Şimdi Ara

Wifi ve güvenlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Benim bilgisayarım masaüstü ve modemim kablosuz. Bilgisayarıma kabloyla bağlı tabi ki. Ve ben bu interneti bir komşuyla paylaşıyorum. Onun bilgisayarı da masaüstü, onun modemi de kablosuz, benim modemden kablo çektiler. Onun modeminde şifre yok, becerememiş şifre koymayı. Benimkinde şifre var ama son 2 gündür hiçbir şekilde wifi kullanmama rağmen wifi ışığı yanıp sönüyodu. Şifreyi değiştirdim, düzeldi. Sonra tekrar başladı. Tekrar şifre değiştirdim şu an sorun yok. Sanırım birisi internetimi wifi'ımı kullanıyordu. Güvenlik açısından bilgisayarımda bir sorun olur mu? Yani kablosuz modeme kabloyla bağlı bir masaüstü bir bilgisayar, bu wifi'ya bağlanan başka bir bilgisayardan virüs vs. alabilir mi? Workgroup olarak ayarlamıştım sanırım bilgisayarı en son formatladığımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Molookus -- 4 Kasım 2012; 17:52:16 >

• Bir de bugün yine wifi'ım kullanıldı. Şifre değiştirdim, kendi kendine ADSL adım ve şifrem de değişti wifi şifresini değiştirince. Böyle olmuyodu sapıttı gitti. TTNET'ten mesaj geldi telefonuma, ayarlarınız yapıldı diye.
    Neden sürekli şifre değiştirmeme rağmen wifi'ım kullanılıyo?! Trojan falan mı var her değiştirdimde görüyo?
    Ve aynı internete kabloyla bağlı (iki modem de kablosuz) iki masaüstü pc arasında dosya alışverişi olur mu virüs vs.? Ya da ben masaüstü kullanıyorum, kablosuz modemime biri laptop'tan bağlanırsa o laptopla benim pc arasında bir dosya aktarımı vs. mümkün mü?
  • dıger modeme sıfre koymadıgınız surece agınız cıddı derecede tehlıke altında olmaya devam edecek.
    Her ıkı modemede sıfre koyun ve wpa kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen virüsten dolayı da internet ışıkların yanıp sönebiliyor bundan da olabilir bilgisayarına bi tarama yapmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

dıger modeme sıfre koymadıgınız surece agınız cıddı derecede tehlıke altında olmaya devam edecek.
    Her ıkı modemede sıfre koyun ve wpa kullanın.

peki bu tehlike benim masaüstü bilgisayarımı da etkileyecek mi?
  • aynı networkde oldugun icin etkiler tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu wireles ışığının yanıp sönmesi sadece kullanıldığı anlamına gelmez.

ben çok işlek bir yerde oturuyorum ve cihazıma el yapımı omni anten taktım dolayısıyla her gören kafasına göre şifre deniyor ve bu sırada ışıklar yanıp sönüyor

kullanıp kullanmadıklarını en iyi modem arayüzündeki bağlanan istemciler kısmında görürsün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Network ve Güvenlik
    geçen yıl açıldı
    Wifi güvenlik cihazı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorum olmaz be yaw devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

hocam bu wireles ışığının yanıp sönmesi sadece kullanıldığı anlamına gelmez.

ben çok işlek bir yerde oturuyorum ve cihazıma el yapımı omni anten taktım dolayısıyla her gören kafasına göre şifre deniyor ve bu sırada ışıklar yanıp sönüyor

kullanıp kullanmadıklarını en iyi modem arayüzündeki bağlanan istemciler kısmında görürsün

Nereden bakabilirim buna? Benim modem exper. Arayüzüne girdim, orda nerede bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Molookus

quote:

exper değildir o ttnetin verdiği modem üstüne exper yazmışlardır.

genellikle "lan" ve "kablosuz ağ" sekmelerinden öğrenilir ama modemini bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

genellikle "lan" ve "kablosuz ağ" sekmelerinden öğrenilir ama modemini bilmiyorum

Kablosuz kısmında "maksimum istemci" yazıyor ve karşısında 16 diyor. Onu 1 yapsam, sadece telefondan ben girerim değil mi? Onun dışında "istemci" yazan bir yer yok çünkü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kablosuz kısmında "maksimum istemci" yazıyor ve karşısında 16 diyor. Onu 1 yapsam, sadece telefondan ben girerim değil mi? Onun dışında "istemci" yazan bir yer yok çünkü.

hocam onu 1 yapın sadece siz bağlanın.

bağlanmaya çalıştığınızda bağlanmazsa başkası yerinize bağlanmış demektir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.