Şimdi Ara

Wayward Pines (2014) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
595
Cevap
22
Favori
14.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ICooperI

kitaptan spoiler vermek isteyen varsa pm'den ulaşsın bana lütfen acayip merak ettim..
    son bölümdeki hikayeye pek inanmadım ben. Açıklanmayan bir sürü soru var. Birkaç yerde edindiğim bilgiye göre bunlar ilk jenerasyon değilmiş. Daha önce ebevenylere anlatmışlar intiharlar baş göstermiş. Bu yüzden cocuklara anlatıyorlarmış. Son bölümde anlatılan hikaye gerçek mi değil tam çözemedim. Bu arada 5. bölümle birlikte kitap bitmiş. kalan bölümler nasıl olacak merak ediyorum. Olaylara hakim olan varsa dediğim gibi spoiler versin

Birkaç diziyle kıyaslama yapmışlar ama bu dizi bahsettiğiniz dizileri 5'le çarpar 2'ye böler söyleyeyim. 6. Bölümle herşey rayına oturdu. Geçen hafta edindiğim bilgiler doğruymuş demek. Kitap bitti sanıyordum ama yukarda bir arkadas 2 kitap daha oldugunu söylemiş. Bence böylesi daha iyi işi senaristlere bırakmakdansa.. Ama hala ben bazı şeylerin yalan olduğunu düşünüyorum. Açıklanmayan birşeyler var..

• quote:

Orijinalden alıntı: a|i

1x6 en iyi bölümdü...

Yine bir çok şey açıkladılar.Doktora biraz hak verdim fakat yeni nesil yetiştirecek diye halka açık idamlarla korkak nesil yetiştirmemeli.Yani ne işe yararki korkak koyun insanlar? wayward pines la sınırlı kalırlarsa eninde sonunda yok olurlar.Kill or killed durumu.Bi şekilde savaşmayı öğrenip abbylerin neslini tüketmeleri lazımki çok zor iş.Milyarlarca insan yavaş yavaş evrimleşerek abby oldu, yani milyarlarca düşman var.ama dizi güzel gidiyor mantığını sevdim.İlk bölümlerde çok bullshit sıkıyolar gibi geliyodu ama mantığı anlattılar kavradık, şimdi hadi yönetelim bakalım nolacak diyor insan :)

6. Bölüm
    Ben ingilizce altyazı ile izledim dayanamadım. Kaçırdığım bazı noktalar olabilir. Bazı sorularım var? Group a'ya gerçeği anlattığında neden insanlar kabullenemeyip, kendilerini öldürmeye başlıyorlar? Buranın mantığını anlamadım. Tamam bir şok olurda, tüm insanlar kendisini öldürmez ki. İnsanoğlu bu kadar kolay hayatına kıymaz. Son sorum ise bu Kate ve kocası yanlış görmediysem bomba hazırlıyorlar? Bu bomba ile Terresayı mı öldürecekler? Yoksa duvarı falan mı patlatmaya çalışacaklar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psirik -- 21 Haziran 2015; 4:02:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizi hakkında genel bir değerlendirme (AĞIR SPOİLER İÇERİR)

Wayward Pines, benzeri dizilerin düştüğü hataya düşmeyerek ilk 5-6 bölümde ana konuyu gayet iyi bir şekilde izleyiciye aktardı. Farklı farklı dizi ve kitaplardan güzel bir harmanlama yapılmış ve güzel kurgulanmış bir dizi. Kitaplarını okumadım ama tahminince kitaba çok sadık kalmayacaklar (kalamayacaklar) yada kitapta anlatılan pek çok detay izleyiciyi sıkmamak için es geçilmiş sanırım. Ara ara kopukluklar var çünkü anlatımda.

Diziyi izlerken pek çok diziden esinlenildiğini hemen farkediyoruz. Lost, Eureka, The 100, Terra Nova ...

