Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (445. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
18 Misafir (8 Mobil) - 10 Masaüstü8 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.221.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goganemre

Arkadaslar kolay gelsin aracimi satiyorumda asaga link koyacam araci alirken 163 kusure almistim simdi ise 150 satiyorum ama pek ragbet yok fiyat mi yuksek anlamadim bir yilda da 13 bin tl kayip daha ne kadar olucak. Fikri veya yorumu olan varmidir yada yakin zamanda aracini satan vs. tesekkurler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ilk-sahibinden-c180-amg-paket-kazasiz-boyasiz-18.000-km-extrali-231193936/detay/

Aracınızda problem yok ancak euro bayaa düştü. Geçen hafta abime C180 AMG aldık. 166 bin TL lik aracı 148 bin e bıraktılar. Yeni araçlarda %10 civarı indirim yapıyorlar euro düşüşünden dolayı. Moralinizi bozmak istemem ama sizin araç yerine gidip sıfır almak daha mantıklı görünüyor. Ben de 2 ay önce C180 almış biri olarak moralim bozuluyor ama napalım. 2 ay önce aldığım için 6-7 bin tl kaybım var :(

• Yeni C coupe internet sitesine eklenmis. Bayilere ugrayan biri aracin siparis tarihi ve yaklasik fiyatlarini sorup bizi bilgilendirirse cok makbule gecerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar dsg hakkinda bende tecrubemi paylasayim yaklasik 1000 km sadece yakit almak icin ve 1 kere yemek icin durdugum ortalama hizinda 160 lardan pek dusmedigi defalarca uzun yolum oldu ve herhangibir uyari vermedi arabalarim. Bahsettigim arabalar 2013 golf tdi dsg ve 2013 a3 tdi stronic

• quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Yeni C coupe internet sitesine eklenmis. Bayilere ugrayan biri aracin siparis tarihi ve yaklasik fiyatlarini sorup bizi bilgilendirirse cok makbule gecerdi.

Son duyduğum bilgiye göre Aralık ayı gibi sipariş ekranı açılacak ve ilk siparişler de Şubat/Mart gibi teslim edilecekmiş. Sanırım fiyatlar da Aralık'ta belli olur.

Tabi benden daha yeni bilgiye sahip olanlar da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Orijinalden alıntı: mtutun

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Bmw lerde yer alan kasko +servis kampanyasina benzer bir kampanya yaparlarmi acaba. Malum bu arac için 3 sene servis 2 sene kasko minumum 13 bin lira tutar.

Zaten kol gibi fiyata sahip. E serisinden daha pahalı. Böyle komik indirimler devam ederse c200d den başka araç biraz zor satar

Hem kasko hem servis vermiyor bmw. 2 seçenekten biri seçilebiliyor.

Furkan Bey,

Geçen ay ya 0,59 faiz kampanyası veya 3 yıl kasko + 1 yıl garanti uzatımı + 3 yıl servis seçeneği vardı.

Bu ay garanti uzatımını iptal etmişler, kaskoyu 2 yıla indirmişler. Ama bu ikisi beraber sunuluyor hediye olarak. Yani 2 yıl kasko + 3 yıl servis ücretsiz. Veya faiz kampanyası tabi...

Hocam siz bir daha yazmayacagim, forumu biraktim dememismiydiniz,

Bir ay olmadan gelmis, yazmaya baslamissiniz.

İyi ki de tekrar gelip yazmaya başladı, soru sorduğumuzda konuyla ilgili bilgisi olan ve gerçekten aydınlatıcı bilgi veren biri kendisi, bilmiyorsa da biliyormuş gibi davranmıyor, forumun böyle insanlara geeçekten ihtiyacı var diye düşünüyorum...

• meceng M kullanıcısına yanıt
    Bu arada Ankara şartlarında kış lastiği sanırım kullanıyorsundur. Kış lastiği aldıysan marka/model/memnuniyet bilgisi rica ederim bir müsait zamanında doğrusu...
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Açıkcası geniş kıs lastiği almadım ve araştırmadım da. Ancak daha önceki aracımda conti kullanıyordum. Tabi 205-55-r16 standard ölçülerde olduğundan 18" de aynı performansı vereceğini zannetmem. Bence 17" jant lastik takımı almak gerek performans acısından. Bu yıl kislik lastik jant takımı alir miyim emin de değilim doğrusunu söylemek gerekirse.
    Su an yeterli sayıda araç var elimizde. Alacak oldursam size de bilgi veririm.

• meceng M kullanıcısına yanıt
    Aslında geçen kış ben de almamıştım. Kış şartlarında kullanmıyorum bu aracı ama İstanbul'da geçen kış Ocak-Şubat dönemi bir hayli sert geçince, hemen hemen hiç kullanamamıştım aracı.

