Şimdi Ara

Western Digital Caviar Black 1 TB Sabit Disk (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
0
Favori
39.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun Network KILLER, en sonunda disklerine kavuşmuşsun :]

Ben de az önce 500gb lığını Exa'dan sipariş ettim. Bu diski depo amacıyla kullanacağım ama bu diskle ilgili izlenimlerine haliyle çok önem veriyorum, takipteyim.
  • Sağolasın. Sana da hayırlı olsun. Diski bölümleyebilirsem güzel olacak. Dur bakalım...
  • 1 tb için gayet sessiz demişssin, bu 500 gb için de geçerli mi?

Seagate 250 410AS diskin sessizliğine gayet elışmıştım. Şimdi yeni diskim ile ilgili en büyük beklentim açıkcası bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pillout

1 tb için gayet sessiz demişssin, bu 500 gb için de geçerli mi?

Seagate 250 410AS diskin sessizliğine gayet elışmıştım. Şimdi yeni diskim ile ilgili en büyük beklentim açıkcası bu.

ona tam olarak bakamadım. Çünkü 1TB diski windows'tan dinamik olarak formatlamışım. Diski söküp takınca da kopyaladığım ne varsa gitti. Hoş başka türlü formatlamaya da windows izin vermedi. Verilerin 229GB'ı var yedekte de diğer 97'lik kısım için şansımı zorluyorum.

@Epirus

malesef performans olarak AAKS'den kötü gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 12 Mart 2009; 19:21:45 >

• Şu an verilerimi kurtarmaya çalışıyorum. 1TB'yi görmedi işte port değişince. verileri kurtarabilirsem HD Tach testi de yaparım tabii ki. Önemli veriler var 97GB'nin içinde. Neden böyle oldu anlamadım. Çok saçma geldi bana.

Edit: Neyse disk yönetiminden "yabancı diskleri al" seçeneğini seçinde 1TB ve içindekileri gördü. Bugüne kadar hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 12 Mart 2009; 19:55:44 >
  • hallettim dostum sağolasın. Zamanında diskten çok veri kurtardık. Bu sefer gerek kalmadı şükür. Ama bu dinamik disk olayı ilerde bana sıkıntı çıkarmaz inşallah.

HD Tach testini yukarı ekliyorum...

Diskleri kasaya monte edince sesini de duymaya başladım. Ama söktüğüm seagate'ler kadar sesli değil. Bir ara denemek için AAM'yi de incelerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 12 Mart 2009; 20:03:57 >
  • @Network KILLER:

Burda kafa/plaka sayısından çok, kullanılan plakanın yoğunluğu önemli.
    WD 1TB Caviar Black 333GB'lık 3 plaka kullanır, 500GB'lığı ise 250GB'lık 2 plaka kullanır. E haliyle aynı alana daha çok veri sığdırdığı için 333'lük plaka daha performanslıdır.

Seagate'lerin 7200.12'leri ise 500GB'lık tek plaka kullanır, burda sıkıştırılan veri çok daha fazla olduğu için hızın da çok daha iyi olması beklenir, ancak maalesef WD yazılım(firmware) işini Seagate'den daha iyi yaptığı için gerçek hayat kullanımında WD çok daha iyi sonuçlar vermektedir, Seagate'in tek iyi olduğu konu sıralı okuma, ki zaten direk plakadaki veri yoğunluğu ile gerçekleştirilen bir performans bu.

Bu arada ben de aldım bugün WD1001FALS'i Vatan'dan, 254TL'ye geldi 5 taksit. Daha kurmadım, üretim tarihi 6 Ocak 2009

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 12 Mart 2009; 20:39:57 >
  • @Epirus

Dostum araştırmışsın sağolasın. Ben de o olaydan kurtulma yoluna gidiyorum emin ol. Ondan uzadı işlerim. SP3'lü xp kurdum. 500'ü temel disk olarak ayarladım. 1TB için de verileri 500'e atıyorum. Ondan sonra onu da temel disk yapmayı deneyeceğim.

@Fixx

Tamamen katılıyorum. Disk plaka yoğunluğu ile performans doğru orantılı. İşleri bi ayarlayayım. Detaylı konuşuruz. Şimdilik kaçmam gerekiyor.
  • 1TB'yi windows altından biçimlendiremedim. Dinamikte ısrar etti. Ben de win kurulumundan hallettim mecburen. İlginç...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

Yönetimsel Araçlardaki Disk Yöneticisi ile denemiş miydiniz? Denediyseniz ve olmadıysa demek ki 1 adet Bug var

denedim dostum inatla Dinamik diyor amca! Neyse hallettim artık ama şaştım doğrusu neden böyle oldu diye. Sıfır xp sp3 ve bi ayağı çukurdaki xp sp2'de aynısını yaptı.

