Şimdi Ara

WELLBUTRİN XL İLE SİGARAYI BIRAKMA (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
68.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de dün itibariyle sigarayı bırakmak için başladım. Normalde 2 paket/gün içiyordum.
    İlk gün sigarayla ilgili bir etki görmesem de; Gün içerisinde çok enerjik hissettim ve gece uykuya dalmada sıkıntı yaşadım.
    Bugünü göreceğiz.
  • Bugün 4. gün Dün 1 paketi zor içtim. Sanırım işe yarayacak.
  • Slm.2013 yili nisan ayinda ketem'e muracat ettim ve dr.zyban isimli ilaci yazdi ve ucretini cepten odeyerek aldim.Baslangicta gunde 1 daha sonra sabah aksam olmak uzere gunde 2'ye cikartmistim.kendim ve cevremdekilerin şaşkinliği ile gercekten sigera icmeme arzum baskin gelmisti ve icmiyordum.Ben ki 35 senelik ve gunde 2 pk.icen biri olmam ve sigerayi bir gün bile bırakamayan biri olarak gerçekten sonuç şaşirtici olmuştu.çok rahatlamıştim ne güzelmiş evden çıkarken eve girerken cebi yoklayıp sigera ve çakmak kontrölü yapmamak yeter yetmez hesabi yapmamak.Bu rahatlik 2014 ramazan ayına kadar sürdü ve biraz kendim biraz da çevremin tesiri ile iftardan sonra 1 sigera ile kendimi ödüllendirme ve bağımlı olmam nasıl olsa rahatlıgi ile tekrar başladim ve günde 1'ler 3-4 adete ve sonunda pakete dönüştü malesef.3-4 aydır tekrar uğraş veriyorum yine ketem yine zyban ama bu sefer ilaç tesir etmedi ve kontrolde anattım ve zyban+sigera banti kullanmaya ve tabii sigeraya da devam etmeye başladım.Bir arkadaş psikiyatri dr.na gittiğini ve adi geçen ilaci yazdığını artı olarak SGK nun ücretsiz olarak vermesi sebebi olarak şu anda well.300 mg ile başladim fakat sanırım bünye bağışıklık sağladı 15.inci gün ve günde 3-4 adet ile mücadeleye devam etmekteyim inş.galip gelen ben olurum.konu eski ve güncelliğini yitirmiş olsa da bu savaşı veren arkadaşlar için hem bilgilendirme hemde katkım olsun diyerek yazma gereği hissettim;başarılar.uzun ve cepten olduğu için imla hataları affola...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ikinci seferdir deniyorum Wellbutrin i. Daha önceki denememde bir hafta kullanımdan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum ama ilacı bırakmak zorunda kalmıştım. Ama şunu hatırlıyorum ağzımda saman gibi bir tat oluşmuştu ve sigara hiç tat vermiyordu.
    Şimdi beş gündür yine başladım ilaca , sabahları 1 adet 150 mg alıyorum, yan etki yok ama ağzımda yine o tarif edemediğim tat oluşmaya başladı. İnatla sigara içmeye devam ediyorum ama bir tanesinden zevk almaz mı insan yaw? Bırakanlar nasıl yaptı 5,7, 10 neyse gün sonra (bu garip tat oluşmaya başladığını farzediyorum) küt diye kestiniz mi? Yoksunluk belirtileri oldu mu? Daha önce ilaçsız bir hafta sigara içmedim anam ağladıydı, kabuslar, uykusuzluk, baş ağrısı, terleme falan. Bunlar yine olacak mı acaba Wellbutrin kullansam da...? Bir de ilaca ne kadar devam ettiniz?
  • wellbutrin 150 mg kullandım. Sigaradan gerçekten kurtuldum derken, kullanmaya devam ettiğimde panik atak oldum. Sonra, sigaraya tekrar başladım. Panik atak devam edince doktora gittim. İlacı kullanmayacaksın dedi. Citoles diye bir ilaç verdi. Panik atak durdu gibi. Ancak sigaraya devam... Sigarayı bırakmanın yolu milli irade... İradeni sabırla kullanacaksın. Sigara bağımlılığı beyni tamamen öldürüyor. Uyuşturuyor. Hiçbirşey istemiyorsun ve yapmıyorsun. Bu pisliğe 1 taneden birşey olmaz diyerekten başlatanların Allah belasını versin. Nikotin denen illet vucuttan içeriye girdiğinde, bir daha kurtulamıyorsun. Bunun üzerine 1 veya daha fazla paket içtiğinde artık vücut açlık gibi hissediyor ve her zaman bunu istiyor. Sigaranın verdiği zarardan dolayı hastalıklara ve tedavisi için kullanılan ilaçlara verilen para ile kaç tane hastane yapılırdı. Hükümet, derhal sigara üreten yerli ve yabancı fabrikalarını kapatmalı. İthalatına ve kaçak sigaraya yurt içine girmesine müsaade etmemeli. Bir milleti beynen ve hastalıklara yok etmek için, sigarayı üreten fabrikalar kurmak ve bu halkı bağımlı hale getirmek yeterli. Çevremde sigara içmeyen insanlar var. İnanın bunlar beynen ve fiziken çok canlılar. Sigara içenlere bakın; uyuşuk, bitkin ve üretken değiller.
  • 1.ci kutu ilaç bitti ve 2.kutuyu aldım.Dr.nasıl gidiyor dedi bende hocam ne kadar çabalasamda günde 3-4 adet içmeden duramıyorum dedim ve dr.iyi yoldayız ilaçtan önce en az 1 pk ise gelişme ümit verici dedi.Ama laf aramızda önünü bıraksam banamısın demiyecek ama ya sabır deyip 3-4 ü gecmemeye çabalıyorum, hadi hayırlısı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ilaç piyasada yok sanırım bugün 4 eczane gezdim yok dediler
  • Bu arada Zyban gelmiş tekrar haberiniz olsun... Wellbutrin gelmeyecekmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mel75