Otopark tamamen karla kaplıyken yapılacak bir işlemden dolayı araçları yer değiştirmemi istediler. Aynı noktadan kış lastikli F30'u hiç zorlanmadan, patinaj çekmeden 100 m ileriye rahatlıkla çektim. C180'i ise UHP lastikler ve 255 taban ile o 100 metreyi nasıl götürdüm bir bana sor!
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ruh hali sizin de bildiğiniz gibi internet ortamında çok olağan ve her türlü platformda görülen bir vakadır, bildiğiniz gibi genel olarak "troll" deniyor ve hakkında zaten pek çok psikanalitik araştırma mevcut, modern çağın getirisi gibi sizin de dediğiniz gibi gerçek dünyada olmayan özgüven sanal ortamda yakalanabilince bu fenomen ortaya çıkıyor. Youtube'den tutun ekşi sözlük, bilumum forum ve hatta otomobil forumlarında bile olabiliyor, bunları çözmek bizim işimiz değil psikiyatri-psikolojinin işi, bizim yapmamız gereken dediğiniz gibi ortam vermemek, kısacası genel kabul gören ismiyle "don't feed the troll" yaklaşımı. Bu konu hakkında son konuşmamız bu olsun neyse.

Hocam size bir sorum olacak: Burmester'dan genel anlamda memnunum ancak sağ ön kapıdaki hoparlörden bazı frekanslarda ve telefon konuşmalarında "cızırtı" geliyor aldığımdan beri. Zamansızlıktan hiç gidemedim ama ilk bakımda göstereceğim. Yabancı forumlarda çok popüler bir problem bu incelediğim kadarıyla. Bilhassa Amerika'da insanlar uğraşmış ve hoparlör değişimine gitmiş ama aynı sorun devam etmiş pek çoğunda. Bazılarından "sorun hoparlörde değil hoparlörün oturduğu yuvada" denmiş bu olabilir mi? Bu problemi yaşayan pek çok insan pes edip kabullenmiş okuduğum kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: aviator37

Garmin navigasyon için Mercedes'ten fiyat alan oldu mu? Yurtdışından 200 euro'ya temin etmek mümkündü hala benim aldığım satıcı satmaya devam ediyorsa, bayi ne diyor?

1600 TL civarında olacakmış.
  • Ben kimseyi yada bir konuyu savunmuyorum yada başka yöne çekmiyorum. Yazılanlar ortada. Bu şekilde yaklaşımla karşılaşan tutun olmaz, izmarit olur kim olur bilmem kime bu şekilde yaklaşılirsa tepki gösteririm. Aynı şekilde sanada yaklaşılsin gene aynı tepkiyi veririm.

Ben 2008den sonra yaşadığım bir olaydan sonra baktim ki arabalara baktikca aldikca, rahatliyorum. Kimi kendini çiçekle böcekle, kimi kendini sporla, kimi ise elektronik ile motive eder. Ben de kendimi bu sekilde motive etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar oluyor. Geçici bir zevk. Arabaları Sürekli değiştirir, gider inceler bakarim. Süper lükste aldım, yüzüne bakilmayacak araçları da. 2008 den 2012 ye kadar böyle devam ettim. Daha sonra bilgilerimi, tecrübelerimi birilerine anlatmak istedim ve forum siteleri keşfettim. Yabancı forum sitelerinden sonra burayi buldum. Buraya girdim ve 308 aldım. Bu forumda şunu alayım bunu alayım dıye kimseye sormadım da genelde ya almış olurum yada siparis vermiş olur öyle yazarım. 308 forumunda biz her telden çaldık. Gunluk 10 nun ustunde mesajim vardi oradaki ortamı hic bir forum sayfasi veremiyor. Uzgunum. Adminlerin yanlisi yuzunden uzaklastirildik 3 arkadas ayni is yerinde calistgimiz arkadaşlarla ayni ipten girdigimiz icin uzaklaştırma aldik. Ayni yerde calsinca mecbur ayni ipten giriyoruz. Bizi savunan 4-5 arkadasi da arkamizdan gonderdiler. O zaman bir daha geri gelmeyecegim dedim ama forumun nezih ortamini ozleyince geri geldim. Nickim guzeldi onu geri alamadim tabi ben bir markayı da asla babamın Maliymış gibi savunmadim. Babamız memurdu. Birak fabrikayı bir tane brodwayi vardı bir de emekli olduğunda aldığı evi. 308 forumunda aracı en çok yerden yere vuran da ben oldum, en çok övende. Bu sitenin en kaliteli sayfası da orası.

BMW forumunda yemedigim laf kalmadı istesem bu sanal soytarilarin ertesi gün cetelesini ellerine verirdim ancak sanal soytari. Forum sayfalarıni 308 forumunda ki gibi olurlar saninca yazdık ama yazilarimi herkes istediği gibi anladı. Sonucta argüman cok. Bu şekilde karsilasinca insanda yazacak sevk kalmıyor.

