Şimdi Ara

Windows 11'e kullanıcıları çileden çıkaracak 5 özellik geliyor: İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11'e kullanıcıları çileden çıkaracak 5 özellik geliyor: İşte detaylar
    Popüler teknoloji portallarından biri olan Neowin, Windows 11'e gelecek olan yeni özellikleri Insider yapısında deneyimledi. Yeniliklerle ilgili genel kanı bu özelliklerin kullanıcıların hiç de hoşlarına gitmeyeceği yönünde.

Ayrıca Bkz.Microsoft 27 yıldır üzerinde çalıştığı Windows özelliğini kullanıma sundu

Gelin şimdi Microsoft'un önümüzdeki sürümlerde uygulamayı düşündüğü pek de etkileyici olmayan veya doğrudan rahatsız edici olarak değerlendirilen değişikliklere bir göz atalım.

1- Önerilen web siteleri

Microsoft inatla kullanıcıların Başlat menüsündeki "Önerilenler" bölümünü devre dışı bırakmasına izin vermeyi reddediyor. Dahası, şirket çeşitli web sitelerinin reklam benzeri önerilerini gösterme fikrini de sürdürüyor.

Bu değişiklik can sıkıcı olmasının yanı sıra Başlat menüsünün amacına da ters düşüyor. Kullanıcılar kendi seçtikleri uygulamaları yerleştirdikleri Başlat menüsünü açtıktan sonra neden bir web sitesine tıklamak istesin ki?

2- Öne Çıkan Arama Vurguları

Microsoft'un Başlat menüsündeki yeni Windows Arama kutusuna yerleştirdiği Arama Vurguları (tatilleri ve diğer etkinlikleri temsil eden küçük resimler) kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyebilir.

Sürekli değişen grafiklerle kullanıcıların kafasını karıştırmanın yanı sıra, bu vurgular görev çubuğunda fazladan yanlış hizalanmış uygulamalar yanılsaması yaratıyor. Kullanıcılar burayı sadece en sık kullandıkları uygulamalar için düzenli tutmak isteyebiliyorlar.

3- Sürekli Edge tarayıcısını kullandırma girişimleri

Microsoft, bazı kullanıcıların Edge dışındaki tarayıcıları tercih ettiği gerçeğiyle yüzleşmek istemiyor. Bu nedenle, Önerilen Eylemler özelliğinde yapılan son iyileştirmeler Edge'i kullanıcılara zorlamanın bir başka yolu.

Windows 11'de herhangi metin seçildiğinde artık internette arama yapmanızı sağlayan bir düğme de içeren küçük bir başlık görüntüleniyor. Sinir bozan kısım ise şirketin bu özelliği Edge tarayıcısı ve Bing arama motoruyla kullandırması. Kullanıcıya başka bir tarayıcı ve arama motoru seçeneği sunulmuyor.

4- Başlat menüsünde Microsoft hizmetlerinin reklamları

Microsoft, Başlat menüsünde profilinize tıkladığınızda ekranda beliren menüye Ayarlar ile ilgili çeşitli uyarılar yerleştirmenin mükemmel bir fikir olduğunu düşünüyor. OneDrive'ı kullanmak, bir Microsoft Hesabı ile oturum açmak, dosyaları yedeklemek (elbette OneDrive'da) veya profilinizi tamamlamak için şirkete ait hizmetlerin reklamları bu menülerden yapılıyor.

Bu tip yönlendirmelerin Başlat menüsü yerine Ayarlar kısmında yer alması gerektiği belirtiliyor. Zira kullanıcılar Başlat menüsündeki profil kısmında sadece sistemi kilitlemek ya da oturumu kapatmak gibi temel seçenekleri görmek istiyorlar. Ayrıca Microsoft'un bu "reklamları" adeta kritik ve tamamlanması gereken bir şeymiş gibi göstermek için turuncu noktayla işaretlemesi ise bir başka detay.

5- Tanıtımlarla dolu Windows Arama işlevini öne çıkarma

Microsoft, bu değişikliği "Arama kısayollarının değerini artırmak ve daha iyi bir Windows Arama deneyimi sunmak için" yaptığını iddia ederek kendini mazur göstermeye çalışsa da, kullanıcıların büyüteç simgesiyle ilgili açıklamalara ihtiyacı olmadığı düşünülüyor.

Microsoft herkesin Windows Arama'yı kullanması için umutsuzca çabalıyor ve deneyimi iyileştirmek yerine burayı da daha fazla önerilen/tanıtılan içerikle doldurmayı tercih ediyor. Zira birçok kullanıcı Windows Arama'nın düzgün çalışmadığını ve hatta Geri Dönüşüm Kutusu'nu bile bulamadığını söylüyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/here-are-5-not-so-great-features-coming-soon-to-windows-11/

• Windows 7 iyiydi. Windows 10 ise bence ideal bir sistem. Şu an 11'e geçecek bir sebep göremiyorum. Epey kullanılacak. Her sene telefon, her sene TV, her sene kol saati, her sene her sene garip ve ihtiyacımız olmayan ürünleri aldırmak için resmen sömürü düzeni oluştu. İhtiyaç dışı alımın hepsi heba olan para demek.

