Şimdi Ara

Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
3
Favori
21.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Xp ve W7'yi ben de gerçekten başarılı buldum evet. Microsoft'un ilk çıktığında W10'a zorlama geçirme fiyaskosunu rezalet buldum, ondan önce tabletlik W8 de ki başlat tuşu yüzünden tüketicisi ile kavga etmesini, siz ne bilirsiniz diye çıkışmasını rezalet buldum. Çok iş yeri bu W10 için zorlamalar, sürekli çıkan popup'lar yüzünden verilerini kaybetti, davalar açıldı. Sistemin başarısı ile insanları geçmeye teşvik etmek varken, zorlayarak irrite ettiler. Başlangıçta istatistiksel olarak en başarısız işletim sistemlerinden biri ünvanını aldı. Sonraki güncellemeler ile epey bir kurtardı. Ben de 1,5 senedir W10 kullanıyorum, bir sıkıntım yok. Daha da iyiye gideceğini umuyorum. Ama Microsoft diğer yazılım firmalarına göre belirgin başarısız bir firma bana göre, şayet işletim sisteminde de aynı haklara sahip rakipleri olsa, aynı ie/edge ürünü gibi dibi boylayacak kalitede ürün çıkartıyor. Ie bunun çok belirgin bir örneği. İşletim sistemi ile dayatma, önyüklü getirme gibi aşırı headstart'ına rağmen, tüm web teknolojilerini 4-5 sene geriden takip ederek tüm pazar payını kaybetti. En sonunda yapamadıklarını zaten kabullenerek google'ın chromium'una geçmek durumunda kaldılar.

    Benim için işletim sistemindeki başarı: Sorun çıkartmaz olması ve güncel yazılımları desteklemesi. Arayüzünden de keyif alıyorsam artı puan. Ben diğer insanların yorumlarını, inanın ki merak etmiyorum. Ben yaşadığıma bakarım. W8'i ilk çıktığı sıralar kullanmaya başlamıştım ve ağırlaşan w7 ye göre ilaç gibi gelmişti. W8.1 ise tamamdı benim için. Sonra ramler 4 gb ı geçince 64 bit kullanmaya başladım ve gayet stabil ve moderndi. W10 a da zorla geçmedim açıkçası. W10 a geçmem için taviz edildiğimi de hatırlamıyorum. W8.1 ile mutlu mesut geçiniyordum ve w10 yeni olduğu için bir süre bekledim ve sonrasında denemek istediğim için geçtim. W10 ile ilgili tek sıkıntı ayarlar menülerinin sadeleştirmeye gitmiş olması bence. Adam akıllı ayar yapabilmem için denetim masasını açmam gerekiyor hala. Bu da çok sık olan bir durum değil zaten. MS çok büyük bir firma ve artık, oldukça hantal bir kurum haline geldi. Tarayıcılarını da ie7 den beri kullanmıyorum. Alışkanlık olmuş firefox kullanıyorum. Office uygulamaları da gayet başarılı bence. Her şeye rağmen iyi bir yazılım şirketi diyebilirim yani. Daha iyi şirketlerde var ama henüz windowsun yerine koyabileceğim bir şey bulamadım.





  • yavaş yavaş tablet ile aynı düzene gelmeye başlıyorlar

  • ya o zamanlar bir başkaydı

    şimdi aynı mutluluğu vermiyorlar

  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    2093Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü 

  • link?

  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    1. millenium faciasını mı savunuyorsun 5. millenium faciasının selefi...
  • RenjiAbarai kullanıcısına yanıt

    her alınan 5 sene arıza yapömadan dayanıyor sanıyorsun ya... ilk altı ayda kenara atılınca 5 değil 10 yılda olsa bozulmaz tabi...

  • Yine güzel olan her şeyi kaldırıp, değiştirip bok gibi özellikleri eklemişler mi?


    En basitinden movie maker gibi bir nimeti geliştireceğin yerde kaldırdın.

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Dostum IT Uzmanıyım ve bizim şirkette kullanımda olan 30 a yakın macbook imac mac var. Boş sıkmıyorum, bu bilgisayarlar sürekli aktif olarak tasarımcıda, editörde, reklamcıda, kodcuda aktif olarak kullanımda. Şirketin geri kalanı da Windows kullanıyor gelen feedbackleri ve arızaları takip ettiğim için söylüyorum sana.
  • RenjiAbarai kullanıcısına yanıt
  • Bu eski isletim sistemi dusmani arkadaslari ilerici olduklari icin kutluyorum. Hala cihazlarinda (ozellikle eski cihazlarinda) Windows XP, Windows 7 kullanip bu isletim sistemlerini cok sevdigini ve yeni isletim sistemlerini begenmedigini acikca belirtmek tam bir gericilik olsa gerek (!) Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü 

  • bu daha çok mobil platformu geliştirmek için çıkıyor gibi gözüküyor. windows 10x'i telefon ve tablet dünyasına uyarlarsa, windows os hem telefon pazarını hem de tablet pazarını yeniden hareketlendirebilir. tabi microsoft, microsoft store da ki uygulama fakirliğini sona erdirip, bunun yerine geliştiricileri bu yöne çekmeyi başarıp da keyifli ve zengin uygulama dağarcığına sahip olursa.

  • Windows bazen işlemciyi çok fazla kullanıyor, şu sorunu giderseler yeterli benim için.

  • Şu temanın güzelliğine çekiciliğine bakın adeta bir renk cümbüşü. İkonlar ne kadar profesyonel. Aradığınız anında bulabildiğiniz bir arayüz her şey tek bir noktada. Ben windows10 u seviyorum.

    Windows 10X internete sızdırıldı: İşte yeni işletim sisteminin arayüzü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugah6aiw

    Valla samimi olayım 2013 model bir imac 27 inch i7 3,5 ghz 4 çekirdek 4gb 780m(yanlış hatırlıyor olabilirim.) ssd olmayan normal bir disk üzerinde Mac OS Catalina kullanıyorum. Buna artı olarak bir de MacBook Pro 2016 i5 8gb ram olan Bir Sur 2 cihazım var.


    İşlem gücü olarak macbook tabi biraz daha düşük ama imacde de 8gb ram vardı 32 yaptım onu ve inanılmaz memnumum. HDD disk olmasına rağmen o kadar güzel çalışıyor ki yani hayret ediyorum cidden 2013 yılında alınan bir bilgisayar 8 yıldır çalışıp bir de nasıl bu kadar hızlı olabiliyor. çalışırken mail, chrome, MS teams, Webex Teams, Remote Desktop manager, Vpn opsiyonel olarak diğer programlar outlook excel cart curt vs sürekli çalışır durumdayken bile hiç tekteye uğramıyorum.


    Macbookta çok hafif ve stabil olduğu için yine dışarıda vs çok işimi görüyor. imac kadar hızlı değil tabi bu biraz üzücü ama bundan sonra geçmeyi düşündüğüm model M1 işlemcili olan modeller ve onlarda artık bambaşka bir deryaya açılıyor.





  • horoz görünümlü tavuk olmuş

  • Her şey çok güzel fakat taskbarın ortada olması ?

  • Windows forumuna yansıma yaratıldı.

  • macOS çakması gibi olmuş diyenler beğenir mi?


    Bu arada evet halen 7 kullanıyorum.

  • Bence Windows da x86'dan kurtulmak istiyor. Surface X'de olduğu gibi Arm işlemcilerle daha uyumlu bir işletim sistemi peşinde. Zaten bunu yapamazsa özellikle laptop piyasasında büyük kayıplar yaşayabilir. M1'e x86 ile cevap vermek mümkün gözükmüyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.