Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (742. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.222.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen katiliyorum. Bizim araclarin benim gozumde tek kusuru fazla sert olmasi. Benim ki 18 inc jantli amg benzinli. Run flatlari normal lastikle degistim bir nebze yumusadi. Konfor olarak w204 kadar olsa yillarca binerim. Sanirim jant kucultmek lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dermeister01 kullanıcısına yanıt
    Önceden yazılmıştı.

Yetkili servisin taktığı balata sonrası bir arkadaşın aracından kaliper kapakları düşmüştü.

Garanti bittiyse bakımı referanslı özel serviste yaptırın bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim C200 d aracın 14 bin km’ye geldi. Yağ yarısı sonrası 1 lt yağ ekledim. Ama sormak istediğim asıl şey, balata sorunu. 3-4 kez geldi başıma, araç ciddi ciddi fren tutmadı. Frene bastığımda bir anda gürültülü bir boşluk hissediyorum ve araç kaygan yoldaymış gibi durmuyor. Tehlikeli boyuta gelecek kadar erken tükenir mi balatalar? Yakıtu hiç söylemiyorum! 14 bün km ortalaması halen 8.4 litre. Benzinli araç mübarek:)

Bir de tampondaki ufak-tefek çiziklerden bahsedecğim. Serviste bunları düzelttirmek akıl karı mıdır? Bu çizikleri düzelttirmek kaskoya yansıtılıyor mu?

• dermeister01 kullanıcısına yanıt
    ben mevcut bmw 3 kullanıyorum, onumuzdekı yıl içinde degıstırmeyı düşünüyorum. makyajlı c ve audi a5 arasında kaldım. neden öyle dediniz açıkçası?
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_avcı

ben mevcut bmw 3 kullanıyorum, onumuzdekı yıl içinde degıstırmeyı düşünüyorum. makyajlı c ve audi a5 arasında kaldım. neden öyle dediniz açıkçası?

audi a4 ve a5 için iç mekanında w205 in sunduğu konfor ve lüks hissiyatı yok, neden bilmiyorum ama yok. Belki ergonomi kaynaklı olabilir, belkide kullanılan malzeme kalitesinden olabilir. Ayrıca a4 ün dışı tipsiz a5 in tipi çok güzel ama fiyatı ederinden pahalı c 180 hem dış hem iç hem hissiyat hemde fiyat olarak 2 audinin vereceği herşeyi veriyor size
    ayrıca makyajlı c serisi ufak tefek hatalarından arınmış ve sorunsuz olarak kullanıcısını üzmez, daha önce derlerdi mercedes alacaksan makyajlısını bekle diye bu söz w205 içinde geçerli

w205 fl bir çıksın o zaman audi 5 le bir fiyat ve performans odaklı bakmak detaylı karşılaştırma yapmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: corova

Benim C200 d aracın 14 bin km’ye geldi. Yağ yarısı sonrası 1 lt yağ ekledim. Ama sormak istediğim asıl şey, balata sorunu. 3-4 kez geldi başıma, araç ciddi ciddi fren tutmadı. Frene bastığımda bir anda gürültülü bir boşluk hissediyorum ve araç kaygan yoldaymış gibi durmuyor. Tehlikeli boyuta gelecek kadar erken tükenir mi balatalar? Yakıtu hiç söylemiyorum! 14 bün km ortalaması halen 8.4 litre. Benzinli araç mübarek:)

Bir de tampondaki ufak-tefek çiziklerden bahsedecğim. Serviste bunları düzelttirmek akıl karı mıdır? Bu çizikleri düzelttirmek kaskoya yansıtılıyor mu?

Yüzbinlerce km ve onlarca araç tecrübem var. Değil mercedeste şahinde bile fren tutmaması söz konusu bile olamaz. Bence siz ıslak yolda abs devreye girince panik yapmışsınız. Islakta evet abs devreye girer ve gürültü yapar. Ama tutmaması psikolojik his. Gerçekten o kadar eminseniz derhal araca binmeyi kesin.

Yakıta gelince bu konu çok tartışıldı ama bende 25.000km'dir c200d kullanıyorum. Hergün sabah+akşam 3.5 saat istanbul trafiğindeyim. Sakin dur kalklarda bile değil 8.4, 6.5 üstünü bile görmedim. Siz bence bir aracı ekonomik kullanmayı bilmiyorsunuz. Gaz pedalı ile ilişkinizi gözden geçirin...

He diyelim başka araca aynı yol koşullarında 4-5 litre yaktırdığınızı iddia ediyorsanız o zaman ilk maddeye geri döneceğim o aracı kullanmayı kesin..

