Şimdi Ara

Wilson Audio Sasha - Octave Audio Mono Block Amp- Aurender S10 - - -Demo İzlenimlerim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eldeki sistemlerimi sürekli değiştirmekten sıkıldığım için hepsini sattım yakın zamanda yeni alacağım sistem ile de uzunca bir süre geçirmeyi planlıyorum sadece Av-711 ile kala kaldım ve enteresandır hayatımın en büyük downgrade'i olmasına rağmen sıkılmadım dinlettiriyor da kendini bu botslar (ki cidden fena da değiller sonuçta hybrid yapıda pre katı 6N1 - 6N2 lambalı 25 watt AB class stereo yükselteç ne kadar kötü olabilir ki)

Geçen hafta yavaştan sistem deneme zamanı geldi diyerek Duet Audio'ya gittim misafirperver ve işinin ehli insanlar aynı zamanda da müthiş bir demo ofisi kurmuşlar....Yarland lambalı serisinden üç farklı model dinledikten ve beğendikten sonra Dual mono block octave 130'lar ve Aurender S10 Music Storage - ile Wilson Audio watt Puppy'lerin yeni versiyonları olan Sasha'ları dinledik sistemin içindeki kabloların fiyatı bile buradaki çoğu hifi sistemden daha pahalı... Ama böyle sistemlerin piyasada olması ve fiyatının toplamda 80.000 usd olması diğer f/p ürünlerinin fiyatından ötürü veya çin işi oldukları için kötü olacakları anlamına gelmiyor...Sashaları dinledikten sonra ne ağzım açık kaldı ne de gözlerim yerinden fırladı bugüne kadar çoğu kez bu seviyelerde başka ürünler de dinledim ama ister inanın ister inanmayın her zamanki düşüncem değimedi Wilson Audio'lara o kadar paralar vermezdim dedim kendi kendime...ilk olarak wilson audio watt-puppy dinlediğimde de bu muymuş demiştim Sashalar ile de yine bu şekilde düşündüm...Tamam ciddi anlamda bir gövde ve sahne ile karşı karşıya kalıyorsunuz vücudunuzun heryerinde hissediyorsunuz çalan parçaları ama maalesef ruhsuz bir sunum gibi algıladı kulaklarım watt-puppy lerden sonra yine ikinci kez....Burada hep şundan bahsettik Hifi işinde belli bir basamaktan sonra diğer basamaklara çıkabilmek için yani gerçekten HiEnd'e girebilmek için ve o sınıfta ilerleyebilmek için deliler gibi para harcamamız gerekiyor ki bir önceki sistemimizle aradaki farkı rahatça hissedebilelim....

Bu arada bir dip not: Lambalı ampli almak isteyip seçenek bulamayanlara kesinlikle ve kesinlikle Yarland ürünlerini dinlemelerini tavsiye ederim Çindeki büyük üreticilerden biriler ve bu işte gerçekten iyiler...Ben üç farklı model dinledim ve üçü de kendi kategorisinde performanslarıyla insana "nasıl yani" dedirten ürünler...En küçük üyesi bile 12 watt olmasına rağmen en az 90 db'lik bir hoparlör ile müthiş zengin ve sahneli çalabiliyor...Diğerlerinde de kullanılan transformatörlerin ve lambaların değişmesiyle büyümesiyle ağırlaşmasıyla sesteki otorite artıyor kalite öyle hemen tavan yapmıyor....Model One ise kesinlike favorim oldu....18 watt a kadar Class A dinleyebiliyorsunuz....Bunun için bir switch var cihazı kapatıp class A moduna almanız yeterli....İşte o zaman bazı detayların keskinleştiğini arttığını net anlıyorsunuz....Class AB den Class A'ya geçtikten sonra aynı şarkıda Islık çalan adamın ıslığı keskinleşip daha net hale geliyor aleni olarak mikro detay zenginliği var bu modda hem de müthiş bir torkla..

