Şimdi Ara

2 tb harddisk gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neredeyse 100 gb ye yakın 10 yıldan bu yana arşivlenen fotolar videolar mevcut arkadaşlar.

Kızımın ayağı kabloya takıldı wd harddisk yere düştü şimdi çalışıyor bilgisayara takıyorum dıt sesi geliyor ama pc görmüyor harddiski ne yapacağım çok zor durumdayım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: máwci

Neredeyse 100 gb ye yakın 10 yıldan bu yana arşivlenen fotolar videolar mevcut arkadaşlar.

Kızımın ayağı kabloya takıldı wd harddisk yere düştü şimdi çalışıyor bilgisayara takıyorum dıt sesi geliyor ama pc görmüyor harddiski ne yapacağım çok zor durumdayım

yarın bi teknik servise götürün incelesinler

bu arada bu işi yapan profesyonel firmalar var onlar kurtarabilirler fiziksel arıza olsa bile ama biraz tuzlu olur
  • Büyük şehirlere uzağım. Ne yapacağım bilmiyorum filmler diziler önemli değil ama yüzlerce fotoğraf video hatıra mavolmuş durumdayım 30 yaşında adamım gözümden yaş geldi be.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetizmir2

izmirde olsaydın veri kurtarma yapardık bayada arşivin varmış kızını sağlam bir döv bence

Çocuğunuz olmadığı için böyle bir şey diyebilirsiniz ancak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

izmirde olsaydın veri kurtarma yapardık bayada arşivin varmış kızını sağlam bir döv bence

senin kafada tahtalar eksik galiba, dayağa meraklıysa kendine SAĞLAM bi iki tane yapıştır
  • quote:

Büyük şehirlere uzağım. Ne yapacağım bilmiyorum filmler diziler önemli değil ama yüzlerce fotoğraf video hatıra mavolmuş durumdayım 30 yaşında adamım gözümden yaş geldi be.

acele etmeyin yolunuz düşünce baktırırsınız artık, geçmiş olsun
  • Merhaba
    geçmiş olsun,,

önce sakin olun ve telaşlı ve aceleci şekilde bilinçsizce yapılacak olanlar. daha kötü olabilir..

Harici Hdd sanırım.. içindeki elektronik devre veya bağlantılarında düşmeden dolayi hasar olmuş olabilir. içindeki HDD sağlamdır muhtemelen.. sökme durumun varsa. başka bir bilgisayara bağlama imkanın olabilir..

bilgi ve beceriniz yoksa uzman kişilerden yardım almalısın.

kısa sürede çözersin umarım..
    kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam kurtarma hakkinda pm ile bilgilendirirmisiniz cunku benim de 80gblik harddiskin kurtarilmasi gerekiyor.

• Sakin ol hocam telaşa gerek yok ben ajansta top gibi sekdirdim müşteri arşivini ama banamısın demedi ha aç haricinin içini haricinin sata giriş kablosu çıkmıştır sen sök harciyi bağla bir bilgisayar ve yedekle ne varsa üzülmeye değmez ;)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: panter20

quote:

hocam kurtarma hakkinda pm ile bilgilendirirmisiniz cunku benim de 80gblik harddiskin kurtarilmasi gerekiyor.

DATA RECOVERY PROFESYONEL BİR İŞDİR BİLİNÇSİZ HER MÜDAHALE KURTARMA ŞANSINI ÇOK MİKTARDA DÜŞÜRMEKTEDİR BASİT yAZILMLARLA DEĞİL SON DERECE GELİŞMİŞ YAZILIMLAR KULLANMAKTAYIZ.

KULLANDIĞIMIZ YAZILMLARIN BENZERLERİNİ EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI KRİMİNAL LABORATUARI KULLANMAKTADIR.

UYARI İNTERNETTE BULUNAN ÜCRETSİZ YAZILIMLAR BİR KISMINI KURTARSADA KURTARMA İŞLEMİ SIRASINDA DİĞER KISIMLARDA TAHRİBAT YAPMAKTADIR.

