Bildirim
wd20earx harddiskimde sorun mu var?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
Aynı modelden garantiden değişsen 3. disk bu.Diğer 2side aynı değerlere sahipti.Ancak 2 3 gün içinde raw formatına dönüyorlardı onun için konu açtım hocam 4 gün oldu bu diskte bir sorun yok şimdilik. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: ag67
Aynı modelden garantiden değişsen 3. disk bu.Diğer 2side aynı değerlere sahipti.Ancak 2 3 gün içinde raw formatına dönüyorlardı onun için konu açtım hocam 4 gün oldu bu diskte bir sorun yok şimdilik.
Eğer 3 disk olduysa öncelikle güç kaynağından şüphelen.
Mekanik diski bozan ilk şey dengesiz voltaj veren güç kaynaklarıdır.
Sonra çalışan kasaya ayağınla çarpmak, bilgisayar masasının şiddetli sallanması da diski bozar.
Bir de havasız kasada çok yüksek sıcaklıklarda çalışırsa da çabuk arıza çıkarır, 25-40 derece arasında tutmaya çalış.
Sorduğun disk dahil 4 tane WD'i çok uzun zamandır kullanıyorum, hiç bir sorun yok.
Elbette 2011'de Tayland'daki sel felaketinden sonra WD Green ve Blue için 1 yıl garanti vermeye başladı, bu da arıza oranının arttığını gösterir.
Edit:
Yazarken "raw format"a dikkat etmemişim.
Bu durumda yukarıda anlattığım mekanik arıza nedenleri seninle ilgili değildir.
Yazılımsal bir sorun olabilir, ya da şansına disk bozuk çıkıyordur.
Garantiden değişimde Green yerine Black serisi deneyebilirsin. WD o seriye halen sağlamlık garantisi veriyor. Biraz pahalı ve gürültülü çalışmaları dışında güzel disklerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 24 Şubat 2013; 1:13:53 >
-
quote:
Arkadaşlar 0 hdd aldım.
Hdd tune de health kısmındaki durumlar midemi bulandırdı.Sizce bir sorun varmı yoksa geri iade mi edeyim?
Bende aynı diski kullanıyorum sana örnekledim karşılaştır ve farkalrına dikkat et. Hıcbır sorun yasamadım ınan hız olarak aynı zaten genellıkle bı goz gezdır anlarsın. Bundan once black 1 tb vardı ondan cok az daha yavas dıyebılırım. ama cok sessiz.
bu fotodan anladım kı senınkıne kıyasla konusuyrum o sendekı anı guc kesılmelerı sata kablondan veya guc kaynagından olabılır. anı guc kesılmesı voltaj dalgalanması hdd nın dusmanıdır. genellıkle ortalama aynı fakat SENIN MAKSIMUM hızın cok dusuk geldı sata 2 kullanıyosun galıba anladıgım kadarıyla.. wdc ye guvenırım black bana fecı kazık atmasına ragmen halen guvenırım.
bu fotodada gorebılırsın kı dıskım senınkınden daha yüklü fakat senınkınden 10 derece soğuk. bunu kasa ıcındekı hava akısına baglıyorum. veya altında veya ustunde dısk varsa ona da baglayabılırsın. aldıgımdan berıdır sessızlıgınden o kadar memnunum kı calıstıgını cıdden unutuyorum. amacım wdc nın fanboylugunu yapmak degıl zaten babamın sırketı de degıl ama black cavıar serısıne gore baya bır sessız hatta hıc sesı yok ve buz gıbı. ben aynı sıstemımde black ımın 50 dereceye avrdıgını gordum sımdı ılk defa bu dıskte 30 u gordum daıma 25 26 derecede calısırdı.
-
Sata 2 de kullanıyorum diski. Armor + kasam Seasonic 620 w güç kaynağım var.Kasa ayağımla çarpabileceğim bir yerde değil masa ilede hiç bir bağlantısı yok. Demekki benim şansım yokmuş.Kasamda 3 tane disk bağlı aralarında 1 disklik boşluk var.Fanın rpmı düşük biraz ondan ısınıyordur.
Teşekkür ederim cevaplarınız için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag67 -- 23 Şubat 2013; 11:17:57 > -
quote:
Sata 2 de kullanıyorum diski. Armor + kasam Seasonic 620 w güç kaynağım var.Kasa ayağımla çarpabileceğim bir yerde değil masa ilede hiç bir bağlantısı yok. Demekki benim şansım yokmuş.Kasamda 3 tane disk bağlı aralarında 1 disklik boşluk var.Fanın rpmı düşük biraz ondan ısınıyordur.