    Bu arada Zyban gelmiş tekrar haberiniz olsun... Wellbutrin gelmeyecekmiş

    wellbutrin 25tl zyban 75tl civarı ne yazıkki
  • wellbutrin 30luk Zyban ise 60 lık... çok fark yok yani... eğer bir ay yeterli olursa wellbutrin yeterli ama bende sanki Zyban daha çok işe yaradı. psikolojik de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar yine ben...Uzun süre oldu nete ve konuya uzak kaldım ama olsun kaldığım yerden devam edeyim.ikinci paket wellbutrin bittikten sonra 3.yü yazdırmaya gittiğimde psk.malesef SGK nın ilacı engellediğini ve yazamıyacağını ifade etti.ben peki hocam başka ilaç öneriniz ne olur dediğimde''Nikotin sakızı önereceğim dedi''...Bende hem zyban hem n.sakızı ve n.bantını aynı anda kullandığımı ve yeterli gelmediğini ifade ederek ayrıldım.sanırım haziran ayı ortalarında tekrar sağlık bakanlığı halk sağlığı birimindeki eski doktoruma gittim fakat dr.değişmiş yeniden kayıt ve randevu almam gerektiğini ve neticede ücretsiz zyban yazabileceğini ifade ederek hemşireye yönlendirdi.Allahtan hemşire beni kararlı gördü ve eski hasta olmam nedeniyle birde ramazan dolayısı ile oruç olmamın da vereceği kuvvet ile sigarayı bırakmakta kararlıyım ifadem üzerine 3 gün sonraya randevu verdi.Neyse uzatmayım ramazanın 2,günü zyban aldım ve ilk 3 gün 1 adet sonrasında sabah akşam 1 tane ile günde 2 adet kullan ve 30 Haziranda sigara içmeyeceksin dedi. 30 hazirana kadar iftardan sonra 1-2 tane içtim ve söylenen gün itibarı ile yine mücadele başladı taaaki bayramın 2. gününe kadar ancak direnebildim ve biiir sigera yaktım...yani yaklaşık 20 gün ve gerçekten benim için büyük başarı idi. 2 gün önce Ankara'ya gittim ve akşama doğru karabasanlar bastı yine...Kimden 1 adet sigera ,istesem diye çevreme bakındım durdum fakat cesarette edemedim istemeye.Bu arada kör Şeytan koltuğuma girip ''şu düştüğün hale bak,,,ulan şu büfeden al bir paket sigera yine içeceksen 1 tane içersin..Hadi ama hadiii'' demsine rağmen paket sigera almadım ve iyice direndim ama hayhat...son çare alışveriş yaptığım mağzadaki görevliden utana sıkıla 1 dal cigara istedim ve anında dışarı çıkıp 'çölde su bulmuş'misali ciğerimin en ücra köşelerine kadar gönderdim ve lanet okuyarak içtim...Ama bu sefer inşallah kararlıyım ve ben galip geleceğim çok büyük olağan dışı anormallik olmaz ise mevlam büyük sabır ve direnme gücü veriri inş..Belki gereksiz ama yazma gereği duydum belki sonucu merak eden olabilir diye,bol sabırlı günler...
  • Vay bee aradan nerde ise 5 yıla yakın zaman geçmiş ve ben hala nikotin bantı kullanarak bu illetten kurtulma çabası veriyorum veya veriyormuş gibi yapıyorum.Sanırım ben bu savaşı kaybettim fakat kabullenmek zor da olsa nasip ya ben ya o. Allah büyük çıkmadık candan ümit kesilmez hadi hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevahirmen C kullanıcısına yanıt

    Aga bee üzdü ,😥😥😔😔


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.