Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (585. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.220.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_06tr

c200d 14100 km deyim... 2 gündür motor yağ uyarısı veriyor.. hangi yağı alıp eklemeliyim bunun için servise gitmeyim şimdi :)

servis Zamanı gelmiş. Bence bakıma götürün aracı , yağı zAten değişecek. Tabi eksiltmenin sebebini de sorun

sıfır araçlarda 1-2 sefer ufak yağ eksiltme olabiliyor , problem olduğunu düşünmüyorum.. olmazsa dediğiniz gibi 15000 km bakıma götürebilirim sanırım..
  • Arkadaşlar bu linkte görülen "AGILITY CONTROL Spor Süspansiyon" w205 C180 ve C200d araçların bütün donanım paketlerinde var mı? Yoksa hiçbirinde mi yok?
    Link:
    techcenter.mercedes-benz.com
    Mercedes-Benz International: News, Pictures, Videos & Livestreams.
    http://techcenter.mercedes-benz.com/tr_TR/agility_control/detail.html

Alıntı: "Agility Control Suspension özelliği hıza duyarlı bir şekilde sertleşmesi ve yol kondüsyonuna göre yumuşaklık sertlik ayarını yapabilmesidir. Başka bir özelliği yoktur. AMG de fark sadece yaylar daha serttir."

Edit: Kendim buldum cevabı şimdi. Sanmıyordum ama varmış bu sistem, şöyle:
    Alttaki linkteki donanım listesine bakınca görülüyor:
    donanim.mercedes-benz.com.tr
    Mercedes-Benz Corporate Lounge
    http://donanim.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan-ve-estate

Konforlu AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi : Style, Comfort, Exclusive paketlerde var
    Sportif AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi: Avantgarde , Fascination, AMG paketlerde var

Yani W205 araçların hepsinde "AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi" var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 3 Ekim 2016; 17:12:09 >

• Tolga_06tr kullanıcısına yanıt
    Yağınız min seviyede bir an önce eklemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ne olursa olsun özel siparişte ücretsiz olarak süspansiyonu konfor veya spor olarak seçebiliyorsunuz. Amg olup konfor süspansiyonlu araçlar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

Arkadaşlar bu linkte görülen "AGILITY CONTROL Spor Süspansiyon" w205 C180 ve C200d araçların bütün donanım paketlerinde var mı? Yoksa hiçbirinde mi yok?
    Link:http://techcenter.mercedes-benz.com/tr_TR/agility_control/detail.html

Alıntı: "Agility Control Suspension özelliği hıza duyarlı bir şekilde sertleşmesi ve yol kondüsyonuna göre yumuşaklık sertlik ayarını yapabilmesidir. Başka bir özelliği yoktur. AMG de fark sadece yaylar daha serttir."

Edit: Kendim buldum cevabı şimdi. Sanmıyordum ama varmış bu sistem, şöyle:
    Alttaki linkteki donanım listesine bakınca görülüyor:
    http://donanim.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan-ve-estate

Konforlu AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi : Style, Comfort, Exclusive paketlerde var
    Sportif AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi: Avantgarde , Fascination, AMG paketlerde var

Yani W205 araçların hepsinde "AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi" var.

Konu netlesti o zaman AMG deki sertlik efsanesi sadece ve sadece 17-18 inch jant farkliligindan mi geliyor ???
    1.5 cm kisa AMG yay (suspansiyon) deniliyor ve 1.5 cm alcak oldugu soyleniyor .

Test surusu yaptim ve goreceli tabi de ben cok bir fark hissetmedim.
    Elbette cukurlara hizli girince tum 18 jant araclarda var olan vuruntu hissi harici ki bu 18 inch jant passat higline b8 de de neredeyse ayni duzeyde var ...

Adaptif konusu enteresan tabi arac cukurlari gorup ona gore aninda yumusama yapamayacigina gore bu adaptif olayi sadece surus profiline gore adaptif olabilir mantik olarak. Yani comfort mod ta daha yumusak olmali, sport+ ta sert ...
    Kullanan arkadaslar boyle bir ayarlama hissediyorlarmi aracta ???

• @TRB7
    Evet fascinatioın ve AMG standart süspansiyonları aynı yani spor süsp. Ama isteyen konfor süspansiyon şeklinde opsiyonlu alabiliyor.
    Standart AMG ve standart fasc. süspansiyonu arasındaki tek fark sanırım jant çapı, ama bu da bazı yollarda çok fark ediliyordur, ben kullanmadım. AMG'nin yere daha yakın olduğu net bir şey zaten.

Süspansiyonun ADAPTİF olmasından ben şunu anladım: Aracın büyük bir çukuru görüp son anda süspansiyonu değiştirmesi degil. Örneğin bozuk bir yol, toprak köy yolu gibi sürekli ufak pürüzler çukurlar olan yolda araba bu yolun bozuk yol olduğunu anlıyor ve süspansiyonları ona göre ayarlıyor. Kaymak asfalt diye tabir ettiğimiz yolda da (ve belki bu yolda hızlanınca da) buna göre ayarlayıp sertleştirip maksimum yol tutuş keyfi sağlıyor. Adaptif olmasından böyle şeyler anladım ben.

