Valorant oyunu ve TPM arasında ki ihlal.
Sistemim kısacası 9800x3D işlemci
msi mpg b850 edge ti wifi
RTX 3070ti
gen5 ssd 1 tb
850Gold psu.
Her yöntemi denedim ama benzer sorunları çok nadir de olsa yaşayanları gördüm. Sorun kesinlikle Valorant.
Arkadaşlar şu an Valorant oyunundan o kadar tiksindim ki. Özellikle son 1 aydır Riot destek ekibi ile akraba olmaya az kaldı, ve sürekli bana hep aynı şeyleri söylüyorlar. Sonunda otomatik mesajlardan çıkan 1-2 kişi oldu. Şimdi birazdan Riot için paylaşacağım yeni ve eski videoları sizede paylaşacağım. Valorant oyununa ne zaman girsem bilgisayarım önce anlık olarak 1 saniye gibi kitleniyor, ardından sürekli olarak bilgisayara reset atana kadar mikro takılmalar oluyor. Bilgisayarın sekronizasyon anlayışı sapıtıyor. Örneğin canlı bir video izliyorum aniden hızlanıp tekrar normal hıza dönüyor. Anakart'ın arızalı olduğunu düşündüm ama bugün FACEIT Anti-Cheat ile oyuna girdim. 1 tane hata bile almadım ayrıca oyunun yumuşaklığı, mouse hızı, giden mermileri görünce şok oldum. Mükemmeldi. Anakart üretici firmaya yazdım onlarda AMD bildirmişler ve kendileri gibi AMD firmasıda bu sorunun tamamen Valorant oyunu ile alakası olduğunu net bir şekilde belirttiler. Ben bu anakartı garantiye yollarsam bu şekilde hiçbir sonuç alamam. Ve anakart'ın fiyatı 17k gibi bir şey. Valorant oyun firması kendilerine ait bu problemi bir türlü kabul etmiyorlar. Israrla BIOS üzerinden saçma sapan ayarlar yaptırmaya başladılar ben de. AVX512 kapat, yok USB güç tasarufunu aç ya da kapat. Clear Cmos yap ve RAM profilini açma fln...Artık çok sıkıldım. Eğer benzer sorunları yaşayan arkadaşlar varsa özellikle Valorant oyununda yüksek FPS almalarına rağmen görüntü dalgalanıyorsa, tam olarak mermi atarken takılmalar oluyorsa kesinlikle Windows Olay Görüntüleyici bölümünden Sistem bilgilerine baksınlar. Belki aynı şekilde TPM hatası alanlar olur. Ve boşuna uğraşmayın yöntemler için. Yapabileceğiniz durum eğer problem anakartlık ise BIOS sürümü en güncel yaptığınız zaman büyük olasılıkla bu sorun ortadan kalkmalı, ama BIOS güncel ise ve özellikle benim gibi yeni nesil ve pahalı bir anakart kullanıyorsanız bu sorun tamamen Valorant oyununu ilgilendiren bir sorundur.
1. Video (Valorant ile test edildi. Saçmalıklara bakın!
Ekran görüntüleri ekledim. Oyuna girip 30 saniye sonra aldığım TPM hataları. Ve ardından bilgisayarımın komple kafayı yemesi, sadece oyun içinde değil.

