Şimdi Ara

WELLBUTRİN XL İLE SİGARAYI BIRAKMA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
68.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...
    13 eylül de sigara bırakma polikinligine gittim.. doktor wellutrin xl 150 mg ilaç yazdı 5. gün sigarayı bırak dedi . 13 gündür ilacı kullanıyorum herhangi bir etki veya yan etki hissetmedim dolayısıyla sigarayı bırakamadım. 23 eylülde doktor tekrar randevu verdi, ilacın etkisinin olmadığını söyledim nikotin bandı kullanmamı söyledi. fakat daha önce nikotin bandı kullandığım ve rahatsızlık verdiği için nikotiin bandı almadım. 15 gün sonra tekrar doktora gidicem ilacı 2 katına çıkarıcakmış ..
    WELLBUTRİN XL kullanan arkadaşlarım bu ilacın herhangi bir faydası varmı.. boşuna kullanmak istemiyorum..
    bu arada lütfen iradeni kullan gibi şeyler yazmayın.. çünkü irademi kullanabilseydim ne doktora giderdim nede kimyasal ilaç kullanırdımm..


    yardımcı olursanız çokkk sevinirim.. şimdiden tşk ederimm



  • Merhaba arkadaşlar
    bugun WELLBUTRİN XL 150 mg kullanalı tam 15, günüm
    son 2 gündür sigaradan hiç bir tat alamıyorum. bu beni bir taraftan sinir etsede ilaç etki göstereye başladığı için çokk mutluyum... sanki sigara delik , çekiyorum çekiyorum hiç bir şey gelmiyor gibi hissediyorum... ve bu durum başımı agrıtıyor.
    sigara içmek istiyorum , kendimi boşlukta hissediyorum , tutunacak dalım kalmamış gibi (bu sigara ne tuhaf bir şey yaa hayattan zevk alamıyorsun )... ama günlük sigara tüketimim azaldı...
    evde nikotin sakızım vardı arada onu çigniyorum , ve doktorun söylediği gibi sürekli elimde su şişesi var kendimi su ile geçistirmeye çalışıyorum...

    normalde günde 1 paket sigara içiyorum.. son 2 gündür günde 10 tane içiyorum... bakalım zaman ne göstericek gelişmeleri yazmaya devam edicemm..
  • 1 haftadır günde 7 tane sigara içiyorummm.....
    pisikolojik olarak sürekli saat tutuyorum ve bu durumdan artık çok sıkıldım...
    haftaya doktora gidicem .. ilacın dozunu arttırsın 300 mg yapsın sanırım ozaman tam olarak etkisini görücemm inşallah...

    hayırlısı artık....
  • Dün araba ile Ankara dan İstanbul a kadar içmedim. Kendime sınır koydum İstanbul tabelasını görünceye kadar içmeyeceğim dedim.
    Saat 1 den 4,30 a kadar içmedim ama km leri saydım valla
    Ayrıca içimden bir ses tabelayı bekleme 20 km kaldı işte geldin gibi abuk sabuk sesler geliyordu
    İçtiğim sigaralar agzımda cok kötü bir tat bırakmaya basladı....5 gün oldu başlayalı...
  • Bu ılacı ıcenlere bı sorum var : konsantrasyon artısı sagladı mı ılac ?
  • Odaklanma sagliyor ancak icinden de gelmesi gerekli
  • depresyona girme gibi bir yan etkisi oluyor mu?
  • @haker01 o özelliği iyi kullanın bence :D
    efkan değişik yan etkileri olabilir ama ilaç zaten bir antidepresan ...
  • up yapalım bakalım
  • Konuyu hortlatacagım ama son zamanlarda baya meşhur oldu bu ilaç. Tüm sigara bırakma merkezlerinde verilen bir ilaç.

