Şimdi Ara

web sitesi yapmak için hangi programları bilmek gerekiyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amatör olarak web tasarımıyla ilgilenmeye başladım html ye baktım biraz anlayabiliyorum orta düzeyde bir tasarımcı olmak için hangi programaları ne kadar bilmeliyim biraz birşeyler öğrendim google'dan ama emin olunamıyor flash nedir? cs 3 nedir ?dreamwaver nedir? illustration nedir? bunlar birbirlerinin alternatifi mi yoksa farklı programlar mı?

• html olayına biraz daha takıl. öğrenmeye çalış.... html web in temelidir.

sana lazım olacak programlar...

1. dreamwaver yada frontpage 2003 programını edinmeye çalış...
    bu editörlerle "ms word - exel" kullanır gibi web siteni tasarlayabilirsin.

2. web sitene grafik eklemek isteyeceksin. bunun için en güzel program photoshop tur. web sitende kullanacağın resim ve bannerlarda bu programdan yararlanabilirsin.

3. bu yolda biraz ilerledikten sonra.... web sitende ziyaretcilerle irtibat kurmak isteyeceksin. şöyle söyleyeyim. onlardan üye olmalarını, ziyaterci defterine mesajj bırakmalarını, anketlerine cevap vermelerini isteyeceksin. yada sitende açık attırmayla bir ürün satmak isteyeceksin,
    kısacası sitenin ziyaretcilerle etkileşim kurmasını sağlamak için de php yada asp yi öğrenmek gerekecek...

4. sonra bir sürü şey daha var.... java scprit, flash, ve bir sürü programlama ve diğer aklıma gelmeyen programları öğrenmek gerekecek. ama şimdilik uzun bir süre yukarıdaki üç madde senin için yeterli. fakat daha önemli olan başka bir olgu...
    sabır, sabır, sabır

takıldığın zaman arkadaşlar sana buradan yardım edeceklerdir.

başka bir yolda....
    hazır portal sistemlerini kullanabilirsin.
    ben bu işi ticari amaçla yapmak istemiyorum. kendim için bir site yapacam diyorsan....

joomla yı deneyebilirsin.

sana kolay gelsin.

• @bage

Çok teşekkür ederim. Verdiğin yanıtla yol haritamı yapmış oldum. Öğrenmemdeki amaç kuru kuruya bilgisayar kullanıcısı olmamak birşeyler öğrenmek ve yapabilmek.
  • flashsız bir site yavan ekmek gibidir bana göre sadece flash la bile site yapabilirsin görsellik ve sitenin hızlı çalışması oldukça önemlidir

cs3 : adobe firmasının paket programlarıdır içerinde ( flash,deram,photoshop,fireworks,contribute...vs ) bulunan bir ve bunun çeşitleri vardır cs3 web premium design...vs şeklinde

sen dasha yolun başındasın galiba çalışmaya ve öğrenmeye devam

emek verilen herşey güzeldir
  • Şöyle Söyliyeyim, biraz html bilgin var ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 21 Aralık 2020; 22:10:31 >
  • Ben de kısa süre önce başladım bu işle uğraşmaya. Ticari niyetim yok aynı senin gibi yeni bir şeyler öğrenmek niyetindeyim. Başta HTML öğrenmek gerekiyormuş onu öğrendim sonra CSS'ye baktım. Şimdi dreamweaver ile uğraşıyorum kitaptan çalışıyorum öğrenince fazla zor değil ama tabi işin başındayız çok yol almak lazım. Sen de bence dreamweaveri öğrenmeye bak önce sen siteni hazırlarken kod yazmıyosun sayfanın bileşenlerini yerleştiriyosun metinlerini yazıyosun kodu dreamweaver yazıyor senin yerine. Sonra kendini photoshop, flash konularında da geliştirebilirsin.
  • photoshop...................................görsel dış görünüş için photoshop (butonlar, logolar , stilli renki bölgeler,stilli yazılar, bannerler vb.)
    html , css ...................................bunlar zaten temel
    dreamweaver..............................html ve css kodlarını yazmak hiç kolay değildir...dreamweaver bunu çok kolaylaştırıyor(frontpage ikizi dreamweaver aynısı olduğu için yeterli)
    php.............................................dinamik sayfalar oluşturmak için şart,üye kayıtları vb. ''web programcılığı'' :) (asp de aynı işi yapıyor fark yok birisini seçmen yeterli. )
    mysql ...veri tabanı programı...(www.turkekip.com php görüntülü derslerini izlerken bu konu da yeterince açıklanıyor...mysql' de derine dalmaya gerek yok)

evet bunları bileceksin...iyi bir site yapmak için....

