Şimdi Ara

windows 10 un tam bir cop olmasi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Ayrıca UWD diye bir şey çıktı. Artık driverlar sadece exe dosyası çalıştırılarak yükleniyor. Pratik olsa da bunun bir dezavantajı var. Tam olarak nelerin yüklendiğini bilemiyorsun. Sonuçta o exe dosyası sadece driverları yüklemiyor. Beraberinde bazı çöp programları da yükleyebiliyor. O yüzden ben hep inf dosyasını göstererek yüklerim, en azından ne yüklediğimi bilirim.
    windows sahsen yazilimci olarak benim fikrime gore temeli curuk bir yazilimdir. hangi surum olursa olsun oyle. saldiriya kolay hedef olmasinin bir sebebi de cok kullanilan bir isletim sistemi olmasidir ama bunun yaninda bu yazilimin temelinde de bir takim sorunlar vardi ve simdiki surumde de olacaktir guvenlik isteniyorsa free bsd ya da debian stabil surum diyorum ubuntu bence cok gereksiz o ayri tartismanin konusu e8500 lu dusuk donanimli fakat daha cok kullandigim bilgisayarimda free bsd yi memnuniyetle kullaniyorum i5 bilgisayarimda da windows 7 kullaniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 12 Mart 2019; 15:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hatta oyun oynayanlara da soyle bir tavsiyem var eger guvenlik istiyorsaniz windows 10 kurun net baglantiniz olmasin orada oyun oynayin dual boot dan da free bsd ya da linux boot edip normal sekilde kullanin

• İlk çıktığı beta sürecinden beri kullanıyorum. Uzunca olacak ama maddeler halinde yazayım.

Sistem;

Amd fx6300 , MSI R9 380 - 8GB DDR3 RAM -120 GB SSD

1. Donanım seçiyor. zamanında GTS 450 vardı. bu kart işimi görüyordu. Windows 8 ve 8.1 , hatta Agustos 2016'ya kadar çıkan tüm windows 10 sürümlerinde sorunsuz çalışıyordu.
    Kasım 2016 ile birlikte yeni Windows 10 yapısıyla beraber, sorunlar çıkmaya başladı(explorer.exe) hataları. kaçtane imaj denedim, sıfırdan kurulumlar denedim, belli aralıklarla yapılan güncel iso'larıda denedim hep aynı sorunlar. Klasör adlandıramıyor, "belgeler "içine dosya attığım zaman sistem göçüyordu, el mecbur ekran kartı değiştirdim sorunlar giderildi.

Sürücü veya donanım hatası değildi, güncel sürücüleri Windows 10 destekliyordu.

2.Saçma sapan arayüz.
    Olmaz olsun böyle yapı. Yahu senin "Modern UI" adlı bu arayüzün tutmadı. Mobilde tutunamadığın arayüzü ne diye bilgisayar kullanıcılarına dayatıyorsun? kendi tabletlerinde kullanırsan kullan.

Bilgisayar kullanıyorsam, bilgisayar için işetim sistemi ararım. Yanında eşartiyon olarak verilen Tablet sistemini istemiyorum gereksiz yük bindiriyor ve kaynak tüketiyor. Tükettiği kaynağı karşılamak içinse "aero" da dahil olmak üzere tüm görsel yapıyı kaldırıyorsun.

3- Entegrasyon sorunu
    Hadi dayattın bari entegre et misal "AYARLAR" diye menü var çoğu işlev yok, ordan Ek Ayarlar" diye sekme var oraya gönderiyor ordan "denetim masası"na
    EE ordan oraya göndereceksin sonunda iş "Denetim Masası"nda bitecse ne diye "AYARLAR" var?

Hadi bunu geç. Ben bu" modern (!) " uygulamaları ne diye masaustüne atamıyorum. "CANLI KUTUCUKLAR" masaüstüne aktaramıyorum. Zamanında Gadgets ile yapılanı ne diye Modern uygulamalarda yapamıyorum?

4- Görsel Tasarım

Yukarıda da değindim başlı başına rezalet. icon seçimi berbat gerçek anlamda tema desteği dahi yok(duvar kağıdı demiyorum tema diyorum).
    Bügün android telefonlarda bile binlerce tema çeşidi ,icon launcher vs hepsi var.

sen aramasanda ben görsellik ararım arkadaş. Ben "Aero" ararım,"şeffaf tasarım" ararım, "2014 yılında tanıtımda gösterilen o"geçiş efektlerini" ararım, tema isterim bunları mağazanda toplamak çok mu zor?
    Kullanıcılar zevksiz ise benim suçum mu?

