Şimdi Ara

WDC Caviar Black Hdd Test Sonucu....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde WDC Caviar Black 500GB hdd aldım disk konusunda gözlemlerimi sizlerle paylaşmak isityorum...

1. Hdd gerçekten ama gerçekten çok sessiz hatta ilk aldığımda eski Hdd deki verileri yeniye aktarırken hiç ses duymadığım için kasayı açıp elle kontrol etmiştim

2. Isınma diye bi derdi yok 30$ adi ötesi bir kasada cayır cayır (42 oyunlarda 47,48 dereceyi görüyor yanan Samsung Hdd'imin üstünde konumlandırdım şu ana kadar Maksimum 35 derece görüm bir aralar 37 çıkmıştı ama son zamalarda 35 i hiç geçmedi

3. Kapasite olarak 500 Gb bunu belirtmişitim.

anakartım eski olduğu için Sata 1 konumunda çalıştırıyorum HdD i yani ister Sata 1 isterse Sata 2 olsun hiç sorun çıkartmıyor...

Sata 1 konumunda Bu testi yaptım benim için bişey ifade etmiyor bilenler için bana tercüme ederseler Mutlu olurum birde Yorumlarınızı eksik etmeyin Lütfen.

Samsung Odyssey G3 LS27AG320ANUXUF 27” 1ms 165Hz FreeSync Premium VA Full HD || Intel I7 4770K 3.5 Ghz || MSI Z97-GD65 GAMING || GSKILL 2x8 16 GB Trident X DDR3 2400 Mhz CL10 || Sapphire RX570 4GB 256Bit || WD 1 TB 32MB Sata2 Ncq ||Corsair 120GB Force 3 GT SSD|| Asus Dvd Rw || Corsair 750w 80 PSU|| Thermaltake Vh6000bws Armor Siyah Alüminyum Kasa || Creative Megaworks THX 550 5 1 500W

• DarKMooN_Scott
    hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın. anakartım sata1 demişsiniz, hdd'nin arkasında jumper varmı? ya da sata1 aktarım hızı ayarlamak için jumper taktınız mı? biliyorsunuz seagatelerde jumper ile sata1 modunda çalışıyor.
  • Benim gördüğüm kadarıyla WD Caviar Black 500 ve 1TB'de jumper yok. 4 adet pin yeri var ama bunların üstünde takılı jumper yok. Yeni diskler çalışma modunu kendi seçiyor diye biliyorum. Black'çiler çoğalıyor. Hayırlı olsun.

Orjinalden alıntı: eckid

DarKMooN_Scott
    hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın. anakartım sata1 demişsiniz, hdd'nin arkasında jumper varmı? ya da sata1 aktarım hızı ayarlamak için jumper taktınız mı? biliyorsunuz seagatelerde jumper ile sata1 modunda çalışıyor.

Vallahi Jumper Uçları var fakat ben hiç bişey yapmadım mağazaan aldığım gibi bilgisayara taktım çalıştı Teşekkürler...

@ Network KILLER

Teşekkürler..

SS hakkında yorumu olan yokmu bu arada
    Samsung Odyssey G3 LS27AG320ANUXUF 27” 1ms 165Hz FreeSync Premium VA Full HD || Intel I7 4770K 3.5 Ghz || MSI Z97-GD65 GAMING || GSKILL 2x8 16 GB Trident X DDR3 2400 Mhz CL10 || Sapphire RX570 4GB 256Bit || WD 1 TB 32MB Sata2 Ncq ||Corsair 120GB Force 3 GT SSD|| Asus Dvd Rw || Corsair 750w 80 PSU|| Thermaltake Vh6000bws Armor Siyah Alüminyum Kasa || Creative Megaworks THX 550 5 1 500W

• quote:

Orjinalden alıntı: Network KILLER

Benim gördüğüm kadarıyla WD Caviar Black 500 ve 1TB'de jumper yok. 4 adet pin yeri var ama bunların üstünde takılı jumper yok. Yeni diskler çalışma modunu kendi seçiyor diye biliyorum. Black'çiler çoğalıyor. Hayırlı olsun.

teşekkür ederim. konu sahibinden önce bilgilendirdin. kısmetse ben de 1TB WD Caviar Black almayı düşünüyorum. anakart sata1 olduğu için sormuştum. tekrar sağol. ve sana da hayırlı uğurlu olsun harddiskin. diğer konuyu da takip ediyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Testlerde kullanılan disklerle piyasadaki testler arasında farklar var, sonuçlar pek parlak değil, özellikle işlemci kullanımı çok yüksek.
    Sata I modda Samsung F1 750 gb (HD753LJ)

/>

Hmmm Ama benim sistemim gerçekten Çok eski Özellikler Şöyle

AMD Athlon 3000 2.0 @ 2.6 ghz Soc 754
    Asus K8N-E anakart
    Kingston 1x1 gb DDR 400 + Bigboy 1x1 gb DDr400 Toplamda 2 gc ram
    Palit 9550 ekran kartı sizce sistemimden kaynanlanan bir per. düşüklüğü olabilirmi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu hdd yi almayı düşünüyordum ama değerler hayal kırıkığı benim seagate 410 as erişim süresi hariç daha hızlı.

Orjinalden alıntı: fasilgibi

Ben bu hdd yi almayı düşünüyordum ama değerler hayal kırıkığı benim seagate 410 as erişim süresi hariç daha hızlı.

evet bende test yaptım. benim 500gb seagate (sd1a) sata1 modunda çalışıyor ve daha iyi sonuç verdi. arkadaşın sistemiyle ilgili bir problemi olabilir diye düşünüyorum. diğer caviar black kullananlar yorumlarlarsa daha iyi olacak...