• quote:

Orijinalden alıntı: YEY

quote:

Orijinalden alıntı: corova

Benim C200 d aracın 14 bin km’ye geldi. Yağ yarısı sonrası 1 lt yağ ekledim. Ama sormak istediğim asıl şey, balata sorunu. 3-4 kez geldi başıma, araç ciddi ciddi fren tutmadı. Frene bastığımda bir anda gürültülü bir boşluk hissediyorum ve araç kaygan yoldaymış gibi durmuyor. Tehlikeli boyuta gelecek kadar erken tükenir mi balatalar? Yakıtu hiç söylemiyorum! 14 bün km ortalaması halen 8.4 litre. Benzinli araç mübarek:)

Yüzbinlerce km ve onlarca araç tecrübem var. Değil mercedeste şahinde bile fren tutmaması söz konusu bile olamaz. Bence siz ıslak yolda abs devreye girince panik yapmışsınız. Islakta evet abs devreye girer ve gürültü yapar. Ama tutmaması psikolojik his. Gerçekten o kadar eminseniz derhal araca binmeyi kesin.

Yakıta gelince bu konu çok tartışıldı ama bende 25.000km'dir c200d kullanıyorum. Hergün sabah+akşam 3.5 saat istanbul trafiğindeyim. Sakin dur kalklarda bile değil 8.4, 6.5 üstünü bile görmedim. Siz bence bir aracı ekonomik kullanmayı bilmiyorsunuz. Gaz pedalı ile ilişkinizi gözden geçirin...

He diyelim başka araca aynı yol koşullarında 4-5 litre yaktırdığınızı iddia ediyorsanız o zaman ilk maddeye geri döneceğim o aracı kullanmayı kesin..

Benim de anlamadığım bu! Aynı şehirde (İstanbul) kullanıyoruz arabayı. Ama ben 8.4 ortalamasını düşüremiyorum, siz 6.5 üstünü görmediğinizi söylüyorsunuz. Hadi, bu cehennemi trafikte pek mümkün olmasa da, hırpani kullanıyor olayım ben arabayı ve olabildiğince de dikkat etmeyeyim yakıt sarfiyatına..Sizce gene de 2 litrelik bir fark evla mıdır? Söylemek istediğim şu; akmayan İstanbul trafiğinde ne kadar sert kullanırsam kullanayım (ki asla) bu farkın oluşmaması gerekiyor. Bence, benim tersime siz; gaza basmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz!

Fren mekaniğine gelince de; evet, duramadım. VE evet oslak yoldu bir iki seferinde. Bir kez yaşasam, “ABS” der geçerdim. Ama defaaten yaşadım ve bunu yazma gereği hissettim. Arabayı kullanmayı kesmem konusunda önerinizi de, servisle birebir görüşme sonrası değerlendirmeye alacağımı bilin isterim. İyi günler.

• İyigünler mercedes ailesine katılmak istiyorum benzinli 2014 c180 Almak istiyorum kullanan arkadaşlar yakıt tasarrufu nasıl acaba bilgi verebilirmisiniz?şuanki aracım bmw 1.16 benzinli ortalama şehir içi 8.2 yakıyor..aradakı fark çok olurmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: cgtyzl

İyigünler mercedes ailesine katılmak istiyorum benzinli 2014 c180 Almak istiyorum kullanan arkadaşlar yakıt tasarrufu nasıl acaba bilgi verebilirmisiniz?şuanki aracım bmw 1.16 benzinli ortalama şehir içi 8.2 yakıyor..aradakı fark çok olurmu?

agresif kullanmazsan aynısını yakarsın.
  • Merhaba arkadaşlar,Güncel kasa 2014 C 180 Fascination alma arifesindeyim ancak acilen bağımsız bir tavsiyeye ihtiyacım var şöyleki ; hemen hemen aynı fiyat olan 2016 Makyajlı 3.18i ile 2014 Mercedes arasında kaldık,ikiside yaklaşık 135.000 TL,Performans odaklı bir adam değilim,yaş 43 ve bir kız çocuklu aile,gel gör ki işin içinden çıkamadım,Makyajlı 3.18'de fena durmuyor ve 2 yaş daha genç Mercedes'ten,siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz??

2014 C180'lerde Bluetoothdan Spotify dinleyebiliyormuyuz ve 3.18 i standart ses sistemiyle karşılaştıran varsa tecrübelerini bilmek isterim..

Ayrıyeten Mercedes için soruyorum,sanırım aracın garantisi bitti fakat yetkili servisler ateş pahası,bildiğiniz iyi bir usta varmıdır, ve 3 yaşında Mercedesi 3 sene daha kullanacağımı varsayarsak hangi tip problemlerle karşılaşabilirim,Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deren05

Merhaba arkadaşlar,Güncel kasa 2014 C 180 Fascination alma arifesindeyim ancak acilen bağımsız bir tavsiyeye ihtiyacım var şöyleki ; hemen hemen aynı fiyat olan 2016 Makyajlı 3.18i ile 2014 Mercedes arasında kaldık,ikiside yaklaşık 135.000 TL,Performans odaklı bir adam değilim,yaş 43 ve bir kız çocuklu aile,gel gör ki işin içinden çıkamadım,Makyajlı 3.18'de fena durmuyor ve 2 yaş daha genç Mercedes'ten,siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz??