Lost'taki gibi aslında kimsenin rastgele olmadığı, seçilmiş kişilerin oluşturduğu bir topluluk olduğunu, Eureka'daki gibi bu topluluktaki insanların her birinin bir amaç veya yeteneği için seçildiği (ayrıca ana karakterin topluluğa katılış biçimi birebir aynı), The 100 gibi dışarı da mutasyona uğramış insanların yamyamlaştığı ve Terra Nova'daki gibi bir Safe Zone oluşturulup burada yeni bir uygarlık kurulmasını amaçlayan bir topluluk. Tabi topluluk dediysekte bunu bilen kişi sayısı çok az.

Diziye ve yapılan yorumlara gelecek olursak,
    Tüm yorumları okudum. Bazı arkadaşların kafası çok ciddi karışmış. Sorulara elimden geldiğince cevap vereyim.

1) Zaman kavramı.
    Öncelikle 2. sayfada bir arkadaş bahsetmiş zaten. Dizide aslında geçmişe gitme, zaman yolculuğu vs. diye birşey yok. Tüm bu insanlar 199x-2014 yılları arasında tek tek yakalanıp "Canlı Dondurma" adı verilen uyku kapsüllerine konulup, 2000 yıl boyunca uyutulmuşlardır. Kiminin kendini 1999'da kiminin 2005'te sanmasının sebebi, o yıllarda yakalanıp uyutulduğundandır. Kate'in 12 yıldır orada yaşamasının ve yaşlanmasının sebebi de, Ethan'dan 12 sene önce (4016 yılında) uyandırılmasıdır. Yani geçmişe gidip insan kaçırma diye birşey yok.

2) Gizli servisten biriyle, Dr. Filcher'in görüşmesi
    Bu sahne bir flashback'tir, 2014 yılında Ethan'ın kaçırıldığı zamana ait. Konuşmada bahsi geçen konu Ethan'ın yakalanıp kapsüle alındığıdır.

3) Kasabaya yeni gelen misafirler
    Aslında yeni gelmediler, hep kasabadaydılar ama kapsülde uyuyorlardı. Ne kadar uyuyacaklar sorusunun cevabını ise emlakçı Big Bill cevaplamıştı. Kasabaya ihtiyaca göre insan geliyor, yani ihtiyaca göre o ihtiyacı karşılayacak insan uyandırılıyor.

Kasaba sakinleri ve Dr. Filcher, Şerif Pope'tan memnun değildi. Bunun üzerine Ethan'ı uyandırdılar ve Pope'un yerine geçmesini sağladılar. Ethan'ın ailesini arayacağını ve bu sebeple zorluk çıkaracağını bildikleri için Ethan'ın ailesini de uyandırdılar. Yani Ethan'ın ailesi, Ethan uyandıktan sonra kaçırılmadı. Ethan kaybolduktan kısa bir süre sonra kaçırıldılar. Bu şekilde ölen biri yerine hemen bir başkası uyandırılıyor ve sirkülasyon yaratılıyor.

4) Herkes kaza ile mi geldi
    Ben sanmıyorum. Kaçırılan emlakçının anlattığı hotel olayı ve Pope tarafından kaçırılan doktorda gördük. Zaten Dr. Filcher'a inanıp gönüllü olarak gelenler ve zorla getirilenler olarak 2 farklı grup var. Sanırım zorla kaçırılanlara kaza yaptınız yalanı söyleniyor çünkü kimse tam olarak ne olduğunu zaten hatırlamıyor.

5) Kate ve kocası
    (TAHMİN, henüz kesin birşey belli değil) Kate'in olup bitenden haberi var fakat duvarın dışından haberi yok diye düşünüyorum. Çünkü Ethan ile konuşurken neden son görüşmelerinden bu yana 12 yıl geçtiğini, neden Ethan'ın sandığı gibi 5 hafta önce geçmediğini yakında anlayacağını söyledi ve kendisi ilk başta Ethan gibi çok meraklı olduğunu söylemişti. Ethan'da tanıdığım Kate kolay vazgeçmez diyordu. Kate birçok şeyi çözmüş ama Ethan gibi dışarıya çıkamadığı için dışarıdan habersiz. Bu sebeple kocasıyla birlikte yaptıkları bomba ile dışarıya çıkıp neler olduğunu öğrenmek istiyor. Bombayı büyük bir ihtimal duvarı yıkmak için kullanacaklar.