• epirus;
    o testleri ben de inceledim. pclabs'a yazdığınız yorumu da okudum. şahsi olarak demek istediğim "benim harddisk daha iyi daha iyi sonuç verdi" diyerek övünmek değil. arkadaşın sonucunun sistemden olabileceğini söylemek. yoksa pekala biliyoruz ki caviar black serisi çok iyi bir seri ve sıralı okuma-yazma günlük hayatta işe yarar bir ölçü değil.++artı olarak ben de caviar black almayı düşünüyorum..

Network KILLER iznin olmadan WD 500gb caviar black ht tune sonucunu kullanıyorum, konu anlaşılsın diye umarım kızmazsın

not: merak edenler için resmin bulunduğu sayfa:http://forum.donanimhaber.com/m_29022333/mpage_4/tm.htm

• sorun değil

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: DarKMooN_Scott

Teşekkürler..

SS hakkında yorumu olan yokmu bu arada

Görünüşe göre Diski meşgul eden bir şey(ler) var. Test yaparken başka hiç bir uygulamayı çalıştırmayın. Görev yöneticisinden İşlemci durumuna bakın. AntiVirus kalabilir, farketmez. Çünkü HD Tune, testi Low Level aşamada yapıyor.

diski meşgul derken torrenten devamlı bu hdd i dosya indiriyorum acaba buda bir etken olabilirmi.. en iyisi torrenti kapatıp bir daha denemek yeni ss i birazdan koyarım...

• 500 Gb modelini son 1 saattir denemekteyim.

250 410AS kullanan biri olarak sessizliğe ne kadar alışmış olduğumu farkettim.

Her okuma işleminde düşük seviyede de olsa duyulur bir ses geliyor.

Titreşimi oldukça güçlü; kasa içinde titreşimi emecek bir çözüm üretmelisiniz. Bunu yapmadan önce masamı öyle bir titreştirdi ki huzurum kaçtı.

Test yapmadım ama diri bir disk kullandığımı hissettiriyor ki benim için önemli olan budur.

Bir süre kullanacağım ve bu düşük seviyedeki sese alışıp alışamayacağıma bakacağım. Eğer kolay olsa bir saniye düşünmeden daha sessiz olduğuna ihtimal verdiğim Seagate 500 .12 ile değiştirirdim.

quote:

diski meşgul derken torrenten devamlı bu hdd i dosya indiriyorum acaba buda bir etken olabilirmi.. en iyisi torrenti kapatıp bir daha denemek yeni ss i birazdan koyarım...

Tabiki etkiler. Eklediğiniz görüntüde, test sırasındaki İşlemci kullanımı %38 görünüyor. Ve Okuma çizelge değerleri sürekli düşüp artıyor. Örneğin eckid'in eklediği görüntüye yakın bir eğrisellik olması lazım, Average değerinizin de 75 civarında.

Torrenti kapattıktan sonraki testte böyle çıktı.....

• quote:

quote:

Torrenti kapattıktan sonraki testte böyle çıktı.....

Tamamdır. Averaj Okuma 75 MB civarı, erişim 12,5 ms civarı

Ustam içime su serptin vallahi birde şöyle bir sorum olucak anakartların chipsetleri bu okuma ve yazma olayına etki edermi sonuçta benim anakrtımda nForce 250 gibi oldukça eski bir chipset var... ? Teşekkürler...

• Aman tanrımmmmmmmm. diskler ve testler havada uçuşuyor. Hadi kapışalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 14 Mart 2009; 23:05:09 >

@ Epirus

cevap için teşekkürler... Çok aydınlatıcı oldun...

@Network KILLER

benim için no problem diyor Ayrıcada ilginiz için teşekkür ediyor...

Kendine zorla aldırttım bu HDD i yok ben Seagteden şaşmam filan derken s*d*k zoruyla aldırttık sonunda memnun oldu ama birde bana sorun aldırtana kadar çektiğim çileyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 14 Mart 2009; 23:22:16 >

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

M.Kemal ATATÜRK

• quote:

quote:

Aman tanrımmmmmmmm. diskler ve testler havada uçuşuyor. Hadi kapışalım.

Black 500 ile Black 1 TB'yi PCMark'ta kapıştıralım dedim ama müsait değilmişsiniz

Son günlerde/haftalarda forum oldukça sakin. Arada bir aksiyon iyi olur tabi

@Lacano

Rica ederim. Hayırlı olsun. Devre'nize selam!

Markası modeli ne olursa olsun, Mekanik Disklere güven olmaz. Önemli verilerimizi yedekleyelim, yedekletelim

Doğru Söze ne denir...? Tabiyiki +1967

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 14 Mart 2009; 23:33:21 >

"Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

M.Kemal ATATÜRK

• quote:

Black 500 ile Black 1 TB'yi PCMark'ta kapıştıralım dedim ama müsait değilmişsiniz

Birkaç gün geçsin. oraya buraya gideceğim evde olmayacağım. dolayısıyla pc kapalı olacak. Böylece kota'da olmam gereken seviyeye inmiş olurum. (inşallah) o zaman kapışırız ayıp ettin hocam. Test programı azıcık büyükmüş. 86MB kadar. Kotalı olunca böyle oluyor malesef.

quote:

Aman tanrımmmmmmmm. diskler ve testler havada uçuşuyor. Hadi kapışalım.

@Lacano

Rica ederim. Hayırlı olsun. Devre'nize selam!

Markası modeli ne olursa olsun, Mekanik Disklere güven olmaz. Önemli verilerimizi yedekleyelim, yedekletelim

Aleyküm Selam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.