Şimdi Ara

Windforce OC 3060 Ti DUAL ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 sene önce gencer gaming isimli siteden bir hazır sistem almıştım. Sistem geldiginde bilgi birikimim çok olmadıgından dolayı testlerini yapmadım ve birkaç ay boyunca sıcaklık değerlerine bile bakmadan oyunlarımı oynadım geçtim. Performans düşüklüğü hissedip internette araştırdıgımda bu sorunun ekran kartının ısınmasıyla alakalı olabileceğini gördüm ve MSI Afterburner isimli programdan oyun oynarken sıcaklık değerlerimi inceledim ve ekran kartı sıcaklıgımın 85-90 dereceleri cok rahat gördüğünü gördüm ve fanları da %100 çalışmasına rağmen. Çözüm için firmayı aramak aklıma gelmişti ama sistemimin psu su bozuldugunda firmaya göndermiştim ve daha kalitesiz bir psu takıp bana bilgisayarı göndermişlerdi. Bu yüzden çözümü internette aradım ve ekran kartıma undervolt yaptım. Baya bi süre böyle ekran kartımı kullandım ve fpsim düşük halde oyunlar oynadım. Yaklasık 2 sene geçti ve ekran kartımın bakımını yaparsam ısınma sorununun düzeleceğini düşündüm ama 9w/m-k değerli termal macun sıktıgımda bile değerlerde hicbir degisme olmadı simdi furmark testlerinde aynı önceki gibi ekran kartı 1 dakika içerisinde 90 dereceyi görüyor. Yine önceki gibi boştayken veya dizi-film izlerken 50 dereceye geliyor ve 10 snde bir fan açıp kapıyor. Boştayken afterburnerdaki değerlere baktıgımda kullanım %0 olmasına rağmen gpu clockun tavan yaptıgını gördüm. Isınma sorununu çözmede yardımcı olabilirmisiniz

Ekran: 1920x1080 165hz

İşlemci: Ryzen 5 5600

Ram: XPG Gammix d 30 8x2

Anakart: Gigabyte A 520m-k V2

İşlemci için kasanın önüne taktıgım sıvı soğutmamı kullanıyorum

Windforce OC 3060 Ti DUAL ısınma sorunu

1 dk sonunda test yaparken geldigi durum

• Valla yeni macuna rağmen sıcaklıklar değişmiyorsa montaj sorunu vardır. Soğutucu plaka gpu ya temas etmiyor demektir. Ha deseydiniz ki ilk bakımdan sonra değerler düştü ama 1-2 ay içinde tekrar eski haline döndü. O zaman pump out yapmış kart ve macunu dışarı itmiş diyebilirdim ama hiçbir değişim olmuyorsa montajda sorun vardır. Gpuyu soğutucuya sıkıştıran 4 vidadan bir tanesi bile tam yükte basmıyorsa kartın değerleri sapıtır. Tecrübeyle sabittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 2 Ağustos 2025; 20:31:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 970 Mhz sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.