6) Grup A
    Grup A olarak adlandırılan, ilk uyandırılan insanlara Filcher tarafından herşey anlatıldı. Ama çoğu insan kaçırıldığı ve kendini 2000'li yıllarda sandıkları için Filcher'a inanmıyorlardı yada merak ediyorlardı. Filcher durumu kontrol altına alamadı ve Grup A olarak adlandırılan insanlar duvarın öteki tarafına geçip öldüler. Şehrin yandığını gösterdiği sahne de ölenler Grup A'dakilerdi. Tahminimce şehirde bir ayaklanma çıktı ve kaos oluştu. (Düşükte olsa bir diğer ihtimalde Grup A'dakiler dışarı çıktıklarında Abbys'lerde şehre girdi. Ama dediğim gibi bence düşük bir ihtimal bu) Kısaca Filcher, Grup A'daki insanları kontrol altına alamadı ve başarısız oldu. Daha sonra Grup B olarak adlandırdığı ikinci uyandırılanları da katı kurallar koyarak korkuyla kontrol altına almaya çalıştı ve bunda başarılı oldu. Bu sebeple geçmişten bahsetmek yasak. Eğer geçmişini unutmazsan ve tek çıkış yolu olan duvarın arkasına geçip kaçmaya çalışırsan, bu herkesin sonunu getirebilir. (Düşük olan ihtimal bu sebeple imkansız değil)

Aklına soru takılan yada merak ettiğiniz birşey varsa beni mention layıp sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Denizcan- -- 21 Haziran 2015; 8:36:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: psirik

quote:

1x6 en iyi bölümdü...

Yine bir çok şey açıkladılar.Doktora biraz hak verdim fakat yeni nesil yetiştirecek diye halka açık idamlarla korkak nesil yetiştirmemeli.Yani ne işe yararki korkak koyun insanlar? wayward pines la sınırlı kalırlarsa eninde sonunda yok olurlar.Kill or killed durumu.Bi şekilde savaşmayı öğrenip abbylerin neslini tüketmeleri lazımki çok zor iş.Milyarlarca insan yavaş yavaş evrimleşerek abby oldu, yani milyarlarca düşman var.ama dizi güzel gidiyor mantığını sevdim.İlk bölümlerde çok bullshit sıkıyolar gibi geliyodu ama mantığı anlattılar kavradık, şimdi hadi yönetelim bakalım nolacak diyor insan :)

6. Bölüm
    Ben ingilizce altyazı ile izledim dayanamadım. Kaçırdığım bazı noktalar olabilir. Bazı sorularım var? Group a'ya gerçeği anlattığında neden insanlar kabullenemeyip, kendilerini öldürmeye başlıyorlar? Buranın mantığını anlamadım. Tamam bir şok olurda, tüm insanlar kendisini öldürmez ki. İnsanoğlu bu kadar kolay hayatına kıymaz. Son sorum ise bu Kate ve kocası yanlış görmediysem bomba hazırlıyorlar? Bu bomba ile Terresayı mı öldürecekler? Yoksa duvarı falan mı patlatmaya çalışacaklar?

Dışarıda bir hayat olmadığı gerçeğini görüyorlar ve kendi zamanlarında çok daha fazla yaşadıkları için yeni hayatı kabullenmiyorlar.Bu mantıklı bence çünkü kendileri seçmediler dondurulmayı,onlar dondurulmasaydı gayet normal bi hayat yaşayacaklardı çünkü evrimleşme 2000yıl sonra bu hale geliyor.Hatta dondurulan insanların torunları bile normal bi hayat yaşardı büyük ihtimalle.İnsanlar sürü piskolojisine çabuk kapılırlar birkaçı intihar edince küçük topluluk olduğundan herkes sapıtmaya başlamıştır diye düşünüyorum.
    Kate ve sahte kocası birboktan haberleri olmadığından duvarı falan patlatacaklar patlatırlarsada abbyler içeri girip çoluk çocuk ne varsa götürür, ortalık karışabilir bakalım ne olacak.

