Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (443. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C180, C200 4MATIC arasinda kaldim. Yakit tuketimi onceligim yok.

C180 Test ettim ve bir sikayetim yok. 4MATIC istememin yegane sebebi daha iyi yol tutusu. Yeni 4MATIC test eden ve fikir verebilecek birisi varsa cok makbule gecer
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür kardes

İyi günler
    Az önce ST arkadaşla görüştüm. Siparişi eylül ayında vermiştik. Aracın üretime 5 kasım da girdiğini 15 aralık gibi de teslim edileceğini söyledi.
    İmalat ve nakliye süreleri kaç günü bulur
    Yardımcı olursanız sevinirim

Dediği gibi bir aksilik olmazsa en geç Aralık' ın 2.haftası teslim alırsınız.
    Benim araç üretime girdikten 30-35 gün sonra teslim almıştım.
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim uyarınız icin üstadım.
    22 kpa olarak ayarlarım yarin.
    Bu vesileyle herkese güvenli keyifli sürüşler diliyorum.
    Bu arada ekran gayet güzel gözüküyor, maasallah. Gördüğüm kadarıyla audio 20 menüsü ile aynı arayüze sahip. Böylelikle orjinal yıldız urunu gibi gözüküyor.
    Tam bir fiyat performans urunu olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meceng -- 17 Kasım 2015; 20:20:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meceng

Tesekkur ederim uyarınız icin üstadım.
    22 kpa olarak ayarlarım yarin.
    Bu vesileyle herkese güvenli keyifli sürüşler diliyorum.
    Bu arada ekran gayet güzel gözüküyor, maasallah. Gördüğüm kadarıyla audio 20 menüsü ile aynı arayüze sahip. Böylelikle orjinal yıldız urunu gibi gözüküyor.
    Tam bir fiyat performans urunu olmuş.

Bu klasik araç açıldığında gelen ekran ve Audio 20 menüsü ile birebir aynı. Bir tuş ile android menüsüne geçiliyor, orada nav/video/fotoğraf/müzik vb. fonksiyonlar var. Ve hatta cep telefonu menüsü benzeri fonksiyonları olan ekranlara da geçiliyor. Tek tuşla da Audio 20 menüsüne geri çıkılıyor. Kötü olan ise sadece Audio 20 menüsü joystick ile kullanılıyor. Diğer menüler dokunmatik ekrandan kullanılıyor. Diğer menü görüntülerini de resimleyecegim.

• Nihayetinde buradaki bir arkadasin 4matic ini denedim (C200 W205). Test ettigim C180'e kiyasla cok daha iyi bir deneyim yasam.

Saniyorum ki arabadan zerre anlamiyorum cunku halen Passat da oldugu kadar iyi hissetmiyorum.

C serisine hep hayram olmusumdur ama yillardir Passat kullaniyorum. Gidip tekrar Passat almayi gercekten istemiyorum.

Alismakla ilgili olabilir mi acaba ? Bu iki arabayi karsilastirdigima inanamiyorum..
  • Bunlar da bizim Jarvis'in diğer menü ekranlarından örnekler...

W205 MERCEDES C-Class ANA KONUW205 MERCEDES C-Class ANA KONUW205 MERCEDES C-Class ANA KONUW205 MERCEDES C-Class ANA KONUW205 MERCEDES C-Class ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 18 Kasım 2015; 10:43:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: polon

Nihayetinde buradaki bir arkadasin 4matic ini denedim (C200 W205). Test ettigim C180'e kiyasla cok daha iyi bir deneyim yasam.

Saniyorum ki arabadan zerre anlamiyorum cunku halen Passat da oldugu kadar iyi hissetmiyorum.

C serisine hep hayram olmusumdur ama yillardir Passat kullaniyorum. Gidip tekrar Passat almayi gercekten istemiyorum.

Alismakla ilgili olabilir mi acaba ? Bu iki arabayi karsilastirdigima inanamiyorum..

Arkadan itişli otomobil ile önden çekişlilerin sürüş karakteri arasında çok fark var. Özellikle de zorlu zeminlerde veya aracı virajlarda zorlayarak kullanmayı seviyorsanız.