Sizi bmw forumunda da söyledim araçla ilgili yazdığınız yorumları kaliteli buluyorum. Daha fazla uzatmayalim sizi kaliteli yorumlarınizla beğendim benim için öyle kalın sayın hocam.

İyi akşamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: aviator37

Bahsettiğiniz ruh hali sizin de bildiğiniz gibi internet ortamında çok olağan ve her türlü platformda görülen bir vakadır, bildiğiniz gibi genel olarak "troll" deniyor ve hakkında zaten pek çok psikanalitik araştırma mevcut, modern çağın getirisi gibi sizin de dediğiniz gibi gerçek dünyada olmayan özgüven sanal ortamda yakalanabilince bu fenomen ortaya çıkıyor. Youtube'den tutun ekşi sözlük, bilumum forum ve hatta otomobil forumlarında bile olabiliyor, bunları çözmek bizim işimiz değil psikiyatri-psikolojinin işi, bizim yapmamız gereken dediğiniz gibi ortam vermemek, kısacası genel kabul gören ismiyle "don't feed the troll" yaklaşımı. Bu konu hakkında son konuşmamız bu olsun neyse.

Hocam size bir sorum olacak: Burmester'dan genel anlamda memnunum ancak sağ ön kapıdaki hoparlörden bazı frekanslarda ve telefon konuşmalarında "cızırtı" geliyor aldığımdan beri. Zamansızlıktan hiç gidemedim ama ilk bakımda göstereceğim. Yabancı forumlarda çok popüler bir problem bu incelediğim kadarıyla. Bilhassa Amerika'da insanlar uğraşmış ve hoparlör değişimine gitmiş ama aynı sorun devam etmiş pek çoğunda. Bazılarından "sorun hoparlörde değil hoparlörün oturduğu yuvada" denmiş bu olabilir mi? Bu problemi yaşayan pek çok insan pes edip kabullenmiş okuduğum kadarıyla.

Bu problemi okudum birkaç kez. Kapı hoparlörleri birbirlerinin aynısı olduğu ve diğerlerinde problem olmadığı için, ben de hoparlör değişimi ile düzeleceğini sanmıyorum. Eğer bir seri hoparlörde problem olsa, her araçta farklı kapıdan gelme ihtimali olurdu. Çok büyük ihtimalle kapı izolasyonu ile ilgili bir durum. Hoparlör bağlantıları olabilir ama bence daha büyük ihtimal kapı içi aksamlardan birinin belli müzik frekanslarında rezonansa girmesi. İyi bir trimcinin kapının yapma ihtimali gördüğü yerlerini güzelce izole etmesi lazım.

Çok benzer sorun Bose sistemli Mazda CX-5 aracımızda vardı. Sadece yüksek ses düzeylerinde sürücü kapısından geliyordu. Yetkili serviste 1 saatten fazla usta riskli gördüğü noktaları izole etti ve sorun bitti. Sorun MB servisinde bu işe odaklanacak, gurur meselesi yapacak bir usta bulmak.

• Dün araçtan inince aracı kilitleyemediğimi farkettim pilin bitmiş olabileceği aklıma geldi. Allahtan araç kitliyken bitmedi yani rezil olurdum😄. Evden yedek anahtarı aldım onu kullanıyorum. Bu anahtar için pili nereden alabilirim? İçini açmayı beceremedim acaba profesyonelce bir şey mi gerekiyor servise götürmeli miyim? Bu vale kilidiyle dışardan kapıyı açma şansımız yok mu? Yolda dışarda kalsak pil bitse çok kötü duruma düşeriz. Yanımızda 2 anahtar taşımıyoruz sonuçta.
    Kış lastiği ile ilgili yıldızı ve ulustaki lastikçileri bakacağım yarın veya ertesi gün. Büyük ihtimal taktırırım çünkü Ankara da yakında lastikçiler tıka basa dolar. Buraya aldığım fiyatları paylaşırım. Tabi öneri kısmını defalarca sormuştum ama yinede şiddetle tavsiye edebileceğiniz 225 50 17R rft varsa taktırabilirim.

• Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim. Arkadasin arabisyla bir gun gecirdim ve sonuc olarak kararimi C180 + olabildigince temel ozelliklerden yana kullandim.

Eve donus yolunda partnerim Passat ile giderken onu yeni canavar ile takip ettim. Gerek arkadasin arabasi ile bir gun gecirdigim sure, gerekse yeni arabayla aldigim 70-80km yoldan sonra diyebilirim ki. Mercedes ile Passat i kesinlikle karsilastirmamaliymisim.

