucuları yoktur Türkiye'de ki çoğu internet firmaların ... :)

Windows 11, yerleşik internet hız testi aracı kazanıyor
    Windows 11, yerleşik internet hız testi aracı kazanıyoren.wikipedia.org
    Ziff Davis - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ziff_Davis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervyn03 -- 17 Eylül 2025; 8:57:49 >

Yok hayır arkadaşlar şunu demeye çalışıyor. Çalışmasa bile arka planda bu uygulamanın hizmeti her daim çalışacaktır. Ayrıca Windows'un oyunlar için çok hassas olan timer resolution hesaplamalarında bildiğiniz şu sağ alt kısımda ki Windows saat bile %5 etki ediyor. Dolasıyla oyunlarda Micro Stuttering, yani mikro kekeleme, çok ince takılmalar, insan gözüyle görünmeyecek, ama insan (Özellikle Mouse Respensive tarafında) hissiyatı ile anlaşacak şekilde takılmalar olabiliyor. Özellikle yüksek FPS oyunlarda, örnek Valorant / CS2 gibi...

Hiç merak ettiniz mi Windows neden tarih kısmında takvimi kaldırdığını ? Çünkü özellikle görev çubuğunda arka planda çalışan hizmetlere bağlı olan uygulamalar oyunlarda bu tür sorunlara neden oluyor. Dolasıyla saçma sapan Tweak edilmiş Windowslar yapılıyor. Size komik gelecek ama Windows Renk ayarlarında yazılara yönelik Tweak bile oyunlarda takılmaları azaltıyor ve kullandığınız mouse'un duyarlılığını arttırıyor. Nede olsa yazılarda pixel çıktısı. Bilgisayarımda yazıcı olmadığı halde yazıcı sürücüsü kuruyorum, ve bundan dolayı bile oyunlarda ki mouse'umun duyarlılığı daha stabil oluyor. Çünkü c0m bağlantıları oyunlarda önemli, ve bu c0m bağlantı ilişkilerini artık en kolay bu şekilde yapabiliyoruz. DDR4 sistemin yeni nesile geçme sebebi tamamen bundan dolayı. Çünkü ASUS ve MSI sağ olsun Serial port donanımlarını anakartlar üzerinde alıcısına sunuyordu, ne alaka yani çok eski donanımların olması ? İnsanlar bu şekilde legal hile yapıyordu, ama bunu en başta yapan, ve yıllar boyunca BenQ mouseları besleyen MSI ve ASUS markasıydı :D Komik ama gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervyn03 -- 17 Eylül 2025; 9:12:9 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.