Şimdi Ara

windows 10 un tam bir cop olmasi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (bknz. Donanım haber forumlarına ekşi sözlük gibi başlık açmak)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

(bknz. Donanım haber forumlarına ekşi sözlük gibi başlık açmak)
    hakkaten de tam eksi sozluk gibi baslik acmisim

• loradona kullanıcısına yanıt
    her program için söylemedim zaten illaki veri sızdıran yüzlerce entegre sistem ve program var. heleki windows neredeyse bütün dosyalar veri sızdırıyor. donostspy10 gibi programlarda hikaye onla kapattıktan sonra daha elle kapattığım bir sürü veri gönderen microsoft servisleri var. bunlar hizmetler kısmından gözükmüyor. chrome bile ciddi casusluk yapıyor. açık kaynak yazılımına gelince kodları tek tek incelemek lazım arada veri kaçıran masum gibi gözüken kodlarda olabilir.
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    Bir noktada haklısın. Ama opensource uygulamalarda bunu tespit etmek daha hızlı oluyor. Misal ubuntunun bir kernelinde nsa nın eklediği bir mod olduğu tespit edildi peşine adamlar açıklama yapıp sıradaki lts kernelde kaldırılacağını söylediler. Ve bu süreç inen bir ay bulmadı

Gerçi burası linux hiç birşeye bağlı değilsin. Kendinde kaldırabilirsin. Tek komut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 17 Nisan 2019; 19:44:32 >
  • pc de oyun oynamayı tercih etmem ama konsol oyunları pahalı olduğu için maddi imkanlar bu şekilde yönlendirdi sürüm 1903 ü yeni ekran kartı aldığım için dual boot şeklinde iso dan temiz kurulum yapmak zorunda kaldım karşıma gelen başlat menüsü gözüme önceki sürümlere göre daha sade gibi göründü ve sanki stabilitede artış var gibi ayrıca 10apps manager tavsiye ederim bloatwareler o programla kaldırılabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 18 Nisan 2019; 10:18:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulkathos

Win 10 beğenmemeniz bu işletim sistemini çöp yapmaz sadece sizin sevmediğiniz ve kullanmadığınız anlamına gelir. Win7 Xp vs hepsi geri de kaldı ve gelişen teknolojiye standartlara ayak uyduramaz hale geldi. W10 gayet stabil ve hızlı bir işletim sistemi. İ5 4590 işlemci gtx 1070 ekran kartı 16gb DDR3 Ram ve 128gb SanDisk ssd ile sorunsuz kullanıyorum. Yaşadığınız sorunları hiç yaşamadım. Elbette yaşanabilir ben yaşamadım diye kimse yaşamayacak değil ancak bu W10 sürekli gelişiyor farklilasiyor. Buna bile saygı duymak gerek.
    Şu her bilginizi izliyor diyenler Chrome kullanıp laf etmesinler ya da her hangi bir programı. Bu çağda İnternet ortamında ki alışkanlıklarınızı kaydetmeyen mecra mı kaldı? Hem sizin askılı atletle mangal başında ki fotoğrafınızı ne yapsın Microsoft? İşin şakası bir yana benim özelim varsa İnternette işi yok bu kısmını firmalar büyük kurumlar düşünsün. Ben bir dizi film oyun varsa office işim yapar çıkarım neyimi takip ediyorsa etsin. 2014 den beri insider olarak kullanıyorum ve gelişimi muhteşem bir işletim sistemi.
    Adam 16gb ram i5 4590 ve gtx 1070 dedi

Herkes zengin değil ama unuttuğun bir detay var.
    Windows 7 Pentiumlu 5400rpm pc ile windows 10 7200 rpm 16gb ram 7700hq işlemcili pc menü hızı animasyon hızı olarak aynı ise afedersin s.karm o sisteme :) Merak etme nvme ssd ilde denendi ve net söylüyorum 8.1 in tırnağı olamaz bu os. Gelişiminin ben de farkındayım. Mavi ekran konusunda 7 den çok daha sorunsuz fakat
    8 ve 8.1 de gayet diri. Aero yoksa olmaz arkadaş... 8.1 nere 10 nere. 8.1 de 6gb ram 4. nesil mobil i5 ve 60gb ssdli sistem macbook a tur bindiiyordu, 10 a yükselince takılmaya başladı pc.
    Kutucuklar yerine metro arayüz daha iyiydi. 8.1 den bozma ilk çıkan beta windows 10 muazzamdı.

• Windows salaklık yaptı, 8.1 e normal başlatı ekleyeceklerdi ekstra olarak, telemetry nin boku çıkmayacaktı, beta 8.1 den bozma başlat menüsü olacaktı, ve başlat ikonu sadeleşecekti hepsi bu. 10 yerine 8.1 pazarlansaydı bu kadar şimdiye mac os kalmazdı...
  • Windows 10'un en temiz ve iyi sürümü LTSB olanı. Onu da güncelleyince performans düşüyor ama direkt kurup güncellemeleri kapatıp kullanırsanız problemle karşılaşmıyorsunuz. Şu an 1903 sürümü var merak ettim denedim güncellemeleri de yükledim ama pek beklentilerimi karşılamadı. Oyunlarda alt+tab yapıyorum kasmalar oluyor, program açılış hızları LTSB'nin bir tık gerisinde vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Windows 10'un en temiz ve iyi sürümü LTSB olanı. Onu da güncelleyince performans düşüyor ama direkt kurup güncellemeleri kapatıp kullanırsanız problemle karşılaşmıyorsunuz. Şu an 1903 sürümü var merak ettim denedim güncellemeleri de yükledim ama pek beklentilerimi karşılamadı. Oyunlarda alt+tab yapıyorum kasmalar oluyor, program açılış hızları LTSB'nin bir tık gerisinde vs.
    ltsb de oyun performansi bir miktar dusuk diger surumlerden daha az fps veriyor.