Şu SELECT butonu ile eco-comf-sport modlar arasında geçerken süspansiyonda değişiklik olup olmadığı konusuna gelince, ben buna çok dikkat ettim ve eco'ya gelince yumuşuyormuş gibi geliyor hep, sportta sertleşiyormuş gibi geliyor ama bu arabanın "çeviklik" hissinin değişmesinden dolayı dolaylı olarak algılanan bir his olabilir bende, sporlaştıkça araba gerildiği için sanki süspansiyon da geriliyormuş gibi geliyor belki de.
    Büyük ihtimalle select tuşu modları arasında süspansiyon hiç değişmiyor, ama yolun pürüzlü veya düz olmasına göre süspansiyon farklı karakterler sergiliyor kendi kendine algılayarak, bu kesin. Üstteki linkte bunu açıklamış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 3 Ekim 2016; 18:25:04 >

• Süspansiyon ister spor, ister konfor olsun, sertleşip yumuşama yapmıyor. Bu özellik sadece airmatic te var. Ve konfor ile spor süspansiyon arasında sadece yükseklik farkı yok. Konfor süspansiyon tamam 1.4 cm daha yüksek ama, amortisörleri daha yumuşak, ve mil kursları daha uzun. Spor süspansiyon amortisörleri ise, mil kursları hem daha kısa, hemde daha sert.

Spor süspansiyonlu c serisinde ön takım tam kıvamında iken , arka takım, daha sert ve rahatsız edici boyutta. Konfor süspansiyonda ise önler gayet fısır fısır iken, arkalar ancak sınırda diyebileceğimiz bir yumuşaklık sunuyor. 18" run flat lastikler ile sert olmaması zaten sadece airmatic ile mümkün, onda bile bu yumuşaklık abartıldığı kadar değil.

• yaşlı adam arabası sedan vs. bakmıyorum coupe bakıyorum. Bayilerden c180 coupe+ deri koltuk+ kemek yardımcısı fiyat alan oldu mu hiç? teşekkrüler..
  • Agility kontrolde suspansiyon yumusaklik ayari yok. Airmatic neden var o halde

• Konuyla alakasız ama, tez'im için 9g tronic, 7g tronic gibi mercedesin şanzımanlarının teknik verileri lazımda. Almanyadan bunları isteyebileceğim bir mail adresi bilen var mı acaba?
  • Gursel07 G kullanıcısına yanıt
    http://www.sussexautos.co.uk/images/mercedes/Binder1.pdf

• akcay A kullanıcısına yanıt
    Buda işimi görür teşekkür ederim :)
  • Arkadaşlar lastik basınç uyarısı verdi. Arabam c200 amg. Ön sağ 255 kpa yazıyor. Benim kaça basmam lazım lasikleri acil cevap verebilirseniz sevinirim.

• BURMESTER hoperlör kapağı takan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserti

Arkadaşlar lastik basınç uyarısı verdi. Arabam c200 amg. Ön sağ 255 kpa yazıyor. Benim kaça basmam lazım lasikleri acil cevap verebilirseniz sevinirim.

çivi batmış olabilir dikkat edin
  • Tek kişi kullanıyorsanız 37' ye tekabül ediyor. Ön-Arka.
    Servis te o şekilde söylemişti bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

Orijinalden alıntı: drserti

Arkadaşlar lastik basınç uyarısı verdi. Arabam c200 amg. Ön sağ 255 kpa yazıyor. Benim kaça basmam lazım lasikleri acil cevap verebilirseniz sevinirim.

çivi batmış olabilir dikkat edin

Çeviri için:
    www.theunitconverter.com
    255 Kilopascal to Psi Conversion - Convert 255 Kilopascal to Psi (kPa to Psi) - Pressure Conversion
    http://www.theunitconverter.com/kilopascal-to-psi-conversion/255-kilopascal-to-psi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

Orijinalden alıntı: scarecrow7

Arkadaşlar iki araç arasında kaldım ondan yardım ederseniz sevinirim

C 180 Fascination ya da C 180 AMG .Hangisini tavsiye edersiniz aralarında hatırladığım kadarı ile 4 bin TL bir fark var iki aracıda beğendim ama bu noktada mantıklı seçim biraz daha verip AMG almak mi olur yoksa hala güzel bulduğum Fascination mı karar veremedim.

Bir de araba fiyatlarında yakın zamanda bir artış bekleniyormuş mercedes için de doğru mudur ? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

beklentilerinizi iyi belirleyin aslında fascination ve amg arasında baya fark var. insalar bilip bilmeden sırf amg isminden dolayı gidip amg alıyorlar. bunu satış temsilcisiylede konuştuk aman fazla fark yokmuş 4 bin tl daha vereyim amg olsun diyor insanlar.
    ben satış temsilcisi ile konuştuğumda dedim ki sert süspansiyon istemiyorum,simsiyah iç tasarım istemiyorum,araç yere yakın olsun istemiyorum,beş kollu amg jantlarını istemiyorum vs o yüzden benim aracım fascination olacak dedim. adam şaşırdı sizin gibi ne istediğini bilerek gelen adam sayısı 10 u bile bulmaz dedi.

İnan bunu amg isteyenler için de söylüyordur

• haunt54 H kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: scarecrow7

Arkadaşlar iki araç arasında kaldım ondan yardım ederseniz sevinirim

C 180 Fascination ya da C 180 AMG .Hangisini tavsiye edersiniz aralarında hatırladığım kadarı ile 4 bin TL bir fark var iki aracıda beğendim ama bu noktada mantıklı seçim biraz daha verip AMG almak mi olur yoksa hala güzel bulduğum Fascination mı karar veremedim.

Bir de araba fiyatlarında yakın zamanda bir artış bekleniyormuş mercedes için de doğru mudur ? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

Bende alırken çok arada kalmıştım
    İçi açık renk deri olsun istiyordum. Bence daha şık duruyor.
    Özellikle çocuğum sert süspansiyon sevmiyor😊 Her kasiste fırça yiyorum. Test aracı AMG idi çok beğenmedik
    Konfor süspansiyon ve açık iç renk sadece fascination'da varmış. Mecbur fasc aldım
    Önemli olan içinize sinsin

• 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.