@-Denizcan-

6.bölümü izledikten sonra bizde zaman kavramını anladık heralde kafamız o kadar çalışıyor zaman makinesi teorilerimiz çöktü.Sen 6ya kadar izleyip gelip bizim 4ve 5.bölümlerde yaptığımız teorilere artistlik yapıyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a|i -- 21 Haziran 2015; 12:29:39 >

• quote:

quote:

quote:

1x6 en iyi bölümdü...

6. Bölüm

Dışarıda bir hayat olmadığı gerçeğini görüyorlar ve kendi zamanlarında çok daha fazla yaşadıkları için yeni hayatı kabullenmiyorlar.Bu mantıklı bence çünkü kendileri seçmediler dondurulmayı,onlar dondurulmasaydı gayet normal bi hayat yaşayacaklardı çünkü evrimleşme 2000yıl sonra bu hale geliyor.Hatta dondurulan insanların torunları bile normal bi hayat yaşardı büyük ihtimalle.İnsanlar sürü piskolojisine çabuk kapılırlar birkaçı intihar edince küçük topluluk olduğundan herkes sapıtmaya başlamıştır diye düşünüyorum.
    Kate ve sahte kocası birboktan haberleri olmadığından duvarı falan patlatacaklar patlatırlarsada abbyler içeri girip çoluk çocuk ne varsa götürür, ortalık karışabilir bakalım ne olacak.

@-Denizcan-

6.bölümü izledikten sonra bizde zaman kavramını anladık heralde kafamız o kadar çalışıyor zaman makinesi teorilerimiz çöktü.Sen 6ya kadar izleyip gelip bizim 4ve 5.bölümlerde yaptığımız teorilere artistlik yapıyorsun :)

Yine o kısım bana tam oturmadı. Gerçeği anlattıklarında uzun bir süre şaşırır, inanmam falan. Niye intihar edeyim? Birde kasaba niye yanmış, yıkılmış, arabalar patlamış halde? Doktor kasabaya geldiğinde bir grup insan binadan kaçıp gidiyor. Bence tüm insanlar intihar etmemiştir.

Son olarak dizide bebek yada hamile kadın var mıydı? Ben hatırlamıyorum. Yani demek istediğim insanlar ürüyor mu üreyemiyor mu? Gelecek nesiller için bebekler yapabilirler.

• psirik kullanıcısına yanıt

Bence bir şekilde olaylar oluyor Grup a denilen insanlara söyledikten sonra inanmayıp dışarı çıkmaya çalışıyorlar ve bunun üstüne abbyleri görüyorlar ve bazıları öldürülüyor kaçanlarda bir nevi intihar ederek kurtuluyor şahsen bana bunları söylesen ben bile korku yüzünden belki ne zaman o duvar yıkılcak gelcek bizi yok etcekler korkusu yüzünden intihar etme vakasına gelebilirdim.

Burda anlatılmak istenen bu fakat şimdi şu var neden böyle bir evrimleşme dönemi oluyor insanlar abbye dönüşüyor doktor böyle bir şeyi yapmış ama ne olursa olsun kafasına göre bir kesimi kapsüle sokup uyutmuş sanırım bundan sonraki durumda geçmiş diye bir şey yok bunlar gelecekteler o uyuttukları insanların hepsi gelecek nesilde veya ihtiyaç duyulduğu müddetçe uyancaklar ethanı bu yüzden uyandırdı halkı kontrol altında tutması gerekiyordu şerif pope bu yüzden işleri çığrından çıkardı ve sonu ölüm oldu.

Gerçeği söylemek en son şey gibi duruyor ama bence sezon finaline kaos olcak gibi duruyor o duvar patlıyanca yine bir çok abby gelebilir ve bir çok insanın ölceği anlamına geliyor bence bu olay bir şekilde bir yere bağlanıp o kasabadaki insanlara bence savaşmayı öğretilmesi lazımki bu şekilde abbyler ile savaşılsın. Konuda çünkü kötü taraf abby olarak gösteriliyor şu anda bu şekilde oldu iyi kesim doktor ve arkasında olduğu kişiler. Kim isterki soru işaretleri ile olan bir kasabada bebek yapmayı sence?