2014 C180'lerde Bluetoothdan Spotify dinleyebiliyormuyuz ve 3.18 i standart ses sistemiyle karşılaştıran varsa tecrübelerini bilmek isterim..

Ayrıyeten Mercedes için soruyorum,sanırım aracın garantisi bitti fakat yetkili servisler ateş pahası,bildiğiniz iyi bir usta varmıdır, ve 3 yaşında Mercedesi 3 sene daha kullanacağımı varsayarsak hangi tip problemlerle karşılaşabilirim,Teşekkürler şimdiden.

Hocam ; niçin yeni Insignia düşünmüyorsunuz ? 36binTL 12 ay %0 faiz finansman desteği de mevcut.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Premium algısı diyelim..
  • deren05 D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

• quote:

Merhaba arkadaşlar,Güncel kasa 2014 C 180 Fascination alma arifesindeyim ancak acilen bağımsız bir tavsiyeye ihtiyacım var şöyleki ; hemen hemen aynı fiyat olan 2016 Makyajlı 3.18i ile 2014 Mercedes arasında kaldık,ikiside yaklaşık 135.000 TL,Performans odaklı bir adam değilim,yaş 43 ve bir kız çocuklu aile,gel gör ki işin içinden çıkamadım,Makyajlı 3.18'de fena durmuyor ve 2 yaş daha genç Mercedes'ten,siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz??

2014 c serileri ilk gelenler ve onlarda bir kaç kalem donanım eksikliği var. ayrıca kroniklerin olma ihtimali daha fazla 2015 den sonra kronikler baya giderilmeye başlandı.

kıyasladığınız 3.18 2016 model sıfır sayılır ayrıca makyajlı kasa yani kronik sorunlar giderilmiştir. ben normalde mercedese yakınım ama sizin kıyasınızda 2016 3 serisini alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

2014 c serileri ilk gelenler ve onlarda bir kaç kalem donanım eksikliği var. ayrıca kroniklerin olma ihtimali daha fazla 2015 den sonra kronikler baya giderilmeye başlandı.

kıyasladığınız 3.18 2016 model sıfır sayılır ayrıca makyajlı kasa yani kronik sorunlar giderilmiştir. ben normalde mercedese yakınım ama sizin kıyasınızda 2016 3 serisini alırdım.

Bende sizin gibi düşünüyorum artık,yorumlar için teşekkürler..

• quote:

İzin verirseniz ben biraz aklınızı karıştırayım, neden 2 adet 2. el araç yerine henüz el değmemiş ve dolayısıyla da 2 sene garantisi bulunan sıfır bir 1 serisi 1.18i düşünmüyorsunuz? üstelik tek çocuk var diyorsunuz, rahat rahat sığarsınız, bende de tek çocuk var ve bir problem yaşamıyorum.
    Üstelik sizin de dediğiniz gibi premiumsa premium, motorsa zaten aynı motor, sadece biraz küçük ancak bu nedenle de abisinden biraz daha kıvrak..Bence düşünmeye değer, hemen hemen fiyatlar da denk..

• quote:

Orijinalden alıntı: mmrtsc

quote:

İzin verirseniz ben biraz aklınızı karıştırayım, neden 2 adet 2. el araç yerine henüz el değmemiş ve dolayısıyla da 2 sene garantisi bulunan sıfır bir 1 serisi 1.18i düşünmüyorsunuz? üstelik tek çocuk var diyorsunuz, rahat rahat sığarsınız, bende de tek çocuk var ve bir problem yaşamıyorum.
    Üstelik sizin de dediğiniz gibi premiumsa premium, motorsa zaten aynı motor, sadece biraz küçük ancak bu nedenle de abisinden biraz daha kıvrak..Bence düşünmeye değer, hemen hemen fiyatlar da denk..

Yorum için teşekkürler hocam,teknik olarak haklısınızda fakat 4 sene A3 sportbak araca bindik,artık hatchback bir arabaya binmek istemiyoruz ve de evdeki komutan biraz öyle istedi ;)

• Türkiye'de Mercedes'in premium algısı hem Audi'den hem BMW'den daha yüksektir, bunu A4 siparişi vermiş bir C180 kullanıcısı olarak söylüyorum, önerim biraz daha çıkabilirseniz 2015 C180 olacaktır.

• Selam Arkadaşlar

C200d alma arifesindeyim. Araştırdığım kadarıyla araçla ilgili çok sayıda sorun yaşayan arkadaşlar olmuş. 2017 modellerde sorunlar giderilmiş midir ? Yoksa uzak mı durmalıyım?

Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: pyori

Selam Arkadaşlar

C200d alma arifesindeyim. Araştırdığım kadarıyla araçla ilgili çok sayıda sorun yaşayan arkadaşlar olmuş. 2017 modellerde sorunlar giderilmiş midir ? Yoksa uzak mı durmalıyım?

Şimdiden teşekkürler

ben olsam uzak dururdum
  • 
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.