ÇOK EMEK İSTEYEN VE ÇOK ZAHMETLİ ÇOK BİLGİ BİRİKİMİNE DAYANAN BİR İŞDİR.

BUNA PARALEL OLARAK ÜCRETİDE ONA GÖREDİR.

NOT.RECUVA DENEN PROGRAM VERİLERİNİZİN BİR KISMINI KURTARIP DİĞERLERİNİ KURTARILAMAZ HALE GETİRİLMEKTEDİR.

BİZİM KULLANDIĞIMIZ YAZILIMLAR WİNDOWS HARİCİ ÇALIŞIR ÇOK HASSAS KURTARMA YAPABİLİRİZ.

ÖRNEK: BİR MÜŞTERİMİZİN İKİNCİ EL ALDIĞI HDD DEN İLK SATIN ALANIN AİLE ALBÜMLERİ ÇIKTI 2003 SENESİNİN

benim isim yazilimsal degil ki 80 gblik harddiskin motoru bozuldu sorun orda. donanimsal hatalari da cozebiliyor musunuz

• quote:

DONANIMSAL HATALAR GENELDE BAKMIYORUZ ÇÜNKİ ASTARI YÜZÜNÜ GEÇİYOR AYNI HDD NİN MOTORUNDAN BULUNMASI İMKANSIZ GİBİ BİRŞEY AYRICA HDD KAPAĞI AÇILDIĞI VAKİT TEMİZ STERİL TOZSUZ ODADA ÇALIŞMAK LAZIM ÇOK MALİYETLİ MESELA BİR KİŞİ GETİRMİŞTİ HDD MOTOR ÇALIŞMIYOR HASAR ANALİZİ YAPTIK 600 TL YE YAKIN TUTTU ODA KALSIN DEDİ YANİ FİZİKSEL ARIZALAR ÇOKÇA MALİYETLİDİR.

KULLANDIKLARI MOTOR PALSLİ ÖZEL BİR MOTORDUR 5400 7200RPM HIZLA DÖNER SAKIN KENDİNİZ AÇMAYIN
    HELE AÇIKKEN ÇALIŞTIRMAYIN 5400 RPM BİLE MERMİ HIZIYLA FIRLAK PLAK YERİNDEN BİÇİP GEÇER NEREYE DENK GELİRSE.

ÖZEL ŞARTLARDA BELLİ TEDBİRLER ALINDIKTAN SONRA AÇILIR NORMAL ODA ŞARTINDA AÇARSAN ZATEN TOZ PARTİKÜLÜ DEĞDİMİ İŞE YARAMAZ HDD TOZSUZ ODADA AÇILIYOR HAVASI FİLİTRE EDİLMİŞ ODADA.

Donanimsal hatayı nasıl anlayacağız, benim diskin ışığı yanıyor ayrıca dönüyor ama pcye bagladigimda dönmüyor.

• máwci kullanıcısına yanıt
    Hard dsikiniz yere düştüğü anda, disk yüzeyine çok yakın seviyede okuma yazma yapan kafalar esneme yaparak yüzeye yapışır. Disk motorunun gücü manyetik olarak yapışmış kafayı ayıramadığı için disk dönemez ve sinyal sesine benzer bir ses çıkarır.

Diski açıp mudahele yapılmadan önce diski usb ye bağladınız her deneme kafayı zorlayarak bozulma ihtimalini artırır.
  • Bir şirketle görüştüm mydisk adında.

Bugün yolluyorum harddiski çok fazla para talep ederlerse kalacak maalesef.

• quote:

Bir şirketle görüştüm mydisk adında.

Bugün yolluyorum harddiski çok fazla para talep ederlerse kalacak maalesef.

Haberdar edin luttfen ayni sorun bnm dahili hd te var bozulmus dediler insallah bnde kurtarabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 1.5 TB WD Caviar Green var WD15EADS modeli. Kartın üzerinde yazan firmware'ı ise 2060-771640-003 REV P1.