Bana göre bu en son iş yani belki yapan vardır kaldıki diken üstündesin farkettiysen kate şimdi o duvarı patlatınca ne olcak abbylerin hepsi içeri gircek ve kasabanın yarısının yok olması demek bu olay. Bence dizi ilk sezon gider gibi geliyor bana kaos çıkcak ve abbyler içeri gircek ve ortalığı dağıtcak sonradan the walking dead olayınamı çevircekler görücez olayı.

• dizi 4. bölümden sonra gizemini kaybetti.Bundan sonra yapacakları son derece tahmin edilebilir bir hal aldı, izleyecek olan var ise aklında bulundursun.Bu tip dizilerin ömrü genelde fazla sürmez eğer gizemi tekrar yakalamazlarsa.

abby leri gördük 2000 yıl geçmiş , kasaba sınırlarından ayrılmamaları lazım , yapacak fazla birşey yok ki ? kasabadan kaçacakları engelle , komplo teorilerini bertaraf et,tartış vs sonra diziye aksiyon yerine politika girsin.2-3 sezon böyle devam ettir mantığına dönme
    ihtimalleri çok yüksek.
    Ola ki herkesin öğrendiğini düşünürsek ve dışarıya çıkma eğilimi ile yeni bir şehir kuracağını varsayarsak belki o zaman dizi daha izlenebilir olur.

Bir de şu var ki 2000 yıl demek , çok uzun bir süre demek bu sürede illa ki insanların dönüşmesi gerekmiyor ki ,daha günümüzde uzay gemileri tasarlanıyor ve uzun yolculukların somut adımı atılıyorken 2000 yıl sonra zaten insanlık bu gezegenden ayrılmış başka gezegenlere koloni yerleştirmiş olur.Konuyu bu yönde işlerlerse harika olur ama görünüşe göre senaristin böyle bir amacı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ICromwelleI

Bence bir şekilde olaylar oluyor Grup a denilen insanlara söyledikten sonra inanmayıp dışarı çıkmaya çalışıyorlar ve bunun üstüne abbyleri görüyorlar ve bazıları öldürülüyor kaçanlarda bir nevi intihar ederek kurtuluyor şahsen bana bunları söylesen ben bile korku yüzünden belki ne zaman o duvar yıkılcak gelcek bizi yok etcekler korkusu yüzünden intihar etme vakasına gelebilirdim.

Burda anlatılmak istenen bu fakat şimdi şu var neden böyle bir evrimleşme dönemi oluyor insanlar abbye dönüşüyor doktor böyle bir şeyi yapmış ama ne olursa olsun kafasına göre bir kesimi kapsüle sokup uyutmuş sanırım bundan sonraki durumda geçmiş diye bir şey yok bunlar gelecekteler o uyuttukları insanların hepsi gelecek nesilde veya ihtiyaç duyulduğu müddetçe uyancaklar ethanı bu yüzden uyandırdı halkı kontrol altında tutması gerekiyordu şerif pope bu yüzden işleri çığrından çıkardı ve sonu ölüm oldu.

Gerçeği söylemek en son şey gibi duruyor ama bence sezon finaline kaos olcak gibi duruyor o duvar patlıyanca yine bir çok abby gelebilir ve bir çok insanın ölceği anlamına geliyor bence bu olay bir şekilde bir yere bağlanıp o kasabadaki insanlara bence savaşmayı öğretilmesi lazımki bu şekilde abbyler ile savaşılsın. Konuda çünkü kötü taraf abby olarak gösteriliyor şu anda bu şekilde oldu iyi kesim doktor ve arkasında olduğu kişiler. Kim isterki soru işaretleri ile olan bir kasabada bebek yapmayı sence?

Bana göre bu en son iş yani belki yapan vardır kaldıki diken üstündesin farkettiysen kate şimdi o duvarı patlatınca ne olcak abbylerin hepsi içeri gircek ve kasabanın yarısının yok olması demek bu olay. Bence dizi ilk sezon gider gibi geliyor bana kaos çıkcak ve abbyler içeri gircek ve ortalığı dağıtcak sonradan the walking dead olayınamı çevircekler görücez olayı.

