Şimdi Ara

Winbdows8 Asus notebook'a windows7 format atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgidiğiniz gibi windows8 çok değişik.Bios ayarları bile karışık.Ben windows8 i beğenmedim ve windows7 kurmak istiyorum windows7 dosyasını inidirp 8 gb usb belleğime boot ettim.

Ama başlangıçta usb ye nasıl öncelik vereceğimi bilmiyorum.Teknik desteği aradım backtrack ı indirin yedek medek dedi hiç birşey anlamadım
    sizce nasıl yapabilirim?

• yardımcı olacak var mı arkadaşlar?
  • Hiç usb belleği takıp yeniden başlatmayı denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

Hiç usb belleği takıp yeniden başlatmayı denedin mi?

denedim yeniden başlatım hiç birşeye basmayıp denedim f8 e basarak f11 e ve f12 ye basarak yeniden başlattım olmadı şimdi daemon tools ile setup dosyasını açtım windows7 nin şimdi kur seçeneğine tıklanıyordu bende tıkladım şuan yüklüyor ve işin garip tarafı alt+tab a basınca chorome ye gelebiliyorum yüklerken :)
    inşallah hata almam şuan herşey normal gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bthn39

quote:

Hiç usb belleği takıp yeniden başlatmayı denedin mi?

denedim yeniden başlatım hiç birşeye basmayıp denedim f8 e basarak f11 e ve f12 ye basarak yeniden başlattım olmadı şimdi daemon tools ile setup dosyasını açtım windows7 nin şimdi kur seçeneğine tıklanıyordu bende tıkladım şuan yüklüyor ve işin garip tarafı alt+tab a basınca chorome ye gelebiliyorum yüklerken :)
    inşallah hata almam şuan herşey normal gidiyor

İnşallah, kurduktan sonra haber vermeyi unutma

• quote:

kurulum başladı kurulurken yeniden başlatıyor ya yeniden başlatınca hata oluştu dedi yani bu yol ile olmayacak
    ne yapabilriiz başka?
  • quote:

quote:

kurulum başladı kurulurken yeniden başlatıyor ya yeniden başlatınca hata oluştu dedi yani bu yol ile olmayacak
    ne yapabilriiz başka?

Dvd bulamaz mısın bir yerlerden? Dvd ye yazıp dvd den yükleyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Laptop Format Atma Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

ne yapabilriiz başka?

Dvd bulamaz mısın bir yerlerden? Dvd ye yazıp dvd den yükleyebilirsin.

Dvd alabileceğim yer uzak kalıyor biraz usb mevcut iken başka şeylere para vermek gereksiz geliyor bana

• quote:

http://forum.shiftdelete.net/windows-8/293008-windows-8-yuklu-bios-uzerinde-uefi-boot-ve-hdd-uzerindeki-gpt-korumasini-kaldirma.html burada anlatım yapılmış bir bak istersen.

asus yetkili servisi aradım bir kaç ayar yaptırdılar bios tan şuan aklımda değil, neyse oldu karşıma seçenekler geldi sandisk i seçtim usb belleği yani kurulum çıkıyor türkçe seçiyorum ileri diyorum usb ler devre dışı kalıyor kablosuz mause bile çalışmıyor o ekranda dolayısı ile usb yide bulamıyor ve usb yada dvd takın diyor bunun çözümünü bulsak tamamdır :(

• quote:

quote:

http://forum.shiftdelete.net/windows-8/293008-windows-8-yuklu-bios-uzerinde-uefi-boot-ve-hdd-uzerindeki-gpt-korumasini-kaldirma.html burada anlatım yapılmış bir bak istersen.

asus yetkili servisi aradım bir kaç ayar yaptırdılar bios tan şuan aklımda değil, neyse oldu karşıma seçenekler geldi sandisk i seçtim usb belleği yani kurulum çıkıyor türkçe seçiyorum ileri diyorum usb ler devre dışı kalıyor kablosuz mause bile çalışmıyor o ekranda dolayısı ile usb yide bulamıyor ve usb yada dvd takın diyor bunun çözümünü bulsak tamamdır :(

keşke beni bulaydın daha önce.

~~ 1) Usb ile Windows 7 - 8 Kurulumu Nasıl Yapılır ? ~~

Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.

Not: Biostan 1.sıraya usb almayı unutmayınız.

Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)

Windows 7 Usb Tool İNDİR

he birde ilk önce UEFI biosu iptal etmen gerekecek

"PC yi yeniden başlat ve F2 ile BİOS Menüsüne girebilirsiniz..
    Normal şekilde F2 ile girmiyorsa PC yi kapatın
    Elinizle F2 tuşuna basılı tutun sonrada power tuşuna basın
    BİOS ekranı gelene kadar parmağınızı F2 tuşundan çekmeyin

Bios Security bölümünden ( Boot Menü ) sekmesi Disable yapılır.