    Ben 9 Ocak 2013 de Bakırköy Sinir Hast. sigara bırakma merkezine gittim ve Wellbutrin XL 300 mg verdi doktor. Bu ikinci denememdi yine aynı ilaç verildi itiraz ettim işe yaramıyor diye ama dinlemedi doktor aynı ilacı al 15 gün sonra gel bakarız sonrasına dedi. Ben ümitsiz başladım ilaca.3-4 gün sonra sigaradan tat almamaya başladım. Fakat bu sigara içmemi azaltmadı aksine arttırdı. Tat almıyordum sigaradan ama 5 dakika sonra tad almak için tekrar yakıyordum ondan da tad almıyordum ama tad alma isteğiyle tekrar tekrar yakıyordum. Buda ters bir etki yaratıyor bu ilaç bi işe yaramıyor diyorsun.

    Ama o ilaç öyle bir işe yarıyormuş ki.

    16 Ocak günü sigarayı iyice abartım. 2. paketi bitirdiğimi hatırlıyorum. Dilim sarardı, bogazımda bir agrı, balgam, nefeste darlık. O an bırakayım ben bu sigarayı en azından deneyeyim yarın bakalım dedim ve son sigaramı o gece içtim.

    Ertesi gün kahvaltı sonrası (normalde daha sofradan kalmadan sigaraya saldırırdım) sigarayı pekde aramıyorum. Saatler geçtikçe yine aynı his. Sigara istiyorum ama fiziksel değil alışkanlığın verdiği bir istek bu. Yani bu ilaç beyindeki nikotin isteği vücutdaki isteği yok ediyor. Canım sigara istiyor ama sadece alışkanlık gereği istiyor. Çayla beraber içmek istiyorsun ama alışkanlık nedeniyle yada bilgisayar başına geçiyorsun sigara istiyorsun ama alışkanlık nedeniyle. Fiziksel herhangi bir zorlanma yok. Sinirlilik hali, baş ağrısı yada diğerleri. Sadece alışkanlık isteği ve kararlıysanız buda çok sorun olmuyor.

    Doktor tavsiyesi ile bu ilacı tavsiye edebilirm. İş sizde bitiyor ama günde iki paket işen ben bugün 4. günüm daha çok tazeyim ve çok rahat ilerliyorum.

    İLAÇ SİGARA İLE BİRLİKTE KULLANILIRKEN HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR AMA SİGARAYI BIRAKIN NE KADAR ÇOK İŞE YARADIGINI GÖRECEKSİNİZ.

    O nedenle ilacı kullananlar bu ilacın sizi tiksindirip sigaradan uzaklaştırdıgını düşünüp hem ilaç hemde sigaraya aylarca devam etmeyin :) ilaca başladıktan 5-6 gün sonra hazır oldugunuz an bırakın.
  • Merhaba
    Doktorun yazmasi ile bu ilaca bende basladim bu gun 3.gun ve 5. gunde sigarayi birakmam gerekiyormus.
    Fakat bende hic bir etkisi yok gibi ayrica gereksiz bir gerginlik olustu.Ilaci kullanip faydasini gorenler tecrubelerini paylasabilirmi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tamer Sevim

    Merhaba
    Doktorun yazmasi ile bu ilaca bende basladim bu gun 3.gun ve 5. gunde sigarayi birakmam gerekiyormus.
    Fakat bende hic bir etkisi yok gibi ayrica gereksiz bir gerginlik olustu.Ilaci kullanip faydasini gorenler tecrubelerini paylasabilirmi acaba ?

