Şimdi Ara

Windows 10'un popülaritesi aniden artmaya başladı: Windows 11 düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10'un popülaritesi aniden artmaya başladı: Windows 11 düşüşte
    Microsoft'un Windows 11'e geçme konusunda yaptığı ısrarlı baskılar ters tepmiş görünüyor. Statcounter'ın yayınladığı Mart 2024 raporuna göre geçtiğimiz ay itibarı ile Windows 10 beklenmedik bir şekilde popülerlik kazandı, Windows 11'in pazar payında ise düşüş oldu.

Ayrıca Bkz.iOS 18 ve iPadOS 18 alacak cihazlar listesi ortaya çıktı

Statcounter tarafından yayınlanan veriler Windows 11 pazar payının %26.72'ye gerilediğini gösteriyor. Ocak ayında işletim sisteminin pazar payı %28.18 ile tüm zamanların en yüksek seviyesindeydi. Görünen o ki, Microsoft'un yakın zamanda Windows 10'lu cihazlara gönderdiği "yükseltme davetiyeleri" de işe yaramamış.

Windows 10'un popülaritesi aniden artmaya başladı: Windows 11 düşüşte

Windows 10 destek sonuna yaklaşıyor

Buna karşın Windows 10, daha önce kaybettiği kitlenin bir kısmını geri kazandı. Şu an itibariyle işletim sisteminin pazar payı %69'un biraz üzerinde. Bu durum, Windows 10'un Ekim 2025'te sona erecek destek süresine rağmen hala tercih edilen bir işletim sistemi olduğunu gösteriyor.

Windows 7, 8.1 ve 8 gibi eski işletim sistemlerini de hala kullananlar var. Ancak bu işletim sistemleri artık Microsoft tarafından desteklenmedikleri için güvenlik açıkları barındırabilir. Bu vesileyle eski Windows sürümlerini kullanmanın son derece riskli olduğunu hatırlatalım.

Mart 2024 itibariyle Windows pazar payı dağılımı şöyle:

1. Windows 10: %69.04 (+1.81 puan)

2. Windows 11: %26.72 (-1.46 puan)

3. Windows 7: %3.04 (-0.06 puan)

4. Windows 8.1: %0.44 (-0.22 puan)

5. Windows XP: %0.39 (-0.13 puan)

Kaynak:https://gs.statcounter.com/os-version-market-share/windows/desktop/worldwide

• Windows 11 destekleyen donanıma sahibim.11.nesil i7 işlemci 3070 ekran kartı Nvme SSD ve 32 GB Ram.Windows 10 ve 11'i denedim.Windows 11 tarayıcı hızlarında bariz iyi.Çalışma hızında ise biraz iyi.Office işlerinde ise aynı.Fakat sistem kaynaklarını daha çok kullanıyor ve yeniden başlatma süresi de bundan dolayı bariz uzun.Bunlar Windows 10'a göre bariz farkları.Windows 10 ise oyun performansında Windows 11'e göre daha fazla performans hissettiyor.Muhtemeldir ki Windows 11'in benimsenemeyip tekrardan Windows 10'a dönüşlerin temel sebebi budur.
    Windows 11 kadar tasarım özürlüsü bir işletim sistemi olamaz. (Win 7 candır can)

Yapan mühendisler bilerek böyle tasarlamadılarsa hepsinin zihinsel özürlü olduğuna yemin edebilirim

Arkadaş işletim sistemi dediğin şey biz kullanıcılar için kendine uygun ayarları yapıp işini görmek için tasarlanmış bir araçtır

Ama Windows 11 öyle beyinsizce bir tasarım sayfaları bütünü ki (win 7'den win 10'a geçince de aynı sorunu yaşamıştım ama 11 bu tasarım özürlülüğünün nirvanası resmen)

Atıyorum tüm ses ayarları nerede olur; ses başlığında dimi

Hayııırrrr no no no asla

Atıyorum bir programın/özelliğin ayarları nerede olur; o programın/özelliğin başlığında dimi

Yine no no no, hayır dostum

Bir windows mühendisi derki "aynı programın bir ayarı ebesinin nikahında, öbür ayarı dedesinin mezarında, bir başka ayarı ise eniştesinin evinde olmak zorunda. Ayrıca bir yerden kapattın diye o özellik kapanacak sanma. Daha en az 5 yerden daha kapatman lazım ki gerçekten kapansın, tabikisi, yaanii"

Ulan yüz yıldır kullandığımız işletim sisteminde 2 temel ayar yapmak için her seferinde internete 'bu nasıl yapılır" diye aratıp mı durcam lan ben, bu nasıl bir tasarım hatasıdır

Yaaa sabır diyip ekrana yumruğu geçiresim geldi kaç defa da Allahtan enflasyondan gebermeyi beğenemiyoruz da cebim "dur aw masraf yapma" diye engel oldu hep
    95,98,xp falan bilenler, iki işletim sistemi arasında ne farklar olurdu hatırlasın. Misal o dönemler directx gelişirdi, sadece yeni işletim sistemi desteklerdi. İki directx versiyonu arasında bile çok ciddi performans ve görsel farklar olurdu. İşletim sisteminde devasa farklar olurdu.

