Şimdi Ara

WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
5
Favori
10.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ

Selam arkadaşlar , bugün Western Digital firmasının WD ismiyle yola devam eden depolama birimlerinden , Blue 1TB WD10EZEX kod adlı modeline yakından bakıyoruz. Bilindiği üzere WD , farklı renler ile farklı ürün gruplarını niteleyerek kullanıcının kendisine en uygun ürünü bulması konusunda aslında en basit çözümü getirmiş oluyor. Bazı kullanıcılar tarafından eleştrilsede firmanın bu renkler ile ürün gruplarını niteleme tekniğinin oldukça kolay anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Şimdi incelediğimiz ürün günlük kullanımlar ve depolama konusunda iddiali F/P ürünü olmaya aday Blue 1TB modeli. Firma daha fazla kapasitenin günlük kullanımdan daha çok depolamada ihtiyaç olacağını düşünmüş olacak ki daha yüksek kapasiteler için green serisini öneriyor.

Dilerseniz şimdi özellik tablosuna bakalım ve daha sonra Blue 1TB ' a yakından bakalım.

WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ

WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ WD Caviar Blue 1TB [WD10EZEX] SABİT DİSK İNCELEMESİ

Masaüstü kullanıcı grubu için belirlenen renkleri ve ürünlerin kullanım amaçlarını biraz daha iyi tanıyalım ;

Aynı zamanda bugünde incelediğimiz ürün olan olan Blue serisi , ideal günlük depolama çözümü sloganını içinde barındırıyor. Bu ürün grubunda depolama kapasiteleri konusunda bir sınırdabırakılmış ve daha fazlası içinse green serisi önerilmiş. WD firması Blue serisini depolama, masaüstü ve hepsi bir arada PC'ler, endüstriyel uygulamalarda, notebooklarda ve kapasite gerekmediğinde harici kullanımlar için test ettiğini belirtiyor ve öneriyor.

Black serisi masaüstü sistemler için uzun süredir WD nin en güçlü disklerinden olma özelliğini taşıyor. Black serisi geniş bir depolama alanını yine tatmin edici bir performans ile sunuyor.Neredeyse giriş seviyesi katı hal sürücüleri kadar performans verebilen Black serisi , firmanın sıkı oyuncular için tavsiye ettiği ürün grubunu oluşturuyor. Söz sahibi bir çok donanım sitesinin de bu seriyi önerdiğini ve ödül verdiğini de atlamayalım.

Performanstan ziyade yüksek kapasiteli depolama çözümleri için WD firmasının sessiz ve serin sloganı ile konumlandırdığı Green serisinin, 2 kat veri performansı için daha fazla hassas hareket sunan Çift Aşamalı Hareketlendirici özelliğine sahip olduğu ve sürücü güvenilirliğini arttırdığı belirtilmiş.

Red seriside diğer seriler gibihem 2.5 hemde 3.5'' boyutlarında üretiliyor. Red serisi Nas kullanımları için hazırlanmış ürün grubundan oluşuyor . Firma '' Tüm bileşenler, kod serileri ve ürünlerle ilgili kararlar sahip olduğumuz coşku ve en iyi NAS tecrübesini sağlamak konusundaki kararlılığımız doğrultusunda neticelendiriliyor. Bu anlayışla, yeni nesil WD Red sabit sürücüleri, muazzam bir kapasite ve sürücü güvenilirliğini arttıran ve güç kaybı ya da bozulmalara karşı verilerinizi koruyan NASware 2.0 ürününü sunuyor.'' diye niteldiği red serisi hem küçük işletmeler için hemde evlerdek küçük nas kurulumları için en ideal çözüm olduğunu belirtiyor. WD Red, mevcut ağ alt yapısıyla sorunsuz entegrasyon sağlayan ve sistem uyumluluğunu arttıran NASware 2.0 ile birlikte temin ediliyor. WD Red NAS sabit sürücülerle, iş yerlerinde çalışanlarla dosyaları hızlıca paylaşma ve klasörleri güvenli bir şekilde NAS çözümlerine yedekleme imkanı veriyor.

WD ' nin yeni konumlandırdığı Mor seri ise özellikle güvenlik şirketlerinin en çok kullanacağı ürünlerden olmaya aday bir seri. WD özellikle Firmalardaki güvenlik kayıtları yada bir çok kameradan alınan HD kayıtların güvenle depolanması ve kayıpsız kullanımı için güvenlik ve performansı bir arada sunduklarını belirtiyor.