Abby'lerle karşılaşmaları için ya dağa tırmanacaklar yada duvarı patlatacaklar. Sanki ben grup A insanlarının peşinden koşan abby gördüm. Abby'leri duvar engelliyor ancak Burke'un tırmandığı dağdan aşağı inemezler mi? Burke kapıyı açıp duvarı aşıp dağa ulaşmadı sanırım. Zaten ormanda Abby'lerden kurtulması saçmalıktı.

Ben intihar etmezdim. Aslında çoğu insan intihar etmez. Bir şekilde saklanmaya yada silahlanmaya çalışır. Şehri tam olarak abbyler bastı mı basmadı mı? Belki Kate ve kocası gibi grup A'da birileri duvarı patlattı yada kapıyı açtı, içeriye abbyler girdi, Doktorda tüm Wayvard Pines'ı abbylerden temizlemek için bombaladı. Yanmış,yıkılmış arabalar ve evler bunu gösteriyor. Eğer Kate'te kurtulmak için duvarı patlatır ise abbyler içeri girecek, yine wayward pines bombalanacak, yeniden bir şehir kurulacak ve sıra grup C'ye gelecek.

Kate, postacı ve kocası dışında bomba patlatacağını bilen yokki? Diğer insanlar endişelenmez sanırım. Kaç yıldır oradalar çocuk yapmamaları mümkün değil. Bu şekilde nesil devam eder. Kapsüldeki insanlara ihtiyaç olmaz. Sonuçta kamsüldeki insanlar son insanlar, her biri öldüğünde insanoğlunun sonu geliyor.

Abbyler normal insan sonuçta insanlar evrimleşince oluşuyor bu nasıl oluyor anlamıyorum ama böyle anlatılıyor dizide yani ordan atlasalar bile ölcekler çünkü sonuçta normal insanlar bunlar ölümsüz değiller sadece et ile besleniyorlar. Yani onlar için tek çare o duvarın aşılması gerek oda o duvarı patlatmaktan geçiyor doktor o kapıyı açmıyacağına göre böyle bir şey mümkün.

Ayrıca şöyle bir şey daha var doktor bunlar uğraşcağına abbyleri yavaştan yok etmeye veya bir çözüm üretmeye uğraşmadıki tabi bize ne kadar abby olduğu söylenmedi belki milyarlarca var o zaman duruma göre uğraşılmaya bilirler fakat yeni bir yaşam ve sınırları büyütmek için bu alanın genişlemesi lazım tek bir yerle sınırlı kalamaz bu durum illaki bir şeyler olup ordan çıkmaları lazım veya sınırlarını genişletmeleri gerekiyor.

Bebek olayı ise şöyle olabilir yeni jenerasyona bu durumu anlatıyorlar ve bunlarda olanların farkında ve bunlar büyüdükçe bunların farkında oldukları için nufusu çoğaltma durumu bu şekilde olabilir gibime geliyor. O kapsüldeki insan son insanlar değil gibi sonuçta bir geçmiş var gibi yoksa bu doktor onları nasıl geri getirdi baktı ethan kurallara uymuyor geri dönmeye çalışıyor gibi karısı ve çocğunuda getirdi. Benim yine kafam durdu arkadaş sanırım bu oruç yüzünden.

Bence Flashbackler ile bir şeyler olcak veya hatırlatılcakmı görücez bakalım bence ortada farklı bir durum var gibi. Sonuçta geçmiş var fakat şu an haladaha devam etmekte bunlarda gelecekteler ve abbylerin olduğu dünya sarılı olduğu halde sadece Wayward pines var ve şimdi şu var doktor geçmişteyken bunları görüyor ve kapsül yapıyor milleti bunlar seçip duruma göre kapsüle sokmaya hazırlıyor fakat Ethanı daha öncedenmi seçti yoksa günümüzdemi seçti orda kavramsal bir döngü söz konusu gibi geliyor bana şimdi eğer durum doğruysa flashbacklerde ethanda gözükür ve onuda kapsüle sokmuş olur fakat şimdi Pope ölmeden önce ethan dönmeye çalışıyordu ve karısı ve çocğuna ne olduğunu ve bize geçmişe gösterip karısının ve coğunun geçmişte olduğunu gösterdiler şimdi ethan böyle durmayacağını bildiği için karısı ve çocuğunuda buraya getiriyorlar orada bir durum söz konusu yani gelecekte iken sonraki durumlara göre ve koşullara göre birilerini getiriyorlar doktor ya bir şeyleri saklıyor yada başka bir durum var gibi. Ben böyle anladım benimde kafamda bu soru var.