Şimdi fark ne? Çok az. Ya da çoğunlukla stabilite ya da başka problemlerin dezavantajları avantajın bile önüne geçiyor. Orada 10 yerine 11 ya da 12 yazmasının bir anlamı yok. Ha tabi birbiriyle telefon yarıştırma moduna sokulmuş gençler için içerikten ziyade rakamın büyüklüğü daha önemli olabilir. Ama normalde içerikteki değişikliklerdir önemli olan. Ki eminim pazar payının rahat yarısını, sırf sistem limiti konduğu için sistemi limitin altında kalanlar yazılım ile falan aşarak oluşturmuştur. Hani yasak olan şey tatlıdır hesabı. Çoğunlukla sistemi benim gibi ilk günden beri yeterli olanlar ilgi bile duymadı.

Hala daha adamların derdi başlat tuşu şurada mı olsun burada mı. Yahu senelerdir çok daha küçük bir firma olan stardock bile geliştirdiği fences start11 gibi yazılımlarla windows'u sanki windows 26 ya çeviriyor. Hani bari oradan feyz alınsa. Stardock'un ekstra olarak yaptığı özellikleri koca microsoft mu entegre edecek yazılımcılara sahip değil?

İddia ediyorum, milletin masaüstünde 90 kere "nolur yeni windowsa geçin" "bak emin misin, geçseydin" diye popup çıkartacaklarına, şu stardock'un 100 dolarlık paketini entegre etmiş olsalar, pazar payı şu an iki katı olabilirdi. Artı yine steamden satın aldığım 2 arkaplan uygulamasının özelliklerini entegre etse. Ne manyak arkaplanlar var. İşlemci, gpu, ssd kullanım ısı grafiklerini falan şekil bir arkaplana entegre olarak canlı sunuyor.
    Daha yeni Windows 11 temiz kurulum yaptım ama hâlâ sorunlu, ara sıra durduk yere takılmaları oluyor, nvme SSD, i5-10400F işlemci ile masaüstünde nasıl takılabiliyorsun!? Geçmeyi düşünenler varsa geçmesinler oyun performansı da düşük, Windows 10 ile devam edin. Ben tekrar 10' a geri döneceğim.
  • Windows 11 gayet de güzel. İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçemiyor sadece...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • Windows 11 verimli çalışmıyor. İşlemciyi sömürüyor. Hiçbir şey yüklemese dahi anormal ısıtıyor cihazı. Ömrünü yiyor donanımın.

• Kullanışlı olan arayüzü daha kullanışsız hale getirirlerse olacağı o. Görev çubuğu simgelerini ayrı hale getirme bile yok varsa eğer belki 3. parti programla yapılıyordur. Onla da kim uğraşacak. Daha bir sürü örnek.

• Aksine Arayüz daha akıcı gözüküyor ve hoş olmuş. Hatta tek albenisi bu. Başka da bir güzelleme, şu an aklıma gelmedi.

MS nin win11 e neden geçmeli, adlı bir yazısı olmalı. İş sadece tasarımda kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA7886304 -- 3 Nisan 2024; 10:59:3 >

Sonrada onu viruslerden korusun diye crackli antivirus kurar.

Bu yukardakini yapan arkadaş, senin pc sana değil Coin kazarak başkasına çalışıyor haberin yok.

• windows 11 kullanabilir durumda değil windows sürekli vista anısını özlüyor windows 8 gibi ara bir işletim sistemi olduğu için sorunlu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cryptdlg kullanıcısına yanıt

Hırsızın hiç suçu yok. Hırsız bütün birikimini çalmış kaçmış sadece. Ne olucak bi hayat daha yaşarsın biriktirirsin. Hırsızında ihtiyacı var.

• 95,98,xp falan bilenler, iki işletim sistemi arasında ne farklar olurdu hatırlasın. Misal o dönemler directx gelişirdi, sadece yeni işletim sistemi desteklerdi. İki directx versiyonu arasında bile çok ciddi performans ve görsel farklar olurdu. İşletim sisteminde devasa farklar olurdu.

Şimdi fark ne? Çok az. Ya da çoğunlukla stabilite ya da başka problemlerin dezavantajları avantajın bile önüne geçiyor. Orada 10 yerine 11 ya da 12 yazmasının bir anlamı yok. Ha tabi birbiriyle telefon yarıştırma moduna sokulmuş gençler için içerikten ziyade rakamın büyüklüğü daha önemli olabilir. Ama normalde içerikteki değişikliklerdir önemli olan. Ki eminim pazar payının rahat yarısını, sırf sistem limiti konduğu için sistemi limitin altında kalanlar yazılım ile falan aşarak oluşturmuştur. Hani yasak olan şey tatlıdır hesabı. Çoğunlukla sistemi benim gibi ilk günden beri yeterli olanlar ilgi bile duymadı.