Bir dip not daha: Yarland lambalıları Accuphase DP-78 ile denedim (12.000 euro değerinde bir cd-çalar) denemez olaydım....Bir kere Accuphase ile sesin kaynağının nerede olduğunu kestiremeyebilirsiniz ses tamamen 3d oluyor ve hoparlörler odanın içinde kayboluyorlar yani sağdan soldan yukarıdan aşağıdan her yerden eşit oranda frekans alıyorsunuz....Daha sonra Yarland ampliler ile Accuphase birlikteliğinin haksızlık olduğunu söyleyip mevcut setup'ı Marantz'ın orta halli bir SACD ile değiştirdik ve işte o zaman 12.000 euro luk bu cihazın sese olan inanılmaz etkisini bir kere daha anladık.....Marantz ile Yarlandlar yine çok iyiydiler ama sesin kaynağının artık karşımdan geldiğini hissedebiliyordum bu direk oradaki herkesin dikkatini çekti....27.000 tl'lik bir cd çalar almayı düşünmediğim için aklımdan hemen çıkarmak istedim ama hala bunu yazabiliyorsam demek ki çıkaramamışım demektir :)

Uzun lafın kısası piyasada hakkı yenilen ve hakkı fazlasıyla verilen cihazlar markalar var....Mesela hakkı yenilenler arasında Yarland Lambalıları hakkı fazlasıyla verilenler arasında ise Wilson Audio ları gösterebilirim :) ......Her zaman demo yapmakta fayda var...Güzel bir gündü ve izlenimlerimi kısaca sizlerle paylaşmak istedim.. Fakat her zaman paylaşımlarımın sonuna yazdığım gibi bunlar "bana özel" düşüncelerdir lütfen fikrinizi yazacaksanız bu son cümlemi dikkate alarak yazınız..

saygılar
    atalayalper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 29 Aralık 2012; 2:48:27 >

• Wilson Audio Sasha

Wilson Audio Sasha - Octave Audio Mono Block Amp- Aurender S10 - - -Demo İzlenimlerim..

Octave Mono Block Tube Amp

Aurender S-10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 29 Aralık 2012; 3:00:18 >

• Aynı setup'ı Pikap bağlı iken ben de dinlemiştim. AURENDER geldiğinden beri uğrayamadım. Kullanılan prenin OCTAVE PHONO Pre olduğunu varsayarak AURENDER 'a hangi DAC bağlıydı? Bildiğim kadarıyla AURENDER sadece transport.
    Bu bilgi ışığında yorumlamak isterim.
    Ben bu setup ı pikap ile dinlediğimde çok etkilenmiştim burada DAC çok fark edecektir o sebeple sordum....
    İzlenimleri paylaştığın için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wilson ve octave cok dogru bir eslesmemidir bilemiyorum. Wilson larin sesini bende begenmiyorum. Bana buyuk amerikan evlerinde country muzik dinlemek icin yapilmislar gibi geliyor :) karan ile hoparlorun hakki daha verilebilirdi ve sonucta daha pozitif olabilirdi belki. Lambali konusu ise ayri bir sikinti. Kondo disinda olur dedigim bir lambali olmadi. Ref610 lar, yeni 250 ler gibi iyi setuplar dinlememede ragmen bence yeterli degiller. Belki iyi bir ss power ve iyi bir lambali pre olabilir, ama yinede ille lambali flavorsa kaynakta cozmekmdaha dertsiz gibi. Atc dinlemediyseniz tavsiye ederim aktifi ise zaten sikinti yok, pasifi isede prat i iyi, involver bir amfi ile dinleyin. Underrate edilen bir uretici kesfedebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistem bileşenleri az çok aklımda bu şekilde kalmış...Ipad üzerinden oturduğumuz yerden kumanda ederek dinledik bazı parçaları :) Setup o kadar kalabalık ki hangi birini aklımda tutacağımı şaşırdım o yüzden diğerlerini net hatırlamıyorum aynı zamanda diğer dinletinin hazırlıkları yapılıyordu aklım bir yandan da oradaydı ufak ufak o tarafı da izledim neyle bağlıyorlar neye bağlıyorlar vs..o yüzden wilson sasha setup'ını çok detaylı inceleyemedim..

Bu arada Altan sana wilsonlar konusunda katılıyorum garip bir havada kalmışlık söz konusu anlayamadım ses fazla sıcak değil müzik sizi içine çekmiyor hatta biraz soğukça....Hatta Yarland Model One ile Phonar Veritas p4 floorstandı birlikte dinledim (2300 tl civarında bir hoparlör) kulağıma bass uğultusu haricinde daha sıcak geldiler....Wilson ve Octave eşleşmesi doğru eşleşme olmamış olabilir hemen olumsuz konuşmak da istemiyorum farklı şekillerde denemek lazım senin de dediğin gibi..

Altuğ bey ve Barış bey işlerinde epey bilgili ve ilgili kişiler ve ilk etapta arkadaş canlısı olan insanlar aynı zamanda da samimiler..