''elimizden gelenin en iyisini yapmak yetmez, olması gerekeni başarmak zorundayız''

html den başla...
    css ile devam et...
    bunlar biraz sıkıcı....
    photoshop' a geç.. (google den photoshop button, web layout, diye aratabilirsin çok kaliteli siteler var )
    dreamweaver çalış...
    sonra php....(php html kodları içine yazılır...asıl programlama burada..daha önceden c pascal delphi falan biliyorsan çok kolay gelecektir sana)

sitende hareketli şeyler istiyorsan biraz da flash bilmelisin...bilmeden de netteki örnekleri kopyalayarak bu sorunu çözebilirsin :)

ajax , javascript vb. leri de daha sonra dikkatini çekecektir...

www.kemalunsal.com/ ......html
    www.turkekip.com ...........görüntülü php mysql
    www.tutorialized.com/ ...bütün programlarla ilgili örnekler
    www.webdersleri.com ....özellikle photoshop dersleri (resimlerle ilgili olanlarla vakit kaybetme...butonlar vb. ilgilen..)
    www.webhocam.com .....özellikle ccs derleri iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krepse -- 3 Haziran 2007; 17:55:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chipura

amatör olarak web tasarımıyla ilgilenmeye başladım html ye baktım biraz anlayabiliyorum orta düzeyde bir tasarımcı olmak için hangi programaları ne kadar bilmeliyim biraz birşeyler öğrendim google'dan ama emin olunamıyor flash nedir? cs 3 nedir ?dreamwaver nedir? illustration nedir? bunlar birbirlerinin alternatifi mi yoksa farklı programlar mı?

Kodlama bilmiyorsan hiç, joomla öğren.
  • Evet kodlama bilmiyorsanız hazır sistemlere yönelin

joomla oldukça kolay ve etkili
  • Sana önerim Html iyice öğren sonra yazılıma geç.
    Ben çalışma mantığım şu.
    Kullandıgım Programlar;
    Adobe dreamweaver,Photoshop,fireworks,flash,illustrator
    İlk önce web site tasarımını fireworks te ciziyorum sonra html e döküyorum.
    Ondan sonrası geliyor zaten.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanyildirim

Sana önerim Html iyice öğren sonra yazılıma geç.
    Ben çalışma mantığım şu.
    Kullandıgım Programlar;

Hocam çok güzel bilgilendirmişsiniz.

Fakat bu bahsettiğiniz süreç en erken 2 yıl :) tabi kurslar dershaneler vs masraflar sizin takdirinizde ;)
  • Kardeşim ben suan sadece lise eğitimi aldım oda lisede tabloları öğrettiler ve background gibi basit komutlar :).
    Azmimle internetten eğitimler izleyerek HTML iyi bir derecede biliyorum.Dedigim gibi internetten dolusuyla videolar var izle bir sıkıntın olursa buyur kardesim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmow

quote:

Orijinalden alıntı: atakanyildirim

Sana önerim Html iyice öğren sonra yazılıma geç.
    Ben çalışma mantığım şu.
    Kullandıgım Programlar;

Hocam çok güzel bilgilendirmişsiniz.

Fakat bu bahsettiğiniz süreç en erken 2 yıl :) tabi kurslar dershaneler vs masraflar sizin takdirinizde ;)

bu konu için neden para harcayasınız ki? ayrıca kurs dediginiz yerlerde ogretilen pek çok şey gerçek hayatta pek işinize yaramıyor. en dogru yontem staj başvurusu ile olabilecek en dusuk maaşlarla ve ya maaş beklentisi olmaksızın (stajyer para almaz manasında degil-pek cok yer stajyere para vermez) iyi bir yerde pur dikkat işi ogrenme cabasına girin.

derdim ortalama olmak derseniz pratik başlangıç olarak net uzerinde binlerce ucretsiz template var. indirin onları. acın kodlarını inceleyin. parçaları silip bu adam burda ne yapmış sorusuna cevap arayın. baştan aynı kodları yazmayı deneyin. takıldıgınız her kodu google ustunde aratın. her kes aynı yerlerde illaki takılıyor. cavapları alırsınız.

tasarım konusuna girişte en iyi yontem olarak kopyalamayı ogrenin. acın begendiginiz bir tasarımı, photoshop ustunden birebir cizmeye calışın.

benim tavsiyem piyasa sartları geregi bu iş için photoshop ogrenin. web tasarımı için fireworks cok daha iyi ama piyasada iş bulmak derdiniz olursa pek rahat hareket edemezsiniz. yaptığınız tasarımların html kodlarını bir başkasına yaptıramayacağınız için her seferinde kendiniz kodlamak zorunda kalırsınız. kurumsal bir site için mumkun ama komplex bir proje tek başına yazılamaz

ayrıca flash cok gorsel bir şölene giriş kapısı olabilir ama web uzerinde gecerliligi bitmek uzere. flash ile odul almak amaclı site yapılıyor son donemlerde. flash oyun geliştirmek için muhteşem bir platform durumunda ama apple urunleri ve html5-css3 birlikteligi flashın gecerliligini yitirmesine neden olmustur. ki oyun konusunda bile html5-css3 yeterli duruma gelmekte sisteme eklenen kaliteli javascript ile.

mesela google uzerinde "web design inspiration" şeklinde aratıp html ile yapılabilecek muhteşem orneklere ulaşabilirsin.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutavci -- 26 Temmuz 2013; 3:16:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.