Sen bu duruma Vista ve 7'de çok güzel çözüm getirmiştin oysaki. "Basic"," premium","ultimate" diye. "Basic" kullanan kişiselleştirme olmadığı hatta "starter" diye sürümde duvar kağıdı bile değişmiyordu Ne diye hepten kaldırdın ?

Bakın sistem eski olabilir. Bu sisteme;

Windows XP(Modifiyeli)
    Windows 7
    Windows Vista SP1(modifiyeli)

Linux Mint
    Kubuntu
    Elementary OS.

Macos High SIERRA(hachintosh) kurdum, kullandım bazılarını hala kullanıyorum.

İçlerinde sadece 1 tanesinde surround ses sisteminde sorun yaşıyorum hangi işletim sisteminde olduğunu tahmin edin? bingo evet Windows 10'da hani şu ekşicilerin "gezegenin en iyi işletim sistemi" dedikleri Windows 10'da.

Ulan XP XP , 2001 yılında çıkan XP, bu bile takır takır çalışıyor, 5.1 kanaldan bangır bangır ses veriyor.
    Yav geç hachintosh temelden desteklemiyor, sağına soluna kernel mod, kext yaparak işlemci patch ile çalışan bu sistemde bile takır takır çalışıyor surround.

Ama beyefendimiz haşmetli Windows 10'umuzda 5.1 kanala sesi doğru yayamıyor. Misal oyun açtın oyun içi diyaloglarda , ara videolarda müzik vs çıkıyor, ancak karakter sesleri gelmiyor, ses yankılanıyor dağıtılamıyor/kanalize edilemiyor.

Film açıyorusn ses yankılanıyor.Bazı uydulardan ses gelmiyor. Haşmetli microsoft tr'ye sorulmuş çözüm "format atın".Ulan atıyoruz format yemiyor.Yine aynı sürücüleri kaldırdım40 takla attım. Forumları didik didik ettim çözüm yok. Allah'tan cihaz'da surrouhnd ses modifikasyonu devre dışı bırakan tuş var, Windows 10'a geçince mecburen kapatıyorum. çıldırıtyor yeminle.

Senin sorun yaşamaman bu sistemin ne kadar boktan olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Sayamayacağın kadar donanım ile çalışıyorum Windows Me'de dahil görmüş görebilecğeim en boktan işletim sistemidir.
    Çöplüktür ve geleceği yoktur. Microsoft ne kadar inkar etsede mecburen 2020'li yıllara Windows 10 ile devam etmeyecektir.

Ayrıca SSD demişler. ulan SSD'yi 70 yaşındaki emmiye taksam Huseyin Bold olup koşar. SSD ile bir sistemin yavaş çalışma ihtimali yok. Sen düşük donımda verimliysen başarılısındır demektir.
    Kullan bakalım heleki 5200 rpm'lik leptopda bak bakalım Windows10'da neler oluyor.
    Bizzat karşılaştırmışlar Windows 7 ile Windows 10 ssd'li karşılaştırınca Windows 7, ssd'i kılpayıda olsa daha verimli kullanıyordu. Sitede videosu vardı hatta(kopyala/yapıştır ,okuma hızı)

Bana birisi izah etsin Windows 10'un yapıp diğerlerini yapamadığı elle tutulur ne var? popilist yaklaşımlar, bunca reklam ,zorla dayatma müşterilerini etkilemiş her yerde müridleri türemiş.

Vakti zamanında Vista 'için kullanıcı araştırması yaptılar ismini vermeden insanlara "Yeni bir işletim sistemi yaptıklarını ve nasıl olduğunu" sordular 10 kullanıcının 8'inden geçer not aldı ve beğendiklerini söyledi. . Ancak ortada yeni bir işletim sistemi yoktu , kullandıkları sistemin Windows Vista olduğunu söyleyip trollediler

"Adın çıkacagına canın çıksın" lafı gerçek olunca
    Vista SP 3 adı altında çıkacak işletim sistemini Windows 7 olarak piyasaya sürdüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 12 Mart 2019; 19:32:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belo Betty

İlk çıktığı beta sürecinden beri kullanıyorum. Uzunca olacak ama maddeler halinde yazayım.

