|
Merhaba arkadaşlar, Asus Dual Rtx 3060 oc edition satın aldım ve ısılar beni mutlu etmedi. %100 yüklü benchmarkta 77 dereceyi buluyordu. Kart overclocklu olduğu için zaten ekstra voltajlı gelmişti ve benim buna ihtiyacım yoktu. Bunun üzerine daha önce hiç yapmadığım undervolt işlemini yapmaya karar verdim. Youtube'dan bir kaç video seyrettim sağolsun forumdan bir arkadaş gönderdi. ![]() Gpu-z değerim şu şekildeydi; ![]() 875 ile başladım ve ısıları, bir performans düşüşü hissetmeden 57 dereceye düşürdüm. 77 dereceden, 57 dereceye düştü ısı, arkadaşlar tam 20 derece söz konusu. Oyun oynadım, benchmark testleri yaptım ve bir çakma, stabilite sorunuyla karşılaşmadım. (karşılaşırsam güncellerim) Benden daha bilgili insanlara sormak isterim, 875'ten daha da aşağıya çekeyim mi? Bu iyi midir? Ya da 875 kart sağlığını etkiler mi, mesela 900'a çıkarayım mı? Elektronikten pek anlamam. Kartım aynı mhz'de çalışıyor yani fps düşüşü yaşamıyorum, undervolt işlemi sorun yaratmaz değil mi? Kart 77'lere gelince zaten mhz'ini azıcık düşürüyordu. Yapmam gereken başka bir işlem var mı? Teşekkür ederim. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt