Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (444. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam inanın tarafsız konuşmak zor bu tür seylerde ancak benim icin önemli seyler Mercedeste daha fazla.
    Mesela bu sınıfta hiçbir araçta olmayan airmatic,ic mekan kalitesi vb. seyler benim icin daha önemli.ancak soyle örnek vereyim benle karım tekiz su anda ve ikimiz kullanıyoruz aracı ancak çocuk olsaydi passat alabilirdim.her aracın kusuru var ancak öncelik önemli.mercedeste mesela müzik listesini toplu olarak acık tutamıyorsunuz.sectikten sonra seçtiğin şarkı kalıyor öyle.tam bir sacmalik.bir daha o klasörü bulup açman gerekiyor.yani zayıf yönleri cidden var ama ben yine Mercedes alırdım.ancak bastan alma şansım olsa soyle yapardım
    1)c180 amg
    2)tenorit gri
    3)airmatic
    4)burmester
    5)led intelligent
    6)ceviz ahsap kaplama+espresso İpek
    7)command online
    8)head up ve yalıtımlı cam
    9)hafıza paketi

Benim araç soyle c200 fascination+4+5+6. Maddeler mevcut.dizele verdiğim parayla bunları cok rahat alırdım ve bu Renault motoru olayını ikide bir anlatmak zorunda kalmazdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geng G kullanıcısına yanıt
    ben ve benim gibilerin ricasını kıramadı, trollere ve forumda ne için bulunduğu belli olmayanlara kalmasın dedik ortam, o da kalmaya karar verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polon

Sayin mtutun tesekkur ederim yorumlariniz icin. Inaniyorum ki ben bu 'tutkulu surucu' capinda degilim hep benzer araclari kullanmaktan. Icimi en cok acitan Passat 4motion icin neredeyse c200 4matic parasi odemek olacak. Sizin bilgi ve tecrubenize guvenerek, surus konforu kismini kendi beceriksizligime yordum. Arkadasimla arabalari bir gunlugune takas edecegiz. Umarim Passat'in otesine gecebilirim.

Dediginize katiliyorum. Polonya'da kis son bir iki yildir nispeten yumusak gecse bile araclar zon gunler yasayabiliyor.

Araclari epey bir inceledim. Mercedes'de C serisini en son 3 yil once alici gozuyle incelemistim. Sanki interior daha bir ozenli gibiydi ozamanlar. Aradaki fiyat farki coktu ve gozume battigi icin gidip Passat almistim. Halbuki Mercedes C class interior bariz iyiydi.

Bugun bakiyorum, Passat Highline .. / Mercedes C AMG (interior).. Sanki Passat bir tik onde gibi (koltuk dizaynlarinda Mercedes super tabi). Istemeden tarafli mi bakiyorum diyorum kendi kendime. Yanimda partnerim de vardi, o da ayni fikirde.. Surucu koltuk arkasi nasil bir plastik var sasirdim. Elin cok sik gitmedigi yerler hep ayni plastik. Bir de su yeni askida duran tablet meselesi ama ona estetiktir deyip gecerim.

Cok mu inceliyorum acaba.. Burada ikinci el araclar cok deger kaybediyor. Aldigim araci 2-3 yil kullanmadan satmayi pek istemiyorum. (En az %50 kaybediyor bu surede, ilk yil satsam %30dan fazla)

Dizayn ve aracın verdiği kalite hissi konularında çok yorum yapmak istemem. Çünkü kişiye göre değişebilen, sübjektif değerler. Passat geniş iç mekana ihtiyaç duyan kullanıcılar için daha ideal olabilir , ancak C200 AWD bence çok daha özel bir otomobil. Keşke burada da bu opsiyon sunulabilse. (vergi sistemi izin verebilse...)

Ayrıca burası yeri olmasa bile CX-5 kapı izolasyonu konusunda da haklısınız. Ayrıca kendi sınıfında kaliteli bir iç mekan sunsa bile, bir Premium değil...

Benim şahsi kanaatime göre uzun vadede 7G Tronic Plus DSG'ye göre daha güvenilir ve ekonomik olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aviator37

ben ve benim gibilerin ricasını kıramadı, trollere ve forumda ne için bulunduğu belli olmayanlara kalmasın dedik ortam, o da kalmaya karar verdi.

Sağ olun, teşekkür ederim. Ben de sizin gibi kibar, bilgili ve kıymetli arkadaşlarımızın bu platformlara değer kattığını düşünüyorum.
  • quote:

Bence soz agizdan ciktiktan sonra yerine getirilmeli,

Ya da hic cikmamali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    prensiplerine hepimiz hayran kaldık, düşüncelerin için teşekkür eder yeni öğretim yılında başarılar dileriz.
    Katkılarıyla değerli bilgiler aktaran donanımlı bir forum katılımcısının tekrar bilgi sunması, soru ve sorunlarla ilgili yararlı bilgileri önemli, neden çıktı-neden döndü konularını sürdürmek anlamsız. Hoş geldiniz mtutun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Bence soz agizdan ciktiktan sonra yerine getirilmeli,

Ya da hic cikmamali.

kendini besleyecek ortam arayan tipler vardır, araa atarlanır triplenir ama mecbur geri dönerler
    yoksa dünyanın hiçbir yerinde 1.6 hobi aracı alanlara sert surus ve bilimum benzer konuların uzmanı diye danışılacağını sanmıyorum.

plastiğe plastik deyince trol diye tepinen tiplerin olduğu bi ortam, bu tipler tabi castrol edge uzmanlıklarını gosterecekleri tipler de arıyor, mercedes c dunyanın en ust aracı, megane segmentindeki cla da en luks spor aracı, kompleksinden beğenmeyen, bazı noktaları eksik bulan enteresan kötülülere karşı galaksini gucu adına forumu savunacaklar :))) bura turkiye işte, mercedes gibi 0-100 u 10-12 sn ama yol verilmesi gereken aracı eleştiren trolcüler var, napsınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

Katkılarıyla değerli bilgiler aktaran donanımlı bir forum katılımcısının tekrar bilgi sunması, soru ve sorunlarla ilgili yararlı bilgileri önemli, neden çıktı-neden döndü konularını sürdürmek anlamsız. Hoş geldiniz mtutun.

Teşekkür ederim, sağolun. Olumlu sözleriniz için de ayrıca teşekkür ederim, bilmukabele...

• Garmin navigasyon için Mercedes'ten fiyat alan oldu mu? Yurtdışından 200 euro'ya temin etmek mümkündü hala benim aldığım satıcı satmaya devam ediyorsa, bayi ne diyor?
  • DSG konusuna bende gireyim; DSG nin 6 ileriside 7 ileriside tam bir hurda. 6 ileri için yazmam daha dogru olur, çünkü tecrübem 6 ileri ile oldu.

DSG için hurda kavramıni parantez ole genişleteyim; çift kavramalarinin neredeyse hePSİ benim için tam bir hurda. Yukusta gaza az basildiginda hoplatir, cok basildiginda patiye düşer, 308 forumunda geçen sene çok yazdim çift kavramalar yakinda tarih olacak diye. Cift kavramalar dayanikli da degil. Yakındır...

Geçen sene b8 Passat 2.0 TDİ kullanıyordum. İş yerinden verdiler. Diyarbakır'dan ankaraya dönüyorum ortalama hızım 180 nin altına nadir indi. Sürekli bu hızda gelince araç Kırşehir de şanzıman yağı sıcak uyarısı verdi. Hatta bir keresinde ankaradan istanbula giderken koruma araçlarından biri şanzımani eline aldı. Burada da hız limitlerinin üstünde seyir ediliyor bizde a8 vardi 4000 motorlu arac arkanızdan yetişmeye çalışiyorlar. Bolu cikisinda şanzıman uyarı veriyor bunlarda duramazlar gittiği yere kadar deyip devam edinceistanbul girisinde bir baktik araclardan biri yok ne oldu şanzımani eline aldılar dediler.

Araçta 15000 lira masraf olduğunu ogrendım. Aynı zamanda çok masraflılar.

MTütün arkadaş hakkında ben de bir kaç şey söylemek istiyorum bmw forumda da burada da mtutune yukeleniliyor, bu adam ne etti size? Ben rahatsız oldum. Foruma herkes yazabilir begenilmiyorsa beğenmiyorsaniz adamın her yazdığına cevap vermek yada laf sokmaya çalışmak zorunda değilsiniz. Oraya kocaman mesajını gösterme butonu koymuşlar basin oraya.

İnsanda yazacak sevk birakmiyorsunuz. Ayıptır ya.