Sanirim benim iki gun onceki durumum biraz da `Esek hosaftan ne anlar` misaliydi. 4matic den cayma kararimda gerek arkadasim, gerekse satici etkili oldular (ve gecmis kislardaki yasadiklarim) Burada sartlar cok agirlasinca zincirden otesi yaramiyor. Sartlar okadar agirken de asfaltta ne kar ne buz. Dolayisi ile Passat'dan 4matic'e kademeli olarak gececegim. Bunu birkac yil kullanalim bakalim.

Benim kaldigim ikilemdeki birine soyleyebilecegim yegane sey; Eger genis bagaj vs. cok onemli degilse (normal bir bagaj hacmi yetiyorsa) Mercedes'den sasma.

Daha onceden elestirmistim ama koltuk arkasi sert plastik konusu da oldukca mantikli. Arka koltuklarda oturanlarin on koltuklara ister istemez ayak izi birakmasi, kolayca temizlenecek bir yapiyla cozulmus.

• Beyler bayanlar, burasi sanal bir dunya, kullandiklarimizda sadece bir arac, bir yerden bir yere gitmek icin, paylasim tabi ki olacak ama dedigim gibi AMAC degil ARAC olmali paylasim.

Adam tum hayatini, 24 saat bu forumda ona buna cevap yazarak, sanal poh pohlamalardan mutlu olarak geçiriyor, ailesi, akrabası, arkadaslariyla zaman geçirmeyi tercih etmiyorsa söyleyecek ve yazacak pek bir sey yok aslında,

Bu forumun dışında gerçek bir dünya, aile, arkadaşlar var, isteyen istediğini tercih etmekte özgür,

Sözün bittiği yerdeyim, hayat forumda 24 saatini geçirecek kadar degersiz değil.

Not: Yazdiklarim neredeyse tum zamanını forumda geciren ve harcayan herkes için geçerli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastiklerde kis icin ve 4mevsimde Michelin'i hep tek gectim. Teknik olarak sudur veya budur diyemem ama ayni arabayla Briston ile neler yasadigimi anlatamam. (En son 2008de Michelin disinda birsey kullandim)
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=109091819

• Teşekkürler . Aslında bende orayı açmaya çalıştım ancak kapağı çıkaramadım fazlada zorlamak istemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Dün araçtan inince aracı kilitleyemediğimi farkettim pilin bitmiş olabileceği aklıma geldi. Allahtan araç kitliyken bitmedi yani rezil olurdum😄. Evden yedek anahtarı aldım onu kullanıyorum. Bu anahtar için pili nereden alabilirim? İçini açmayı beceremedim acaba profesyonelce bir şey mi gerekiyor servise götürmeli miyim? Bu vale kilidiyle dışardan kapıyı açma şansımız yok mu? Yolda dışarda kalsak pil bitse çok kötü duruma düşeriz. Yanımızda 2 anahtar taşımıyoruz sonuçta.
    Kış lastiği ile ilgili yıldızı ve ulustaki lastikçileri bakacağım yarın veya ertesi gün. Büyük ihtimal taktırırım çünkü Ankara da yakında lastikçiler tıka basa dolar. Buraya aldığım fiyatları paylaşırım. Tabi öneri kısmını defalarca sormuştum ama yinede şiddetle tavsiye edebileceğiniz 225 50 17R rft varsa taktırabilirim.

Uzaktan kumandalı anahtarın içinden çıkan metal anahtar (ev anahtarı gibi olan kısım yani) kapı kulpunun içerisine sokulabiliyor. Bu özellik bütün kumandalı anahtarı olan arabalarda oluyor pil bitmesi, bozulma gibi durumlara karşı. (Lagunamda da avrdı)

Anahtarlığın arka kısmındaki ufak butonu çekince zaten içteki anahtar çıkıyor, bunu biliyorsunuzudur zaten.

Sürücü kapısının kulpundaki kapak açılabiliyor. Kendim hiç açmadım ama arabayı teslim alırken satış temsilcisi bahsetmişti, açıp göstermedi. Kulpun arka kapıya yakın olan kısmında bir kapak var, çekince çıakr sanırım. Bu kapağın altında normal anahtar yuvası var, ordan açma kilitleme yapılabiliyor.

• @isimbulunamadı Evet o anahtardan haberdardım ancak dışarıdaki kapağı çıkarmayı başaramamıştım sanırım yanlış yöne doğru bastırdım. Pili değiştirene kadar diğer anahtarı kullanırım.

Kış lastiğini ben alpin a4 zp moe(225/50/17R) den yana kullandım. Bridgestone da fiyatlar baya uygundu ancak bu sefer michelin denemek istedim. Lastikçilerde bu boyutta özellikle michelin çok az var nedense hatta 18 inch için olan bulunamıyormuş mal gelmemesinden şikayet ediyorlardı. Bu boyutta alacak olanlar acele etsin derim.
  • 
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.