    Hocam bir üstte yazmışım bak ben o ilacı ilk kullandığımda 1 ay sigarada içtim ilacıda sonra bir işe yaramıyor diye attım. 5-6 değil eğer 10. gün hazır olursan 10. gün bırak ama bırak dene ilk günkü isteğine ilaç işe yarayırmuş ben bunu bıraakırım diyorsun arkası geliyor. Ben 4. günümde yazmışım bugün 68. gün bir tek sigara bile içmedim günde 40 adet yani 2 paket içerdim...
  • Merhaba
    Acikcasi ben 4 gun biraktim ama ilacdan oldugunu sanmiyorum cunku ilaci kullanmayida ayni gun biraktim.
    Ilac beni cok gerdi ve rahatsiz etti ama bir arkadasimdacok faydasini gordugunu soyluyor.Dolayisi ile kullanacak olanlar beni referans almasinlar.
    Insallah herkes bu illeti birakir.
    Not :Sigarasiz hayat hakikatten cok guzel.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Sevim -- 3 Nisan 2013; 17:14:26 >
  • ketem e başvurdum sigara bırakmak için ve dün wellbutrin xl 150 mg olanından verdi. dün attım bi tanesini sigarıya boş olduğum zamanlarda fosur fosur içerim daha ilk günden sigara içme isteğimi giderdi. psikolojik olarak düşünüyorum ama değil sanki hapın etkisi var.. gece 2 de uyudum normalde sabah 9-10 civarı zor uyanırdım saat sabahın 7 si cin gibiyim. 7 tane farklı farklı rüya gördüm :) şaşırdım biraz neyse dolandıktan sonra 10 a kadar uyumaya calıştım nerden uyuyorsun gözler kapanınca rüyalar ark arkasına geliyor.. bu gün 2. sini attım sinir oluyorum biraz içme isteğim gitti diye sigarayı içiyorum ama boş geliyor sanki zevk alamıyorum.. doktor 12. gün sigara içmeyi bırakacaksın dedi.. ruh halime göre 12. gün yada daha erken bırakabilirim.. dikkatim biraz daha iyi oldu derse girdim 1.30 saat dersi pür dikkat dinledim önceden 30 dk sonra uykum gelirdi.. vücut yeni aldığından böyle değişik tepkiler veriyor diye düşünüyorum.. ama inançlıyım bırakacam artık sigarayı :) bi kırılma noktası oluşacak o noktadan sonra kurtuldum demeyi umuyorum...
  • Herkese merhabalar;
    Benimde 4.günüm bu hapı kullanmaya başlayalı.Sigarayı normal olarak kullanıyorum hala bir tiksinme söz konusu değil.
    Ancak insanı anormal şekilde geriyor yada bende böyle bir etki yarattı.
    Trafikteyken ve normal hayatta hiç olmadığım kadar gergin ve sinirliyim.
    Olaylara çok aşırı tepki veriyorum.Uyuyabiliyorum ama sanki uyumamışım gibi uyanıyorum..
    Umarım bu etkiler geçicidir.Sigarayı bırakmak istiyorum.
    Bırakmayı başaran arkadaşlarıda canı gönülden tebrik ederim...
    Darısı başıma İnşaallah.
  • merhaba arkadaşlar ben de ilacı 5 gündür kullanıyorum kullanmaya başlamadan doktor arkadaşıma sordum 3. günden sonra etkisini görürsün dedi ve dediği gibi de oldu dün ve bugün uzun zamandır içtiğim sigaranın tadını alamıyorum içtiğim zaman hafif bir mide bulantısı yapıyor ben 12 yıldır sigara kullanıyorum günde 2 pakete yakın sigara içiyorum
    etkisini göremeyen arkadaşlar dozunu arttırsın 300 mg geçsin
  • deprasyon için gittiğim dr wellbutrin verdi 2 aydır kullanıyorum 50 yaşındayım hiç sigara kullanmadım bu ilaçtan sonra sigaraya başladım bırakamıyorum ilginçtir ters etki yaptı dr, ma gidince söyliyeceğim
  • kullandığım wellbutrin xl 300
  • antidepresandır belki sigarayı da bıraktırabilir....
  • Ben ilacın çok faydasını gördüm, son 3 aydır sigara içmiyorum.. İlacın yan etkisi olarak sadece daha rahat ve mutlu olduğumu söyleyebilirim, konsantrasyonu arttırması konusunda pek bir etkisini hissetmedim..
    İlacı içmeye başladıktan 10 gün sonra sigaradan tat almamaya başladım, yarısını içip atıyordum.. 10-15 gün arasında tiksindiğimi hatırlıyorum ve midemi bulandırdı (ama öyle olduğunu düşünmemin de etkisi olabilir). 15.gün sonunda ağzımın tadını bozmak istemediğime karar verdim ve paket almadım, sigara içtiğimi unuttuğumu hatırlıyorum. Şu anda sanki hayatımda hiç sigara içmemişim gibi hissediyorum ve bu iğrenç alışkanlığa bir daha başlamamayı ümit ediyorum.
    Aklında en ufak bırakma fikri olan ilacı bir süre kullansın, benim düşüncem ilaç sigaradan daha zararlı olamaz yani denemeye değer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.