Şimdi Ara

wifi hızını artırmak (laptop) için bir yöntem var mı? (ss eklendi) -- MODEMİ ODAMA TASIDIM HALA PING (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Senin sorunun mesafe olduğu için 5ghz senin hiç işine yaramaz boşuna alma. 5ghz ping düşürüyor ancak sinyalin iyi olması şartı ile mesafe fazla olunca daha beter olur.

Önce wifi güçlendiriciyi kapat. Telefonuna wifianalyzer yükle. En sağlıklı kabalık olmayan kanalı bul. Modemde 20Mhz bant genişliğini seç, bu kanala ayarla, sonra ping testi yap. Sonra aynısını wifi güçlendiricini açıp onda uygula, sonra yine ping testi yap. Arada güçlendiricinin olması pingi arttırabilir, sinyal iyi olsa bile ping girer, ama sinyalin kötü olmasından daha iyi olabilir. Modemle güçlendirici şifresini aynı şifre yap ve aynı yöntem olsun. USB 3.0 cihaz varsa laptopuna bağlı kapat, bir de bluetooth cihazları kullanıyorsan bunları kapalı tut.
  • Ethernet kablosu dışında yapılabilecek hiçbir çözüm gözükmüyor hocam. Ailenle konuş gizli bir şekilde çekebilirsen öyle çekmeye çalış kabloyu.
  • En temizi ve ucuzu Cat6 kablo almak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem uzak kosedesin aktif olarak sen kullanacaksan modemi odana yakinlastir. Imkanin yoksa da en saglisi ethernet kablosu ile baglanman.

Baska cozumler de var sana uymaz gibi : WIFI6 modulunu satin alip kendin bile degistirebilirsin .

300 mbps yani N serisi Router alman saglikli tercih olmamis :/ . Sinyal laptopunda full gosterse de Wireless N olmasi yani WIFI4 kategorisinde olman ile bastan geride kalmissin.

Bence iade et. Kablo ile baglan pin dahil hizin neyse sonunda kadar alirsin ....
  • odanıza ethernet kablosu çekin hocam fazla masraf tutmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatsune Miku -- 14 Nisan 2020; 6:30:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Tabi iyleşir hocam 5ghz kullan ping falanda kalmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamın modem zaten 2.4 lük. O mesafeden 5ghz olsa bile daha kötü olur bağlantı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Eğer wifi yeterince çekiyorsa bilgisayardan wifi roaming sensitivity ayarını low yaparsanız ping bir nebze düşer.

Ağ genişleticiyle modem arasına kablo çekmek cihazın modem benzeri görev yapmasını sağlar eğer cihaz uyumlu ise olumlu etkisi olur.

Wifi channel dediğimiz bir olay var en az kullanılan kanala geçiş yaparsanız ping biraz daha azalır. 5ghz en iyi seçenek bu arada.

Ve dereceli maçlara gece girmek bunlar arasında en ucuz ve etkili olan yöntem. Benim pingim gündüz 130 gece 3 civarında 70'e iniyor sırf bu yüzden gece kuşu oldum

edit: hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
    Teşekkür ediyorum o halde cat6 ethernet kablosu alayıp deneyeyim. 200-300 lira modeme vermektense ilk olarak 30-40 liraya kablo ile işi halletmeye çalışırım o halde.

Bu gidişle ben de gece kuşu olacağım

Win10 kullanıyorum

Edit: Bu arada sensitivity ayarını nasıl yapabilirim hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 14 Nisan 2020; 10:46:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6C63AE3BB

Modemin yeterli gayet. Aynısını kullanıyorum bende modem ve turktelekom. Yandaki odadan 28 ms alıyorum lolde. 1 kişi daha kullanınca dizi vs izleyince problem yok. Ama 2 kişi video izlerse pert oluyor ping sabitlenmiyor. Temizinden ethernet kablosu çek yada modemin yanına kurul. Genişletici pingi dahada artırır bence mantıken. Modemin yerini değiştirme şansın yok mu. Başka odada telefon kablosu takacak yer varsa oraya çek. Herhalükarda wifi 2den fazla kullanımlarda ping sorunu yaşayacaksın kesin çözüm için lan kablosu çekmek şart.
    Odamda sabit telefon girişi için yer var tam masamın yanında. Hiç denememiştim telefon ve modemi olduğu gibi odama taşıyabilirim muhtemelen. Birazdan deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Madem uzak kosedesin aktif olarak sen kullanacaksan modemi odana yakinlastir. Imkanin yoksa da en saglisi ethernet kablosu ile baglanman.