• ICromwelleI kullanıcısına yanıt

Geçmiş gelecek yok sanırım. Zamanda yolculuk yapabiliyorsa neden geçmişe gitmiyor? Benim anladığım doktor bir tesiste insanları kapsüllere 2015'te koydu ve onları 4000'li yıllara kadar uyuttu. İhtiyacı olduğu kadarını kasabaya koyuyor. Ethan'nın oğlu ile karısını da kapsüle koymuş. Bu arada kendisini ve takımını da uyuttu. Ama onları kim uyandırdı? Kapsüller o zaman belli bir yılda uyanmaya programlanabiliyor. İleriki bölümlerde bu sorular cevaplanır sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psirik -- 21 Haziran 2015; 15:26:40 >
  • dur takibe alayım .izlerim bir zaman.

Kapsüller sanırım programlı zamana o zaman diliminde uyanıyorlar. Ethan ve karısını önceden kapsüle sokmuşsa nasıl sokmuş orası muamma yada onları uyandırmayacaktı baktı iş çığrından çıkıyor doktor onları uyandırmak zorunda kaldı olabilirde. Fakat bunların hepsi bir nevi planlı gibi geliyor bana bakalım bir takım açıklanmayan sorular daha var bunlarda ileriki bölümlerde açıklanabilir.
  • a|i kullanıcısına yanıt
    Ben 6. bölümü izlemeden de geçmişe gitme olmadığı kavramıştım, kimseye artislik taslamak gibi bir niyetim yok. Üslubunuz hiç hoş değil. Amacım kimseye bir şey ima etmek değildi. Genel olarak tüm soruları cevaplamaktı.

Neyse sizin seviyenizi inip istediğiniz kavga ortamını hazırlamayacağım.
  • -Denizcan- kullanıcısına yanıt

6. Bölümü izledikten sonra zamanda yolculuk olmadığını anladım, uyutulanlara Matrix filmindeki yöntemi uygulamışlar.
    5. Bölümde gizem kaybolsa da güzel gidiyor bence, senaryoyu zenginleştirirlerse 1 sezon daha devam edebilir, diğer benzer türdeki dizlerden çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Haziran 2015; 16:57:25 >
  • 1x6

İlk bölümlerdeki atmosferi, gizemi kalmadı dizinin verdiği tat azaldı iyice. Bakalım nasıl bağlayacaklar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1x6 en iyi bölümdü...

6. Bölüm

@-Denizcan-

Yine o kısım bana tam oturmadı. Gerçeği anlattıklarında uzun bir süre şaşırır, inanmam falan. Niye intihar edeyim? Birde kasaba niye yanmış, yıkılmış, arabalar patlamış halde? Doktor kasabaya geldiğinde bir grup insan binadan kaçıp gidiyor. Bence tüm insanlar intihar etmemiştir.

Son olarak dizide bebek yada hamile kadın var mıydı? Ben hatırlamıyorum. Yani demek istediğim insanlar ürüyor mu üreyemiyor mu? Gelecek nesiller için bebekler yapabilirler.

Üreme sorusunun cevabını doktor verdi zaten.. Yeni nesli büyüyüp üreme çağına gelinmesi beklenilecek

479
    00:39:51,676 --> 00:39:54,397
    Bu aydınlanma
    ne zaman olacak peki?

480
    00:39:55,300 --> 00:40:00,747
    Yeni jenerasyon tohumlarını
    yayabileceği yaşa gelince.