• DSG konsusunda ben de yorum yapayım:
    Bu yaz 2-3 ay boyunca A3 Sedan kullandım, s-tronic vites ama sanırım DSG ile aynı. Başka DSG araç kullanmadım hiç.
    A3 sedanın s-tronic kalkışlarda bekleme yaparak kalkması çok kötü bir histi ve Mercedeste bu hiç yok, gaza dokunmakla arabanın tepki vermesi bir oluyor.
    Ayrıca yarım-kavrama (yarım-debriyaj) gibi bir his kalkışta ve düşük viteslerde hep vardı A3'te, bütün DSG'lerde bu var diyorlar.
    Ben Mercedese geçtikten sonra çok daha fazla beğendim 7G-Tronic Plus'ı Gaz pedalına anında tepki vermesi çok güzel.
    C180 fasc.7-G-Tronic plus otomatik vitesinden çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 19 Kasım 2015; 20:35:12 >
  • Arkadaslar kolay gelsin aracimi satiyorumda asaga link koyacam araci alirken 163 kusure almistim simdi ise 150 satiyorum ama pek ragbet yok fiyat mi yuksek anlamadim bir yilda da 13 bin tl kayip daha ne kadar olucak. Fikri veya yorumu olan varmidir yada yakin zamanda aracini satan vs. tesekkurler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ilk-sahibinden-c180-amg-paket-kazasiz-boyasiz-18.000-km-extrali-231193936/detay/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • goganemre kullanıcısına yanıt
    zevkli bi kominasyonmuş
  • 7 gtronic ve yeni cıkacak olan 9 g tronıc çift kavramamı yoksa farklımı.ben çift kavrama değil diye hatırlıyorum doğrumudur arkadaşlar.
  • hem evet, hem hayır
    önden çekerler türeme mersolarda çift kavrama, normal mercedeslerde tork konvektörlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

7 gtronic ve yeni cıkacak olan 9 g tronıc çift kavramamı yoksa farklımı.ben çift kavrama değil diye hatırlıyorum doğrumudur arkadaşlar.

Evet her ikisi de çift kavrama değil, tork konvertörlü otomatik şanzıman.

MB cıft kavramalı şanzımanı 7G DCT.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goganemre

Arkadaslar kolay gelsin aracimi satiyorumda asaga link koyacam araci alirken 163 kusure almistim simdi ise 150 satiyorum ama pek ragbet yok fiyat mi yuksek anlamadim bir yilda da 13 bin tl kayip daha ne kadar olucak. Fikri veya yorumu olan varmidir yada yakin zamanda aracini satan vs. tesekkurler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ilk-sahibinden-c180-amg-paket-kazasiz-boyasiz-18.000-km-extrali-231193936/detay/

Araç çok güzel ancak özel renk olsa da 2.elde gri diğerlerine oranla az gider.Ayrıca sonuçta bayiilerde sürekli finans kampanyaları oluyor bu tür araçları direk nakit olarak alan çok kişi yoktur varsa da çok zengin olup 2.el tercih etmez.Şu dönem sıfır araç kampanyalarının olduğu bir dönem.2.elin yavaş olması beklenir.Aciliyeti yoksa aracınızı Nisan gibi satmanızı öneririm.

Son olarak kaybınız 13bin TL yüksek gibi gözükse de aracın fiyatı ile kıyaslandığında %10 bile değil ki normalde sıklıkla söylenen ilk sene değer kaybı %20 diğer yıllar %10 şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 19 Kasım 2015; 22:41:33 >

• Ben de VW kullandım 3 sene. Gözünüzün kulağınızın turbo ve DSG de olması insanı inanılmaz rahatsız ediyor. Aracı gönül rahatlığı ile zevk ile kullanamıyorsunuz. Turbondan ses mi geldi, DSG de bir sıkıntı mı var vs..??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrtkn

quote:

passatın dsg si arıza cıkarma ihtimali var.

2013 yılından beri DSG yerine oturdu artık.
    İlk başlarda çok sıkıntılıydı.

2013 yılından bugüne dsg de ne gibi farklılık varki.benim bildiğim hiçbir farklılık yok aynı dsg kullanıyor vw.ayrıca vw nin emisyon skandalında sonra güvenmiyorum.dsg deki skıntıyı cözmediler.

Şanzıman yağının tipi değiştirildi. Önceki yağ belli sıcaklıklara ulaştığında zarar veriyormuş.
    Çok daha teknik bilgi istiyorsanız internetten araştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyamany -- 20 Kasım 2015; 9:06:01 >

• 
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.