Sistem;

Amd fx6300 , MSI R9 380 - 8GB DDR3 RAM -120 GB SSD

1. Donanım seçiyor. zamanında GTS 450 vardı. bu kart işimi görüyordu. Windows 8 ve 8.1 , hatta Agustos 2016'ya kadar çıkan tüm windows 10 sürümlerinde sorunsuz çalışıyordu.
    Kasım 2016 ile birlikte yeni Windows 10 yapısıyla beraber, sorunlar çıkmaya başladı(explorer.exe) hataları. kaçtane imaj denedim, sıfırdan kurulumlar denedim, belli aralıklarla yapılan güncel iso'larıda denedim hep aynı sorunlar. Klasör adlandıramıyor, "belgeler "içine dosya attığım zaman sistem göçüyordu, el mecbur ekran kartı değiştirdim sorunlar giderildi.

Sürücü veya donanım hatası değildi, güncel sürücüleri Windows 10 destekliyordu.

2.Saçma sapan arayüz.
    Olmaz olsun böyle yapı. Yahu senin "Modern UI" adlı bu arayüzün tutmadı. Mobilde tutunamadığın arayüzü ne diye bilgisayar kullanıcılarına dayatıyorsun? kendi tabletlerinde kullanırsan kullan.

Bilgisayar kullanıyorsam, bilgisayar için işetim sistemi ararım. Yanında eşartiyon olarak verilen Tablet sistemini istemiyorum gereksiz yük bindiriyor ve kaynak tüketiyor. Tükettiği kaynağı karşılamak içinse "aero" da dahil olmak üzere tüm görsel yapıyı kaldırıyorsun.

3- Entegrasyon sorunu
    Hadi dayattın bari entegre et misal "AYARLAR" diye menü var çoğu işlev yok, ordan Ek Ayarlar" diye sekme var oraya gönderiyor ordan "denetim masası"na
    EE ordan oraya göndereceksin sonunda iş "Denetim Masası"nda bitecse ne diye "AYARLAR" var?

Hadi bunu geç. Ben bu" modern (!) " uygulamaları ne diye masaustüne atamıyorum. "CANLI KUTUCUKLAR" masaüstüne aktaramıyorum. Zamanında Gadgets ile yapılanı ne diye Modern uygulamalarda yapamıyorum?

4- Görsel Tasarım

Yukarıda da değindim başlı başına rezalet. icon seçimi berbat gerçek anlamda tema desteği dahi yok(duvar kağıdı demiyorum tema diyorum).
    Bügün android telefonlarda bile binlerce tema çeşidi ,icon launcher vs hepsi var.

sen aramasanda ben görsellik ararım arkadaş. Ben "Aero" ararım,"şeffaf tasarım" ararım, "2014 yılında tanıtımda gösterilen o"geçiş efektlerini" ararım, tema isterim bunları mağazanda toplamak çok mu zor?
    Kullanıcılar zevksiz ise benim suçum mu?

Sen bu duruma Vista ve 7'de çok güzel çözüm getirmiştin oysaki. "Basic"," premium","ultimate" diye. "Basic" kullanan kişiselleştirme olmadığı hatta "starter" diye sürümde duvar kağıdı bile değişmiyordu Ne diye hepten kaldırdın ?

Bakın sistem eski olabilir. Bu sisteme;

Windows XP(Modifiyeli)
    Windows 7
    Windows Vista SP1(modifiyeli)

Linux Mint
    Kubuntu
    Elementary OS.

Macos High SIERRA(hachintosh) kurdum, kullandım bazılarını hala kullanıyorum.

İçlerinde sadece 1 tanesinde surround ses sisteminde sorun yaşıyorum hangi işletim sisteminde olduğunu tahmin edin? bingo evet Windows 10'da hani şu ekşicilerin "gezegenin en iyi işletim sistemi" dedikleri Windows 10'da.

Ulan XP XP , 2001 yılında çıkan XP, bu bile takır takır çalışıyor, 5.1 kanaldan bangır bangır ses veriyor.
    Yav geç hachintosh temelden desteklemiyor, sağına soluna kernel mod, kext yaparak işlemci patch ile çalışan bu sistemde bile takır takır çalışıyor surround.

Ama beyefendimiz haşmetli Windows 10'umuzda 5.1 kanala sesi doğru yayamıyor. Misal oyun açtın oyun içi diyaloglarda , ara videolarda müzik vs çıkıyor, ancak karakter sesleri gelmiyor, ses yankılanıyor dağıtılamıyor/kanalize edilemiyor.

