Şimdi Ara

WD 1 TB Blue HDD donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

WD10EZEX Model WD 1 tb blue harddiskim son günlerde sorun çıkarmaya başladı. HDTune programı ile hdd nin değerlerine göre hdd de hiçbir anormal durum olmamasına karşın sistemi sürekli takılıyor, donuyor. Özellikle birden fazla işlem yaptığımda... Rar ile dosya açarken chrome'u bile kullanamıyorum (sistemim hurda sayılır ama bu işlemi gerçekleştiremeyecek kadar da değil). Oyun yüklerken de aynı şekilde yükleme birkaç saniyeliğine duruyor, pc kilitleniyor, sonra tekrar kendine geliyor. Bazen ise tamamen kilitleniyor sistem, reset atmam gerekiyor. 8 GB lik bir rar dosyasını bir türlü açamadım, sürekli dondu..

HDTune benchmark ekran görüntüsü şurada:http://imgur.com/DShZ9Sg Grafikteki ani düşüşler pek hayra alamet değil gibi...

Buna bir çözüm var mıdır? Yoksa garantiye mi göndermeli? Yardımcı olursanız çok iyi olur, okumaya zaman ayırdığınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 25 Eylül 2014; 21:48:49 >

• Merhaba bir şey sormmak istiyorum size. Sizin harddsikin aynisindan almayi düşünüyorum. HDD denizle birlikte kullandiginiz raminiz nedir ddr3 mu ona gore soracam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU Usage değeri yüksek gibi. İşlemci sıcaklıklarını kontrol edin, aşırı ısınmadan olabilir performans düşmesi.
    HDD'den olsa HD Tune'da anormallik belli ediyor kendini.
  • @serkan1216

Yok DDR2, sistemim oldukça eski.

@Dovahkiin

İşlemci ısısını kontrol ettim, anormal bir ısı değeri yok. HDTune'da da dediğim gibi hiçbir şey gözükmüyor, oradaki verilere göre sapasağlam, anlamadım gitti...
    Paylaştığım grafikte bir anormallik yok mu sizce?

Ekleme:

Buda bir başka test:
    http://imgur.com/5JpISDH

Sorun yok gibi gözüküyor şimdi de, sanki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 25 Eylül 2014; 23:45:24 >
  • Bazı western bluelarda bulunan bir sorun bu bendede var wd blue 1tb aynı model ama içine işletim sistemi kurmuyorum veri depoluyorum yalnızca... işletim sistemi kurduğumda anlık donmalar yaşıyorum disk fazla ısınıyor bu yüzden oluyo elinle dokun alev gibi :) sanırım belli bir seride sorun var ben dert etmedim önüne bitane fan koymuştum eski kasamda sorun düzelmişti aynısını deneyebilirsin
  • Aynı diski 3 aydır kullanıyorum henüz bi sorunla karşılaşmadım.Sadece oyunlar kurulu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WD 1 TB Caviar Blue 7200 Rpm 64 Mb kullaniyorum isisi max 35'C oluyor Average 27-30'C.
    AİDA64 İle olcuyorum.Bende gayet normal.
    bence sizin aldiginiz HDD de sorun olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu her hdd ' de olabilir seagate barracuda'da yaşayanlar var ama ben yaşamadım.

demek ki sizinkinde bir sıkıntı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bu her hdd ' de olabilir seagate barracuda'da yaşayanlar var ama ben yaşamadım.

demek ki sizinkinde bir sıkıntı var.

Sorun bence tamamen disklerin iyi paketlenmemesi kutusu bile yok bişeyle sarmış üstlerine kağıt koymuş rafa atmışlar pat küt fırlatıyolar diskleri... herzaman derim diski alınca ilk iş hddlife pro ve hdtune ile test edilmeli ayrıca disk dinlenmeli ses falan çıkartıyormu diye... herkesin başına gelebilir şans işi cidden hdd...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Bazı western bluelarda bulunan bir sorun bu bendede var wd blue 1tb aynı model ama içine işletim sistemi kurmuyorum veri depoluyorum yalnızca... işletim sistemi kurduğumda anlık donmalar yaşıyorum disk fazla ısınıyor bu yüzden oluyo elinle dokun alev gibi :) sanırım belli bir seride sorun var ben dert etmedim önüne bitane fan koymuştum eski kasamda sorun düzelmişti aynısını deneyebilirsin

HDD'de anormal bir ısı görmedim aslında. DrawStyle'ın dediği değerlerde oluyor hdd sıcaklığı. Önünde fan da var. Sanırım bu harddiskte sıkıntı var. Şu an 2 TB bir wd digital bağlı bilgisayara ama rpm si düşük olduğu için, malum depolama, ona da sistem kurmak istemiyorum. HDD'yi boşalttığım zaman sanırım garantiye göndererek şansımı deneyeceğim belki sorunu çözebilirler veya yeni bir tane yollarlar.

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim, iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 26 Eylül 2014; 9:30:39 >

• Olabilir dostm birsuru wd blue kullandm bu sorunu bi kendime aldigim diskte yasadm sanssizlik dedigim gibi yere dusmus bir urun olabilir :) iyi gunler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.