2. Video Valorant oyunu tamamen silindi. FACEIT daha katı donanımsal gereksinim isteyen Anti-Cheat ile test edildi.
Bir başka ayrıntı daha vereyim. Riot destek o kadar saçma yanıtların arasında en saçma olanını paylaşmak istiyorum. Bana "eğer internet cafe ya da başka bilgisayardan girdiysen hesabın kitlenebilir" dediler. Çok komik ama internet cafeye gitmeden 3 ay önce başladı zaten sorunlar. Ben Valorant oyununa yeni başladım ve rank'ım yücelik 1-2 arası oldu. Bu şekilde bile ıkına ıkına oynuyorum işte. Her neyse Windows 11 çıktığı günden beridir kullanıyorum. TPM ve Secure boot hep açık dolasıyla. Valorant Vanguard her türlü hesabıda izlediği için örnek vereceğim ve başıma bizzat geldi. Bu olayı ilk önce internet sandım, sonra internet cafeye gidip denemek istedim. Çünkü aynı saha dolabını kullanıyorduk, oyuna giriş yapamadım çünkü bu mükemmel Vanguard beni bir başka bilgisayarda gördü, ve bana Secure boot ve TPM açmamı istedi. İnternet cafeci şaşırdı bana "bu ne" dedi. Ben de "abi bunlar açılmadan oyuna giremem" dedim, oda bana "olm daha 1 saat önce ekip oynadı ne yaptın bilgisayara" dedi. Durumu anlattım ben açamam fln dedi. Şimdi şu kısmını iyi dinleyin. Boost yapan arkadaşım var para ile. Ve ayrıca elinde abartmıyorum tanıdıklarına ait en az 15 hesap var. Kimileri Windows 11 işletim sistemine sahiptir elbet, ama nedense bu arkadaşım Windows 10 kullanıyor ve TPM açmıyor haha. İyide neden Vanguard sistemi beni yakalıyorda bu arkadaşa aynı uygulamayı yapmıyor. Demek ki sadece hesaplar arası ayrımcılık değil, donanımsal olarakta ayrımcılığı söz konusu Vanguard, Riot oyun firmasının...Her şeyleri saçmalık. Sanırım yakında CS2 geçeceğim ama önce Valorant oyun içinde skinlere yatırdığım paraları geri almak istiyorum.
Evet bu videolardan sonra Riot ekibinden gelen yanıta bakın arkadaşlar
"Gönderdiğin tüm bilgiler için teşekkürler, loglarının da bir kısmını kontrol ettim, sanırım diğer kısım gelirken tekrardan hata oluşmuş tekrardan. Öncelikle adım adım gidelim. Gönderdiğin loglarda ve ekran görüntülerinde TPM ile alakalı spesifik bir sorun görüntüleyemedim."
Sanırım arkadaş Fransız ya da Kürt olabilir. Türkçe dilinden anlamıyor gibi. Bana verdiği yanıtlarıda Translate ile çeviri yapmış kendi anladığı dilden.
C:\Windows\Logs\MeasuredBoot kısmında oluşan raporlara göre Valorant oyununa ne zaman giriş yaparsam yapayım onunla alakalı olan log açıklamasında Windows sertifika doğrulaması yaparken donanımlarımı doğrulayamamış bilgisi alıyorum, ve nedense Valorant açmadığım zaman doğrulama pozitif çıkıyor.
Komik Riot ekibide spesifik bir sorun görüntüleyememiş Valorant ve TPM arasında ki ilişkide. 3 boyutlu video mu çeksem bilemedim artık ne yapsam.
Valorant oyununa giriş yaptıktan sonra TPM-WMI bilgi veriyor. Bu bilginin içeriği net bir şekilde yazıyor. Microsoft diyor ki senin Secure boot sertifika güncellemenide yaptım artık bir sorun yok, ama Valorant'a girdiğim zaman tekrar çöküyor ve sertifika sorunları oluşuyor. Bilgisayarıma reset atınca zaten düzeliyor, çünkü bu Valorant giriş yaptıktan sonra bilgisayarda delay oluyor sadece oyunda değil. Düzelme olarakta Windows bana yine bilgi veriyor. Diyor ki "TPM modul başarıyla çalışmaya başladı" Her neyse oyuna girmeyip 20 defa reset atsamda bir daha sertifika ile ne bir güncelleme, ne bir hata, ne de TPM ile alakalı, secure boot ile alakalı bir bilgi bile gelmiyor. Valorant girdiğim zaman aynı döngüler, aynı takılmalar devam ediyor. Riot ekibide spesifik bir bağlantı kuramamış nasıl olduysa, gerçekten arkadaşın dili farklı olsa gerek.
Kendilerine 3. video yaptım direkt bu konu ile alakalı. Yükleme bittiği zaman burayada ekleyeceğim. Umarım bir ara spesifik bir bağlantı kurabilir Valorant oyunu ile alakalı. Muhteşem bir oyunmuş gerçekten.
3. video
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 40
İkinci El Bölümü Mesajları: 26
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 254)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0