Teşekkür ederim cevaplarınız için.
yok sorun degil de ayni durumun 3 kere tekrarlanmasi sans olma ihtimalini kafamda sifirladi. sen power pinlerine bagladigin kabloyu kontrol et dvd ile flan dgistir veya bostakini tak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam hocam birde öyle deneyeyim. -
quote:
Orijinalden alıntı: ilker_mania
bu fotodan anladım kı senınkıne kıyasla konusuyrum o sendekı anı guc kesılmelerı sata kablondan veya guc kaynagından olabılır. anı guc kesılmesı voltaj dalgalanması hdd nın dusmanıdır. genellıkle ortalama aynı fakat SENIN MAKSIMUM hızın cok dusuk geldı sata 2 kullanıyosun galıba anladıgım kadarıyla.. wdc ye guvenırım black bana fecı kazık atmasına ragmen halen guvenırım.
Bir bilgi ekleyeyim.
Grafikteki ani düşüşler kablo ya da güç kaynağından olmaz.
Veri kablosunda sorun olursa Ultra DMA CRC Error Count ve Write Error Rate'de bunu gösterir.
Düşüşlerin nedeni çok basitçe test anında diske erişen başka programların bant genişliğini paylaşmasıyla düşük çıkmasından ibaret. -
quote:
Orijinalden alıntı: mselcuks
quote:
Orijinalden alıntı: ilker_mania
Bir bilgi ekleyeyim.
Grafikteki ani düşüşler kablo ya da güç kaynağından olmaz.
Veri kablosunda sorun olursa Ultra DMA CRC Error Count ve Write Error Rate'de bunu gösterir.
Düşüşlerin nedeni çok basitçe test anında diske erişen başka programların bant genişliğini paylaşmasıyla düşük çıkmasından ibaret.
bilmiyorum sata powerim cok gevsemisti birazda catlakti degistirdim bu ani dususler kalkmisti dedigim gibi tam bilmiyorum belki sebep farkli sonuc aynidir. zaten galiba sistem diski olarak da bu hdd yi kullaniyor bu arkadas
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sistem diski olarak Seagate Barracuda kullanıyorum -
ozaman hdd yı gereksız yere yoran bı uygulama kullanıyosun. gereksız yere demeyeyım de daha net soylemem gerekırse bant genıslıgını baya bı kullanan yanı sık sık hdd de acık olan bır systm tray programı. yoksa 40 derece olmaması gereklı o hdd nın adamlar zaten serın olması ıcın uretıyor onu. green ın normal sevıyesının en ust sınırında. black gıbı sıcak.
dur bak sana benım green den bır resım koyayım
dun masautumdekı programı 2gblık bır programdı dye kopyalarken gordum ddım yakalamam lagzım bu anı 2 sn suruyor zaten tamamını kopyalaması. ama yanlıs anlasılmasın ssd kullanıyorum system olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 24 Şubat 2013; 2:22:21 >
-
Bu diskin dönüş hızı kaç.Özelliklerinde bulamadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: ihsan1987
Bu diskin dönüş hızı kaç.Özelliklerinde bulamadım.
ıntellı power dıye gecıyor ama cok arastırmıstım bende bulamamıstım. Aldıktan sonra gördum kı 5400-7200 arasında. ıhtıyaca gore cevap verıyor. -
Bu aralar 30-33 derece arasında.O anki sıcaklık yüksekliğini yaptığım kopyalamaya bağlayabilirim sanırım.O fotolardan önce yaklaşık 1 tblık dosya attım diye tahmin ediyorum harici diskten o diske. -
hmm bence guzel hdd. seagate barracuda kullanmıstım ncq degıl barracuda hıc memnun kalmamıstım. 4 gb den beri wdc kullanırım bır ara seagate kullandım o da dıstrıbutore sınrılenmıstım oda gıttı akrtı yandı. güle güle kullan güzel disk bence. -
Barracudan hiç bir sıkıntı yaşamadım bende.Gayet memnunum.
Aynı zamanda wd elements serisini harici disk kullanıyorum uzun zamandır.3 tanede aynı seride disk var elimde.Harici disk bir yerden sonra sıkıntılı gelmeye başlıyor insana.
Dahiliye geçeyim yavaş yavaş dedim.Demez olaydım :) Ama 3 diskte benim şansızlığım sanırım bu diskte bir sorun yok şimdilik.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve yorumlarınız içinde sağ olun. -
rica ederım ıyı gunlerde kullanın.. sorun yasamamanız dılegıyle.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X