Film açıyorusn ses yankılanıyor.Bazı uydulardan ses gelmiyor. Haşmetli microsoft tr'ye sorulmuş çözüm "format atın".Ulan atıyoruz format yemiyor.Yine aynı sürücüleri kaldırdım40 takla attım. Forumları didik didik ettim çözüm yok. Allah'tan cihaz'da surrouhnd ses modifikasyonu devre dışı bırakan tuş var, Windows 10'a geçince mecburen kapatıyorum. çıldırıtyor yeminle.

Senin sorun yaşamaman bu sistemin ne kadar boktan olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Sayamayacağın kadar donanım ile çalışıyorum Windows Me'de dahil görmüş görebilecğeim en boktan işletim sistemidir.
    Çöplüktür ve geleceği yoktur. Microsoft ne kadar inkar etsede mecburen 2020'li yıllara Windows 10 ile devam etmeyecektir.

Ayrıca SSD demişler. ulan SSD'yi 70 yaşındaki emmiye taksam Huseyin Bold olup koşar. SSD ile bir sistemin yavaş çalışma ihtimali yok. Sen düşük donımda verimliysen başarılısındır demektir.
    Kullan bakalım heleki 5200 rpm'lik leptopda bak bakalım Windows10'da neler oluyor.
    Bizzat karşılaştırmışlar Windows 7 ile Windows 10 ssd'li karşılaştırınca Windows 7, ssd'i kılpayıda olsa daha verimli kullanıyordu. Sitede videosu vardı hatta(kopyala/yapıştır ,okuma hızı)

Bana birisi izah etsin Windows 10'un yapıp diğerlerini yapamadığı elle tutulur ne var? popilist yaklaşımlar, bunca reklam ,zorla dayatma müşterilerini etkilemiş her yerde müridleri türemiş.

Vakti zamanında Vista 'için kullanıcı araştırması yaptılar ismini vermeden insanlara "Yeni bir işletim sistemi yaptıklarını ve nasıl olduğunu" sordular 10 kullanıcının 8'inden geçer not aldı ve beğendiklerini söyledi. . Ancak ortada yeni bir işletim sistemi yoktu , kullandıkları sistemin Windows Vista olduğunu söyleyip trollediler

"Adın çıkacagına canın çıksın" lafı gerçek olunca
    Vista SP 3 adı altında çıkacak işletim sistemini Windows 7 olarak piyasaya sürdüler
    hepsine katılıyorum ve ekşi de yazan herşey tıraş sırf bilgisayar değil ne konuda yazarlarsa yazsınlar hepsi hikaye. ekşi de ayrı bir çöplük işte. güzelim pc donanımları windows çöplüğüyle ziyan ediliyor aslında o apple bilgisayarlar mesela aynı donanımı kullanıyorlar ama sırf işletim sistemi sayesinde apayrı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. mac os de de özellikle gui ile ilgili eleştirdiğim çok yön var ama hiç olmazsa son kullanıcıya hiç uğraştırmadan unix türevi işletim sistemi sunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 12 Mart 2019; 20:6:51 >

• zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Hocam inanırmısınız hayran kaldım.
    Zaten bilirsiniz "native"desteği yok hatta amd işlemciler hiç desteği yok. amd-osx.com diye güzel bir yabancı site var burdan kerneli patch edip amd işlemciler için yayımlıyorlar.

İndirdim 3 gün uğraştım sonuda kurdum, kurduktan sonra tepkim" ulan bu işletim sistemiyse biz ne kullanıyoruz"
    Hiç yabancılık çekmedim, ama maalesef Xcode çalışması için güncelleme istiyor apple. haliyle geliştiricinin güncel sürüme patch yapmasını bekliyorum.

Üzelerek kaldırdıgım ender sistemlerden kendileri bakalım ilerleyen günlerde çıkar Majove.

Birde şu var .Evet XP sp paketleri çıkmadan önce bug'larla doluydu., "donuna işeyen işletim sistemi" lakabı takılmıştı hatta:)
    Sonradan sp1 ve özellikle SP2 ile beraber efsane oldu. SP3 ile sonkez güzellik yaptı XP kullanıcılarına.

Windows 7 bug faan yoktu, kötüleyen kimseyi duymadım. Birtek şöyle birşey vardı ,çıktığı sıralarda tam bir crack yoktu, çıkan crack'ler sistemi yavaşlatıyor hata verdiriyordu
    Bildiğiniz Vista'dır Windows 7.

