RTX3060 12 gb palit dual ekran kartı kullanıyorum battlefield 1 oyununda 83-86 derecede fan hızım 2800 ila 3100 rpm arasında seyrediyor aynı değerler cs2 için de geçerli kendi sistemime arkadaşımın aynı kartın msı olan modelini taktığımda 65 derece 1500 rpm fan hızı alıyorum sorun nedir acaba yardımcı olursanız çok memnun olurum |
RTX 3060 12gb palit dual ısınma sorunu

-
-
Termal macunu kurumustur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sebebi basit kart bakım istiyor. hwinfo yada hwmonitor kurun kart oyundayken sıcaklıkları gözlemleyin. Gpu sıcaklığı ayrı, memory sıcaklığı ayrı, hotspot sıcaklığı ayrı gösterilir. Ama 3060 larda hotspot için sensor olmayabiliyor. Gpu sıcaklığınız düşük gözükmesine rağmen fan rpm leri yüksekse bilinki memory veya hotspot sıcaklıklarınız kartın sıcaklık limitini aşmıştır. Fanlarda o yüzden çıldırmıştır.
Elinizden geliyorsa bakımını yapın gelmiyorsa iyi bir bilgisayarcıya gösterin.
Servis veya bakımsız sıcaklıkları düşürmek isterseniz. Performans kaybı yaşamayacak şekilde undervolt yapabilirsiniz. 10 dereceye kadar iyileşme sağlayabilir.
-
Kendim bilişim teknolojileri mezunuyum ve kartın termal bakımlarını 1 hafta önce yaptım ama genede sonuç aynı macunu yanlış sürdüm diyeceğim ama oda imkansız çünkü spatula yardımı ile itina ile sürdüm ama hala sonuç alamıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ekran kartı fanları sadece gpu sıcaklığını baz almaz. Gpu 78 dereceyken memoryler belki de 105 dereceyi zorluyor olabilir. Sorun sadece macun yenilemekle düzelmeyebilir yani. Sıcaklık verilerini öğrenmeniz gerekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 25 Nisan 2025; 21:25:3 > -
CS2 ana menü sıcaklıkları bu şekilde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: WantedKCS2 ana menü sıcaklıkları bu şekilde
%90 montaj sıkıntısı var.
Kartın memory sensorü yok ama fanların gürültü çalışmasının ana sebebi hotspot (sıcak nokta sıcaklığı) fakat gpuda standartın çok üstünde sıcaklık olarak. Memorylerde bence şuan gpu ile aynı derecelerde seyrediyordur. Macun yenilemenize rağmen 81 derecede seyretmesi bende montaj hatası olduğunu hissettiriyor.(gpu 60-75 arası olsa hotspot 98-100 olsa farklı şeyler düşünebilirdim.)
Kartın vidalarını iyice sıkıp sıkıca montaj yaptığınıza emin misiniz? Montaj çok farkettirir. Bakın bende kendi kartımda bu problemleri yaşamıştım. 20 yılllık tecrübem olmasına rağmen. Hatta kendimden o kadar emindim ki. Sıfır termal padleri yenilemiş macunu değiştirmiştim hiç birşey değişmemişti. Fakat tekrar kartı açıp tekrar montajladığımda sıcaklıkları düşürebilmiştim. Arkasındaki gpu vidalarından bir tanesi yalama olan bir arkadaşım vardı. Tek vida dahi tam sıkmıyorsa sıcaklıkları 10-15 derece oynatır emin olun.
Normal 3060 sıcaklıkların çok üstünde kart çünkü.
Ek olarak bu kartlarda DUALBIOS olabiliyor. Eğer kartınızda dual bios var ise kartın üzerinde bioslar arası geçiş switch i olur. Bu switch performans / silent yada quite sessiz mod olarak sunulur. Kartı performans yerine silent moda alırsanız kart yine normal sıcaklaklığının 10 derece üstünde çalışabilir. Dual biosunuz var ise biosun Performans ta olduğuna emin olun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 26 Nisan 2025; 10:14:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X