Kafa/plaka sayısı ile disk yoğunluğu alakalı şeyler aslında. disk yoğunluğu arttıkça disk sayısında ve dolayısıyla da kafa sayısında azalma olacak. 1TB disk için mesela 333GB'lik plakalardan yapılmış bir disk için 6 kafa/3 plaka olurken 500GB'lik plakalardan yapılmış disk içinse 4 kafa/2 plaka oluyor.

Benim diskler 28 ve 31 Ocak 2009 üretimi. WD'nin sitesinden baktım dün akşam. WD5001AALS için 4 kafa 2 plaka diyordu. Dolayısıyla plaka yoğunluğu 250GB gibi gözüküyor. WD1001FALS içinse 6 kafa 3 plaka demişler. PDF'in linki bir önceki sayfada olacak. WD5000AAKS eğer tek plaka ise o zaman neden 120MB/s hıza çıktığı anlaşılıyor.

http://www.westerndigital.com/en/library/sata/2879-701276.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 13 Mart 2009; 0:35:51 >

• bende bu hafta gidip alayim bari.
  • ya bu 1 tb exa'da 245 havale ile eger magazada varsa 240 a alirim ben ama inş. vardir. yoksa kötü olur.

@network Killer Hocam eksen'in sitesinde 256 gözüküyor ? peşin parayla almadin mi ? peşine indirim yapar eksen benım bildigim? cok alışverişim oldu orda baya yardim ediyorlar

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=14298

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 13 Mart 2009; 0:54:15 >

• @McCarty

1TB ben bugün sordum EXA'da yoktu. Eksende 124$ idi. İnternet sayfası ile aynı fiyattan aldım. Dolar 1.77'ye çıkmıştı ben alırken. Genelde eksen ile pek işim olmuyor. Geçmişten gelen bir gıcığım var. Olmayan ürüne var diyip düşük modeli ya da az performasnlı ürünü satma çalışmaları vardı uzun yıllar evvel. Ben de pek uğramaz oldum oraya. Bugün mecbur kaldım.

Ek: Dolar 1.72 civarından kapanmış. Şansıma Hiç şaşırmadım...

@Epirus

Şöyle bir hileye başvurmuşlar. 1TB de 3 plaka 6 kafa varken 750GB'de de 3 plaka var ama 5 kafa var. Yani uyanıklar bir plakanın sadece tek yüzünü okumaya ve yazmaya müsait hale getirmişler. Diğer yüzde kafa olmadığı için aynı 1TB yapısında 750GB üretmişler. Benim yorumum bu, pdf'e bakarsak. Tabii ki 333GB ise plakalar o zaman 750GB olması için son plakanın yoğunluğu ile ilgili bir sıkıntı oluyor. Plakalar 250GB olamayacağına göre burada bir soru işareti var.

Tabii ki ben normalde aynı disk içinde aynı yoğunlukta plakaların kullanıldığını düşünüyorum. Yani bir disk içinde 333GB ve 250GB yoğunluklu ayrı ayrı plakalar kullanılmamıştır sanırsam. Belki aynı yüksek yoğunluklu plakalardan kullanıp yazılımsal ya da donanımsal bir şekilde plakaların tüm yüzeyinin okunup yazılmasına izin vermemişlerdir. 500 için 250GB'lik, 640 için 320GB'lik iki plaka kullanmış olabilirler bence. Yani işin aslı detayları sağlam bir yerden bulup öğrenmeden tam olarak emin olamayacağız gibi. Ama şu da bir gerçek ki WD5000AAKS bir nedenle WD5001AALS'den daha hızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 13 Mart 2009; 1:02:09 >

• Bende aldım 1 adet yarın elimde olacak bakalım. Bölmeden tek parça depo olarak kullanacağım. Sp3 xp kurulu sistemde. Dinamik disk olayı ile daha önceden bende sorunlar yaşamıştım. Tavsiyeniz nedir, diski kurulum aşamasındamı formatlayayım ? 1,5 saat sürer sanırım format ... pfff !!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

Bende aldım 1 adet yarın elimde olacak bakalım. Bölmeden tek parça depo olarak kullanacağım. Sp3 xp kurulu sistemde. Dinamik disk olayı ile daha önceden bende sorunlar yaşamıştım. Tavsiyeniz nedir, diski kurulum aşamasındamı formatlayayım ? 1,5 saat sürer sanırım format ... pfff !!

