Öyle olmuyor işte açar kullanırsın...Windows 11 artık gerçekten bu konuda komplike olmak zorunda kaldı, bu durumu körükleyende aslında Tweak edilmiş Windowslar oldu. Ben optimizasyon işi yapıyordum ve sürekli olarak işimi Default yapıyordum. Çünkü zaten ortada kötü bir işletim sistemi vardı, bir de bu kötü işletim sistemini kırpmak, daha beter bir duruma getiriyordu. Bu yüzden yaptığım iş alanında özel oldum, bir çok pro oyuncuya bu işi yaptım. Alfajer gibi Türkiye'den örnek... Sizin cevap verdiğiniz arkadaş Microsoft Edge'den bahsetmiş...Siz de kızmışsınız yine, ama kendisi bence haklı, ben olayı biraz detaylandırayım. Edge bildiğiniz gibi bir tarayıcı, ama arka planda hizmetlere bağlı olmasına baktığımız zaman "WinGet" Windows Paket Yöneticilerini kullanıyor, saçma ama bu da gerçek :)) Dolasıyla Edge'yi bilgisayarınızdan kaldırdığınız zaman özellikle EpicGame gibi, Steam gibi, kısacası orjinal oyunlarda bu silme işlemi problem yaşatıyor. Bundan dolayıda mecburen Edge olmak zorunda oluyor. Yani bir uygulamanın artık direkt kendini ilgilendiren hizmeti yok diyebiliriz, başka bir yerden başka bir yere uzantısı olabiliyor, bu iyi bir şey aslında, ama keşke gerçekten oyunlar için ayrıca bir sürüm çıkarsa Microsoft. Windows 10'de 2004 sürümünden sonra kurulum ekranında o kadar geri bildirim almasına rağmen bir türlü oyun için sürüm çıkarmadı, ama böyle abuk subuk (bencede kesinlikle yararsız, zararı olan bir yenilik) ne varsa yapıyor, bunun kullanıcı ile zerre alakası yok, tamamen kendi geliştirme aşamasında olan Fiber hızlandırma aracı için geri bildirim alma konusu...Forum donanım'da SpeedTest için böyle 3. taraf demesi komik olmuş ayrıca :D < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervyn03 -- 17 Eylül 2025; 9:37:52 > |