benim cozumum oyun oynamak amacli kullandigim makineye windows 10 pro mart guncellemeli temiz kurulum yaptiktan sonra windows 10 ile yuklu gelen 29 tane mi ne bloatware var onlari 10apssmanager ile kaldirmak seklinde oldu. bunu yaptiktan sonra baslat menusu baya bir tenhalasiyor zaten. xbox candy crush filan hep gidiyor

sonra oyunlari calistirinca dll hatasi veren cozumu de cok ugrastirici olan bir sorun var o sorunu da c plus plus redistleri toplu halde kuran almanca bir program var onunla cozup ekran karti surucusunu de kurduktan sonra macrium reflect ile imaj aldim mevcut kurulumla ellesmesin performans duser ne olur ne olmaz diye update servisini de msconfig den devre disi biraktim gayet guzel oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 5 Mayıs 2019; 7:14:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elementry os 5.0 juno kurabilirsin. Akıcı ve arayüzü sade ve kapladığı boyut 4 GB gibi birseydi .mağazası vs De gayet zengin .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ciddiyse çok teşekkür ederim :) Trollse komik değil.
  • valla arkadaşlar, kullanmak zorunda olduğunuz spesifik bir program yoksa kubuntu, elemntary gibi linux sürümlerine geçin olsun bitsin. oyun oynamak için de ayrı bir köşeye windows kurun olsun bitsin.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    bence de.
  • şu yazının alnı olsa da öpsem.
    daha da eleştiri görmek isteyenler için;
    itvision.altervista.org
    Why Windows 10 sucks or Everything Wrong with Microsoft Windows
    https://itvision.altervista.org/why-windows-10-sucks.html

• wtarkan W kullanıcısına yanıt
    windows xp de fixlenen ve geri gelen hatayı merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuasudba

şu yazının alnı olsa da öpsem.
    Bu yazıyı defalarca forumda paylaşmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuasudba

şu yazının alnı olsa da öpsem.
    O mesajı geçen sene yazmıştım , aslına bakarsanız az bile yazmışım. Zira o sıralar oldukça sıkıntılıydı Win10.
    Geçen 1 yıllık süreçte emektar ses sistemi iflas etti. Görece yeni nesil sistem aldım. Ancak bu sistemimde Logitech'de olduğu gibi sanal surround olayı yok. 3 kanal kablo , ses kartı/onboard ilgili yerlere takılması gerekiyor.

Bunun içinde ses kartının default driver harici yazılımına ihtiyacınız var. Çünkü kanal seçimini haşmetli Windows 10 izin vermiyor. Yalandan birkaç seçenek koymuşlar onunla ayarlamanın mümkanıtı yok.

yani elinde 2020'li yıllar için hazırladığın sistem olduğunu idda edeceksiniz ancak ses ayarların hala XP'deki gibi kalacak.
    O zaman sorarlar adama neden Windows 10'a geçeyim ? üstelik jack seçimine bile izin vermiyor.

Windows 10'nın "denetim masası" olayı hala çözüme kavuşmadı ve bu sistem çıkalı 5 yıl oldu.

Windows 10 'da bir karmaşıklık durumu var.Mağazası iyice atıl duruma düştü. Ne mevcut uygulamaları güncelleniyor, ne de yeni uygulama geliyor.
    Ltsc gibi sürümlerini kullanıyorum çok daha stabil.

Geçen sürede geliştirmeler ve kararlılık daha fazla bunu inkar edemem. Ama hala Windows 7 birinci tercihim.
    bir ssd daha alıp sisteme taktım , ve Windows 7 kurdum. Şahane oldu böylece.

oyunlarla pek işim yok. dolayısıyla sistemimi değiştirmedim. Karantina olmasa aslında akşamdan akşama zor açıyorum bilgisayarı.

• Windows 10 çöp olarak dahi degeri olmayan bi saçmalıktır. İS görüntüsü altında cloud hizmetidir. Kontrol sizde değil, cloud arkasındaki yazılımcı takımındadır. Amaçları sizin tüm bilgilerinizi hortumlamak, laptop ve bilgisayarınızın donanımını sömürmektir. 2005 yılına kadar Microsoft gerçekten İS geliştiriyordu. Vista ile gerçek İS yolundan sapmaya başladı. Windows 7, Cloud İS'ye giden yoldan önceki son cıkıştı yani Windows 7 MS'in son gerçek İS'sidir. Windows 8'den itibaren cıvımaya başladı. Windows 10 'a para vermek değil, üstüne para verseler kurulacak sey değil cunku kurduktan sonra onu kaldırmak, vakit ve para. Mikrosokt bana gelip "Laptop'unuza Windows 10 kuracağız kaç TL verelim" dese 40bin TL isterim ki o da yazılımı kurduktan sonra kaldırmak için bol vaktim varsa. PITA Pain In The Ass kısaltmasına aday bir İS'dir Windows 10. Bi arkadaş (fabrikasyon Win 8 kurulu Lenovo laptop'una) Win 10'a terfi etmiş. Terfi sonrası laptop 10dk'da açılıyor diyor. O 10'u açılışta süren 10dk'dan almış olabilirler. Bu kategoride 10 üzerinden 10 alır :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.