Yere düşünce çalışmamaya başladı, ilk açılışta bir kaç "tırık tırık" (kafa sesi sanırım) diye ses geliyor sonra o sesler duruyor, motor sesi ise sürekli var, büyük olasılıkla karttandır diye umuyorum, fakirin ekmeği ne de olsa.

Firmware'ı başka ama aynı modelde bir PCB kart gelecek. Onun da ROM çiplerini değiştirip deneyeceğim, sonucu buradan bildiririm.

İzmir'de bu çip değişim işini yapan bir yer var mı bildiğiniz?

Not: Hemen hemen benzer durumdayız, o yüzden yeni başlık açmak yerine buraya yazıyorum.
  • Acaba yere düşen harddiskten mi belgeleri kurtarmak kolay, yoksa bilgisayarın formatlanmış harddiskinden geri getirmek mi?

Çünkü aynı belgelerim laptopumda da vardı .

• ali_cetinkaya A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Arıza düşmeden kaynaklandığı için problemin %99 kafadan kaynaklandığını söyleyebilirim.

PCB değişimi sorunu çözmeyecektir ama denemekle de bir şey kaybetmezsiniz. doğru kartı bulduktan sonra PCB üzerinde bulunan 8 bacaklı U12 nolu çipi aktarmanız gerekiyor.

Mikroelektronik kartların tamirini yapan servislerin veya cep telefonu tamiri yapan teknik servislerin bu işi yapabileceklerini düşünüyorum.
  • quote:

Acaba yere düşen harddiskten mi belgeleri kurtarmak kolay, yoksa bilgisayarın formatlanmış harddiskinden geri getirmek mi?

Formattan kastınız windows yüklemek ise bir miktar kayıpla birlikte veri kurtarmanız mümkün. Ancak bir çok dosyanızı klasöründen bağımsız ve isimleri değişmiş olarak kurtarabilirsiniz. Örneğin resimleriniz resim001, resim002, resim003... gibi kurtulur. sizin için sorun değilse elbette formatlanmış diskten veri kurtarmak daha kolay.

eğer laptop diski üzerinden kurtarma yapmaya karar verirseniz, diski çıkarın ve başka bir sisteme bağlayarak taratın. o diske her eklediğiniz dosya, her kurduğunuz program eski verilerinizden bazılarını tamamen silecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

quote:

Acaba yere düşen harddiskten mi belgeleri kurtarmak kolay, yoksa bilgisayarın formatlanmış harddiskinden geri getirmek mi?

Formattan kastınız windows yüklemek ise bir miktar kayıpla birlikte veri kurtarmanız mümkün. Ancak bir çok dosyanızı klasöründen bağımsız ve isimleri değişmiş olarak kurtarabilirsiniz. Örneğin resimleriniz resim001, resim002, resim003... gibi kurtulur. sizin için sorun değilse elbette formatlanmış diskten veri kurtarmak daha kolay.

eğer laptop diski üzerinden kurtarma yapmaya karar verirseniz, diski çıkarın ve başka bir sisteme bağlayarak taratın. o diske her eklediğiniz dosya, her kurduğunuz program eski verilerinizden bazılarını tamamen silecektir.

Hocam aslında d sürücüsüne format attıktan sonra 2 klasör dışında birşey yüklemedim ,kurtarmak için bazı programlar varmış ama araştırınca herkes bir program ismi söylüyor.

• máwci kullanıcısına yanıt
    Çok iyi o zaman verilerinizin çok büyük bir kısmına ulaşacağınızı düşünüyorum. Easeus Data Recovery Wizard deneyebilirsiniz.
    Partition Recovery seçeneği ile taratmanız gerekiyor. kurtarmak istediğiniz veriler d sürücünde ise diski çıkarmanıza da gerek yok. programı c ye kurup d sürücüsünü partition recovery seçeneği ile taratın sadece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.