Yukarıda da yazdığım gibi ismini saklayıp "Yeni işletim sistemi" yapıyoruz ayağına anket düzenlediler , tester'lar beğendi, ancak beğendikleri sistemin "Vista" olduğunu söyleyip trolledi bunları

Bu yüzden Vista SP3'ün ismini Windows 7 yapıp, yeni bir işletim sistemi diye verdiler son kullanıcıyı pek ilgilendirmeyen birkaç değişiklikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 12 Mart 2019; 20:16:38 >

• quote:

Hocam inanırmısınız hayran kaldım.
    Zaten bilirsiniz "native"desteği yok hatta amd işlemciler hiç desteği yok. amd-osx.com diye güzel bir yabancı site var burdan kerneli patch edip amd işlemciler için yayımlıyorlar.

İndirdim 3 gün uğraştım sonuda kurdum, kurduktan sonra tepkim" ulan bu işletim sistemiyse biz ne kullanıyoruz"
    Hiç yabancılık çekmedim, ama maalesef Xcode çalışması için güncelleme istiyor apple. haliyle geliştiricinin güncel sürüme patch yapmasını bekliyorum.

Üzelerek kaldırdıgım ender sistemlerden kendileri bakalım ilerleyen günlerde çıkar Majove.

Birde şu var .Evet XP sp paketleri çıkmadan önce bug'larla doluydu., "donuna işeyen işletim sistemi" lakabı takılmıştı hatta:)
    Sonradan sp1 ve özellikle SP2 ile beraber efsane oldu. SP3 ile sonkez güzellik yaptı XP kullanıcılarına.

Windows 7 bug faan yoktu, kötüleyen kimseyi duymadım. Birtek şöyle birşey vardı ,çıktığı sıralarda tam bir crack yoktu, çıkan crack'ler sistemi yavaşlatıyor hata verdiriyordu
    Bildiğiniz Vista'dır Windows 7.

Yukarıda da yazdığım gibi ismini saklayıp "Yeni işletim sistemi" yapıyoruz ayağına anket düzenlediler , tester'lar beğendi, ancak beğendikleri sistemin "Vista" olduğunu söyleyip trolledi bunları

Bu yüzden Vista SP3'ün ismini Windows 7 yapıp, yeni bir işletim sistemi diye verdiler son kullanıcıyı pek ilgilendirmeyen birkaç değişiklikle.
    o hissi bilirim hocam ben de evime ilk kez imac alıp getirdiğimde o hazzı yaşamıştım cihazı tam beş sene kullanıp sattım sattığımda hala gideri vardı hatta şimdi bile aynı makine çok iş görür çünkü satmadan önce bizzat kendim samsung 840 pro 240 gb ssd takmıştım ve kestirme yönteme kaçmayıp üçüncü sürücü olarak eklemiştim fakat mac os de benim hiç sevmediğim bazı şeyler var onlardan en önemlisi mesela dock ve finder windows daki explorer ve taskbar a göre kullanışsız işletim sistemi daha çok grafik estetiğe yönelik yine de ne kadar kullanışsız olursa olsun o gui nin arkasında bsd türevi bir kernel çalışıyor bu bana güven verir işte

not cihazımda tasarım hatasından dolayı bazı ufak ama keyif kaçıran donanım sorunları mevcuttu özellikle ekran ve lcd ile ilgili problemler ve optik sürücünün sonradan pert olması gibi filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 12 Mart 2019; 20:15:51 >

• ben de windows 7 yüklemekten yanayım, windows 10 ile alakalı buradaki fikirlerin de çoğuna katılıyorum.

fakat artık şöyle bir durum var mesela yeni donanımların windows 7 sürücüsü olmayabiliyor. windows 10 için olan sürücüler de windows 7'de çalışmayabiliyor. örnek olarak yeni satın aldığım dizüstü bilgisayardaki intel wireless ac9560'ı örnek gösterebilirim. intel'in sitesinde ve üretici sitesinde sadece windows 10 sürücüsü var ve bunlar windows 7'de çalışmıyor.

bu tarz durumları çözebilirsek windows 7 bence de şu anda bile windows 10'dan daha iyi durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feanor86

ben de windows 7 yüklemekten yanayım, windows 10 ile alakalı buradaki fikirlerin de çoğuna katılıyorum.

fakat artık şöyle bir durum var mesela yeni donanımların windows 7 sürücüsü olmayabiliyor. windows 10 için olan sürücüler de windows 7'de çalışmayabiliyor. örnek olarak yeni satın aldığım dizüstü bilgisayardaki intel wireless ac9560'ı örnek gösterebilirim. intel'in sitesinde ve üretici sitesinde sadece windows 10 sürücüsü var ve bunlar windows 7'de çalışmıyor.

bu tarz durumları çözebilirsek windows 7 bence de şu anda bile windows 10'dan daha iyi durumda.
    Aynen söylediğiniz gibi
    Bir makine geldi giriş seviyesi yerli bir marka. 2 gb ram var herifler sadece win10 sürücüleri koymuş.
    Kağnı gibi çalışıyor, windows 7 32 bit yükledim makine resmen kanatlandi.