Önden çekiş daha ekonomik, genel anlamda daha affedici bir sürüş sağlarken, arkadan itiş ise daha tutkulu sürücüler için daha hassas ve keyifli sürüşler sunar. Ancak daha zorlu koşullarda daha yüksek tecrübe ve daha hassas bilekler ister.

Eğer arkadan itişle kendinizi rahat hissetmiyor ama C sınıfı arzu ediyorsanız, bence de C200 4 Matic iyi bir seçenek. Hele ki Polonya kışında 4 Matic çok yararlı olacaktır...

• Sayin mtutun tesekkur ederim yorumlariniz icin. Inaniyorum ki ben bu 'tutkulu surucu' capinda degilim hep benzer araclari kullanmaktan. Icimi en cok acitan Passat 4motion icin neredeyse c200 4matic parasi odemek olacak. Sizin bilgi ve tecrubenize guvenerek, surus konforu kismini kendi beceriksizligime yordum. Arkadasimla arabalari bir gunlugune takas edecegiz. Umarim Passat'in otesine gecebilirim.

Dediginize katiliyorum. Polonya'da kis son bir iki yildir nispeten yumusak gecse bile araclar zon gunler yasayabiliyor.

Araclari epey bir inceledim. Mercedes'de C serisini en son 3 yil once alici gozuyle incelemistim. Sanki interior daha bir ozenli gibiydi ozamanlar. Aradaki fiyat farki coktu ve gozume battigi icin gidip Passat almistim. Halbuki Mercedes C class interior bariz iyiydi.

Bugun bakiyorum, Passat Highline .. / Mercedes C AMG (interior).. Sanki Passat bir tik onde gibi (koltuk dizaynlarinda Mercedes super tabi). Istemeden tarafli mi bakiyorum diyorum kendi kendime. Yanimda partnerim de vardi, o da ayni fikirde.. Surucu koltuk arkasi nasil bir plastik var sasirdim. Elin cok sik gitmedigi yerler hep ayni plastik. Bir de su yeni askida duran tablet meselesi ama ona estetiktir deyip gecerim.

Cok mu inceliyorum acaba.. Burada ikinci el araclar cok deger kaybediyor. Aldigim araci 2-3 yil kullanmadan satmayi pek istemiyorum. (En az %50 kaybediyor bu surede, ilk yil satsam %30dan fazla)

• quote:

Nihayetinde buradaki bir arkadasin 4matic ini denedim (C200 W205). Test ettigim C180'e kiyasla cok daha iyi bir deneyim yasam.

Aracı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.
    Şanzımanına halen alışamadım diyebilirim.
    DSG' yi arıyorum halen maalesef.

• polon P kullanıcısına yanıt
    Passattan mercedese gecmis biri olarak;
    Passatin artılari;
    1)gercekten genis
    2)dsg daha pürüzsüz geçiş yapıyor
    3)multimedyasi cok daha kullanışlı
    4)daha yumuşak bir araç
    Mercedes artılari;
    1)arabanın her yeri pahalı.tam bir premium.(bunu sallayarak değilde soyle ifade edeyim;arabadaki ışıklar,kapı içi deri,konsol ustu deri,klima çıkışları...)
    2)acayip iyi bir şasisi var.yoldan çıkarmak icin uğraşmak lazım.ve arkadan itiş.
    3)amg olursa panaromik sunroof gibi seyler standart.
    4)geçişi hissettiren ancak daha sorunsuz şanzıman.(benim dsg değişti garantiden).
    5)marka algısı.vw biliyorsunuz bir belada ve dizellerin akıbeti belli degil.

• uchrevhi kullanıcısına yanıt
    @uchrevhi Tesekkur ederim karsilastirma icin.

Mercedes'in artilari kapsaminda, `araci etrafinda dondurmek Passat'den cok daha kolay` diyebilrim. Passat'in park hali manevra kabiliyeti malum.

2015 sonrasi Passatlarda uzatilan (dingil acikligi) suruse yaramis. Suspansiyon da epey iyilestirilmis gibi geldi. Bendeki 2012 Passat'dan cok daha fazla keyif aldim.