Günlük kullanım için hem fiyatı, hem düşük ses seviyesi hatta sessizliği diyebilirim , hemde bir mekanik disk için tatmin edici performansı ile WD Blue 1TB , mutlaka akıllarda bulundurulması gereken bir disk olduğunu kanıtlıyor. Farklı kullanımlarda farklı renkler ile simgelenmiş farklı ürün gruplarına da bakılabilir. Sizin yapmanız tek gereken ürünü alınca internet üzerinden kayıt yapmanız. Böylece garanti işlemlerinden gerek yurt içi gerekse yurt dışı sorunsuz faydalanabiliyorsunuz. WD'nin tamamen Türkçe ve anlaşılabir br internet sitesinin olmasıda kullanıcılar için avantaj.

Teşekkürler.

• Bir yakınıma aldırdım çok memnundu gayet güzel bir HDD
  • Güzel inceleme aklımızda bulunsun dün gözüme çarptı bu disk fakat performansını merak ediyordum tevafuk oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceleme güzel ellerinize sağlık. Şu anda ben de 120gb ssd + WB Blue 1TB şeklinde kullanıyorum gayet memnunum. Benim sistemde de benzer sonuçlar elde ettim.

Eğer sistem diskiniz ssd ise diğer işler için yanına alınacak en iyi hdd lerden biri kesinlikle.
  • Eline sağlık, benim sistem tavsiyelerinde önerdiğim bir disk. Depolamanın yanında, sistem diski olarak da alınası bir ürün.

Rakibi 1 TB Barracuda incelemesi de olsa keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 13 Nisan 2014; 14:47:40 >
  • Her zamanki gibi gayet güzel bir inceleme yapmışsın.

Barracuda yerine tercih edilebilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Korkak -- 13 Nisan 2014; 14:51:41 >
  • Yanına bir barracuda, bir toshiba birde green alasım var ilk fırsatta. Sonuçları eklerim alırsam, teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben gayet beğeniyorum wd'in hddlerini , şahsen bende black 1 tb var yeni kurmaya başladığım kasa için de onu kullanacağım

• Hocam windows deneyim dizininde 5,9mu verir gene bu ? yoksa üst bir seviyeye çıkarmı.
  • Duffster kullanıcısına yanıt
    Windows genelde sata 3 disllerin tamamına aynı puanı verir @Duffster

• Tşkler
  • Almayı düşünenler için yine güzel başka bir inceleme olmuş.

Bunlar da benden ekstra olsun, WD10EZEX'i aldığım ilk zamanlar kullandığım Asus P5Q anakart ile elde ettiği SATA II sonuçları:

• Teşekkürler
  • SSD + 2x1 RAID 0 WD10EZEX kullanıyorum... Teknoseyir'de görmüş ve çok beğenmiştim. Tek plak 1TB data yoğunluğu sayesinde çift plak ve daha iddialı olan disklerden daha hızlı ve sessiz. İnceleme yine çok güzel...
  • Bende almayi düşünüyorum uzun zamandir bi tane daha.Sistem ssd de hdd oyunlar yüzünden doldu.wd blue ile seagate barracuda arasinda kaldim.aralarinda pek performans farki yoksa wd blue yi alip gececegim ne dersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WD Blue EZEX serisi güzel diskler. Teknoseyir 'de Levent Pekcan'ın incelemesi ve tavsiyesiyle 2 tane almıştım iyide yapmışım yıllar önce Seagate 250GB 410AS leri aldırdığı gibi. Hala daha taş gibi çalışıyor o diskler.
  • Bildiğim kadarıyla parasının hakkını en çok veren diskler bunlar...
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Teknoseyir keşke daha evvel açılsaydı, kullanıcıların ürün seçiminde büyük etkisi var.

Bende de 250GB 410AS var, halâ kullanıyorum DEPO olarak :)

Sonrasında ise, yine zamanın popüler ve iyi diski olan Samsung 502HJ aldım, o da sistemde şuan.
  • Zamanında umut abinin vesilesi ile almış oldugum bir disk idi. Gerçektende hakkını veren,iyi bir yer edinilen tek plaka sabit disk olması yanı sıra yapmış oldugunuz inceleme içinde teşekkür ederim.

@Gerginix
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Teknoseyir keşke daha evvel açılsaydı, kullanıcıların ürün seçiminde büyük etkisi var.

Bende de 250GB 410AS var, halâ kullanıyorum DEPO olarak :)

Sonrasında ise, yine zamanın popüler ve iyi diski olan Samsung 502HJ aldım, o da sistemde şuan.

Aynen HD502HJ ve HD103SJ seriside iyidir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.