Ancak ekran karti sürücüsünü ve cipset sürücü bulamadim el mecbur geri 10 yükledim.
    Zaten bu tip küçük markalari leptopda tavsiye etmiyorum.

Tamam donanim asagi yukari ayni ama herif bir leptop yapmis, üreticinin kendi sitesinde dahi yok.

Veya windows 8 sürücüler var diğerleri yok ne 10 yükleniyor ne win 7.

• quote:

Aynen söylediğiniz gibi
    Bir makine geldi giriş seviyesi yerli bir marka. 2 gb ram var herifler sadece win10 sürücüleri koymuş.
    Kağnı gibi çalışıyor, windows 7 32 bit yükledim makine resmen kanatlandi.

Ancak ekran karti sürücüsünü ve cipset sürücü bulamadim el mecbur geri 10 yükledim.
    Zaten bu tip küçük markalari leptopda tavsiye etmiyorum.

Tamam donanim asagi yukari ayni ama herif bir leptop yapmis, üreticinin kendi sitesinde dahi yok.

Veya windows 8 sürücüler var diğerleri yok ne 10 yükleniyor ne win 7.

Alıntıları Göster
    bende de var oyle bir laptop plastigi cok kalitesiz oldugu icin kasa ayrildi resmen anakart ortaya cikti islemci i5 oldugu icin cihazi degerlendirmek istedim kasayi sokup anakarti aldim sanayiden sac satin alip keserek yeni bir kasa yaptim ortaya cikan sonuc bir a4 printer kagidi buyuklugunde ve 4 cm yuksekliginde oldu boyutlar bunlar masaustu niyetine harici monitorle is goruyor ve en son hdmi dan tv ye taktim htpc olarak kullaniyorum o markalardan uzak durmak lazim windows 7 surucusu de ureticinin sitesinde yok ben alakasiz bir siteden indirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 13 Mart 2019; 17:59:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zehir tukuren kobra

bende de var oyle bir laptop plastigi cok kalitesiz oldugu icin kasa ayrildi resmen anakart ortaya cikti islemci i5 oldugu icin cihazi degerlendirmek istedim kasayi sokup anakarti aldim sanayiden sac satin alip keserek yeni bir kasa yaptim ortaya cikan sonuc bir a4 printer kagidi buyuklugunde ve 4 cm yuksekliginde oldu boyutlar bunlar masaustu niyetine harici monitorle is goruyor ve en son hdmi dan tv ye taktim htpc olarak kullaniyorum o markalardan uzak durmak lazim windows 7 surucusu de ureticinin sitesinde yok ben alakasiz bir siteden indirdim

Alıntıları Göster
    Hahaha süpermiş hocam
    Ben su sertifika olayina takılmistim açıkçası pekte uğraşmak istemeden win10 yükleyip paketledim.

Bende de zamaninda bir yerli leptop vardı menteseden ayrilmis, garantisi dolar dolmaz perte cikmisti

• ghostweb kullanıcısına yanıt
    Hocam mümkün olmadığını kim söyledi? Özgür ve açık kaynak yazılım, sistemleri araştırmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loradona

Hocam mümkün olmadığını kim söyledi? Özgür ve açık kaynak yazılım, sistemleri araştırmanı öneririm.
    en guvenli bilgisayar offline bilgisayardir

