Windows 11 24H2 REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] (180. sayfa)

-
-
22h1 olan bir önceki yanlış yazmış olabilirim kötü değildi fakat 22h2 kadar da hızlı değildi bu hızı ben tasvir etmeye kalkarsam en az %50 derim. fakat 22h2 çıktı direk sürücü optimize edilmemiş halde. şimdi sorun şu
bunun o gün çıkacağı belli nvidia mı suçlu yoksa microsoft mu? bu 1 kişide olan bir durum değil ki? çok kötüydü yani burayı bilmem ama technopat forumda tonla insan aynı sorunlardan muzdarip olduğu için aynı konuları açıp durdu. artık bu şeyleri aşmaları lazım. 2-3 hafta sürdü fix sürücünün gelmesi şimdi
e sporcu adam var, veya düzenli bir oyunda yapması gerekeni olanlar var. işi gücü olan var biz 2-3 hafta beklemek mi zorundayız adamın işi gücü kesiliyor misal.. bu açıdan da bakmak lazım. ne yaptı bu insanlar küfürü basıp 10 a geri döndüler. 1 gün 2 gün değil 2-3 hafta herkes bekleyemez.
sonuç olarak 22h2 olmuş belki göremediğim tek tük şeyler vardır ama genel anlamda iyi tabi 2 günlük temiz sistem bakalım dolsun biraz 1 -2 ay sonra bakalım. durum nedir ama şu hali gayet iyi.
-
görev çubuğunu böyle nasıl yaptınız ?
-
-
-
Bazı yerler güzel, günümüze uygun ama bazı dayatmalarda akıl alır gibi değil.
W11 22H2 Görüşlerim / W10 ile Kıyaslama
-Görev çubuğunda yazı stili kötü, simgeler ufak, illa simge olarak kalıyor pencere ismi şeklinde uzatmayı kaldırmışlar. Büyük ekranda bir sürü şey açıyorsun ama ufacık kalıyorlar ve arkada açık pencere unutuluyor.
-Pencereyi aşağı yukarı alma efektini biraz daha hızlandırmaları lazım.
-Sekmeli Klasörler güzel, gezginde dolaşmak daha derli toplu hızlı.
-Ayarların içerisine bir sürü onlardan taraf yani veri toplamaya yönelik ayar eklenmiş bunlara zamanla bakacağım.
-Açılış ve kapanış W10'a göre bariz daha hızlı muhtemelen bir tweak ayarıdır, neden aynı şeyi W10'a yapmıyorsun ne fark var. :) En son kullanıcıya oynanan ucuz bir numara gibi geldi.
-Başlat menüsü hiç esnek değil sadece oraya süs diye koyulmuş gibi onların izin verdiğinden başka bir şeyi yapamıyorsun, oradaki bir simgeyi masaüstüne, görev çubuğuna almak bile yok yani illa diyor ki her şeyi oraya sabitle oradan aç.
-Gece modu açma kapatma daha stabil.
-Sola sabitlenen Pencere Öğeleri - Widgets gereksiz ayrıca TR için kullanışsız doğru düzgün güncellenmiyor. Para birimine, Hava Durumuna, Haberlere bakmak için kocaman açılan bir sayfaya kimin ihtiyacı var bu devirde? Bir iki tıklamayla yapılabilecek bir iş için neden bu ısrar? verilerini toplamaksa amaç o zaman iş değişir tabii :)
-Yeni Komut sistemi nihayet daha kullanışlı ve modern sekme özelliği gelmiş.
-Yeni Görev Yöneticisi, Alt+Tab menüsü güzel.
-Bildirim menüsü hala saçma bir işleyişe sahip, hiç bildirim yokken sağ alta yakın ufak bir pencere gözüküyor ama bir tane bile bildirim gelse taa en üste gidiyor ve o ufak pencere kocaman olup dikey olarak ekranı kaplıyor, bildirim geldikçe sağ alttan başlayarak yukarı doğru çıksa daha mantıklı olurdu. (sanıyorum tablet pclere uydurmaya çalıştırdıkları için masaüstü pcde kullanışsız.)
-Yeni Fotoğraflar Uygulaması güzel, hızlı ve modern. (birkaç bug mevcut)
-Yeni Masaüstü Arka Planında Spot Resim ayarını seçtiğinizde random wallpaper geliyor, Masaüstüne gelen kısayoldan Sonraki Resme geçebiliyoruz, ben severim böyle şeyleri güzel düşünülmüş.
-Erişilebilirlik > Görsel Efektler > Saydamlık ve Animasyon efektlerini kapatarak daha hızlı bir kullanım elde edilebilir. Donanımı zayıf olana / Hız isteyene öneririm.