Detaylara bakinca gordum. Mercedes C class, ek guvenlik paketlerinde farkedilir avantajlara sahip. Tahmin ediyorum ki, bir onceki arabam Passat olmasaydi, bu iki araci karsilastirmazdim sanirim.
    Passat benim icin biraz daha `garanti secim`. Bu arabada benim gozumde suprize pek yer yok. Yillardir hicbir sorun yasamadim. Oteki taraftan Mercedes kullanan kisilerden de benzeri seyleri duydum.

@uchrevhi Gecisinizden genel olarak memnun musunuz ?
  • emrtkn E kullanıcısına yanıt
    @emrtkn saniyorum siz de VW'den gectiniz. Evet DSG, iyi torku olan bir VW'de gercekten cok iyi isler yapiyor. Mercedes'in DCT sini pek yadirgamadim ben. Surus farkina alistiniz ozaman ? Genel artilar eksiler ?
  • passatın dsg si arıza cıkarma ihtimali var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtutun

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Bmw lerde yer alan kasko +servis kampanyasina benzer bir kampanya yaparlarmi acaba. Malum bu arac için 3 sene servis 2 sene kasko minumum 13 bin lira tutar.

Zaten kol gibi fiyata sahip. E serisinden daha pahalı. Böyle komik indirimler devam ederse c200d den başka araç biraz zor satar

Hem kasko hem servis vermiyor bmw. 2 seçenekten biri seçilebiliyor.

Furkan Bey,

Geçen ay ya 0,59 faiz kampanyası veya 3 yıl kasko + 1 yıl garanti uzatımı + 3 yıl servis seçeneği vardı.

Bu ay garanti uzatımını iptal etmişler, kaskoyu 2 yıla indirmişler. Ama bu ikisi beraber sunuluyor hediye olarak. Yani 2 yıl kasko + 3 yıl servis ücretsiz. Veya faiz kampanyası tabi...

Hocam siz bir daha yazmayacagim, forumu biraktim dememismiydiniz,

Bir ay olmadan gelmis, yazmaya baslamissiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 19 Kasım 2015; 10:21:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bildigim kadariyla VW (en az) iki tip DCT kullaniyor. 6Speed ler en sorunsuz olani olarak biliniyor. Ben de hic sorun yasamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

passatın dsg si arıza cıkarma ihtimali var.

2013 yılından beri DSG yerine oturdu artık.
    İlk başlarda çok sıkıntılıydı.

• polon P kullanıcısına yanıt
    Ben Skoda Octavia TDI DSG kullanıyorum aynı zamanda. O da VW grup bünyesinde biliyorsunuz. Şubat ayında almıştım o aracımı da.
    Artılarını daha çözemedim 7G-Tronic' in :)
    Beni sadece rahatsız eden vites geçiş hızı, geçişlerdeki az da olsa sarsıntı.
    DSG' de bunların hiçbiri yok kesinlikle yok. Ama alışıyorum yavaş yavaş.
    Ama genel anlamda 10 üzerinden 10 tabiki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrtkn -- 19 Kasım 2015; 10:50:41 >
  • Arkadaşlar yeni sayfa açtık instagramda. Benzclubtr ile beraber çalışıyoruz. Araç fotoğraflarınızı paylaşmak için sizlerden fotoğraf bekliyoruz. @trcarphotography sayfasına girerek whatsapp iletişim bilgilerini görebilir fotoğraflarınızı gönderebilirsiniz. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrtkn

quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

passatın dsg si arıza cıkarma ihtimali var.

2013 yılından beri DSG yerine oturdu artık.
    İlk başlarda çok sıkıntılıydı.

2013 yılından bugüne dsg de ne gibi farklılık varki.benim bildiğim hiçbir farklılık yok aynı dsg kullanıyor vw.ayrıca vw nin emisyon skandalında sonra güvenmiyorum.dsg deki skıntıyı cözmediler.
  • quote:

Bildigim kadariyla VW (en az) iki tip DCT kullaniyor. 6Speed ler en sorunsuz olani olarak biliniyor. Ben de hic sorun yasamadim.

6 ileri yağlı olanlar sorunsuz ama bunlarıda 2.0 motorlarda kullanıyor.türkiyede bundan alan cok az dır.
  • 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.