• Gitgide windowsun kime hizmet ettiğini sorgulamaya başladım, bir işletim sistemi edinmek için bir ton para istiyorlar o kadar para verdiğiniz yetmezmiş gibi üstüne üstlük sürekli update alıyor. Belki ben update taraftarı değilim, belki update edecek internetim bile yok neden bu dayatmalar.
    microsoft ürünü demek parayla köle olmak gibi birşey, insan para ödediği için kaldırıp atamıyorda.
    Belki ben fotoğrafları fotoğraf görüntüleyicisinde izlemeyi seven biriyim neden fotoğraflar gibi saçma bir uygulamaya mecbur bırakılıyorum?
    O yüzden win10 kullanmıyorum, şu an için en ideal win7 ancak karşınızdakiler sizi değilde cebinizdekini düşündüğü için yeni teknoloji bir pc alıyorsanız win10 kullanmaya mecbur bırakılıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Gitgide windowsun kime hizmet ettiğini sorgulamaya başladım, bir işletim sistemi edinmek için bir ton para istiyorlar o kadar para verdiğiniz yetmezmiş gibi üstüne üstlük sürekli update alıyor. Belki ben update taraftarı değilim, belki update edecek internetim bile yok neden bu dayatmalar.
    microsoft ürünü demek parayla köle olmak gibi birşey, insan para ödediği için kaldırıp atamıyorda.
    Belki ben fotoğrafları fotoğraf görüntüleyicisinde izlemeyi seven biriyim neden fotoğraflar gibi saçma bir uygulamaya mecbur bırakılıyorum?
    O yüzden win10 kullanmıyorum, şu an için en ideal win7 ancak karşınızdakiler sizi değilde cebinizdekini düşündüğü için yeni teknoloji bir pc alıyorsanız win10 kullanmaya mecbur bırakılıyorsunuz.
    benim bilgisayarın anakartına kayıtlı windows 7 oem anahtarı anakart pert olunca gitti. bayağı da bir para vermiştim 30 40 liralık lisans değildi

• quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Gitgide windowsun kime hizmet ettiğini sorgulamaya başladım, bir işletim sistemi edinmek için bir ton para istiyorlar o kadar para verdiğiniz yetmezmiş gibi üstüne üstlük sürekli update alıyor. Belki ben update taraftarı değilim, belki update edecek internetim bile yok neden bu dayatmalar.
    hocam o işlerin kolayı var aslında ben de oyun oynamayı seven biriyim mesela ama pc de oyun oynamak bence hiç mantıklı değil.

yeni teknoloji pc neden alınır? bence oyun oynamak için. bugün 5 - 10 senelik bir pc ssd desteğiyle oyun hariç her işi görebiliyor şu an bu yazıyı yazdığım bilgisayar core 2 duo işlemcili ve 120 gb ssd var monitorum bilgisayardan daha pahalı. ben bu donanımı ana bilgisayarım olarak kullanıyorum i5 i htpc yaptım benim için core 2 duo olması hiçbir şey değiştirmiyor windows 7 ve free bsd ssd üzerinden 10 sn de açılıyor herşeyin tepki süresi gayet güzel yani yeni pc toplamanın birinci sebebi oyun pc si toplamak diğer sebebi de işte render falan almak ki o zaten son kullanıcının işi değil. oyun pc si için harcanan para konsol almaktan daha pahalıya geliyor zaten. ikincisi bir konsol alınca o konsola çok uzun süre oyun çıkıyor. pc de grafikler her zaman daha iyidir ama konsol grafikleri de gayet tatmin edici. gerçi oyun konsolunda da milleti orjinal oyunların fiyatlarıyla öpüyorlar ama onda da oyun takası filan yapılabilir ya da çip filan takılabilir. ben sırf grafik için oyun pc sine harcanan paraya değmeyeceğini düşünüyorum

yani pc de oyun oynanmadığı sürece ya da mühendislik uygulamaları filan ne bileyim cad falan kullanılmadığı sürece microsoft işletim sistemine bağımlı değiliz giriş seviyesi linux dağıtımlarından tut free bsd ve gentoo ya kadar ileri düzey işletim sistemleri de var. istenen bir unix temelli sistem kullanılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 26 Mart 2019; 18:7:6 >

• zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Benim pcde eski, quad core işlemcili, oyun falan pek oynamam zaten bir iki oyunum var biri mobil pubg digeride browser oyunu, yüklü programlarında ps, ai, lr, visual stüdyo, SQL hiç birinde de sorun yaşamıyorum mesela visual stüdyo açık chrome açık canım sıkılıyor pubg açıyorum banamisin demiyo.
    Memnunum yeni bilgisayara da win10a da ihtiyacım yok.