Baska cozumler de var sana uymaz gibi : WIFI6 modulunu satin alip kendin bile degistirebilirsin .

300 mbps yani N serisi Router alman saglikli tercih olmamis :/ . Sinyal laptopunda full gosterse de Wireless N olmasi yani WIFI4 kategorisinde olman ile bastan geride kalmissin.

Bence iade et. Kablo ile baglan pin dahil hizin neyse sonunda kadar alirsin ....
    Bana kalsa ethernet kablosun baştan çekeceğim de (hatta paketi yenileyip 50-60 lira daha verip dertsiz tasasız kullanırım ama) ailem evin içinde boylu boyunca uzanan bir kablo istemiyor. Ben de 1 sene sonra mezun oluyorum aile yanı mı kalacağım yoksa çalışmaya başka şehire mi gideceğim belli değil. O yüzden çok ısrar da edemiyorum.

Teşekkür ediyorum.

O zaman idare edeceksin. Su aralar baska onceliklerin olmali . Basarilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

O zaman idare edeceksin. Su aralar baska onceliklerin olmali . Basarilar.
    Tekrardan merhaba
    Modemi odama taşıdım bilgisayarın yanında olmasına rağmen 180 ping gözüküyor. Şuan benden başka kullanan yok interneti. Sebebi ne olabilir hocam?
  • yukarı

Turk telekom sabit internet hattı telefonları açmıyor.
  • Evdekiler kullanıyordur neti.Gece ping düşüyorsa tek açıklaması bu.Kablo takmaktan başka çare yok.Bi arkadaşım var kendisinde 50 megabit internet var wifi kullanıyor 25 megabit alabiliyor.Evdekiler telden kullansa bile ping olmuyor ve modem dolabın içinde olmasına rağmen.Yani önemli olan internet hızı bu wifi konusunda.Birde modemin ayarlarından kanal değiştirerek deneyebilirsin.Kanal 13ü dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 14 Nisan 2020; 14:19:22 >
    Windows update sıkıntı çıkarıyor olabilir. Bunu kapatınca benim ping 20-30 ms azalıyordu.

Bina içi hat sıkıntılı olabilir, kablolar kalitesiz veya kırık olabilir.

Hâlâ wifi bağlıysa normaldir kablolu deneyin.

Modem ısınıyor olabilir.

Modemi odaya taşırken kabloyla ek yaptıysanız ek yerleri ping yapar.

Telefon internet tek kablo üstünden geliyorsa ayırmak için bir aparat gerek yoksa ping yapar.

Bahsettiğim aparat kalitesiz ise o da ping yapar.

Arkada Microsoft store, Windows update, bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetri hizmetleri açıksa ÇOK gecikme yaşanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scalh -- 14 Nisan 2020; 14:55:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun çözümü bu değildir belki ama, gamerlar arasında genel bir kural vardır ki ; wifi ile oyun oynanmaz. Oyun oynama gayesi güdüyorsanız o ethernet kablosunu çekeceksiniz. Bağlantınızı stabil tutmanın daha kesin bir yolu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Tekrardan merhaba
    Modemi odama taşıdım bilgisayarın yanında olmasına rağmen 180 ping gözüküyor. Şuan benden başka kullanan yok interneti. Sebebi ne olabilir hocam?

Alıntıları Göster
    kanka modemi yanına çektiysen eğer modem kutusundan çıkan kısa ethernet kablosu vardır onu kullanmayı denesene.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.