Bir arkadas da kapsulleren nasıl uyandılar diye sormus, onun da cevaını doktor veriyor, kendisi evrimleşmenin kaç yıl sürebileceği üzerine tahmini bir algoritma yapıyor ve 2000 yılı yeterli bularak kapsulleri ona gore programlıyor.

399
    00:33:29,536 --> 00:33:33,107
    <i>...ve 2000 yıllık bir uykuya daldık.</i>

400
    00:33:33,911 --> 00:33:39,532
    <i>Algoritmalarıma göre bu zaman
    çevrenin sıfırlanması için yeterliydi.</i>

@psirik

• 1x6

Bu kadar gizem fazla diyordum ben ama altıncı bölümden her şeyi açıkladılar neredeyse, şimdi de merak ettiğim bir şey kalmadı Dizinin ilk sezonu on bölümdü galiba ikinci sezon olmayacak bu yüzden bu kadar hızlı ilerlediler. Bilimadamı geçmişe gidebiliyor önceki bölümlerde görmüştük nasıl gidip geldiği belli değil bakalım bunu da açıklayacaklar mı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

1x6

Bu kadar gizem fazla diyordum ben ama altıncı bölümden her şeyi açıkladılar neredeyse, şimdi de merak ettiğim bir şey kalmadı Dizinin ilk sezonu on bölümdü galiba ikinci sezon olmayacak bu yüzden bu kadar hızlı ilerlediler. Bilimadamı geçmişe gidebiliyor önceki bölümlerde görmüştük nasıl gidip geldiği belli değil bakalım bunu da açıklayacaklar mı.

Hayır geçmişe gitme gibi birşey yok. Şuan Wayward Pines'ta olan herkes 199x-2014 yılları arasında ya gönüllü olarak projeye dahil olmuş yada istekleri dışında kaçırılıp, 2000 yıl boyunca uykuya yatırılmışlardır.

Dizi de Wayward Pines dışında gösterilen tüm sahneler Flashback'tir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Denizcan- -- 21 Haziran 2015; 19:31:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Denizcan-

quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

1x6

Hayır geçmişe gitme gibi birşey yok. Şuan Wayward Pines'ta olan herkes 199x-2014 yılları arasında ya gönüllü olarak projeye dahil olmuş yada istekleri dışında kaçırılıp, 2000 yıl boyunca uykuya yatırılmışlardır.

Dizi de Wayward Pines dışında gösterilen tüm sahneler Flashback'tir.

evet ben komple yanlış düşünmüşüm haklısın hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Genel

İntihar olayı çok mantıklı , A grubundakiler gerçeği kaldiramadi ve Wayward Pines kaosa büründü, kacipta mutantlara yakalananlar, kalıplara intihar edenler vb. Bu sebeple B grubu uyandirildi ve bu defa gerçek B grubundan (sadece yetiskinlerden) saklandı. Zaten gecen bolumde okul müdürü çocuklara intiharlardan bahsetti ve ailelerine durumu anlatmamalari gerektiğinden bahsetti.

Yalnız burda çok önemli bir ayrıntı var. Merak. Gizlenen bişey varsa , İnsanoğlunun merak dürtüsünün önüne geçemezsiniz, bu nedenle çare olarak korkutmayi bulmuşlar, alenen insanları idam etmeleride bu yüzden, ama insanlar merak etmeye devam edecekler, bu kadar sırrın olduğu yerde düzeni sağlam tutamazsiniz, nitekim ajan olan o kadın onca zamandan sonra gerçeği öğrenmek için Bomba ile büyük ihtimalle duvarı patlatacak, demekki dışarıda hayatın devam ettiğini sanıyor hala, yada işin içinde iş var, belkide gerçekten dışarıda hayat devam ediyordur ama bu durumda çok tutarsızlık var, yani bu çok ama çok küçük bir ihtimal .

6 bölüm itibarıyla benim begenimi kazanan bir dizidir, bu ivme devam eder, hatta birkaç farklı eklenti ile arttırılarak giderse, son zamanların en iyi dizilerinden olmaya namzettir Wayward Pines

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.