Eray Yarland konusunda Model One kesinlikle düşünülmesi gereken bir cihaz keza fv34b de öyle hatta senin söylediğin küçük 12 watt lık fv34c de...Ama o biraz güçsüz kalabilir yoksa kalite ve sahne konusunda diğelerinden geri kalır bir yanı yok...Onu 20 m2 üstü alanlara pek önermiyorlar ama konulsa da fena olmaz.....Yine de düşünülecek cihaz Model One ve FV34C (Shuguang el-34 lamba - claritcap capasitans - alps potansiyometre - gerçek ağaç ön panel vs..var cihazda) yabana atılmayacak kadar da gövdeli çalıyor ve torklu bir sesi var.. Alt ses kademelerinden başlayarak rahatça hissediyorsunuz bunu..

Bir dipnot daha orada şu anda yeni sahibini bekleyen bir Elektrocompaniet Prelude Psf-1 (piano black) var cidden düşünülmesi gereken bir hoparlör..

Elektrocompaniet Prelude psf-1

Phonar Veritas P4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 29 Aralık 2012; 14:20:37 >

• KEF Blade dinlediniz mi?
    Karşısında Sonus Faber AIDA olduğundan kendini oracıkta doğrayı verdi

şaka bir yana güzel hoparlör ...

accuphase dp78 sisteme sınıf atlattırmış demekki.
    benim sistemde dp77 takla attırdı

burda bahsi geçen altuğ bey için malesef ben aynı duyguları paylaşamıyorum

cd çalar aradığım dönemde mekanı ziyaret etmiş ve soğuk karşılama baştan savma vs.. tavırlarla karşılaşmıştım.

Audio/Video: Amfi:Denon AVR-X3400H, MasterSound Evo 845, Front :PMC Twenty5 23, Monitor Audio Shadow50 /25 -Sub:JL Audio E-112 - Player: Teac NT503 Streamer Dac, Himedia Q10 Pro 4k Medya Player, PlayStation 4 pro, Sony UBP-X700 4K UHD Bluray Player, Proj./Perde : EPSON EH-TW9100W; FULLSCREEN 221x125 cm Fixed Frame Perde TV: Sony 65XF9005 4K UHD Kablo: Vovox İnitio Speaker Cable 2x3,5m - AR Referance 2x5m Speaker Cable, Inakustik Star Speaker Cable - Audioquest Sub-3 Subwofer Cable - Optirius Power Cord ve Silent Wire Seri8 Power Cord - Accuphase ASL-15G - QED Reference Digital Coaxial Audio Cable 3m - Techlink Wires XS ve Wires CR interconnect cable , Monster, Hama, AR, TTAF HDMI digital interconnect cable - Monster HTS-1000 ve AQ Niagara 1000 Akım Korumalı Priz

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Ben dinledim.
    Karşısında Sonus Faber AIDA olduğundan kendini oracıkta doğrayı verdi

şaka bir yana güzel hoparlör ...

Bir kac farkli setup ile ve hicbiri tatmin edici degildi. Aida larin oldugu odada dogru bir match bana gore yoktu. Hoparlor o match ten daha iyi caliyor, ancak f/p beni tatmin edecek gibi degildi.

Sn. Hidefman, Tad lari hic dinlemeyini insanin tadi tuzu kalmiyor.

• Sanırım hiçbir zaman bir hoparlöre 120.000 € verecek kadar zengin (buraya başka sıfatlar da yazılabilir) olmayacağımdan TAD 'ım hiç kaçmayacaktır Sonuçta yolda bir Ferrari yanımdan geçerken camı açıp o güzel melodiyi dinleyenler denim
    Hoparlör için yabancı sitelerdeki tüm incelemeleri araştırdım. Ve dinleyince evet bu dedim.
    Hoparlörü seçipte amfi de böyle kararsız kalmak biraz da canımı sıktı. Bir yandan da abimin bu paralara ev alır kiraya verirsin ne yapacaksın diye sıkıştırması olmasa daha kolay karar vereceğim ama :)

Octave V70SE kullanan varsa genel olarak kalitesi ve özellikleri hakkında kısaca bilgi verirse memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

Düet Audio'da Sonus Faber Cremona M ile Octave V70SE eşleştirdik.
    Lambalı tercih etmiyordum ama sesi hoşuma gitti.
    Altuğ bey gerçekten iyi ilgileniyor. HIFI/HIEND konusunda çok fazla bilgi ve tecrübemin olmayışı da kararsız kalmam da etkin.
    Hoparlör için yabancı sitelerdeki tüm incelemeleri araştırdım. Ve dinleyince evet bu dedim.
    Hoparlörü seçipte amfi de böyle kararsız kalmak biraz da canımı sıktı. Bir yandan da abimin bu paralara ev alır kiraya verirsin ne yapacaksın diye sıkıştırması olmasa daha kolay karar vereceğim ama :)

Octave V70SE kullanan varsa genel olarak kalitesi ve özellikleri hakkında kısaca bilgi verirse memnun olurum.