Ben programlamayla ugrasıyorum Linux bana bile igrenc kullanıssız geliyor.. Bu kullanıssızlık kullanamama ya da bilmeme değil, fakat desktop odaklı bir isletim sistemi değil.. Tabii hafif olması cöp barındırmaması özellestirilebililr olması gibi konularda Windows'dan üstün fakat sadece bunlar onu benim icin tercih edilebilir yapmıyor..

Windows kullanmak daha rahat daha az ugrastırıcı daha pratik.. Mac OS desen eskiden kullanırdım fakat en son m1 cihaz aldım Mac OS'u da igrenc bir hale getirmisler.. UI bozulmus, IOS kullanıyor gibi ve bir sürü cöp uygulama mevcut.. Cihazı Apple'a geri postaladım.. Windows bu ücünden en iyisidir.. Tabii hosunuza gitmiyorsa Linux kullanın Mac OS kullanın fakat bence Windows gayet güzel..

E neyse ki Windows 10 hala taş gibi. Kimse 11 e geçmezse, tepkisini net göstermiş olur.

Ama microsoft, 11 konusunda başta akılcı dayandı. Baktı başta 10 için göstermiş olduğu zorla geçirmeler, sürekli dayatmalar geri tepti, herkes daha çok direndi, bu sefer 11 için sözde yüksek sistem gereksinimi koydu. Yani bakın öyle herkes kullanamaz ha, sadece sistemi iyiler kullanır algısını koyunca, özellikle sistemi kötü olanların canı çekti, ekstra yöntemler ile geçmeye çalışıldı. Kaçan kovalanır hesabı. Benim gibi sistemi baştan beri yeterli olanlar hiç merak bile etmedi Win 10 ile devam ediyor. Tekrar herkes Win 10 a dönsün, tepkisini göstersin.

Çok fena algı oyununa geldi millet. Resmen ters psikoloji uyguladı ve kazandı :D
  • bilgisayari gidip sirket kapisina teslim edelim, server olarak istedigi gibi kullansin bizi yormasi. belliki bilgisayarin sahibi biz degiliz, windows isletim sistemi alarak bunu kabul etmis oluyoruz.

• reklamlar online in to the Windowsss!! :=)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İnsanlar şirketleri hayır kurumu sanıyor galiba. Senden alabileceği maksimum parayı kazanmadan bırakmaz kimse. Hatta paralı aldığın hizmetten çok kullanması bedava olanlardan korkacaksın.

• Lisansı 100lerce dolara satılan bir şeye tekrardan bir karşılık verme gereği olmamalı diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ekranı az önce listeleme sitesinden aldım hocam.

1 dolar Windows 11'e kullanıcıları çileden çıkaracak 5 özellik geliyor: İşte detaylar 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ama microsoft, 11 konusunda başta akılcı dayandı. Baktı başta 10 için göstermiş olduğu zorla geçirmeler, sürekli dayatmalar geri tepti, herkes daha çok direndi, bu sefer 11 için sözde yüksek sistem gereksinimi koydu. Yani bakın öyle herkes kullanamaz ha, sadece sistemi iyiler kullanır algısını koyunca, özellikle sistemi kötü olanların canı çekti, ekstra yöntemler ile geçmeye çalışıldı. Kaçan kovalanır hesabı. Benim gibi sistemi baştan beri yeterli olanlar hiç merak bile etmedi Win 10 ile devam ediyor. Tekrar herkes Win 10 a dönsün, tepkisini göstersin.

Çok fena algı oyununa geldi millet. Resmen ters psikoloji uyguladı ve kazandı :D

• Hepsini tek güncellemede eklemeleri garip geldi. Ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler sanırım. Tepki gelince bir iki tanesini kaldırıp diğerlerini bırakırlar. Yeterince tepki gelmezse hepsi kalır zaten.

• Reklam olayı hariç diğerlerine tepki gösterilmesini anlamsız buluyorum. iPhone'da iCloud dayatılmıyor mu? Android'de chrome dayatılmıyor mu?

• Ben resmi satış fiyatından bahsettim, yoksa Vietnam'lı kardeşlerimiz bu kodları ücretsiz olarak dağıtıyorlar. Windows 11'e kullanıcıları çileden çıkaracak 5 özellik geliyor: İşte detaylar 

• Windows 7 iyiydi. Windows 10 ise bence ideal bir sistem. Şu an 11'e geçecek bir sebep göremiyorum. Epey kullanılacak. Her sene telefon, her sene TV, her sene kol saati, her sene her sene garip ve ihtiyacımız olmayan ürünleri aldırmak için resmen sömürü düzeni oluştu. İhtiyaç dışı alımın hepsi heba olan para demek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

i use arch bte :)

• 2000li yıların başında internet explorer dışında başka tarayıcı kullandırtmıyorlardı sonra dava falan açtılar, bill abinin istifaetmesiyle durum çözüldü.

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    11'e geçiş için tek neden şu an yeni donanımların Windows 10 desteği olmaması. Bunun dışında hiç gereği yok ama 13. nesil işlemciler falan kullanmak isteniyorsa Windows 11 gereksinimi var :(

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.