Hala daha adamların derdi başlat tuşu şurada mı olsun burada mı. Yahu senelerdir çok daha küçük bir firma olan stardock bile geliştirdiği fences start11 gibi yazılımlarla windows'u sanki windows 26 ya çeviriyor. Hani bari oradan feyz alınsa. Stardock'un ekstra olarak yaptığı özellikleri koca microsoft mu entegre edecek yazılımcılara sahip değil?

İddia ediyorum, milletin masaüstünde 90 kere "nolur yeni windowsa geçin" "bak emin misin, geçseydin" diye popup çıkartacaklarına, şu stardock'un 100 dolarlık paketini entegre etmiş olsalar, pazar payı şu an iki katı olabilirdi. Artı yine steamden satın aldığım 2 arkaplan uygulamasının özelliklerini entegre etse. Ne manyak arkaplanlar var. İşlemci, gpu, ssd kullanım ısı grafiklerini falan şekil bir arkaplana entegre olarak canlı sunuyor.

• Windows 11 destekleyen donanıma sahibim.11.nesil i7 işlemci 3070 ekran kartı Nvme SSD ve 32 GB Ram.Windows 10 ve 11'i denedim.Windows 11 tarayıcı hızlarında bariz iyi.Çalışma hızında ise biraz iyi.Office işlerinde ise aynı.Fakat sistem kaynaklarını daha çok kullanıyor ve yeniden başlatma süresi de bundan dolayı bariz uzun.Bunlar Windows 10'a göre bariz farkları.Windows 10 ise oyun performansında Windows 11'e göre daha fazla performans hissettiyor.Muhtemeldir ki Windows 11'in benimsenemeyip tekrardan Windows 10'a dönüşlerin temel sebebi budur.

Yapan mühendisler bilerek böyle tasarlamadılarsa hepsinin zihinsel özürlü olduğuna yemin edebilirim

Arkadaş işletim sistemi dediğin şey biz kullanıcılar için kendine uygun ayarları yapıp işini görmek için tasarlanmış bir araçtır

Ama Windows 11 öyle beyinsizce bir tasarım sayfaları bütünü ki (win 7'den win 10'a geçince de aynı sorunu yaşamıştım ama 11 bu tasarım özürlülüğünün nirvanası resmen)

Atıyorum tüm ses ayarları nerede olur; ses başlığında dimi

Hayııırrrr no no no asla

Atıyorum bir programın/özelliğin ayarları nerede olur; o programın/özelliğin başlığında dimi

Yine no no no, hayır dostum

Bir windows mühendisi derki "aynı programın bir ayarı ebesinin nikahında, öbür ayarı dedesinin mezarında, bir başka ayarı ise eniştesinin evinde olmak zorunda. Ayrıca bir yerden kapattın diye o özellik kapanacak sanma. Daha en az 5 yerden daha kapatman lazım ki gerçekten kapansın, tabikisi, yaanii"

Ulan yüz yıldır kullandığımız işletim sisteminde 2 temel ayar yapmak için her seferinde internete 'bu nasıl yapılır" diye aratıp mı durcam lan ben, bu nasıl bir tasarım hatasıdır

Yaaa sabır diyip ekrana yumruğu geçiresim geldi kaç defa da Allahtan enflasyondan gebermeyi beğenemiyoruz da cebim "dur aw masraf yapma" diye engel oldu hep

• Windows 10'un Ekim 2025'e kadar yeri sağlam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her yeni işletim sistemi çıktığında gerici bir zihniyet olurdu ve abuk subuk bahanelerle eski versiyonda kalırdı. Fakat Vista ve 8 dışında tüm yeni çıkan işletim sistemleri geçilebilir seviyedeydi.

Windows 11 ise ekstra olarak insanları çekecek hiç bir şey sunmuyor! Ben daha 1 kere bile kendime kurmadım. Başka bilgisayarlarda kullandığımda ise sık kullandığım işlemlerin daha zor noktalara yerleştirildiğini farkettim...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şirkette ne kadar bilgisayar varsa tpm 2.0 kapattırdı bu işletim sistemi, kendi kendine ekranda spam açıp windows11 kurduruyordu geri formatlıyorduk peşine, tpm kapatıp kökünden çözdük herkes 10 devam stabil sorunsuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Daha yeni Windows 11 temiz kurulum yaptım ama hâlâ sorunlu, ara sıra durduk yere takılmaları oluyor, nvme SSD, i5-10400F işlemci ile masaüstünde nasıl takılabiliyorsun!? Geçmeyi düşünenler varsa geçmesinler oyun performansı da düşük, Windows 10 ile devam edin. Ben tekrar 10' a geri döneceğim.

• Ben Windows 11'i nadiren beğenenlerdenim. 2 aydır ayarlar uygulaması açılmıyor. Şimdilik devam eden çalışmalarımdan dolayı yeniden kurulum yapamıyorum.

• windows 7 ve 10 iyiydi.
    11 kötü. ben hiç memnun değilim. driver bile güncelleştiremiyorum. öylesine saçma bir windows.

• Çünkü birisi kötü, diğeri de kötünün iyisi...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.