Ben hızlı biçimlendirdim. Hiç uğraşmadım. "Bölümü Ntfs kullanarak biçimlendir (çabuk)" seçeneği iş görür bence
  • Demek istediğini anladım. Valla bu diskleri aldım. Umarım pişman olmam. Çünkü ilk kez WD kullanıyorum üstelik 2 tane. Hayırlısı bakalım. Kopyalama, yedekleme vs işlerim yeni bitti. Sistemde damla program yok. Artık yarın sistemi elden geçirip ghost'unu ya da acronis'ini alırım. Bir daha ne zaman sistem kurarım Allah bilir. 3 yıldır kurmuyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 13 Mart 2009; 1:28:36 >
  • WD, IDE arabirimin mucidiydi yanılmıyorsam. Tam performans ancak sistemi ve programları tamamen kurduktan sonra anlaşılır. 500'lük 2 parça. 50-450 şeklinde. 1 TB ise tek parça.
  • Siz bu disk biçimlendirme olayini nasıl yapiyorsunuz ?
    ben genelde Bilgisayarim bölümünden hangi disk ise D:/ veya E:/ üzerine sag tıklayip biçimlendir diyorum . sonra açilan menuden hizli veya normal secenekleri cikiyor ? bu olay dogru dimi herhangi bir terslik olmaz sanırım ?

birde şuan bende 32bit Vista var , ben bu hdd'yide bölmeden depo olarak kullanicam , şuanki hdd'den dosyalari 1 tb'a attiktan sonra makineyi formatlamayi düşünüyorum ve 64bit Vista'ya gecicem. bunda herhangi sorun teşkil eder mi ?

Bu harddisk işlerinde çok acemiyim ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

Siz bu disk biçimlendirme olayini nasıl yapiyorsunuz ?
    ben genelde Bilgisayarim bölümünden hangi disk ise D:/ veya E:/ üzerine sag tıklayip biçimlendir diyorum . sonra açilan menuden hizli veya normal secenekleri cikiyor ? bu olay dogru dimi herhangi bir terslik olmaz sanırım ?

birde şuan bende 32bit Vista var , ben bu hdd'yide bölmeden depo olarak kullanicam , şuanki hdd'den dosyalari 1 tb'a attiktan sonra makineyi formatlamayi düşünüyorum ve 64bit Vista'ya gecicem. bunda herhangi sorun teşkil eder mi ?

Bu harddisk işlerinde çok acemiyim ya

şimdi şöyle oluyor. eğer disk hamsa, yani sürücü harfi almamışsa ve bölümlenmemişse (yeni alınan disk gibi) zaten "bilgisayarım" altındada gözükmez. Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "yönet" diyorsun. Açılan pencerede "disk yönetimi"ne geliyorsun. Bağlı ve algılanmış diskler orada gözüküyor. Sonra ilgili diske sağ tıklayıp birincil (sistem için) ve uzatılmış bölümleri, uzatılmış bölüm içindeki mantıksal sürücüleri vs oradan boyutu ve dosya sistemine göre ayarlayıp biçimlendirebiliyorsun. Ben "hızlı biçimlendir" kullanıyorum. Yeni disklerime de öyle yaptım. Normal biçimleme bildiğim kadarıyla tüm düsk yüzeyine "\0" dolduruyor. Yani diskin içindeki verileri kalıcı olarak siliyor. (ne kadar güvenilir bilinmez. Çünkü bu iş için özelleşmiş programlar da var)

• quote:

Orjinalden alıntı: Network KILLER

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

Bende aldım 1 adet yarın elimde olacak bakalım. Bölmeden tek parça depo olarak kullanacağım. Sp3 xp kurulu sistemde. Dinamik disk olayı ile daha önceden bende sorunlar yaşamıştım. Tavsiyeniz nedir, diski kurulum aşamasındamı formatlayayım ? 1,5 saat sürer sanırım format ... pfff !!

Ben hızlı biçimlendirdim. Hiç uğraşmadım. "Bölümü Ntfs kullanarak biçimlendir (çabuk)" seçeneği iş görür bence

Sıfır diski hızlı biçimlendirmek pek sağlıklı bir yol değil, her an her türlü problemle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden ilk kullanımda normal biçimlendirmek daha iyi olacaktır.

Bu arada benimdisk GREEN serisinden geldi, aralarında ne fark var hiç araştırmadım ama ?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.