---İlk sayfada Güncelleniyor---
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Ekim 2022; 16:46:44 >
-
1800X İŞLEMCİYİ beğenmeyen MS ye lanet okuyordum ona kıllık olsun diye 7 aydır AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor 3.40 GHz takılı olan sistemde w11 kurulu
5700x işlemciye geçmesem 2025 e kadar ms yi lanetlemiştim de şimdi 5700x olan pc ye de kurasım var hatta 100 tl ye retail w11 pro key bile aldım yeni olsun diye
-
AMD GPU tamam da AMD CPU bize ters hacı
MS'ye de iyi bi geçirmek lazım aslında
Benim de bi ara aklımda zevkine eski sistemlerle uğraşmak vardı ama vakit bulamamıştım aklıma soktunuz şimdi tekrar
Özellikle windows 7'ye feci sarmıştım bi ara hatta imzadaki sistemi de onunla kullanıyodum da bluetooth meselesi çok sıkıntı oluyor 7de
Şimdi 11 phenom mhenom ayırmadan versin coşkuyu
-
MS sadece amd değil taş gibi i7 i5 i3 leride harcadı olay sadece amd değil yani
valla 11 yıllık işlemci taş gibi çalıştırıyor w11 ms halt yemiş yeni sistemler bile su kaynatırken eskiler w11 de döktürüyor
süper zeka ms bilmeden w11i eski sistemler için yapmış ki bir de olmaz diyor
-
Bende de çok eski bir CPU var X5450 3.55 Ghz'de kullanıyorum W10'da çok güzel performans sergilerken W11'e geçtiğimde bariz ağır çalışıyor PC. Misal Visual Studio 2022 kullanıyorum, W10'da çok tepkiselken W11'e geçtiğim de hem projesiz hem projeli açılışı uzun oluyor. Görev Yöneticisi'de o halde. W10'da sekmeler arası geçiş daha hızlı iken W11'de ufakta olsa bekletiyor. Dosya Gezgini'de aynı şekilde klasörler arası geçişler de yine W10'a göre ağır kalıyor. Sağ tık menüsü de ağır kalıyor bu yüzden eski sağ tık menüsünü aktif ediyorum W11'de. W11'de başlat menüsü hızlı W10'a göre yalnız. Çok kötü değil performansı zaten ben çok eski bir işlemci kullandığım için uçar kaçar bir şey beklemiyorum ama W10 şu an benim PC' de çok daha seri ve tepkisel çalışıyor. Kısaca genel sistem performansı mutlaka W10 düzeyinde olmalı yoksa kullanılmaz bence.
-
Q8300 lü anakart 8gb ramle yatıyor psuda var bi ekran kartı yok yoksa bende
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son sistem bilgisayarlarızla konuştuğumuz şeylere bakın. Sayfa geçişleri, sağ tık menüsü, başlat menüsü, pencere efekti, görev çubuğu yazıları, ulan microsoft ne hale getirdi bizi. Windows xp den sonra böyle dertlerimiz olacağı hiç aklıma gelmezdi. Hele sağ tık menüsü konuşmak bu zamanda. Kapitalist düzenin çok fena oyununa geldik gibi
O işlemci o kadar tirt bir işlemci değil çunku. Zamaninda ben de kullanmistim. Zamaninin en iyi işlemcisiydi. Tdp değeri çok yüksekti ancak Phenom II neslinin. W11 i bilmem de W10 u falan rahat kaldirir. O sistemde kasacak olan şey zaten islemci olamaz. Olsa olsa Ram bellek ve bellek hizlarinin yetersiz gelmesinden dolayi ağirlaşmasi olur.
w10 w11 fark etmiyor 2 sistemi de rahat kasmadan çalıştırıyor zaten
-
Arkadaşlar 25'inde gelen KB5018496 güncellemesini yükleyebilen var mı?. 0x8007002 hatası veriyor tekrar deneyin diyor
October 25, 2022—KB5018496 (OS Build 22621.755) Preview (microsoft.com)
-
Herhangi bir sorun yok online güncellendi.
-
Net Framework 4.8.1 Sistem içinde gelmesi güzel, bu tarz sistem yüklemeleri hazır gelmesi lazım veya en kötü bir yere indirmeli kısayolunu koyarsın sistem içinden tek tuşla yapılır. Directx, Visual C Redist paketi falan insanları neden uğraştırıyorlar anlamadım, bunlar olmadan da birçok uygulama, oyun düzgün çalışmaz.
Yalnız bu aşırı minimal Görev Çubuğu büyük ekranda çok saçma kalıyor sürekli arkada bir şeyler açık unutuluyor bu ne arkadaş ya açık olan pencere sadece minik noktalar şeklinde gözüküyor şaka gibi :) Sistem daha derli toplu, eli yüzü düzgün W10'a göre ama bu durumdan sırf geri dönebilirim.
Edit: StartAllBack programı eski ayarların hepsine sahip arayana bilgi olsun. Birde artık saati, tarihi düzgün okuyabiliyorum o saçma minik yazı tipide düzeldi. Programda olanların hepsi W11'de zaten olması gerek, bu kadar basit şeyleri bile Güncellemeyle mi getirecekler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Ekim 2022; 3:33:49 >
-
Cpu ağırlıklı bf2042 son haliyle windows 11 de çok daha iyi çalışıyor windows 10 a göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X