• Microsoft , windows işinden yeterince para kazanamamaya başlamış olacakki umursamıyor , Önce Bilgisayardan anlamayan bir CEO getirdiler,Adamın eğitimi önce elektrik mühendisliği ardından 2 yıl işletme , işletim sisteminin olgunlaşma adımlarından zerre haberi yok sanıyorki her 6 ayda bir yeni bir işletim sistemi çıkartmak iyi birşey , buna kasarken de sistemi hallaç pamuğuna çeviriyor , Ergonomi nedir diye sorsan bir ülkenin şehri der.
    Bu özelliği sağa alalım yok sola alalım yok kaldıralım ... resmen yazılım işine yani başlamış acemi ergen tavırları,elbette bunda ucuz işçilik önemli bir faktör mesela CEO hintli olduğu için işletim sistemini hintli taşeronlara kodlattırıyor. Görünen o ki İlk çıkarttıkları sürüm farklı bir taşeron firmaya aitti ve adamlar daha profesyoneldi, sonradan muhtemelen daha ucuz bir hintli taşeron firmayla anlaştılar ve XP zamanında fixlenmiş hatalar dahi geri geldi, millet anlamadığı için bir güzel yutturdular. Birde kendilerine bildirilen ciddi sayılabilecek hataların hiçbirini fixlemediler. (Belkide fixleyemediler). Windows 10 - dokunmatik ekranlara göre dizayn edilmiş bir sistemdir ee kaç kişide dokunmatik ekranlı cihaz var ? normal laptop veya masaüstü bilgisayarı olup windows 10 iyi diyen adam , muhtemeldirki kullandığı tarayıcı arayüzünü işletim sistemi sanıyor. Uzun lafın kısası Windows 10 halen BETA dır nezaman stabil sürüm çıkar bilemiyorum tahminim O hintli CEO kovulduğu zaman.

• i7 7.jenerasyon ve ssdli bir sistem kullanıyorum. Windows 10 hızlı ve stabil bir şekilde çalışıyor. Tabi ki memnun olmayanlar 1970 yılından beri aynı temel yapıyı kullanan freeBSD veya benzeri Unix temelli bir işletim sistemini ya da linux dağıtımını kullanabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wtarkan

Microsoft , windows işinden yeterince para kazanamamaya başlamış olacakki umursamıyor , Önce Bilgisayardan anlamayan bir CEO getirdiler,Adamın eğitimi önce elektrik mühendisliği ardından 2 yıl işletme , işletim sisteminin olgunlaşma adımlarından zerre haberi yok sanıyorki her 6 ayda bir yeni bir işletim sistemi çıkartmak iyi birşey , buna kasarken de sistemi hallaç pamuğuna çeviriyor , Ergonomi nedir diye sorsan bir ülkenin şehri der.
    Bu özelliği sağa alalım yok sola alalım yok kaldıralım ... resmen yazılım işine yani başlamış acemi ergen tavırları,elbette bunda ucuz işçilik önemli bir faktör mesela CEO hintli olduğu için işletim sistemini hintli taşeronlara kodlattırıyor. Görünen o ki İlk çıkarttıkları sürüm farklı bir taşeron firmaya aitti ve adamlar daha profesyoneldi, sonradan muhtemelen daha ucuz bir hintli taşeron firmayla anlaştılar ve XP zamanında fixlenmiş hatalar dahi geri geldi, millet anlamadığı için bir güzel yutturdular. Birde kendilerine bildirilen ciddi sayılabilecek hataların hiçbirini fixlemediler. (Belkide fixleyemediler). Windows 10 - dokunmatik ekranlara göre dizayn edilmiş bir sistemdir ee kaç kişide dokunmatik ekranlı cihaz var ? normal laptop veya masaüstü bilgisayarı olup windows 10 iyi diyen adam , muhtemeldirki kullandığı tarayıcı arayüzünü işletim sistemi sanıyor. Uzun lafın kısası Windows 10 halen BETA dır nezaman stabil sürüm çıkar bilemiyorum tahminim O hintli CEO kovulduğu zaman.
    yani bilgisayardan televizyon kadar anlayan insanlardan free bsd, arch filan hatta ubuntu kullanmalarini ve bunlari anlamalarini bekleyemeyiz. (yazilim uygunlugu ve oyun yuzunden mecbur kalanlar ayri konu) o garabeti memnun kaldiklarini sanarak kullanacaklar ama su da var microsoft artik keseyi iyice doldurdu zaten. bu saatten sonra hersey windows a gore yapilmisken baska bir isletim sisteminin ne kadar iyi olursa olsun piyasaya hakim olmasi da imkansiz. o yuzden yazilim diye piyasaya cop cikartiyorlar ve yine de insanlar kullaniyor kullanmaya da devam edecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 5 Nisan 2019; 10:29:40 >

• windows 10'a çöp denilemez fakat ciddi stabilite sorunu var. Gelmeyen güncelleme bakalım neleri değiştirecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.