Bios Advanced bölümünden ( Boot Speed ) sekmesi Disable veya Normal yapılır.

Bios Advanced / System Configuration bölümünden (Boot Mode ) sekmesi CSM Boot yapılır .

Bios Boot Bölümünden 1. sıraya ( USB ) veya ( ODD CDROM ) alınır.
    "

çok zor değil dikkatli ol biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

quote:

keşke beni bulaydın daha önce.

~~ 1) Usb ile Windows 7 - 8 Kurulumu Nasıl Yapılır ? ~~

Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.

Not: Biostan 1.sıraya usb almayı unutmayınız.

Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)

Windows 7 Usb Tool İNDİR

he birde ilk önce UEFI biosu iptal etmen gerekecek

"PC yi yeniden başlat ve F2 ile BİOS Menüsüne girebilirsiniz..
    Normal şekilde F2 ile girmiyorsa PC yi kapatın
    Elinizle F2 tuşuna basılı tutun sonrada power tuşuna basın
    BİOS ekranı gelene kadar parmağınızı F2 tuşundan çekmeyin

Bios Security bölümünden ( Boot Menü ) sekmesi Disable yapılır.

Bios Advanced bölümünden ( Boot Speed ) sekmesi Disable veya Normal yapılır.

Bios Advanced / System Configuration bölümünden (Boot Mode ) sekmesi CSM Boot yapılır .

Bios Boot Bölümünden 1. sıraya ( USB ) veya ( ODD CDROM ) alınır.
    "

çok zor değil dikkatli ol biraz.

attığım linkte aynısı var zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım usb 3.0(mavi olan) girişler ile hiçbir işlem yapamazsın. Usb 2.0 yada E-Sata girişinden format atmayı dene. Usb 3.0lar ancak sürücüsü yüklenmiş bir işletim sisteminde çalışır. Bios ekranında iş yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zagor88

Arkadaşım usb 3.0(mavi olan) girişler ile hiçbir işlem yapamazsın. Usb 2.0 yada E-Sata girişinden format atmayı dene. Usb 3.0lar ancak sürücüsü yüklenmiş bir işletim sisteminde çalışır. Bios ekranında iş yapmaz.

2.0 a taktım zaten

bjk; bios ayarlarını yaptım sorunsuz bir şekilde kur a kadar geliyor fakat kur a gelince usb li mause yi tanımıyor mause oynamıyor flashıda görmüyor normal olarak usb girişleri çalışmıyor gibi birşey oluyor yani
  • Kardeşim bak sen beni dinle sakın format atma win8 biraz karışık ama insan alışıyor.Eger yeni aldıysan ve win8 kuruluysa optimizelidir yani atıyorum 1,3gb ram yiyorsa win7 1,6 gb ram yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: Bthn39

Orijinalden alıntı: Zagor88

Arkadaşım usb 3.0(mavi olan) girişler ile hiçbir işlem yapamazsın. Usb 2.0 yada E-Sata girişinden format atmayı dene. Usb 3.0lar ancak sürücüsü yüklenmiş bir işletim sisteminde çalışır. Bios ekranında iş yapmaz.

2.0 a taktım zatenBenim bildiğim %100 emin değilim ama yeni seri üzerinde kendiliğinden win8 işletim sistemi bulunan makinelerde biosta win8 den başka işletim sistemi kurulması engellenmiş. Bunu biostan ayar yaparak düzeltemezsin ancak bir bios editörü bulup datalardan engelleyen kodları kaldırman gerekli. Ben böyle biliyorum. Ayarla olacağını sanmıyorum.
  • vallaha arkadaşlar asus win8 bir laptop arkadaşımındı bana win 7 yüklememi rica etti.
    bende bu gpt olaylarından falen hiç haberim yoktu. normal bir şekilde atacağımı zannederken süprizlerle karşılaştım atamadım.
    kendi pcmde ssd olduğu için parted magic programını biliyordum.
    oradan sağlam bir secure erase attım.(normal katı harddisklerde 3 saati buluyormuş felç oldum ssdde ne güzel 5 dk)
    3saatlik eraseden sonra farkettimki seçenekler arasında gpt yapıyı yıkan bir seçenek varmış ve 2 saniye sürüyürmuş :D
    şu anda pcye hiçbir bios ayarı yapmadan win7i yüklüyorum bilgilerinize. sorusu olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.