Şimdi Ara

wifi hızını artırmak (laptop) için bir yöntem var mı? (ss eklendi) -- MODEMİ ODAMA TASIDIM HALA PING

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modem oturma odasında ve benim odam evin en uzak köşesinde. İlk başlarda sinir krizi geçiriyodum. Oyunlara girmeyi bırak sitelere bile girmiyordu, sonra TP-link 300mbps wifi güçlendirici alıp koridorun ortasına taktım. Şuan wifi olarak ona bağlıyım;fakat orası da uzak geliyor sanırım. Özellikle oyunlar pingim garanti 100-150 arası. Bzen 200'lerden aşağı inmez. Gece 1-2 gibi belki 80-90'lara düşüyor.

İnternet paketimiz Ttnet 16mbps. Ailemin yanında kalıyorum onlar ekstra para vermeye yanaşmaz. Bana kalsa baştan Turknet yaptırırdım. Mevcut durumda kullanabileceğim bir yöntem var mıdır?

EDIT: SpeedTest ekledim; fakat oyunlarda bu verimliliği göstermiyor neden bilmiyorum
    wifi hızını artırmak (laptop) için bir yöntem var mı? (ss eklendi) -- MODEMİ ODAMA TASIDIM HALA PING

EDIT: Güncel modemim bu (300mbps yazıyor)
    modem resmi

SON EDIT: Merhaba herkese tekrardan
    Az önce modemi ve telefonu odama taşınmış bulunmaktayım; fakat oyunlarda 180ping çıkıyor hala. Çözebilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 14 Nisan 2020; 13:23:19 >

• modemi yanına çekmenin bir yolunu bul.
  • Ethernet çek odana başka çaresi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5ghze geç.
  • Kac metrekare evde oturuyonda wifi diger odadan cekmiyor?
    Bende belki ttnetin en dandik modemi vardı o bile 100 metrekare evde her odadan cekerdi
    Villadami oturuyon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Kac metrekare evde oturuyonda wifi diger odadan cekmiyor?
    Bende belki ttnetin en dandik modemi vardı o bile 100 metrekare evde her odadan cekerdi
    Villadami oturuyon
    200 küsur metrekare villa değil apartman sitesi
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Her evin dizaynı, duvar kalınlığı aynı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
    az önce derece maçında pingim 350 idi
  • yukarı
    ethernet dışında bir yöntem var mıdır? 3-4 aylığına aile yanındayım
  • Varsa 5ghz kullan yoksa ethernet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu hakkında Mesut Çevik video hazırlamıştı yakın zamanda bir izle istersen bir konuya çağırayım umarım doğru nicki seçtim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyrazispir12

Varsa 5ghz kullan yoksa ethernet
    ethernete geçmem için salondan odama baya uzun bir kablo çektirmem lazım. Şu an pek mümkün değil; fakat 5ghz modem düşünebilirim.

Marka/model tavsiyeniz var mıdır? Fiyatı yüksek olmazsa iyi olur sonuçta öğrenciyiz
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Hocam xiaominin bi tane vardı modeli aklımda değil fiyatı yaklaşık 200TL o sizin işinizi görür

• yukarı kaldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyrazispir12

Hocam xiaominin bi tane vardı modeli aklımda değil fiyatı yaklaşık 200TL o sizin işinizi görür
    Tamamdır hocam bu arada evdeki 300bmps klasik Türk telekom modemiymiş

dediğin ürün şu sanırım 1167mbps diyor yani düz mantık en azından 3-4kat daha iyi çekmesi lazım değil mi? fakat bende ayrıca menzil genişletici var koridorun ortasında. Ordan bağlıyorum bilgisayarı yine de internet hızı iyileşir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 14 Nisan 2020; 1:16:50 >

• modemden odaya kablo çekmek ya da şu ağ genişleticilerinden kullanmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

modemden odaya kablo çekmek ya da şu ağ genişleticilerinden kullanmak
    Ağ genişletici olmasına rağmen böyle güncel modemin üstüne baktım 300mbps diyor bunu 1100-1200mbps olanlar ile değiştirsem acaba ping tamamen ortadan kalkar mı? 200-300 lira fiyatları var. Zaten öğrenciyim zar zor para geçiyor elime.

En son çare kablo çektireceğim bu virüs olaylarından sonra ama bakalım
  • Hocam en temizi kabloyu çekin, boşuna masraf yapmayın.

• Eğer wifi yeterince çekiyorsa bilgisayardan wifi roaming sensitivity ayarını low yaparsanız ping bir nebze düşer.

Ağ genişleticiyle modem arasına kablo çekmek cihazın modem benzeri görev yapmasını sağlar eğer cihaz uyumlu ise olumlu etkisi olur.

Wifi channel dediğimiz bir olay var en az kullanılan kanala geçiş yaparsanız ping biraz daha azalır. 5ghz en iyi seçenek bu arada.

Ve dereceli maçlara gece girmek bunlar arasında en ucuz ve etkili olan yöntem. Benim pingim gündüz 130 gece 3 civarında 70'e iniyor sırf bu yüzden gece kuşu oldum

edit: hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scalh -- 14 Nisan 2020; 1:50:52 >
  • Modemin yeterli gayet. Aynısını kullanıyorum bende modem ve turktelekom. Yandaki odadan 28 ms alıyorum lolde. 1 kişi daha kullanınca dizi vs izleyince problem yok. Ama 2 kişi video izlerse pert oluyor ping sabitlenmiyor. Temizinden ethernet kablosu çek yada modemin yanına kurul. Genişletici pingi dahada artırır bence mantıken. Modemin yerini değiştirme şansın yok mu. Başka odada telefon kablosu takacak yer varsa oraya çek. Herhalükarda wifi 2den fazla kullanımlarda ping sorunu yaşayacaksın kesin çözüm için lan kablosu çekmek şart.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.