Ustat hepi topu 10k anfi ile hoparlör. 10k ya satılık daire varsa bi düzüne almak isterim. Abinizden yardım bekliyorum

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Haksızmiyim

A/V Sistem: Samsung 75’’ QLED TV / Panasonic PT-AT6000E Projeksiyon / Projektorpark 235x132 Gold (Motorlu) / Sonic Frontiers Line 1 Pre-Amp. / Vincent SP-T800 Power Amp. / Yamaha RX-V2067 AVR / Apple TV 4K / Allo USB Bridge Signature / Gustard X16 DAC / D-Smart HD PVR / Turkcell TV+ / Monster Power Center HTS-5100 / Logitech Harmony Utimate Remote / Speaker (Front: Monitor Audio PL200 - Cen.: Wharfedale Jade C2 - Surr.: Focal Sib Jet Black - Sub.: ....) / Kablolar (Speaker: Van den Hul, TTAF - HDMI: Chord, Paugge - Interconnect: Wireworld, Oehlbach, TTAF - Power: Lookab Optirius) / Truenas PC / APC SUA-1000i Smart-UPS
  • azazel85 A kullanıcısına yanıt
    Octave için bir şey diyemiyeceğim ama amfideki kararsızlığınızı arttıracak bir öneri de ben yapayım
    Hem madem gönlünüzde lambalılardan yana;
    Yakın zamanda Sonus Faberlerin yeni modellerini dinlemek için gittiğim extrem audioda hem Olimpica hem de cremonayı AR VSİ75 ile dinledim ve AR VSi75 i de çok beğendim. Bütçe dahilinde bu ve daha güçlü AR lambalı amfileri de düşünebilir ve listenize ekleyebilirsiniz kanımca. Hem de gidip dinleme imkanınız var
    Audio/Video: Amfi:Denon AVR-X3400H, MasterSound Evo 845, Front :PMC Twenty5 23, Monitor Audio Shadow50 /25 -Sub:JL Audio E-112 - Player: Teac NT503 Streamer Dac, Himedia Q10 Pro 4k Medya Player, PlayStation 4 pro, Sony UBP-X700 4K UHD Bluray Player, Proj./Perde : EPSON EH-TW9100W; FULLSCREEN 221x125 cm Fixed Frame Perde TV: Sony 65XF9005 4K UHD Kablo: Vovox İnitio Speaker Cable 2x3,5m - AR Referance 2x5m Speaker Cable, Inakustik Star Speaker Cable - Audioquest Sub-3 Subwofer Cable - Optirius Power Cord ve Silent Wire Seri8 Power Cord - Accuphase ASL-15G - QED Reference Digital Coaxial Audio Cable 3m - Techlink Wires XS ve Wires CR interconnect cable , Monster, Hama, AR, TTAF HDMI digital interconnect cable - Monster HTS-1000 ve AQ Niagara 1000 Akım Korumalı Priz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Altuğ bey gerçekten iyi ilgileniyor. HIFI/HIEND konusunda çok fazla bilgi ve tecrübemin olmayışı da kararsız kalmam da etkin.

Ustat hepi topu 10k anfi ile hoparlör. 10k ya satılık daire varsa bi düzüne almak isterim. Abinizden yardım bekliyorum

Hoparlörlerin nakit fiyatı 8400 Euro
    Amfi için ise ortalama 6000 Euro
    Dac için ise 2000 Euro

Yani 10k ya böyle bir sistem dizilemez bence. 10k fiyata nerden ulaştınız merak ettim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Hoparlörlerin nakit fiyatı 8400 Euro
    Amfi için ise ortalama 6000 Euro
    Dac için ise 2000 Euro

Yani 10k ya böyle bir sistem dizilemez bence. 10k fiyata nerden ulaştınız merak ettim.

Bahsettiginiz duet te 5000 Euro cremona m vardı gitti iseniz gormuş sunuz dur buyrun aşağıda link

http://www.mobile.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=10&ID=20876&arc=0

5000 e veriyorlar octave icinde 4000 Euro lara defalarca el değişti bilgin olsun hemde black box li

Yani dediğiniz gibi degil o fiyatlar sisirilmis fiyatlara dikkat esın

Ya sıfır fiyatı Yada liste fiyatı
    Umarım merakınız i giderdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 1 Aralık 2013; 21:26:36 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.